MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról!
Elküldve: 2005. 07. 15. 00:51
Elküldve: 2005. 07. 28. 15:52
mistral powa.
havernak raktam ossze gepet, egyedul vgat vette o, tobbit en nagykerbol. nemtom mer de mar megvette elore ati 9550. ezzel nemis volt baj csak azzal hogy mistral. gep osszerak, particionalas formazas blabla, lenyeg win felall, legujabb ati driver fel. oke mehetnek gammak. cod szemetel, motogp2 szemetel, hl2 szemetel. mar itt ereztem gaz lesz. vga driver le, gyari fel, szinten. hivom sracot gaz van karival. elugrunk uzletbe ahol vette, termeszetesen flegmak, nagykepuek, es atkuldenek minket angyalfoldibe mondvan ott a szerviz. ja es hozzateszik ma mar nemertek oda ugyse mer 10 perc mulva bezar.
ok masnap elviszem angyalfoldibe, szivatnak varok kb fel orat, srac itt is flegma, aszondja kari nemszemetel es jo. mmint a desktopon nemszemetel, es mar kapcsolna ki a gepet. mondom indits el vmi gammat, vagy 3dmarkot. elinditja 3dmark01. kep esik osszevissza. aszondja jelenleg ilyen nincs raktaron varjunk, vagy ad szamlat es vasaroljuk le?. lol mondom most kerek egy ilyen kartyat vagy vissza az arat, mert nincs mas olyan kartya ilyen aron itt ami megfelelo lenne.
ez nem igy mukodik, vagy csere vagy levasarlas, mondom akkor kerek most egy ilyet. ez nem igy megy varni kell vele, es csak a raktarukba van onnan meg mitomen mikor lesz szallitas. de elintezi holnapra jojjon nekem vmi fecnire irkalt szamot nevet.
masnap telozok persze hogy halvany fingjuk sincs kivagyok de kari nincs. lenyeg 2 hetig szopattak, mire szemelyesen mentem be ujra hogy van e mar, persze telefonba aszontak nincs, gyerek szinten aszonta nincs a helyszinen, de addig vertem asztalt mig hatrament szetnezni, es nagyvigyorral kezembe nyomott egy ugyanolyat hogy veletlenul volt egy darab.
kise nyitottam,
otthon kibontom es ennek mar felvolt bontva a zacsija amibe kabelek vannak, mmint kivolt szakitva.
szal lehet fejemhez vagott vmi teszt darabot?
mind1 lenyegtelen ennyit a mistralrol. de hasonlo problemat hallottam havertol anno. procit vett szinten szarvolt, visszavitte elkuldtek bevizsgaltatni, 2 honap mulva jott valasz menjen be garilevelert, es kb a proci fele ararol kapott egy levasarolhato szamlat.
mistral powa! perszehogy jolmegy nekik.
Elküldve: 2005. 08. 11. 13:55
Mindezt Kaposváron, ahol eddig még soha nem volt problémám se a kiszolgálás minőségével, se a hangnemmel, se a hozzáértéssel.
Szóval lehet ezt így is a Mistrálnál.
Igaz a kártya egyértelműen rossz volt, se kép se hang, de nem is lettem meggyanúsítva, hogy én tettem tönkre.
Azt is tudta a srác, hogy mire kell a kártya és még vélettlenül sem szeretnék pénzt visszakapni.
Elküldve: 2005. 08. 11. 14:14
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 14:55
Mindezt Kaposváron, ahol eddig még soha nem volt problémám se a kiszolgálás minőségével, se a hangnemmel, se a hozzáértéssel.
Szóval lehet ezt így is a Mistrálnál.
Igaz a kártya egyértelműen rossz volt, se kép se hang, de nem is lettem meggyanúsítva, hogy én tettem tönkre.
Azt is tudta a srác, hogy mire kell a kártya és még vélettlenül sem szeretnék pénzt visszakapni.
ensem penzt akartam visszakapni hanem vagy olyan kartyat amilyet vettem vagy a lovet, nemfogok vga arabol szines vilagitos csilicsale kutyuket levasarolni.
Elküldve: 2005. 08. 11. 14:15
miután bebizonyosodott, hogy az összes azonos tipusból raktáron levő eszköz sem képes normálisan megirni az 512 megás sd kártyámat, közölték, hogy levásárolhatom az árát. mondtam, hogy inkább a pénzem kérem vissza (2500 forint), amire a srác persze hevesen rázta a fejét, hogy nekik nem áll módukban azt visszaadni.
ok, pda elővesz, jogszabály srác orra alá dug, szervizfőnök odahivat, másnap a vásárlás helyén pénz visszakap.
és én még nyugodt voltam, a tagbaszakadt kopasz motoros arc, akinek elmagyarázták, hogy a cdirójára milyen gari érvényes, és milyen nem, az már korántsem
ja, amugy kissé fogalomzavar van ott a srácoknál: szerintük a router is alkatrész, mert számitógép nélkül müködésképtelen; illetve nincs értelme üzemeltetni. na, itt már erősen röhögtem
Elküldve: 2005. 08. 11. 14:22
Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:15
miután bebizonyosodott, hogy az összes azonos tipusból raktáron levő eszköz sem képes normálisan megirni az 512 megás sd kártyámat, közölték, hogy levásárolhatom az árát. mondtam, hogy inkább a pénzem kérem vissza (2500 forint), amire a srác persze hevesen rázta a fejét, hogy nekik nem áll módukban azt visszaadni.
ok, pda elővesz, jogszabály srác orra alá dug, szervizfőnök odahivat, másnap a vásárlás helyén pénz visszakap.
és én még nyugodt voltam, a tagbaszakadt kopasz motoros arc, akinek elmagyarázták, hogy a cdirójára milyen gari érvényes, és milyen nem, az már korántsem
ja, amugy kissé fogalomzavar van ott a srácoknál: szerintük a router is alkatrész, mert számitógép nélkül müködésképtelen; illetve nincs értelme üzemeltetni. na, itt már erősen röhögtem
Attól, hogy egy 512-es kártyát egy kártyaíró/olvasó sem képes megírni, nem feltétlenül az utóbbiak hibája. Ha egy másik fajta 512-es kártyát megírnak, a te kareszodat meg egy másik típusu kártyaolvasó, szerinted melyik a hibás?
Elküldve: 2005. 08. 11. 14:22
Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:15
sajnos nem mindenki ennyire tajekozott es hatarozott.
Elküldve: 2005. 08. 11. 14:25
Idézet: vatom - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:22
szerinted miért ültem ott 3 órán át?
egy 512-es kártyát a felénél tovább irni usb1.1 alatt cirka 30 perc; 3 óra latt 3 olvasót próbáltunk ki két különböző kártyával.
a konzekvenciát gondolom képes vagy levonni.
Elküldve: 2005. 08. 11. 15:43
Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:25
egy 512-es kártyát a felénél tovább irni usb1.1 alatt cirka 30 perc; 3 óra latt 3 olvasót próbáltunk ki két különböző kártyával.
a konzekvenciát gondolom képes vagy levonni.
Már megbocsáss, de csak egy kártyáról és egy fajta kártyaolvasóról írtál először, szóval ha egyértelműen vázolod a dolgokat én is képes vagyok "levonni a konzekvenciát"!
Elküldve: 2005. 08. 11. 16:41
Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 15:44
Egyébiránt máshol is így szokták csinálni, a könyvelés miatt ők nem fizetnek ki pénz, csak beszámítanak.
Nem tudom milyen eszközt vittél vissza, de egy bíróságra terelt ügyben lehet majd elkérik a szakszervíz beszerelését igazoló munkalapot/számlát. Olyanod meg nem lesz, így iziben rádragasztják a garancia spíler - szakszerűtlen beszerelés kombót. (Ha beszerelést nem igénylő volt a cumód, akkor jó vagy)
Pénzt meg azért nem fognak sehol visszaadni, mert onnantól kezdve még jobban érdekelt leszel abban, hogy egy 3 év garis cumót a 2,9. év végén megciccentsed és mivel már nem lesz kapható, kéred majd vissza az akkori árát (okosan a kicsit jobb terméket sem fogadod el cserének, mivel el akarsz állni a vásárlástól). A pénz haramdából veszel egy nagyobb tudású eszközt, mint amid volt.
Szerkesztette: Yoisten 2005. 08. 11. 16:42 -kor
Elküldve: 2005. 08. 11. 17:17
Elküldve: 2005. 08. 11. 19:08
Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:41
Persze megmagyarázni meg lehet, csak az a baj, hogy törvénybeütköző a dolog, az igazi az lenne ha lennének irányadó bírói itéletek.
Mert meg kellene különböztetni azokat az embereket akik érdekből nem fogadják el a réginél jobb terméket és azokat akik okkal teszik ezt.
Elküldve: 2005. 08. 11. 19:24
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 20:08
Csak hát ez ugye lehetetlen, erre nem lehet sablont kitalálni.
Szerkesztette: vatom 2005. 08. 11. 19:25 -kor
Elküldve: 2005. 08. 11. 20:10
Frissen beszerzett Artic Cooling Copper Lite "prockó-venti" minden lehetséges weboldalon, ahol emlitik, 6 év garanciával szerepel, persze ez a fenti müintézményben kökemény 3 napra redukálódik le!
Mondjuk túl sok mindennek nincs lehetösége elromlani rajta
Azért, ha valaki húzósabb árú Arctic-hütést nézegetne vásárlási szándékkal, kérdezzen rá, vagy kotorjon bele a paksamétába, mert esetleges eladáskor értékcsökkentö tényezö lehet a garancia hiánya.
Elküldve: 2005. 08. 12. 08:41
Idézet: ERROR 404 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 21:10
Mi is romolhatna el egy ventillátoron... Talán csak a ventillátor?
Elküldve: 2005. 08. 12. 11:27
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 19:08
Mert meg kellene különböztetni azokat az embereket akik érdekből nem fogadják el a réginél jobb terméket és azokat akik okkal teszik ezt.
Természetesen az, hiszen minden garjátékos aköré az üzlet köré csoportosulna, ahol visszafizetik a 3 évvel vásárolt hw eredeti árát. Ez azt eredményezné, hogy pár erősebb kifizetés után roló le, a 3 év garos papír pedig fenéktörlésre. Szerintem ezt nem lehet kitermelni, max alapítványi keretek között.
Nem lehet megkülönböztetni a spílert és a ténylegesen a 2,9. évben balesetet szenvedőt. A Tonlány se vállalja be a hc letöltőket, pedig kissé tőkeerősebbek.
Egyébként ez a garanciás mistrálos téma nagyon régen fut és eddig senki nem nyomott be egy jogerős ítéletet ellenük. Az arc mindig meg volt hozzá, de tettek sose követték.
Nem tudok olyan okot mondani, hogy ha tönkremegy egy cumóm és már nem lehet kapni/nem gyártják akkor miért nem fogadok el helyette csak egy picit jobbat. Persze jó lenne helyette három.
Elküldve: 2005. 08. 12. 11:35
Idézet: ERROR 404 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 20:10
Frissen beszerzett Artic Cooling Copper Lite "prockó-venti" minden lehetséges weboldalon, ahol emlitik, 6 év garanciával szerepel, persze ez a fenti müintézményben kökemény 3 napra redukálódik le!
Azért, ha valaki húzósabb árú Arctic-hütést nézegetne vásárlási szándékkal, kérdezzen rá, vagy kotorjon bele a paksamétába, mert esetleges eladáskor értékcsökkentö tényezö lehet a garancia hiánya.
Ott köll megvenni, ahol 6 év gart adnak rá. Mondjuk egy 1600forintos coolerrel nem éri meg rohangálni, mert a benzin vagy a villamosjegy is drágább (az idő pláne), mintha veszel egy másikat. Vagy egyből két darabot.
Elküldve: 2005. 08. 12. 12:54
Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 10:27
Hát igen ehhez kéne ítélet, hogy ne lehessen lényegtelen kifogás miatt visszakérni a pénzt.
Mert ha egy eredetileg 20.000ft-os vinyó tönkremegy, és most egy 16.000ft-os kétszer akkorát akarnak adni, akkor egy normális bolttal meg lehet beszélni, hogy a készletükről melyiket választod.
Ilyenkor hiába törvény adta jogod, én sem látom tisztességesnek visszakérni a teljes pénzt, hogy most már nem kell vinyó.
Viszont pl. az én esetemnél hiába akart volna adni egy a jelenleginél jobb kártyát a bolt, mivel nekem low profil kell ezért nem fogadtam volna el egy sokkal jobb de nem low profil kártyát, akkor inkább a pénzt vissza.
Viszont az sem állapot, hogy bizonyos boltok alapvetően törvényellenes magatartást tanúsítanak minden esetben.
Azért nehéz ezt törvényben megfogalamazni, mert pl. hogy határozod meg, hogy egy drága márkás alaplap helyett miért nem jó asrock alaplap, mikor az is pontossan ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik?
Szóval ezt egy jogszabályban leírni....
Én hiába biztatok mindenkit, hogy pereljen senki nem akar, nekem meg eddig mindig mindent rendben kicserélt a Mistrál, egyszer volt, hogy nem 15, hanem olyan 20 nap alatt jött meg az új dtk táp Pécsre, szóval nekem nincs miért perelni.
Azért meg csak nem perelhetek, hogy nem kaptam meg a kártyáról három napon belül az írásos szakvéleményt, mert törvénysértő módon ilyet nem adtak, hanem kicserélték a kártyát 5 perc alatt...
Szerkesztette: pjotr007 2005. 08. 12. 12:58 -kor
Elküldve: 2005. 08. 12. 12:59
Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 10:35
Elküldve: 2005. 08. 12. 17:10
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:59
Ezt arra írtam, hogy ha van ahol 6év gar van rá és nem 3 nap, akkor talán ott kéne megvenni. De egy ilyen tételnél totál mind1 a garancia, mert egy nagyon szűk rétegen kívül senki nem koslat háromszor egy ilyen ventivel és vár esetleg heteket.

Súgó
A téma zárva.