HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:30

Szerintem azért mert a szervízben azon az adott gépen működött, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a termék hibátlan. Főleg, hogy másik ugyanolyan termék meg rendesen működött nála is.

Pl. a volt acorp 400w-os tápegység a miklandnál működik rendesen, az szervíznő tudta hogy valami nem stimmel, ha bekapcsoláskor zuhan le a feszültség ott, már többször vittem, csak a tápot le tudtam vásárolni, a házat nem. Oka: akartam venni nagy torony házat (az kb. 5 évvel ezelőtt), csak táppal lehet venni, ez volt a baj.

Szerkesztette: bolic system 2005. 07. 03. 19:14 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#312 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:48

Aha...
Annak a terméknek minden, szabványos készülékben működnie kell. Mert szabványos a csatija, szabványos az aljzat. Ha válogat, akkor nem fekszik a szabványnak, vagyis hibás. Ennyi.

Látod, ez az, ami nem igaz. Ilyen alapon a mai memóriák, alaplapok legtöbbje hibás. Válogatós cuccok, ebben megy, abban nem, stb. Ettől még - sajnos - nem mondhatók hibásnak.

Szerkesztette: BigBear 2005. 07. 03. 20:25 -kor

42

#313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:53

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:22

Látod, ez az, ami nem igaz. Ilyen alapon a mai memóriák, alaplapok legtöbbje hibás. Válogatós cuccok, ebben megy, abban nem, stb. Ettől még - sajnos - nem mondhatók hibásnak.

Intel lap Kingston rammal tuti műxik minden körülmények közt (az operában), aki dzsunka legolcsóbbramot meg Asrock lapot vesz, az ne lepődjön meg, ha egyik kicst mínuszban, másik kicsit negatívban lóg át kis tűréssel a határon, így kettő együtt már nem fog menni. Evvan.
Make love not Wor.

#314 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:58

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:48

Aha...
Annak a terméknek minden, szabványos készülékben működnie kell. Mert szabványos a csatija, szabványos az aljzat. Ha válogat, akkor nem fekszik a szabványnak, vagyis hibás. Ennyi.
Egyébként a srác egyáltalán nem fikázós stílusban nyilvánult meg, nem értem Yoisten hangvételét. Én is bemegyek abba aboltba, épp a légkondi miatt, vagy mert valamire szükségem van pronto. Ebben nincs semmi különös, ettől még fikázhatom (pl), de a szükség az szükség. Az, hogy valahova emiatt bemegyek, nem jelenti azt, hogy a játékszabályaikkal egyet kell értenem és szó nélkül, farkam behúzva távoznom.

Van, aki panaszkodik, hogy átverik, spílernek nézik, elhajtják. Ezek után ismét oda megy vásárolni és csodálkozik, ha megint nem cserélnek ki nekiv valamit. Könyörgöm, ahol egyszer átbuzeráltak, oda nem megyek vissza többet. Nincs más szankció, csak ez.
Az ő jogszabályértelmezésük ilyen, még le is írták az összes fórumban az álláspontjukat.

A srác nem fikázott, csak tágra nyílt szemekkel csodálkozott, hogy a szervízbeli gépbe dugják a cuccot és nem az övébe. Ha ott megy, akkor IJ póló. Ezzel lehet vitatkozni, egyet nem érteni, felháborodni, perelni, sít. csak éppen semmi értelme. Ha nem megfelelő ez a kiszolgálás, nem kell odamenni.

Nem akartam senkit megsérteni, csak képtelen vagyok felfogni, hogy ennyi oldal után még mindig van, aki csodálkozik a misztrálos szervízmeneten.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 07. 03. 22:04 -kor

#315 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:30

Szerintem azért mert a szervízben azon az adott gépen működött, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a termék hibátlan. Főleg, hogy másik ugyanolyan termék meg rendesen működött nála is.

Letesztelik a szervízben és ha ott megy, akkor ráfogják a user gépére, hogy szar, nem jó, inkompatibilis, stb. Ez nyilván nem vevőbarát, de szerintem arra nem is törekednek.

#316 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 23:20

Akkor is ráfogják hogy jó,ha nekik se megy, csak nem akarnak garizni...mert hogy a szervizben ténylegesen müködött e, arról neked mint vevőnek semmi infód nem lehet, kénytelen vagy elhinni amit mondanak

#317 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 23:42

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 0:20

Akkor is ráfogják hogy jó,ha nekik se megy, csak nem akarnak garizni...mert hogy a szervizben ténylegesen müködött e, arról neked mint vevőnek semmi infód nem lehet, kénytelen vagy elhinni amit mondanak

Hat azert csak megkernem Pistiket, hogy engedjen hatra es mutassa meg, hogy naluk is mukodik-e a cucc.
Vagy regen voltam boltba?  :D

morrisseymusic            morrissey-solo       

#318 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:35

Kis boltokban megteheted,de pl 1 vidéki mistralba engem sem akartak engedni,amikor vittem garizni haver wincsijét. Nála (meg 5 másik gépben) se kép se hang, mistrálban mit ad Isten müködik szerintük. Mondtam,hogy erre kiváncsi lennék, megnézhetem e, erre aszonták a szervizbe nem mehetek be, amúgy se nyúlhatnék semmihez indultam a panaszkönyvért, hogy beleirok, amint a kezem elérte, aszonták egye fene beengednek, bementem,és hamar kiderült, hogy annyi idő alatt, amíg benn volt a srác a szervízrészben, esélye nem volt kipróbálni, nemhogy rámásolni és törölni valamit, mert amikor a szemem előtt "tesztelte", kb 4-5 perc kellett a windowsnak amire felállt. Nem tellt bele 10 percben, máris elhangzott a "most meg nem müködik" mondat. Mondom akkor csere,aszongya karcos az oldala (berakáskor sérülhetett meg annó), erre olyan káromkodásba kezdtem, és közöltem hogy mutasson egy használt wincsit,aminek nem karcos az oldala. Nem tudott, csere lett...

#319 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:53

Intel lap Kingston rammal tuti műxik minden körülmények közt (az operában), aki dzsunka legolcsóbbramot meg Asrock lapot vesz, az ne lepődjön meg, ha egyik kicst mínuszban, másik kicsit negatívban lóg át kis tűréssel a határon, így kettő együtt már nem fog menni. Evvan.

Akkor erre mit mondasz: DFI NF4U lap nem ment: TwinMos, Kingstone Value, Kingstone HyperX, Corsair XMS, Samsung (original), Samsung akármi memókkal. Mindegyik memória hibátlan, ahogy a lap is. Csak éppen az általunk akkor fellelhető memóriákkal nem ment. Külön-külön szépen elvannak. Persze tudom, tiszta dzsunka mindegyik.  :rolleyes: 
De ugyanezt elmondhatnám több Gigabyte, Asus, Abit, Epox stb. Inteles, AMD-s lapra és sokféle márkás memóriára is.

Röhögni fogsz: ami Asrock lappal találkoztam, az eddig kivétel nélkül ment mindennel, gyönyörűen, stabilan. Nem egy-két darab volt. Igaz, egyik se volt gyors, de stabilan mentek. Evvan.  :rolleyes:

Szerkesztette: BigBear 2005. 07. 04. 17:07 -kor

42

#320 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:16

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:06

Röhögni fogsz: ami Asrock lappal találkoztam, az eddig kivétel nélkül ment mindennel, gyönyörűen, stabilan. Nem egy-két darab volt. Igaz, egyik se volt gyors, de stabilan mentek. Evvan.  :rolleyes:

Csatlakozok, kb 15 gepet raktam ossze fullintegralt 478-as AsRock alaplappal ( ha rosszul emlekszek P4I45GV S478 ), ami tudom, hogy nem egy eget vero szam, de azota is megbizhatoan uzemelnek (mielott fikazas indul, ahova mentek a gepek, a celnak pont megfeleltek)

#321 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:22

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:06

Detto.

Eddig ami gagyi ram nem indult el P4I45GV-ben, vagy P4I65GV-ben, az eddig mind hibas volt mashol is, es cserelte a nagyker szo nelkul.

#322 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:50

Lenne egy ajánlatom azoknak, akik a Mistralban szeretnének vásárolni mostanság, van egy levásárolható utalványom 49.990 Ft értékben. A garancia értelmében nem tudtak cserét adni, így visszaadták a vételárat, csak nem készpénzben, én viszont nem akarok most semmit se venni.
Nem lenne vki olyan kedves, hogy kisegítene, szeretném eladni ezt az utalványt - egy kis engedmény lehetséges -
Főleg Szegeden aktuális, vagy megbeszélt időpontban Budapesten.
Emailben vagy PMben keressetek kérlek, köszi.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#323 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:09

Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:50

Lenne egy ajánlatom azoknak, akik a Mistralban szeretnének vásárolni mostanság, van egy levásárolható utalványom 49.990 Ft értékben. A garancia értelmében nem tudtak cserét adni, így visszaadták a vételárat, csak nem készpénzben, én viszont nem akarok most semmit se venni.

Javasolnám inkább, hogy menj vissza hozzájuk, és közöld velük, hogy az utalványukat kenjék a hajukra, és  adják vissza a pénzedet, mert a jelenleg érvényben levő jogszabályok alapján nem kötelezhetnek Téged arra, hogy a garanciális csere meghiusulása esetén más terméket legyél köteles vásárolni helyette.

Pont az ilyenek miatt ne akarjon senki a Mistrálnál vásárolni.  :(

#324 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:13

Nem fogják visszaadni, megmondták, hogy bírósági ítélet nélkül senkinek nem adnak vissza pénzt.

#325 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:23

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:13

Nem fogják visszaadni, megmondták, hogy bírósági ítélet nélkül senkinek nem adnak vissza pénzt.

Ha csak nem volt valami probléma vevő oldalról, amibe bele lehetne kötni, akkor ez egy veszthetetlen per.
Én biztos bemennék és közölném velük, hogy ha azonnal nem adják vissza a pénzt, akkor másnap már a bíróságon lesz az ügy.

#326 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:44

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:23

Ha csak nem volt valami probléma vevő oldalról, amibe bele lehetne kötni, akkor ez egy veszthetetlen per.
Én biztos bemennék és közölném velük, hogy ha azonnal nem adják vissza a pénzt, akkor másnap már a bíróságon lesz az ügy.

Nézd, elvileg igazad van, főleg hogy a kérdéses garanciális eszközt másodszor vittem vissza január óta - úgy tűnik szériahiba -, de ezért egy 2-3 (!jóesetben) elhúzódó bírósági ügyet ?!? Ennyit nem ér meg.
Egyébiránt máshol is így szokták csinálni, a könyvelés miatt ők nem fizetnek ki pénz, csak beszámítanak.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#327 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:49

Baromság azért nem fizetnek vissza pénzt, hogy náluk vásárold le.
Egyébként törvényellenes magatartás.
Egyszerűena hatályos törvények alapján ilyet nem csinálhatnának.

Szerkesztette: pjotr007 2005. 07. 12. 15:50 -kor

#328 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:50

Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 16:44

Egyébiránt máshol is így szokták csinálni, a könyvelés miatt ők nem fizetnek ki pénz, csak beszámítanak.

A könyvelésre fogni teljes mértékben hülyeség!

Egyébként sokat nem tudsz vele kezdeni, hírdesd meg a bolhapiacon - hátha valaki vesz rajta cd/dvd lemzet.

#329 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:57

Nézd, elvileg igazad van, főleg hogy a kérdéses garanciális eszközt másodszor vittem vissza január óta - úgy tűnik szériahiba -, de ezért egy 2-3 (!jóesetben) elhúzódó bírósági ügyet ?!? Ennyit nem ér meg.

Nézd! Ha nem ér rá Neked, hogy visszakapd a jogos tulajdonod, akkor hirdesd meg az apróneten, és add el féláron!
Ha viszont tudsz egy időre nélkülözni ennyi pénzt, plusz a 6% perköltséget, akkor ezt kamatostul, perköltségestül és kártérítésestül visszaperelheted.

Neked kell eldöntened, hogy beállsz-e a fejet hajtó birkák sorába, akik miatt a Mistrálhoz hasonló cégek ezt meg merik tenni, vagy kiállsz az igazadért.

#330 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:57

Gyorsított bírósági eljárást kell kérni. olcsóbb, és 1 hónap alatt vége.
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »