HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1031 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:46

Idézet: Lujza - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:44

Én csak egy megoldást találtam az ilyen garanciális problémák elkerülésére. NEM VÁSÁROLOK A MISTRAL-ban!!!

Az eddigieket elnézve én is azt hiszem, hogy ez a lehető legjobb választás, mindörökre megelőzendő az ilyen garis problémákat...
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1032 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:01

Én ha akartam se tudtam volna a mistralban vásárolni. Kerestem ramot, winyót, usbbluetootht és egy jó pár dolgot, egyedül proci hűtőjük volt... kénytelen voltam máshol vásárolni, dehát ott volt minden, mindent kibontottak, megnéztek stbstb. ;-)

szal tényleg egyre kevesebb a raktárkészletük...

és délutánonként sincs az a beférni nem lehet a boltba történet, bár lehet még év eleje van és az emberek ilyenkor nem nagyon vásárolnak semmit sem..

#1033 Felhasználó inaktív   Blcd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 16:10

Szemét mistral!!

Oda se megyek többet!!!!!
Szétment az LG dvd-vésőm, 2év gari volt rá (12415-ért vettem). Megvizsgálták, mondták, le lehet vásárolni. Megyek be nagy lelkesen, mire kiderül, hogy (ahogy már megszokhattátok ti is...) az aktuális listaárát lehet levásárolni (ami 9900Ft), 1 ÉV GARIVAL! És a poén: mivel a DVD író ALKATRÉSZ, ezért az eredeti vásárlástól számították az egy év garit!! Így az új íróra (amire mellesleg ráfizettem kb egy ezrest) csak FÉL ÉVET ADTAK! (vásárolhattam volna olyat is amire 2 év jár, csak az + 2 ezer). Gondoltam, hogy feljelentem őket a Főfelügyeletnél, de végül nem tettem. Elég lesz, ha közzéteszem ezt a kis írást az oldalamon, meg a haverjaim oldalán, stb...
[ by : ] [ Yombee ] [ gzsombi@gmail.com ]

#1034 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 16:18

Ezért tehetnek meg mindent, mert senki sem lép semmit, csak itt sír a fórumokon...
A rendes menete az lett volna, hogy beírsz a panszkönyvbe, majd elmész a békéltető testülethez és az FVF-hez, majd bíróságra.
A Misztrál többszörös törvénysértést követett el, elöször is az eredti áron kellet volna számolniuk, másodszor olyan nincs, hogy alkatrész, ahogy nézem a dvd író amit vettél 10.000 ft felett van ezért tartós fogyasztási cikk, így annak megfelelő jüótállást kellet volna, hogy kapjál.
De amíg nem lépnek az emberek, addig nincs mit tenni, esetleg még beszállhatsz a Misztrál elleni közkereseti perbe is.

#1035 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:33

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 16:18

...esetleg még beszállhatsz a Misztrál elleni közkereseti perbe is.

Erről lehet valahol olvasni?

#1036 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:46

www.fogyasztovedelem.com itt a Mistral topicban kel sokat visszaolvasni vagy kérdezni.
vagy a http://mistralpanasz.tar.hu/ címen, bár onnan most sokminden lekerült mert Mistrálék beijedtek és fenyegetőznek...

#1037 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 20:01

:look: Köszi.

#1038 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:17

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 19:46

www.fogyasztovedelem.com itt a Mistral topicban kel sokat visszaolvasni vagy kérdezni.
vagy a http://mistralpanasz.tar.hu/ címen, bár onnan most sokminden lekerült mert Mistrálék beijedtek és fenyegetőznek...

Miazhogybeijedtek és fenyegetőztek ?  :bolond:
Szépen kerüljön rá vissza minden határozat és lássa ország+világ! Nem értem vokopetit, hogy miért hagyta a dokumentumokat levenni.
Ha kell küldjétek el nekem az anyagokat és én kiteszem az összeset újra egy külön oldalra, azt nem fogják levetetni az biztos.

Mikor a fogyasztók fenyegetőznek "feljelentéssel", perrel, stb-vel, akkor a Mistral ezen csak röhögni szokott. Most akkor őméltóságuk mégis beijedt a "panelprolik" (by mistral) egyesülésétől ? Ejjnye, ejjnye  :rolleyes: Itt a hwsw-n is régen verte a nyálát a főhónaljfejük (mistral, mcw, ... user), és ezt nem lehet csak a bannolásának betudni. Valami fantáziátlan néven újra szokott regisztrálni  :smoker:

Szerkesztette: N0zer0 2006. 02. 27. 08:18 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1039 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:00

Ez a békéltetőtestületi "itélet" ér valamit egyáltalán? Mert irja, hogy fellebbezésnek helye nincs, de valami ajánlást is emleget. Maga a békéltetőtestület név se utal valami nagy hatóerejű szervezetre.....

Persze ha olyanok mint a békebirók a vadnyugaton (Colt a két pisztolytáskában, aki vét az instant lelövik) akkor az más.

#1040 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:51

Már megkérdezet egy szakjogászt és vissza fognak kerülni a doksik az oldalra (remélem olvashatóan :) ).

szabfer: a BT az első lépés, ha a bolt a láveti megát, akkor meggyorsítja és lerövidíti és olcsóvá teszi az eljárást, ha nem egyezik bele a bolt, akkor is jó neked, mert oda lehet adni a bíróságnak, hogy itt van ezt döntötték és te megtettél mindent a megegyezésért valamint te is látod -ingyen- hogy van-e valójában értelme bíróságra menni.

#1041 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:17

Miazhogybeijedtek és fenyegetőztek ?  :bolond:
Szépen kerüljön rá vissza minden határozat és lássa ország+világ! Nem értem vokopetit, hogy miért hagyta a dokumentumokat levenni. ...

Gondolom ezért:

Idézet: misztral - Dátum: 2006.02.24, 09:13

...vegyük példának vokopetit, először bevitt magának egy öngólt a békéltető testületnél (ami egy végtelen amatőr blama neki) , majd szembesül vele, hogy a boltbezárós akciója is csak 20 perc rutinmunka.... azt meg nem tudja, hogy már számolgatják hogy mennyi legyen a követelt vagyoni / nem vagyoni kártérítés amit majd az invitel fog tőle vonni...

addig húzogatja a bajszokat, amig rá nem fordul egy jogászi apparátus, aki kihívásnak tekinti hogy ellehetetlenítse az elkövetkező 5-10 évre.

...

#1042 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:56

A dolog röhejes része ott jön, hogy a mistral nevű emberke, aki nagyon valószínű, hogy tényleg ott dolgozik, jogra jár, és önmagát tekinti egyszemélyes jogászi apparátusnak, közben meg olyan őrültségeket ír, hogy a falat kell kaparni tőle...  :bolond:
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1043 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:12

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:56

A dolog röhejes része ott jön, hogy a mistral nevű emberke, aki nagyon valószínű, hogy tényleg ott dolgozik, jogra jár, és önmagát tekinti egyszemélyes jogászi apparátusnak, közben meg olyan őrültségeket ír, hogy a falat kell kaparni tőle...  :bolond:

Jogra járni egy dolog, jogot érteni és alkalmazni tudni megint egy másik dolog.

Van két jogra járó szomszédom. Végzősök, de még szerintük se tudnak szart se.
Kedvenc mondásuk bármely jogi kérdésben: fordulj inkább szakemberhez  :up:

#1044 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 19:26

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:59

Gondolom ezért:

Idézet: mistral - Dátum: 2006.02.24, 09:13

...vegyük példának vokopetit, először bevitt magának egy öngólt a békéltető testületnél (ami egy végtelen amatőr blama neki) , majd szembesül vele, hogy a boltbezárós akciója is csak 20 perc rutinmunka.... azt meg nem tudja, hogy már számolgatják hogy mennyi legyen a követelt vagyoni / nem vagyoni kártérítés amit majd az invitel fog tőle vonni...

addig húzogatja a bajszokat, amig rá nem fordul egy jogászi apparátus, aki kihívásnak tekinti hogy ellehetetlenítse az elkövetkező 5-10 évre.

Ez teljesen primitív és üres fenyegetés. Semmilyen kártérítés nem jön szóba. A weboldalon nem volt fent semmi olyan, amiből vokopetinek baja lehetett volna. Jogi tájékoztató, illetékes szervek listája (ezek most is fent vannak) és pár békéltető testületi illetve fogyasztóvédelmi határozat (ezek kerültek le). Nem volt rajta titokszegés, rágalmazás, hamis vádolás, hamisan állított tény és semmi egyéb.

Ez a mistral-állítólag-jogász-szaki (állítólag még közgazdász is... és vadakat terelő juhász :nevet: )  tiszta szalacsi, "ötte-tizen-tizenszáz bajuszhúzogatás jogászi apparátus vagy tem'tom"  :sandor:  Persze mindjárt az eljövendő 200 évre  :pokeas2:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1045 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:32

Eddig nem nagyon vettem semmit a Mistral-tól. (hála az égnek!)
Sürgősen kellett valami és ez volt közel.

A kiszolgálás, különösen a női személyzet low-end.

A dologgal amit vettem és sajnos ott nem szedtem teljesen darabokra, csupán a következő apró  :D  gondok voltak:
1. a dobozban levő user guide és a CD egy másik tipushoz tartoztak
2. hiányoztak az összeszereléshez szükséges  csavarok.
3. a készülék karcos volt.
4. szétszedve egyértelmüen látszott hogy már használták (csavarmarási nyomok stb)
5. hiányzott egy kiegészitő darab (a gyártó oldalán láttam, hogy jár hozzá)
6. a boltba visszavéve nem is foglalkoztak velem, mert azt a szervíz intézi. Az meg persze már bezárt
7. másnap a szervíz nem akart cserélni, mert állítólag az volt az utolsó darab.
8. némi meggyőzés után elismerték, hogy valószinüleg egy visszahozott darabot vettem.
9. érdekes módon megtalálták hozzá az originál csavarokat, meg a többi hiányzó dolgot.
10. amikor megkérdeztem, ez hogy lehet, azt mondták egy pont ilyen készülék  van éppen javitásra beadva - abból vették ki. :confused:
11. miután modtam, hogy egy kicsit megrendült a bizalmam - kérem vissza a pénzem, azt persze nem adták.

Szóval tiszta Balkán. Szerencsére nem buktam nagyot, tanulópénznek vettem.

Gondoltam indítok egy topic-ot a gagyi Mistral-ról, de amint látom itt már van egy jó bőséges  :D

#1046 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 15:06

Ma itthon dolgozom. Elfogyott a tárhely, sürgősen szükség van még helyre. Mi legyen?
Megyek veszek egy 200Gb-os HDD-t. Vasárnap mit tehetek? A közelben semmi más, hát legyen a Mistral.
Vettem egy 200Gb-os Samsungot. Egy órán belül már vittem is vissza, mert meg sem mukkan. Kábelek, gép rendben, mert még három hasonló jószág ketyeg a gépben és minden megy mindennel, csak ezzel a ki... vasárnapi mistralos HDD-vel nem jutok semmire.
Tudtam mi lesz. A boltban mosolyogva mondták; Szervíz, holnap. Sem kicsrélni nem hajlandók, sem a pénzt visszaadni. Etikátlan, rossz üzletpolitika és undorító hozzáállás.
A 23000Ft-om a mistrálnál, a rossz HDD nem megy, holnap nem tudom mikor tudom bevinni a szervízbe.
A munkámat sem tudom folytatni, kb 60 000 Forintot  és kb 10 órát buktam.
Ez a cég egy rossz álom. Hibás árut adnak el és még én rohangálok miattuk. Ez aztán a biznisz.
Ahogy jöttem kifelé, olyan mérges voltam, hogy a tetves üvegajtóba is beleütöttem, mert olyan lassan nyílt, hogy már azt hittem örökre bent maradok. Még szerencse, hogy nem engedtem el magam, mert akkor nagy bajba kerültem volna.
Ami a legrosszabb, egy éppen ott vásárló nyomi elkezdte védeni a céget. Nem sok választott el attól, hogy kint megvárjam. Nem szoktam emberkedni, de most nagyon felment a pumpa.
Nem akartam ott vásárolni, rákényszerültem és így jártam. Egy nyamvadt 200Gb-os HDD-vel.
Fölösleges percek az életből.

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 03. 19. 15:09 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1047 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 16:31

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 15:06

Ez a cég egy rossz álom. Hibás árut adnak el és még én rohangálok miattuk. Ez aztán a biznisz.
Ahogy jöttem kifelé, olyan mérges voltam, hogy a tetves üvegajtóba is beleütöttem...

Ne húzd fel magad rajta, mindenkivel ezt csinálják sajna  :down: Ilyenkor a legfőbb az, hogy megőrzöd a nyugalmad. Nem adod meg nekik azt az örömöt, hogy lássák az okozott dühöt. (Nagyon szeretik nézni, ahogy a vásárló kínlódik és erőlködik... ezt a cégük nevében a fórumon nyilatkozó hónaljfejű nyomi már sok fórumon írta nagy gúnnyal)

Inkább szerezd vissza a pénzed jogi úton, higgadtan: beírsz panaszkönyvbe, elmész a fogyasztóvédelemhez, ha megvagy ezekkel, akkor írsz nekik egy fizetési felszólítást (kéred a pénzed vissza), ha arra sem reagálnak, akkor irány bírósági út. Igaz ez eltart egy darabig és ügyvédre is szükség lehet a vége felé, de tekintsd úgy, hogy csak ideiglenesen van lekötve a pénzed, amit visszakapsz a végén kamatostul (beleértve a bukott 60 ezret +esetleg még az órákért is kárpótoltathat egy jó ügyvéd).

Mindezt az ügyintézést is vegyen lazán, amíg tart a procedúra: ne foglalkozz vele, ne hergeld magadat. Próbálj mindig csak minimális energiákat ráfordítani (írásban is elég mindig pár sort írni), és közben tudatosítsd a jelszót: "szépen, lassan, higgadtan, türelemmel". Előbb-utóbb sikerülni fog, nem kell hozzá nagy lendület és sok elpocsékolt energia (pénzráfizetés, düh, szabadidő, magánélet, szabadságkivétel), a lassú víz partot mos stratégia jó egyedül.

#1048 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 17:01

Azert alaphangon erdemes lenne szerintem szerdaig visszavinni haromnaposban, es majd ha ez nem jott be, akkor kovesd a fentieket. Talan gyorsit valamit a dolgon, ha rogton egy hutil test reportot viszel kinyomtatva a hdd-vel a szervizbe /ofcoz ha egy dekat sem lat a gep belole, akkor ez nem tud mukodni/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1049 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 17:45

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:26

Ez teljesen primitív és üres fenyegetés. Semmilyen kártérítés nem jön szóba. A weboldalon nem volt fent semmi olyan, amiből vokopetinek baja lehetett volna. Jogi tájékoztató, illetékes szervek listája (ezek most is fent vannak) és pár békéltető testületi illetve fogyasztóvédelmi határozat (ezek kerültek le). Nem volt rajta titokszegés, rágalmazás, hamis vádolás, hamisan állított tény és semmi egyéb. ...

Igazad lett. :up:

Idézet a www.fogyasztovedelem.com fórumáról, vokopetitől:

Idézet

Sziasztok,

Az Adatvédelmi Biztos állásfoglalását még várom, addig is itt egy, a mai napon érkezett állásfoglalás... A http://mistralpanasz.tar.hu oldal tehát el fog készülni!

Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Ikt.sz: 03. 17-3/2006.
Tárgy: Nyilatkozat megküldése

Tisztelt Vókó Péter!

A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez érkezett kérelmére – miszerint a 03-1330-4/2005. számon Önnek megküldött tájékoztatásunkat a honlapján meg kívánja jelentetni a fogyasztók széles körének védelme érdekében - az alábbi álláspontomról tájékoztatom:
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 1/A. §-a alapján „E törvény hatálya a Magyar Köztársaság területén folytatott minden olyan adatkezelésre és adatfeldolgozásra kiterjed, amely természetes személy adataira, valamint amely közérdekű adatot vagy közérdekből nyilvános adatot tartalmaz.”
A törvény 2. §-a szerint: „1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.”
A fentiekből az a következtetés vonható le, hogy az adatvédelmi jogszabály a védendő adatok körét a magánszemélyekre vonatkoztatja, a jogi személyekre nem.
A jogszabály rendelkezéseiből tehát az következik, hogy gazdálkodó szervezet adatait az adatvédelmi törvény nem teszi védendővé.
Álláspontom tehát az, hogy az Önnek írt 03-1330-4/2005. iktatószámú tájékoztatásunkat Ön megjelentetheti a honlapján.
Teheti ezt annál is inkább, mivel az adatvédelmi biztos Dr. Péterfalvi Attila 2006. március 09. napján a nyilvánosság és a hatósági munka címmel tartott sajtónyilvánossággal lefolytatott kerekasztal beszélgetésen úgy foglalt állást, hogy erősebb érdeke fűződik a fogyasztóknak ahhoz, hogy megismerjenek egyes gazdálkodó szervezetre vonatkozó adatokat, mint amilyen érdeke a gazdálkodó szervezetnek fűződik a jó hírnévhez. Az erre vonatkozó ajánlását, illetve állásfoglalását ígérete szerint hamarosan közli is a honlapján, hacsak az már meg nem történt.

:cool:

#1050 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:31

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 15:06

Ma itthon dolgozom. Elfogyott a tárhely, sürgősen szükség van még helyre. Mi legyen?
Megyek veszek egy 200Gb-os HDD-t. Vasárnap mit tehetek? A közelben semmi más, hát legyen a Mistral.

Lett volna mas is: Kekhal.

De ok sem kulonbek :(

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »