HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1291 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 20:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 21:07

Ez már sok-sok hónapja így van.

hát én szoktam venni a délpesti részlegben, utoljára 2 hete, ezek mind voltak a netes árlistában, sőt én mondtam az eladónak, hogy kell lennie, végülis 512-es cf kártyt vettem ajándékba -ma már az sincs.
(de lesz, mert visszaviszem, el sem indult)

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 11. 29. 20:38 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#1292 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:06

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 20:37

hát én szoktam venni a délpesti részlegben, utoljára 2 hete, ezek mind voltak a netes árlistában, sőt én mondtam az eladónak, hogy kell lennie, végülis 512-es cf kártyt vettem ajándékba -ma már az sincs.
(de lesz, mert visszaviszem, el sem indult)

Érdekes, mert én a nyár elején raktam össze gépet valakinek; néztem az ő listájukat is. Határozottan az az emlékem, hogy alig volt pár dolog fenn. :think: Persze ettől még emlékezhetek rosszul.

#1293 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 14:53

Én is leírok egy történetet. Bár már igazából felesleges...

Volt egy 17-es LCD monitor a Mistráltól, ami beszart. Visszavittük a Váci úti üzletbe, kiderült, hogy a monitor gyári száma nem egyezik a dobozon lévő gyári számmal, így a garancia papíron lévővel sem. Hát ezt buktuk. Bizonyítani nem lehet, hogy tényleg ez a monitor volt a dobozban.

#1294 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:04

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 19:05

A kétkedőkkel abban maradtam személy szerint, hogy ha már bírói ítéletről is be lehet számolni, akkor visszatérünk a jótállás témájához. Jogerős bírói ítélet márpedig lesz, nem is egy. Nem tudom hány hónap múlva, de lesz.

Van fejlemény egy ideje, igaz "felemás".

"Megnyertem" a "pert" a Mistral ellen még 2006. novemberben. Azért írtam idézőjelekben, mert peren kívüli ügyszakban eldőlt az ügy, a bírósági formanyomtatványra (fizetési meghagyás) a Mistral nem nyilatkozott, ezzel "hallgatólagosan elismerte", hogy tartozik a vissza nem fizetett vételárral (+költségek+kamatok). Nem azért mert hűde-nagy voltam, hanem mert belátta a Mistral, hogy nincs esélye a bíróságon. Nem is került sor emiatt bírósági tárgyalásra.

A fizetési meghagyás jogerős lett és végrehajtható (ez egyenértékű egy olyan bírósági ítélettel, amely ellen már fellebbezni sem lehet), nyert ügyem lett. A Mistralt nem érdekelte az ügy, írásra sem méltatta. Pedig korábban fenyegetőztek a fogyasztóvédelem fórumán, hogy milyen kemények lesznek a tárgyaláson... kemények voltak, mint a behűtött puding  :D

Az eset felemás, mert ez nekem jó, de a topiknak nem nagyon szolgál jogi tanulsággal. A bíróság ezzel kimondta ugyan, hogy jogilag igazam van, de nem foglalkozott a jótállási szabályokkal, hanem a Mistral "hallgatólagos" "egyetértése" miatt hozta meg a határozatot. Ezért pl. nincs indokolás rész, nincs fejtegetés-tanulság. Talán egy: a Mistralt könnyű legyőzni, mert jogilag tehetetlenek, tudják, hogy a bíróság nem eszi meg a csúsztatásos baromságaikat, amiket a fórumokon is írogattak korábban. Éremes őket perelni, mert egyszerű-gyors, csak formanyomtatvány kitöltése+illeték lerovása az illetékes illetékhivatalban+íratok postázása+45 nap várakozási idő kivárása.

A másik dolog ami még buktató lehet: a végrehajtás. A Mistral nem tesz eleget ugyanis a bírósági határozatnak, nem fizet továbbra sem. Most a végrehajtási eljárás következik, ezt is végig kell csinálnom, ha pénzt szeretnék látni.
Előtte felhívtam őket telefonon, hogy ne kelljen "végrehajtásozni", de a Mistral ügyfélszolgálatos emberke csak azt hajtogatta, hogy csak a külföldi Mistral "tulajdonosok illetékesek" az ügyben, azaz a magyar céget ez nem érdekli.
Nem baj, végigcsinálom, így a végrahajtás költségeit is ki kell majd köhögniük. Nem értem ebben nekik mi a jó... ámde legyen. Nem ért váratlanul, a fogyasztovedelem.com fórumán írták, hogy keménykedés keretében a végrehajtási eljárás végéig is el fogják húzni.

Érdekesség: most, hogy intézem a végrehajtást, kiderült, hogy a Mistral átneveződött 2006-ban:
Mistral COMPUTERWORLD Kft. (székhely: 1139 Budapest, Frangepán u. 26, cégjegyzékszám: 01-09-680170) törlődött.
Jogutódja:
SINCLAR Számítástechnikai Kft. (székhely: 1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 27, cégjegyzékszám változatlan).
Ennek ellenére a boltjaik, weboldaluk Mistral néven fut továbbra is. Már lehet "szinkler" kódnéven is emlegetni őket.

Idézet: jazzman - Dátum: 2007. febr. 11.,vasárnap - 14:53

Volt egy 17-es LCD monitor a Mistráltól, ami beszart. Visszavittük a Váci úti üzletbe, kiderült, hogy a monitor gyári száma nem egyezik a dobozon lévő gyári számmal, így a garancia papíron lévővel sem. Hát ezt buktuk. Bizonyítani nem lehet, hogy tényleg ez a monitor volt a dobozban.

Erre sajnos nem lehet gombot varrni, szívás a köbön  :(
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1295 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 06:27

Így van.
A PH-n is ezt írták nemrég a Razer Copperhead topicban :

"Mistral-al, vigyázni!
Megszűnt a cég, valami himi-humi kft ad papírt és 3 nap! jótállást ahhoz amit ott vettél. Meg a polcok is elég kopaszok, mintha csak a maradékokat akarnák már eladni..."

Ezt egyszer már eljátszották, ha jól emlékszem.

Szerkesztette: Lancelot 2007. 02. 17. 06:30 -kor

#1296 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:21

Ezt jó lesz megjegyezni szinkler, pfúúúj.

#1297 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 09:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 16:04

Van fejlemény egy ideje, igaz "felemás".

"Megnyertem" a "pert" a Mistral ellen még 2006. novemberben. Azért írtam idézőjelekben, mert peren kívüli ügyszakban eldőlt az ügy, a bírósági formanyomtatványra (fizetési meghagyás) a Mistral nem nyilatkozott, ezzel "hallgatólagosan elismerte", hogy tartozik a vissza nem fizetett vételárral (+költségek+kamatok). Nem azért mert hűde-nagy voltam, hanem mert belátta a Mistral, hogy nincs esélye a bíróságon. Nem is került sor emiatt bírósági tárgyalásra.

A másik dolog ami még buktató lehet: a végrehajtás. A Mistral nem tesz eleget ugyanis a bírósági határozatnak, nem fizet továbbra sem. Most a végrehajtási eljárás következik, ezt is végig kell csinálnom, ha pénzt szeretnék látni.
Előtte felhívtam őket telefonon, hogy ne kelljen "végrehajtásozni", de a Mistral ügyfélszolgálatos emberke csak azt hajtogatta, hogy csak a külföldi Mistral "tulajdonosok illetékesek" az ügyben, azaz a magyar céget ez nem érdekli.
Nem baj, végigcsinálom, így a végrahajtás költségeit is ki kell majd köhögniük. Nem értem ebben nekik mi a jó... ámde legyen. Nem ért váratlanul, a fogyasztovedelem.com fórumán írták, hogy keménykedés keretében a végrehajtási eljárás végéig is el fogják húzni.

Érdekesség: most, hogy intézem a végrehajtást, kiderült, hogy a Mistral átneveződött 2006-ban:
Mistral COMPUTERWORLD Kft. (székhely: 1139 Budapest, Frangepán u. 26, cégjegyzékszám: 01-09-680170) törlődött.
Jogutódja:
SINCLAR Számítástechnikai Kft. (székhely: 1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 27, cégjegyzékszám változatlan).
Ennek ellenére a boltjaik, weboldaluk Mistral néven fut továbbra is. Már lehet "szinkler" kódnéven is emlegetni őket.

Erre sajnos nem lehet gombot varrni, szívás a köbön  :(

Na valami hasonlóról beszéltem x oldallal előrébb. Mit érsz egy megnyert akármivel, ha addigra nem tudod majd behajtani rajtuk?
Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ennyi volt a mistral pénzmosási tevékenysége (és az ehhez szükséges rosszként csapodó "országos számítástechnikai hálózat"), mert így utólag másnak aligha lehet nevezni.
A másik verzió meg az, hogy amit tudtak pénzt már kiszedtek a cégből, így a mór megtette kötelességét alapon ennyi volt.
Az új gt szerint ugye már utána lehet menni egy korlátolt felelősségű tag témáinak is, valamint a hajléktalanoknak elpasszolt bt sem akkora ötlet már.

Azért a helyedben sok pénzt már nem feccölnék az ügybe, mert nagyon úgy tűnik sosem látod viszont, hiába tapétázhatod a szobád jogerős bírósági papirokkal.

#1298 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 10:52

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 9:57

Azért a helyedben sok pénzt már nem feccölnék az ügybe, mert nagyon úgy tűnik sosem látod viszont, hiába tapétázhatod a szobád jogerős bírósági papirokkal.

Egyelőre még nem ment tönkre. Még van esély hogy pénzt látok. Esetemben nem drága a végrehajtás sem (kb 3-4000 Ft ideiglenes kiadás, a követelésem pedig 17000 Ft).
Ráadásul nem a pénzért csináltam, hanem mert hülyének néztek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1299 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 16:03

Olvasom itt ezt a topikot, és azon jár az agyam, hogyha ilyen pocsék ez a cég, akkor miért vásárolnak náluk az emberek, annak ellenére is, hogy csak itt a fórumon rengeteg olyan ember van akinek keresztbe tettek így úgy amúgy, és a többiek csakugyan besétáltak.
El kell menni máshova vásárolni, még akkor is, ha a másik üzlet kicsit drágább mertugye olcsó húsnak híg a leve!
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1300 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 20:46

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 10:52

Egyelőre még nem ment tönkre. Még van esély hogy pénzt látok. Esetemben nem drága a végrehajtás sem (kb 3-4000 Ft ideiglenes kiadás, a követelésem pedig 17000 Ft).
Ráadásul nem a pénzért csináltam, hanem mert hülyének néztek.

Ki kell ábrándítsalak  a misztráltól pénzt nem fogsz látni. Lehet, hogy nem drága a behajtás, de ha 0 ft-ot tudsz beszedni tőlük + elszúrtad egy csomó idődet, sok értelmét nem látom. Gondolod, hogyha a fél magyar IT piacnak nem fizettek, neked fognak? Ne érts félre szeretném látni, hogy valaki érvényesíti a törvényt velük szemben, de sok esélyt nem adok.

#1301 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 20:52

Amúgy ilyen névvel hogy SINCLAR, elég gázos számtech céget grundolni. (már ha még emlékszik vlaki a zx spectrum anyacégének csődjére, igaz az SINCLAIR volt pontosan.)

#1302 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:58

Idézet: derringer030 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 20:46

Ki kell ábrándítsalak  a misztráltól pénzt nem fogsz látni. Lehet, hogy nem drága a behajtás, de ha 0 ft-ot tudsz beszedni tőlük + elszúrtad egy csomó idődet, sok értelmét nem látom.
...

Ha működik a cég, akkor a végrehajtó csak talál valamit, amiből 20.000,-Ft-ot behajt...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1303 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 10:44

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 9:58

Ha működik a cég, akkor a végrehajtó csak talál valamit, amiből 20.000,-Ft-ot behajt...

Nem vagyok otthon a felszámolásban, se a végrehajtásban, de szerintem a megmaradt árukészletet árulják egy ideje. A nagyobb tartozásokat is nyilván próbálják rajtuk behajtani, így egy ilyen huszonezres tételnek tényleg nem sok esélye van.
Arról már tavaly is hallottam, hogy az összes itthoni nagykernek/importőrnek tartoznak és ezért kezdtek el ugye saját maguk behozni cuccokat.

A Gerzsenyi-boyz meg biztos valamelyik .de vagy .at mistral feletti penthouse-ban tobzódik :D
Bár ahogy megnéztem a müncheni mistralban kevesebb számtech alkatrész van raktáron, mint egy itthoni "kisbótban".

#1304 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:38

ha "rendes" cég lenne igen. Gondold viszont el ha mondjuk 600-900 milla minuszban vannak akkor mi van a 20 ezreddel.

#1305 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:40

naív vagy!

#1306 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:24

:offtopic: 

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:40

naív vagy!

Pedig nem.

Ismeretségi/ügyfélkörben mindig biztatok mindenkit, hogy az észszerűség keretein belül próbálja meg a jog rögös útját, s azt tapasztaltam, hogy időnként ilyen kis összeget is be lehet hajtani.

Mivel nem tudok semmit a Mistralról, lehet, hogy tényleg kidobott pénz az ablakon, de önmagában nem igaz (legfeljebb kényelmesebb) az az álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1307 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 20:00

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:24

álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....

Meg erre alapoznak. És nemcsak a Mistralnal.

Szerintem is basztatni kell őket még 1k-val is  :smoker:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1308 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 12:16

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 21:24

:offtopic: 

Pedig nem.

Ismeretségi/ügyfélkörben mindig biztatok mindenkit, hogy az észszerűség keretein belül próbálja meg a jog rögös útját, s azt tapasztaltam, hogy időnként ilyen kis összeget is be lehet hajtani.

Mivel nem tudok semmit a Mistralról, lehet, hogy tényleg kidobott pénz az ablakon, de önmagában nem igaz (legfeljebb kényelmesebb) az az álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....

Ebben igazad van, de egy huszonezer forintos összeg behajtása csak és kizárólag elvi kérdésként értelmes. Egyébként egyszerűen nem éri meg az idő és anyagi ráfordítást.
Ha akarja, N0zer majd összeírja hány napot/órát foglalkozott a dologgal, mászkált az ügyben és mennyit költött rá eddig. Az összes ráfordítást tekintetében szerintem már most mínuszban van, ha meg is kapja a stexet.

#1309 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 12:34

Eddig a 12.000 Ft+kamatok(akkori jegybanki alapkamat 7%) követelésem miatt felmerült kiadások:
- nem egészen 1.000 Ft (postai+fénymásolási+nyomtatási) költség
- 3.000 Ft eljárási illeték (követelés 3%-a, de min 3.000 Ft az illetéktörvény alapján).
A jövőben várható még:
- 3.000 Ft illeték a végrehajtáshoz (az illetéktörvény szerinti minimum, mert követelés<100.000)
- végrehajtás esetleges költségei (nem tudom mennyi, de pénzkövtelésnél nem sok)
Összesen 7.000-8.000 Ft kiadást jelent, de ez csak ideiglenes, mert ezt is végrehajtják rajtuk a követelés mellett.

Az időt nehezen saccolom, mert sok idő elment a lustaságommal, amíg nem intéztem semmit. A tényleges ügyintézés eddig órákra átszámítva 1 nap és néhány óra, elszórva. Ennyi időt pocsékoltam rájuk ténylegesen. A gondolkodási és fórumon írogatási időt nem számolom, mert az elment volna másra is. A mászkálással (illetékhivatal, nyomtatvány) nem ment el többlet kiadás és idő.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 02. 28. 12:37 -kor

#1310 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:53

Grat N0zer0, az erkölcsi győzelem mindenesetre megvan, az is fontos. Egyébként én attól tartok, hogy ugyanúgy járhatsz esetleg, mint én. Gyanús ugyanis ez az átnevezés, lehet, hogy ők is érzik, hogy közeledik a vég... Mindenesetre amíg a cégjegyzékszám egyezik, addig ugyanaz a cég hivatalosan, akárhogy is hívják és akárhol is "lakjon". (Ja, megnyertem a Bluefish pert, szintén hozzád hasonlóan, majd leírom a saját topikjában. Erkölcsi győzelem rulez - első helyen állok a követelésemmel a cég hitelezői között, csak hát a 0-t nehéz szétosztani...  :rolleyes: )
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.