HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1311 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:24

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:53

(Ja, megnyertem a Bluefish pert, szintén hozzád hasonlóan, majd leírom a saját topikjában. Erkölcsi győzelem rulez - első helyen állok a követelésemmel a cég hitelezői között, csak hát a 0-t nehéz szétosztani...  :rolleyes: )

Nemár. A BF is bűvészkedik a jogi személyekkel, vagy simán tönkrementek?

#1312 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 03. 18:04

:offtopic:

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:53

...
Mindenesetre amíg a cégjegyzékszám egyezik, addig ugyanaz a cég hivatalosan, akárhogy is hívják és akárhol is "lakjon".
...

Még a cégjegyzékszámnak se kell egyezni: ha a cég a székhelyét egyik megyéből a másikba átteszi, akkor a cégiratok is átkerülnek a másik megyei cégbíróságra s ilyenkor új cégjegyzékszámot is kap a cég...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1313 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:00

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 14:24

Nemár. A BF is bűvészkedik a jogi személyekkel, vagy simán tönkrementek?

A Bluefish Computers Kft., ami a bpi üzleteket működtette, felszámolás alatt áll jelenleg, én úgy hallottam, egyáltalán nincs pénzük kifizetni a hitelezőket. A honlapot egy új cég működteti, de a személynevek a cégkivonatban nem igazán változtak, bár ez nyilván a "véletlen műve".  :rolleyes: Természetesen a régi cég hitelezői nem követelhetik a pénzüket az új cégtől, hiszen az új jogi személy, nem jogutódja az előzőnek. Hogy fulladnának bele a pénzükbe...

Egyébként most már azt hiszem, az összes üzlet franchise, legalábbis nekem ezt írták a cégtől. Így csak azt az egy üzletet perelheted, ha gondod van, a franchise-ba adó BF cég meg mossa kezeit, ha gond van, neki semmi köze semmihez... Mondjuk nem tudom, a franchise cégek hogy intézik a jótállási/szavatossági problémákat, nekem csak az anyacégnél volt szerencsém (szerencsétlenségem) vásárolni egyszer (és utoljára).

Szerkesztette: Ariadne 2007. 03. 05. 15:01 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1314 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:26

Erre szokta faterom mondani, hogy o egyeni vallalkozokent az ingevel meg gatyajaval felel az altala elkovetett dolgokert, aztan yoool elhajtja azokat, akik ceges belyegzore akarnak arut vinni, majd utalom cimszoval. Kimondottan ruhelli a kft-ket, mert egyszeruen keptelenseg barmit is behajtani rajtuk, ha bedol a ceg.

Arut csak az vihet felirom-ra, akivel mar tobb eves a kapcsolat, es tudjuk rola, hogy nem okoz neki gondot a kifizetese, addig szigoruan kp, vagy elore utal.
Persze ez sem mindig mukodik, volt olyan ceg, aki 5+ evig nalunk vasarolt, aztan egyik honaprol a masikra becsodolt az epitoiparban szokasos korbetartozasok miatt, nem fizettek ki oket.
Szerencsere idejeben, meg a felszamolas elott, sikerult megneszelni, es a cegvezetovel megegyezni, hogy nekunk adja a 2 ceges autojat a tartozas fejeben, igy vegul nem buktunk tul sokat.
A kft tobbi hitelezoje persze nem volt ilyen szerencses, mivel igy nem maradt mozdithato vagyontargya a cegnek.
Plane, hogy felszamolaskor eloszor az APEH-et kell kielegiteni, utana a bankokat, aztan a maradekon osztozik a tobbi hitelezo, ha egyaltalan marad valami.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 05. 15:52 -kor

#1315 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:14

hmm, olvasgatom itt a korábbi posztokat, és látom, hogy páran azt pedzegetik, hogy becsödöl a cég hamarosan.. Akarok venni egy egeret náluk, azért náluk, mert máshol még nem láttam az országban, de akkor azt hiszem ezt ki kell hagynom :(

#1316 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:11

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 15:00

A Bluefish Computers Kft., ami a bpi üzleteket működtette, felszámolás alatt áll jelenleg, én úgy hallottam, egyáltalán nincs pénzük kifizetni a hitelezőket. A honlapot egy új cég működteti, de a személynevek a cégkivonatban nem igazán változtak, bár ez nyilván a "véletlen műve".  :rolleyes: Természetesen a régi cég hitelezői nem követelhetik a pénzüket az új cégtől, hiszen az új jogi személy, nem jogutódja az előzőnek. Hogy fulladnának bele a pénzükbe...

Egyébként most már azt hiszem, az összes üzlet franchise, legalábbis nekem ezt írták a cégtől. Így csak azt az egy üzletet perelheted, ha gondod van, a franchise-ba adó BF cég meg mossa kezeit, ha gond van, neki semmi köze semmihez... Mondjuk nem tudom, a franchise cégek hogy intézik a jótállási/szavatossági problémákat, nekem csak az anyacégnél volt szerencsém (szerencsétlenségem) vásárolni egyszer (és utoljára).

Megnéztem a magyarorszag.hu-n és valóban van felszámolás alatt bejegyzés a Teréz krt.-i székhelyű BF-hez. Meg olyan is, ami (elnevezés törölve) névvel fut, igaz más cégjegyzék számmal.
Gondolom a BF Network a Zodonyi utcából az új üzemeltető. Ennél részletesebb cégadat egyébként nem érhető el online? Mármint ingyen :)

A franchise szerintem arról szól, hogy a Csirkeláb Bt üzemelteti a mekdonálcot a keletinél és ha darált csőrt kapsz mell helyett, akkor nem a McDonalds ellen indítasz pert, hanem a Csirkeláb ellen.

Egyébként nem akarom azt mondani, hogy én megmondtam előre, de valami ilyesmire célozgattam, amikor a perekről volt szó. Hogy oké, hogy akár nyerni is lehet, de mi lesz, ha addigra bekakukkol a cég. Mert ugye per nélkül legalább lenne egy jelenlegi áron beszámított valamid, így viszont az erkölcsi győzelemmel kell vígasztalnod magad.

#1317 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:15

nos, én sajnos a mistral-ban vettem egy alaplapot, ami úgy néz ki megdöglött.
valami a pci-e vezérlő körül lehet, mert windoz, linux, minden kifagy, ha normális vga driverrel próbálom behozni a grafikus felületet. érdekes, hogy a win, linux beépített driverrel megy, dehát az meg ugye ocsmány + lassú. alaplapcsere után tökéletesen működik a gép, tehát valószínű az alaplap volt a hibás.

a lap még garis - szerintetek érdemes megpróbálni gariztatni, vagy ne is fáradjak vele? azt nem akarom, hogy még rámverjenek 5 rongyot bevizsgálási díjnak, aztán meg nem találják meg a hibát.

Szerkesztette: sydoka 2007. 05. 31. 09:15 -kor

#1318 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:37

N0zer0, jól látom, hogy már a Sinclar is döglődik? :eek: Ejj, szegények kénytelenek lesznek megint egy új céget alapítani, micsoda macera...  :rolleyes:

sydoka: Megpróbálni érdemes, csak pénzt ne adj nekik, és számítsd be, hogy ha egyik pillanatról a másikra becsukják a kaput, akkor végleg bennragadhat a lapod esetleg.

#1319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:46

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 16:37

N0zer0, jól látom, hogy már a Sinclar is döglődik? :eek: Ejj, szegények kénytelenek lesznek megint egy új céget alapítani, micsoda macera...  :rolleyes:

Nemáá  :eek: Pár napja néztem a szegedi üzletet, tele volt áruval.

Még azóta sem adtam be a vh-i kérelmet, pedig itt hever kitöltve. A PKKB-ra akartam, de visszaköltöztem, úgyhogy a szegedi városin fogom beadni jövő héten. A törvénykezési szünet miatt úgyis várni kell egy csomót...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1320 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:56

Nem tudok mostanság utánanézni rendesen, csak az ingyenes cégkeresőket zongoráztam végig, és a Complexé kicsiny stoptáblával jelzi a Sinclart, gyanítom jót nem jelenthet...  :think:

#1321 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:08

Lehet, hogy jó, ha belehúzol, másik fórumon olvastam, hogy már vagy kétharmada bezárt az üzleteiknek. Ha elkezdődik a felszámolás, akkor meg már nem indíthatsz vh-t és a közzétételtől asszem 60 napon belül be kell jelentkezned a felszámolónál, különben ugrott a követelés. De ezt gondolom tudod...  :)

#1322 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 17:26

Oké, kösz az infót. Sietek, de legkorábban 12-én fogom tudni beadni. Utánanézek addig is, hogy felszámolás alatt van-e.

Szerk: a cégbíróság keresője szerint "végelszámolás alatt" van  :eek:
A 2006:V.tv. (Ctv.) 106. §-a szerint 40 napom van, de a "bejelentés elmulasztása vagy késedelmes teljesítése nem jár jogvesztéssel, de a zárómérleg és a vagyonfelosztási határozat elfogadását követően hitelezői igényt már csak a megszűnt cég tartozásaiért történő helytállásra vonatkozó szabályok szerint lehet érvényesíteni."
Próbálok vele sietni, remélem még időben leszek és a "megszűnt cég tartozásaiért történő helytállás" jelent is valamit.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 06. 05. 18:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1323 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:01

mistral minden üzletét állitólag kipakolták és csókolom.
vidéket ugy hallottam mind, mistral zugló is üres 2 napja. gondolom a váci út és a többi is erre jutott.
de örülök hogy semmim nincs ami onnan van :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1324 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:26

Moszkva teri mar joideje (1 eve?) bezart, Porsche szalon kirakata is ures mar vagy 2 honapja.

Webes arlistajuk is feltunoen rovid (*), joszerivel valasztek sincs.
(*) tavaly 2x ilyen hosszu volt, raadasul a mostani 3/4-e mindenfele extra kacatbol all, ami nem kell egy atlag gepbe.
Pl. webkamerabol nagyobb a valasztek, mint alaplapbol.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 07. 13:32 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:35

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 14:01

de örülök hogy semmim nincs ami onnan van :D

Nekem csak egy, mostanaban doglodo DVD olvasom van onnan, de annak mar 4 eve lejart a garija, meg a tapnelkuli Casetek haz :D
Mivel semmi mozgo alkatresze/elektronikaja nincs, igy nem tud elromlani :cool:

#1326 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:00

vaz, akkor jól beszívtam az alaplapommal. mindegy, tanulópénznek jó volt. :)
inkább a pozitív oldalát nézem, bezár végre ez a szemétdomb.

Szerkesztette: sydoka 2007. 06. 08. 12:00 -kor

#1327 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:08

Nemrég döbbentem rá, hogy vagy 6-7 éve egy betárcsázós modemet vettem náluk, azóta is jól van (jópár éve a dobozában  :p ). Még idejében megálltam, azt hiszem.  :D

#1328 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 07:58

A blaha és az astoria közötti üzletükre ki van írva nagy betűkkel, hogy kiadó. Hát asszem vásárlásra bíztató dolog...

#1329 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:25

május végén jártam a váci úton, azokat LFFH Kft-nek hívják már  :cool:

#1330 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:39

>>ÜT<<  :cool: