HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 19:27

Idézet: INT21H - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 18:29

Szvsz. az a probléma, hogy a fogyasztói jogokkal is vissza lehet élni.
Erre néhány kereskedő szerint az a megoldás, ha minden vásárlót szankcionálunk. :omg:

az lenne a megoldás, ha kialakulna a vásárlási kultúra, meg a korrekt kereskedői réteg, de ebben a már bocs, de sz@r kis országban ez sosem fog megtörténni, mert az emberek mentalitása, meg hozzáállása így fejlődik 1000 éve
USA-ban pl 3 hónapon belül mindennek visszaadják az árát egyetlen kérdés nélkül, ha meggondolom magam, sok helyen még a blokk se kell, és mégsincs az, hogy sorba vinnének vissza mindent.... erre hazajövök, mondom ezt egy ismerősömnek, a reakciója meg az volt, hogy mekkora barom vagyok, hogy nem vettem egy plazamtévét két hónapra, míg kint voltam, aztán mielőtt meg jöttem haza visszavittem volna  :omg:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1262 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 08:53

Idézet: Syner - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 20:27

az lenne a megoldás, ha kialakulna a vásárlási kultúra, meg a korrekt kereskedői réteg, de ebben a már bocs, de sz@r kis országban ez sosem fog megtörténni, mert az emberek mentalitása, meg hozzáállása így fejlődik 1000 éve
USA-ban pl 3 hónapon belül mindennek visszaadják az árát egyetlen kérdés nélkül, ha meggondolom magam, sok helyen még a blokk se kell, és mégsincs az, hogy sorba vinnének vissza mindent.... erre hazajövök, mondom ezt egy ismerősömnek, a reakciója meg az volt, hogy mekkora barom vagyok, hogy nem vettem egy plazamtévét két hónapra, míg kint voltam, aztán mielőtt meg jöttem haza visszavittem volna  :omg:

Usában 30 napon belül adják vissza a teljes összeget :D
A sogorom rendesen ki is hasznája mindig, elég ha annyit mondasz nem tetszik

Ezzel csak azt akartam mondani ott is ügyeskednek és mégis igy van:)

#1263 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 21:52

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 9:53

Usában 30 napon belül adják vissza a teljes összeget :D
A sogorom rendesen ki is hasznája mindig, elég ha annyit mondasz nem tetszik

Ezzel csak azt akartam mondani ott is ügyeskednek és mégis igy van:)

90 nap az, de lehet államfüggő, Indiana-ban biztos 90, máshol meg nem vettem csak kaját, igaz azt is vissza lehet vinni :D
most találtam egy blokkot, Illinois-ban 45 nap

Szerkesztette: Syner 2006. 09. 28. 21:59 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1264 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 17:26

Mi a véleményetek arról hogy van 1 mp3lejátszó 18400ft volt tavaly áprilisban. Idén márciusban bevitte haverom hogy szar. Valami vitathatlanul javithatatlan baja volt, ami garanciás. Tehát esztétikai állapota kitűnő volt. Egész nyáron nemvolt róla infó. Bement haverom kiverte a balhét, a lényeg hogy mondták hogy levásárolhatja 2 hónapon belül. Mivel vidékiek vagyunk én mentem érte ma. A 18400ft árból kijön most egy 2gb-os mp3 lejátszó meg még valami kacat. Mondom a felső szinten mivan, megnézzük a cuccokat amit vinnék van. Mondja a srác hogy lekell menni a szervizbe irnak egy csereszámlát. Lemegyek előadom, elmegy a gyerek visszajön hogy ok. Mondom vinnék egy 2gbos lejátszót. MOndja ok. Mondom a különbözetből (az 15k most) még vinnék ezt és ezt. Aztmondja hogy nemúgy van az. Mostani ára a lejátszónak 5000 ft. Annyit beszámitanak és akkor a 2gbosra rákéne dobnom kb 10e ftot. Mondom én tanultam jogot és szerintem ez nemigy van és a teljes vételárat lehet ilyen esetben levásárolni. Én gondolom rosszul? Mit lehet tennI?
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#1265 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 17:40

Elvileg igen, le lehet vásárolni.

Mondjuk az kicsinykét visszatetsző, hogy akarsz a régi "szar" helyet egy két gigásat, meg még "ezt-azt".

Ha nem akard megszopni, egyezz ki egy cserébe egy ugyan olyan tudású új lejátszóra. Mert így leírva - még ha a jog szerint neked is van igazad - erősen nyerészkedés szagú. Azt meg sehol nem szeretik. Sőt, jól bevisznek az erdőbe, főleg Mistraléknál.

#1266 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:20

Köszönöm, tehát jól gondoltam ,emlékeztem:)

Igazából haveromé a cucc, mondtam neki hogy mia  tényálás.
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#1267 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:23

Idézet: Etele - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 18:40

Elvileg igen, le lehet vásárolni.

Mondjuk az kicsinykét visszatetsző, hogy akarsz a régi "szar" helyet egy két gigásat, meg még "ezt-azt".

Ha nem akard megszopni, egyezz ki egy cserébe egy ugyan olyan tudású új lejátszóra. Mert így leírva - még ha a jog szerint neked is van igazad - erősen nyerészkedés szagú. Azt meg sehol nem szeretik. Sőt, jól bevisznek az erdőbe, főleg Mistraléknál.

Na neee...

A jogainkkal való élést ne nevezzük már nyerészkedésnek.

18.400 Ft-ért vásárolta, 18.400 Ft jár neki vissza. Fillérre pontosan.

És az ő dolga, hogy mit kezd a pénzzel. Ha akarja elkölti ott, ha akarja elkölti másra máshol.
Senkinek SEMMI köze nincs hozzá, a pénz akkor is visszajár, ha utána a sarkon kidobja egy kukába, vagy vesz rajta egy 2 gigást lejátszót meg ezt-azt.

#1268 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:33

Énis úgy gondolom hogy a teljes összeget levásárolhatom akármire. Amúgy közben eszembejutott hogy van egy S*ndstone kabátom 40 volt. Levannak heggesztve a zippzárak rajta és 2 elromlott rajta. Visszavittem, mondták hogy hozzam be ha nemhasználom kiküldik a gyárba megcsinláják az összeset kicserélik. Bevittem, majd szólnak nyáron hogy nemszaroztak kicserélik. Az eladó megkérdezte hogy viszek egy ugyanilyen kabátot vagy a 2007es kollekcióból választok. Mondom majd a 2007esből. Irt egy lapot hogy 39990ftot levásárolhatok. Ennyi........

#1269 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:34

Idézet: Etele - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 18:40

Ha már mistral, akkor örüljünk, hogy egyáltalán szóbaálltak emberünkkel azután, hogy a megvásárolt termékkel elhagyta a boltot. :(

A nyerészkedésről meg csak annyit, hogy ez lenne a MINIMUM azután, hogy a májusban javításra leadott terméket most kapná vissza. De nem kapja, mert nem javítják. Vagy kapna helyette ugyanolyat. De nem kapna, mert ugyanolyan sincs már. Így marad a harmadik lehetőség: a vételár TELJES összegét visszaadni. Amit akár ott helyben le is vásárolhat.
Persze ha BELEEGYEZIK, FELAJÁNLHATNAK neki hasonló tudású készüléket. Amit neki viszont nem kell elfogadni.

Szóval én azt mondom, hogy egy majd' fél éves "garanciális ügyintézés" után a törvény által előírt minimum a legkevesebb, amit elvár az ember.

#1270 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:06

Még mielőtt megköveztek: szép dolog, ha jog szerint neki van igaza. De kitörölheti vele a sejhaját. :omg:

Lehet hogy megalkuvó vagyok, de jelen esetben én ésszerű kompromisszumnak tartanám ha mindenféle két gigás lejátszó emlegetése helyett azzal nyit az ember a boltban, hogy oké, akkor adjatok a rossz helyett egy hasonló tudásút.

(Főleg a Mistral esetében.)

Evvan, ez a véleményem.

#1271 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 22:47

Idézet: [EARTHQUAKE

,2006. okt. 24., kedd - 18:33] Énis úgy gondolom hogy a teljes összeget levásárolhatom akármire. Amúgy közben eszembejutott hogy van egy S*ndstone kabátom 40 volt. Levannak heggesztve a zippzárak rajta és 2 elromlott rajta. Visszavittem, mondták hogy hozzam be ha nemhasználom kiküldik a gyárba megcsinláják az összeset kicserélik. Bevittem, majd szólnak nyáron hogy nemszaroztak kicserélik. Az eladó megkérdezte hogy viszek egy ugyanilyen kabátot vagy a 2007es kollekcióból választok. Mondom majd a 2007esből. Irt egy lapot hogy 39990ftot levásárolhatok. Ennyi........

Ezt nem azért tudod megcsinálni a Sandstone kabáttal, mert ők olyan jófejek, hanem mert három tál rizsért varják valamelyik ázsiai országban az éhező gyerekek a fogukkal a zippzárt a kabátodra. A kereskedőnek meg lehet, hogy belekerült akár 25ezerbe is a kabid, amit neked 40ért tolt ki :)

Valamint a ruhában nem tudsz olyan kárt okozni, ami nem látszik, viszont teljesen tönkreteszi az adott darabot, míg számtechben igen. Ugyan nincs sandstone kabátom, de felteszem azt is, hogy amit idén megveszel 40pénzért, az a kabát jövőre nem 18 lesz. Magyarul a tavalyi kabidért idén nem kettő darabot kaptál.

Szerkesztette: Yoisten 2006. 10. 24. 22:48 -kor

#1272 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 06:37

Idézet: [EARTHQUAKE

,2006. okt. 24., kedd - 18:26]Mi a véleményetek arról hogy...

A problémád tömegprobléma, majdnem az egész topik erről szól. A Mistral eljárása jogszerűtlen.

Két út közül választhatsz:
- megalkuszol, ahogy írták és belemész egy előnytelenebb alkuba, ráfizetsz, de időt+pénzt+fáradtságot takarítasz meg
- keresel egy ügyvédet és pert indítasz, amit jó eséllyel fogsz megnyerni a leírásod alapján. Perléssel kapcsolatos tudnivalókat megtalálod itt. Esetleg látogass el ide segítségért.

A Mistralt védőktől kéretik nem okoskodni. Jó lenne, nem félrevezetni a népet. Jogi diploma birtokában jogi érvelés oké. Más érvek (laikus:"mert az ismerősöm is így járt", gazdasági:"ezért az pénzért kettőt kapsz most" és szociológiai:"sok az ügyeskedés") teljesen elmossák a lényeget.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1273 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 08:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 7:37

Két út közül választhatsz:
- megalkuszol, ahogy írták és belemész egy előnytelenebb alkuba, ráfizetsz, de időt+pénzt+fáradtságot takarítasz meg
- keresel egy ügyvédet és pert indítasz, amit jó eséllyel fogsz megnyerni a leírásod alapján. Perléssel kapcsolatos tudnivalókat megtalálod itt. Esetleg látogass el ide segítségért.

Ha csak kis összeggel akarnának megrövidíteni vagy a visszaadott pénz lenne komoly tétel, akkor elgondolkodnék.

Azok után viszont, hogy 13eFt-ot el akar lopni a a M* és mindössze 5eFt-ot adna vissza, én nem gondolkodnék egy percig sem, hogy melyik utat válasszam.

#1274 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 21:36

MisterY, ugye véletlenül sem arra célzol, hogy 13e forintért polgári perre mész?

#1275 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 21:57

Idézet: bean - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:36

MisterY, ugye véletlenül sem arra célzol, hogy 13e forintért polgári perre mész?

Nem. Arra célzok, hogy én ebben az esetben biztosan nem tűrném el, hogy a vételár 70%-ával megkárosítsanak. :mad:
De csak akkor, ha a bolttal semmilyen formában nem tudok kiegyezni.

Elfogadható csere lenne számomra adott esetben egy hasonló tudású, méretű - és nekem tetsző kezelésű - lMP3 lejátszó. De nem bármilyen. Ha nem tudnak olyat adni, amilyet szívesen vennék, akkor merednék a pénznél.

Egyszerűbb lenne a helyzet mondjuk HDD-vel, ott ha adnak ugyanabból a márkából egy legalább akkorát, akkor nem szólhatnék egy rossz szót sem. De ha mondjuk az X. márka helyett Y-t akarnának adni, ráadásul kisebbet, mert az enyém már kevesebbe kerül most, akkor biztosan tiltakoznék.

Pontosan azért meri ezt tenni ez a banda, mert azt tapasztalják, hogy pár ezer forintért inkább tűr a sok birka.  :(

#1276 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 28. 10:18

Idézet: bean - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:36

s miért ne?

Bár, nem számtech, de tanulságos:

Biztosító nem akart káresemény esetén kifizetni nekünk egy kb 40.000,-Ft összeget.
Annyira felháborító volt a stílusuk, hogy kerül-amibe-kerül alapon pert indítottunk ellenük.
Érdekes módon, azt követően két nap múlva, hogy megkaptuk az idézőt (ők, mint alperesek szintén az idézővel együtt kapták kézhez a keresetlevelet), jött egy levél a biztosítótól, plusz egy utalvány a tőkeösszegről, a káreseménytől számított késedelmi kamatával, a lerótt illetékkel és a keresetlevélben megjelölt (és TÉNYLEGESEN felmerült) ügyvédi költséggel együtt!

Pont erre számítottak/számítanak, hogy ilyen kis összeg miatt senki nem indít eljárást!!!! :down:

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1277 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:32

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 10:18

s miért ne?

Bár, nem számtech, de tanulságos:

Biztosító nem akart káresemény esetén kifizetni nekünk egy kb 40.000,-Ft összeget.
Annyira felháborító volt a stílusuk, hogy kerül-amibe-kerül alapon pert indítottunk ellenük.
Érdekes módon, azt követően két nap múlva, hogy megkaptuk az idézőt (ők, mint alperesek szintén az idézővel együtt kapták kézhez a keresetlevelet), jött egy levél a biztosítótól, plusz egy utalvány a tőkeösszegről, a káreseménytől számított késedelmi kamatával, a lerótt illetékkel és a keresetlevélben megjelölt (és TÉNYLEGESEN felmerült) ügyvédi költséggel együtt!

Pont erre számítottak/számítanak, hogy ilyen kis összeg miatt senki nem indít eljárást!!!! :down:

Üdv: scaurus

kérünk egy cégnevet, milyen káresemény volt...
had szívják a fogukat, hogy itt megy az antireklám...

OFF:
Ja én nem szégyelltem a *IDL nél panaszt tenni, mail/telefon- útján:
Bunkó volt a pénztáros, és asszonnyal együtt a panaszkönyvet szemeztünk .
aztán elnézést kértek írásban.

#1278 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 15:34

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 7:37

...
A Mistralt védőktől kéretik nem okoskodni.
...

:omg: 
Ha te itt Mistral védőt látsz, akkor gratula, mert ügyes vagy. :)
Másrészt meg nehogymár megtiltsd, hogy leírják itt az emberek a véleményüket, vagy kitaláld, hogy csak az szóljon hozzá a témához aki jogi diplomával rendelkezik. :smoker:

#1279 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 31. 18:33

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 10:32

kérünk egy cégnevet, milyen káresemény volt...
had szívják a fogukat, hogy itt megy az antireklám...

OFF:
Ja én nem szégyelltem a *IDL nél panaszt tenni, mail/telefon- útján:
Bunkó volt a pénztáros, és asszonnyal együtt a panaszkönyvet szemeztünk .
aztán elnézést kértek írásban.

OFF

Név: a név már eltünt a piacról.

Káresemény: a kocsi tényleges javításának költségeit kifizették, viszont nem óhajtották teljes egészében megtéríteni a kocsi javítása idejére bérelt gépkocsi teljes bérleti díját (mivel munkaeszköz volt a gépkocsi, így szükséges volt bérelni ), mondván nem volt indokolt olyan hosszú ideig a szervízelése...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1280 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 19:05

Idézet: Etele - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 15:34

:omg: 
Ha te itt Mistral védőt látsz, akkor gratula, mert ügyes vagy. :)
Másrészt meg nehogymár megtiltsd, hogy leírják itt az emberek a véleményüket, vagy kitaláld, hogy csak az szóljon hozzá a témához aki jogi diplomával rendelkezik. :smoker:   :Đ

Tőled nem vártam volna... feleslegesen mozgatsz meg egy lezárt témát. Nem elég az a pár tizenezer hsz, amid van :smoker:

Yoisten elmagyarázta, hogy ami ment egy márkás kabáttal, az nem működik a Mistralnál. Én ezt védelemnek veszem. Mondj erre amit akarsz.

...demár... nagy tilalmak vannak érvényben "kéremszépen". Éreztem is, hogy mindenki azonnal reszketni kezdett félelmében  :D  Legfeljebb nem tartja be egy delikvens és magát járatja le, ha mégis a hülyeséget firkál ide. Persze csakis a jótállás témakörét erintő okoskodásokra értettem, nyilvánvaló.
Ebben a témában nem lehet építő véleménye egy hozzá nem értőnek, aki ráadásul kívülálló is (nem az ő garanciális ügyéről van szó). Sőt egy hozzáértő is csak a vonatkozó szabályokat és a szabályok logikáját tudja ide írni, az pedig már nem vélemény. Ténylegesen csakis a bíróságok döntenek.

A jótállás témáját már a végletekig kimerítettük. Szerepeltek többször a vonatkozó jogszabályok és vázoltak minden pro/contra érvet, jogit/gazdaságit/szociológiait/pszichológiait. Patthelyzet alakult ki. Hiába írtuk le néhányan hogyan is van ez, mindig volt pár ellenokos. Ők kényszerűen elmentek a jogi érvek mellett, de emlékeztettek, hogy a topikban senki nem illetékes hitelesen áment mondani, csak bírói ítélet birtokában. Ezzel az utolsó kártyáját is kijátszotta a Mistralt védő tábor, "hiszem, ha látom" alapon. Valahol van némi igazság ebben, a vita érdemben csak így zárható le.
A kétkedőkkel abban maradtam személy szerint, hogy ha már bírói ítéletről is be lehet számolni, akkor visszatérünk a jótállás témájához. Jogerős bírói ítélet márpedig lesz, nem is egy. Nem tudom hány hónap múlva, de lesz.

Ennek fényében okoskodj nyugodtan, hátha valamit fel lehet hozni ezredszerre is. Sok értelme van feleslegesen 20 oldallal bővíteni a topikot  :o
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.