HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 20:52

Amúgy ilyen névvel hogy SINCLAR, elég gázos számtech céget grundolni. (már ha még emlékszik vlaki a zx spectrum anyacégének csődjére, igaz az SINCLAIR volt pontosan.)

#1302 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:58

Idézet: derringer030 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 20:46

Ki kell ábrándítsalak  a misztráltól pénzt nem fogsz látni. Lehet, hogy nem drága a behajtás, de ha 0 ft-ot tudsz beszedni tőlük + elszúrtad egy csomó idődet, sok értelmét nem látom.
...

Ha működik a cég, akkor a végrehajtó csak talál valamit, amiből 20.000,-Ft-ot behajt...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1303 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 10:44

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 9:58

Ha működik a cég, akkor a végrehajtó csak talál valamit, amiből 20.000,-Ft-ot behajt...

Nem vagyok otthon a felszámolásban, se a végrehajtásban, de szerintem a megmaradt árukészletet árulják egy ideje. A nagyobb tartozásokat is nyilván próbálják rajtuk behajtani, így egy ilyen huszonezres tételnek tényleg nem sok esélye van.
Arról már tavaly is hallottam, hogy az összes itthoni nagykernek/importőrnek tartoznak és ezért kezdtek el ugye saját maguk behozni cuccokat.

A Gerzsenyi-boyz meg biztos valamelyik .de vagy .at mistral feletti penthouse-ban tobzódik :D
Bár ahogy megnéztem a müncheni mistralban kevesebb számtech alkatrész van raktáron, mint egy itthoni "kisbótban".

#1304 Felhasználó inaktív   derringer030 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:38

ha "rendes" cég lenne igen. Gondold viszont el ha mondjuk 600-900 milla minuszban vannak akkor mi van a 20 ezreddel.

#1305 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 10:40

naív vagy!

#1306 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:24

:offtopic: 

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:40

naív vagy!

Pedig nem.

Ismeretségi/ügyfélkörben mindig biztatok mindenkit, hogy az észszerűség keretein belül próbálja meg a jog rögös útját, s azt tapasztaltam, hogy időnként ilyen kis összeget is be lehet hajtani.

Mivel nem tudok semmit a Mistralról, lehet, hogy tényleg kidobott pénz az ablakon, de önmagában nem igaz (legfeljebb kényelmesebb) az az álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....

#1307 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 20:00

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:24

álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....

Meg erre alapoznak. És nemcsak a Mistralnal.

Szerintem is basztatni kell őket még 1k-val is  :smoker:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1308 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 12:16

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 21:24

Pedig nem.

Ismeretségi/ügyfélkörben mindig biztatok mindenkit, hogy az észszerűség keretein belül próbálja meg a jog rögös útját, s azt tapasztaltam, hogy időnként ilyen kis összeget is be lehet hajtani.

Mivel nem tudok semmit a Mistralról, lehet, hogy tényleg kidobott pénz az ablakon, de önmagában nem igaz (legfeljebb kényelmesebb) az az álláspont, hogy kis összegekkel nem érdemes foglalkozni, mert "úgyis behajthatatlan", meg "többe kerül a leves, mint a hús"....

Ebben igazad van, de egy huszonezer forintos összeg behajtása csak és kizárólag elvi kérdésként értelmes. Egyébként egyszerűen nem éri meg az idő és anyagi ráfordítást.
Ha akarja, N0zer majd összeírja hány napot/órát foglalkozott a dologgal, mászkált az ügyben és mennyit költött rá eddig. Az összes ráfordítást tekintetében szerintem már most mínuszban van, ha meg is kapja a stexet.

#1309 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 12:34

Eddig a 12.000 Ft+kamatok(akkori jegybanki alapkamat 7%) követelésem miatt felmerült kiadások:
- nem egészen 1.000 Ft (postai+fénymásolási+nyomtatási) költség
- 3.000 Ft eljárási illeték (követelés 3%-a, de min 3.000 Ft az illetéktörvény alapján).
A jövőben várható még:
- 3.000 Ft illeték a végrehajtáshoz (az illetéktörvény szerinti minimum, mert követelés<100.000)
- végrehajtás esetleges költségei (nem tudom mennyi, de pénzkövtelésnél nem sok)
Összesen 7.000-8.000 Ft kiadást jelent, de ez csak ideiglenes, mert ezt is végrehajtják rajtuk a követelés mellett.

Az időt nehezen saccolom, mert sok idő elment a lustaságommal, amíg nem intéztem semmit. A tényleges ügyintézés eddig órákra átszámítva 1 nap és néhány óra, elszórva. Ennyi időt pocsékoltam rájuk ténylegesen. A gondolkodási és fórumon írogatási időt nem számolom, mert az elment volna másra is. A mászkálással (illetékhivatal, nyomtatvány) nem ment el többlet kiadás és idő.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 02. 28. 12:37 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1310 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:53

Grat N0zer0, az erkölcsi győzelem mindenesetre megvan, az is fontos. Egyébként én attól tartok, hogy ugyanúgy járhatsz esetleg, mint én. Gyanús ugyanis ez az átnevezés, lehet, hogy ők is érzik, hogy közeledik a vég... Mindenesetre amíg a cégjegyzékszám egyezik, addig ugyanaz a cég hivatalosan, akárhogy is hívják és akárhol is "lakjon". (Ja, megnyertem a Bluefish pert, szintén hozzád hasonlóan, majd leírom a saját topikjában. Erkölcsi győzelem rulez - első helyen állok a követelésemmel a cég hitelezői között, csak hát a 0-t nehéz szétosztani...  :rolleyes: )
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1311 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:24

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:53

(Ja, megnyertem a Bluefish pert, szintén hozzád hasonlóan, majd leírom a saját topikjában. Erkölcsi győzelem rulez - első helyen állok a követelésemmel a cég hitelezői között, csak hát a 0-t nehéz szétosztani...  :rolleyes: )

Nemár. A BF is bűvészkedik a jogi személyekkel, vagy simán tönkrementek?

#1312 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 03. 18:04

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:53

...
Mindenesetre amíg a cégjegyzékszám egyezik, addig ugyanaz a cég hivatalosan, akárhogy is hívják és akárhol is "lakjon".
...

Még a cégjegyzékszámnak se kell egyezni: ha a cég a székhelyét egyik megyéből a másikba átteszi, akkor a cégiratok is átkerülnek a másik megyei cégbíróságra s ilyenkor új cégjegyzékszámot is kap a cég...

#1313 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:00

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 14:24

Nemár. A BF is bűvészkedik a jogi személyekkel, vagy simán tönkrementek?

A Bluefish Computers Kft., ami a bpi üzleteket működtette, felszámolás alatt áll jelenleg, én úgy hallottam, egyáltalán nincs pénzük kifizetni a hitelezőket. A honlapot egy új cég működteti, de a személynevek a cégkivonatban nem igazán változtak, bár ez nyilván a "véletlen műve".  :rolleyes: Természetesen a régi cég hitelezői nem követelhetik a pénzüket az új cégtől, hiszen az új jogi személy, nem jogutódja az előzőnek. Hogy fulladnának bele a pénzükbe...

Egyébként most már azt hiszem, az összes üzlet franchise, legalábbis nekem ezt írták a cégtől. Így csak azt az egy üzletet perelheted, ha gondod van, a franchise-ba adó BF cég meg mossa kezeit, ha gond van, neki semmi köze semmihez... Mondjuk nem tudom, a franchise cégek hogy intézik a jótállási/szavatossági problémákat, nekem csak az anyacégnél volt szerencsém (szerencsétlenségem) vásárolni egyszer (és utoljára).

Szerkesztette: Ariadne 2007. 03. 05. 15:01 -kor

#1314 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:26

Erre szokta faterom mondani, hogy o egyeni vallalkozokent az ingevel meg gatyajaval felel az altala elkovetett dolgokert, aztan yoool elhajtja azokat, akik ceges belyegzore akarnak arut vinni, majd utalom cimszoval. Kimondottan ruhelli a kft-ket, mert egyszeruen keptelenseg barmit is behajtani rajtuk, ha bedol a ceg.

Arut csak az vihet felirom-ra, akivel mar tobb eves a kapcsolat, es tudjuk rola, hogy nem okoz neki gondot a kifizetese, addig szigoruan kp, vagy elore utal.
Persze ez sem mindig mukodik, volt olyan ceg, aki 5+ evig nalunk vasarolt, aztan egyik honaprol a masikra becsodolt az epitoiparban szokasos korbetartozasok miatt, nem fizettek ki oket.
Szerencsere idejeben, meg a felszamolas elott, sikerult megneszelni, es a cegvezetovel megegyezni, hogy nekunk adja a 2 ceges autojat a tartozas fejeben, igy vegul nem buktunk tul sokat.
A kft tobbi hitelezoje persze nem volt ilyen szerencses, mivel igy nem maradt mozdithato vagyontargya a cegnek.
Plane, hogy felszamolaskor eloszor az APEH-et kell kielegiteni, utana a bankokat, aztan a maradekon osztozik a tobbi hitelezo, ha egyaltalan marad valami.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 05. 15:52 -kor

#1315 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:14

hmm, olvasgatom itt a korábbi posztokat, és látom, hogy páran azt pedzegetik, hogy becsödöl a cég hamarosan.. Akarok venni egy egeret náluk, azért náluk, mert máshol még nem láttam az országban, de akkor azt hiszem ezt ki kell hagynom :(

#1316 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:11

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 15:00

A Bluefish Computers Kft., ami a bpi üzleteket működtette, felszámolás alatt áll jelenleg, én úgy hallottam, egyáltalán nincs pénzük kifizetni a hitelezőket. A honlapot egy új cég működteti, de a személynevek a cégkivonatban nem igazán változtak, bár ez nyilván a "véletlen műve".  :rolleyes: Természetesen a régi cég hitelezői nem követelhetik a pénzüket az új cégtől, hiszen az új jogi személy, nem jogutódja az előzőnek. Hogy fulladnának bele a pénzükbe...

Egyébként most már azt hiszem, az összes üzlet franchise, legalábbis nekem ezt írták a cégtől. Így csak azt az egy üzletet perelheted, ha gondod van, a franchise-ba adó BF cég meg mossa kezeit, ha gond van, neki semmi köze semmihez... Mondjuk nem tudom, a franchise cégek hogy intézik a jótállási/szavatossági problémákat, nekem csak az anyacégnél volt szerencsém (szerencsétlenségem) vásárolni egyszer (és utoljára).

Megnéztem a magyarorszag.hu-n és valóban van felszámolás alatt bejegyzés a Teréz krt.-i székhelyű BF-hez. Meg olyan is, ami (elnevezés törölve) névvel fut, igaz más cégjegyzék számmal.
Gondolom a BF Network a Zodonyi utcából az új üzemeltető. Ennél részletesebb cégadat egyébként nem érhető el online? Mármint ingyen :)

A franchise szerintem arról szól, hogy a Csirkeláb Bt üzemelteti a mekdonálcot a keletinél és ha darált csőrt kapsz mell helyett, akkor nem a McDonalds ellen indítasz pert, hanem a Csirkeláb ellen.

Egyébként nem akarom azt mondani, hogy én megmondtam előre, de valami ilyesmire célozgattam, amikor a perekről volt szó. Hogy oké, hogy akár nyerni is lehet, de mi lesz, ha addigra bekakukkol a cég. Mert ugye per nélkül legalább lenne egy jelenlegi áron beszámított valamid, így viszont az erkölcsi győzelemmel kell vígasztalnod magad.

#1317 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:15

nos, én sajnos a mistral-ban vettem egy alaplapot, ami úgy néz ki megdöglött.
valami a pci-e vezérlő körül lehet, mert windoz, linux, minden kifagy, ha normális vga driverrel próbálom behozni a grafikus felületet. érdekes, hogy a win, linux beépített driverrel megy, dehát az meg ugye ocsmány + lassú. alaplapcsere után tökéletesen működik a gép, tehát valószínű az alaplap volt a hibás.

a lap még garis - szerintetek érdemes megpróbálni gariztatni, vagy ne is fáradjak vele? azt nem akarom, hogy még rámverjenek 5 rongyot bevizsgálási díjnak, aztán meg nem találják meg a hibát.

Szerkesztette: sydoka 2007. 05. 31. 09:15 -kor

#1318 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:37

N0zer0, jól látom, hogy már a Sinclar is döglődik? :eek: Ejj, szegények kénytelenek lesznek megint egy új céget alapítani, micsoda macera...  :rolleyes:

sydoka: Megpróbálni érdemes, csak pénzt ne adj nekik, és számítsd be, hogy ha egyik pillanatról a másikra becsukják a kaput, akkor végleg bennragadhat a lapod esetleg.

#1319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:46

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 16:37

N0zer0, jól látom, hogy már a Sinclar is döglődik? :eek: Ejj, szegények kénytelenek lesznek megint egy új céget alapítani, micsoda macera...  :rolleyes:

Nemáá  :eek: Pár napja néztem a szegedi üzletet, tele volt áruval.

Még azóta sem adtam be a vh-i kérelmet, pedig itt hever kitöltve. A PKKB-ra akartam, de visszaköltöztem, úgyhogy a szegedi városin fogom beadni jövő héten. A törvénykezési szünet miatt úgyis várni kell egy csomót...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1320 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:56

Nem tudok mostanság utánanézni rendesen, csak az ingyenes cégkeresőket zongoráztam végig, és a Complexé kicsiny stoptáblával jelzi a Sinclart, gyanítom jót nem jelenthet...  :think:

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.