Elküldve: 2005. 06. 29. 15:30
Sziasztok!
Ime egy heppiendes mistralos sztori!
Vettem egy mikrofonos fejhallgatot. Hazajöttem kipróbáltam, mikrofon nem ment. Biztos, ami biztos kipróbáltam még egy gépben, és egy laptopban is sehol semmi. Visszavittem. A szervizben bedugta a srác, és ott ment rendesen. Sűrű bocsánatkérés közepette kijöttem, és gyorsan kipróbáltam megint itthon. Kár volt annyira elbizonytalanodni ott, mert otthon persze megint nem ment. Kitaláltam, hogy a laptopot beviszem, és megmutatom nekik a hibajelenséget.
Szervizben elöadtam a gondomat. Kipróbálták a szervíz gépben, ott megint ment tökéletesen. Mondtam, hogy kb. erre számítottam, mert igy volt múltkor is, de nézze meg, hogya laptopban nem megy. (Vittem magammal egy másik mikrofont, hogy tudják, hogy a laptop jó). Közölte a srác, hogy rádughatja, de az nem befolyásol semmit, mert a szervizgépben megy, innentől kezdve a mikrofon nem hibás. Kikerekedett a szemem. Azért erősködtem, hogy próbáljuk ki a laptopon. megtörtént, tényleg nem ment.
Mondom, akkor van-e rá mód, hogy kicseréljük egy másik termékre. Pont a vásárlástól számított 3. munkanapon vittem vissza (közben volt egy hétvége). Közölte, hogy a vételár 85%át levásárolhatom. Kérdeztem, hogy ez hogy jött ki, a válasz az volt, hogy 3 napon belül 100%, utána 85% levásárolható. Rákérdeztem, hogy ez ugye munkanap. Közölte, hogy meg kell néznie a gépben, mert ez nem központo dolog, hanem az ö jóindulatuk... (Én nem vagyok otthon ezekben a fogyasztóvédelmi dolgokban, de ezt nehezen hittem volna) Kiderítette, hogy 3 munkanap. Akkor mondom jó, tegyünk gy próbát. Egy másik ugyanolyan darabot próbáljunk ki a laptoppal, és ha nem megy, akkor választok majd valamit, és ráfizetek. Ezután beszartam. Ha ki szeretnék próbálni egy fejhallgatót, akkor fizetmen kell 1000 forintot, mert ez alkatrész beszerelésnek számít, és ennek ennyi a szervíz díja. Értetlenkedtem, fizetni nem akartam. Akkor kértem egy olcsóbb tipust (300 forint volt a diffi, amit persze nem adtak volna vissza.). Na, az a tipus nem vot raktáron... Remek. Akkor mi legyen. Ö is unhatta a dolgot, végülis ingyen kipróbálhattam egy ugyanolyt, és láss csodát, az ment. (Gyanítom, hogy sorjás lehetett a dugó, vagy valami ilyesmi, és az ö gépeik nem voltak erre annyira érzékenyek, vagy nemtom.) Akkor cseréljük arra. Egy fillérembe sem került végül.
A történethez tartozik, hogy egy hangos szó nem hangzott el, nem volt veszekedés, semmit sem fenyegetőztem fogyasztóvédelemmel, meg panaszkönnyvel. A srác is higgadt volt, csak szerintem marhaságokat beszélt.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett,
Dani