HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#851 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 14:41

Ezzel vitába szállnék. Nézzünk példát: veszel egy asrock vagy msi jókis lowend lapot, ez magában még nem baj, ugye? De fejeld ezt meg egy stock hűtővel, egy rossz szellőzésű házzal, gagyi samu vagy hynix chipse "brand" trágya rammal, vargáné táppal, vékony makival, 52x LG cdrommal, és mid van? Egy folyton fagyó, lassú, akadozós géped. Ugyanis, a ratyibb alkatrészeknél szükségképpen nagyobb az inkompatiblitás is, ebből fakadóan, ha halmozod a sz*rt, az alapvető működés sem garantált.
Kézügyesség: te vennél a kezedbe ácsbaltát, láncfűrészt, flexet, és állnál vele neki a kocsidnak, konyhaszekrényednek, házadnak? Ugye nem. Akkor miért van az, hogy az összes szalámiujjú, tufa gyökér maga akarja szerelni a PCjét, minek köszönhetően ott a sok repedt alaplap, sarkazott CPU/GPU/bridge, és még sorolhatnám?

#852 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 14:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:41

Ezzel vitába szállnék. Nézzünk példát: veszel egy asrock vagy msi jókis lowend lapot,

Nekem MSI "low-end" lapom van, mégis, teljesen megfelel. Ami olcsó, nem biztos, hogy szar is, persze az ellenkezője gyakrabban fordul elő, de akkor is...

Idézet

vékony makival,

Mit keres a majom a gépben? :D  :D

Idézet

Kézügyesség: te vennél a kezedbe ácsbaltát, láncfűrészt, flexet, és állnál vele neki a kocsidnak, konyhaszekrényednek, házadnak? Ugye nem.

De.

Láncfűrész, flex nem egyszer járt a kezemben, és bizony nem csak megfogtam, hogy milyen nehéz. Pedig nem ez a "szakmám".
Az a baj, hogy a "senki ne szerelje maga, bízza a szakemberre a PC-jét" és a "bármit meg tud otthon csinálni a user" teóriákat valahol össze kéne vegyíteni, és találni egy arany középutat. :think:

#853 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:02

Kézügyesség: te vennél a kezedbe ácsbaltát, láncfűrészt, flexet, és állnál vele neki a kocsidnak, konyhaszekrényednek, házadnak? Ugye nem. Akkor miért van az, hogy az összes szalámiujjú, tufa gyökér maga akarja szerelni a PCjét, minek köszönhetően ott a sok repedt alaplap, sarkazott CPU/GPU/bridge, és még sorolhatnám?

Most miért fáj ez neked annyira, ha elbassza a saját cuccát? Ez azért nem számtech sajátosság, ha veszek egy tv-t, és elejtem miközben felfelé cipelem a lépcsőn, az legen már az én gondom  :respect:

Egyébként őszintén kétlem, hogy csak akkor lehetne jól működő gépet összerakni, ha mindenből a normál ár duplájáért veszel bele cuccokat.

Ráadásul pl MSI-t van aki kifejezetten jónak mondja, és árban sem éppen low-end.

Tudtommal a hynix ram is átlagosnak mondható.

Miért háborít fel az téged, ha valaki mondjuk maga szereli össze a gépét, slotba beilleszteni, csavarokat becsavarni azért nem olyan bonyolult dolog.

Felteszem nem vagy autószerelő, tehát akkor automentőt kell hívnod a pótkerék felszereléséhez?  :cool2:
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#854 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:34

...

Joooe!
Az utolsó mondatod javítása:
Az olcsó/drága összehasonlításban meg nem értem a véleményed, nyilvánvaló, hogy egy olcsóbb termék általában kevesebbet tud, persze rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell(ene) lennie.

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 10. 15:35 -kor

#855 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:48

Nem mondom azt, hogy én nem dolgoztam ilyesmivel, de nem tartottam magam túl okosnak, amikor nekiálltam a láncfűrésszel gépészkedni és kivágni a cseresznyefát.

#856 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:52

Az autómentőt nem kell hivni a kerék lecseréléséhez. De az autószerelkőknek minden meló egy öröm, mikor a sok aranykezű "lecserélemotthonazolajat" után kell szendvedni a megszakitott olajleeresztő csavarral.
Amugy, nem kell a normál ár dupláját fizetni, és milyen normál árról beszélünk egyáltalán? Hynix ram, vagy hynix chip, qrvára nem mindegy ez sem.
Engem nem az háborit fel, ha valaki el tudja végezni ugyanazt a gyökér, dedós munkát, ami nekem a szakmám. Hanem az, amikor nagy pofával nekilát, nem tudja megoldani, vagy esetleg elb*ssza, és utána még neki áll feljebb, hogy a gyökér szervizes.
Az MSI jóságáról-nem jóságáról nem akarok vitát nyitni, de mondhatnám akár a gigabyte-ot is, egyszerüen csak annyit mondok, akinek az kell, vegye azt.

#857 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 17:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 12:52

Mellesleg, birom ezt a stilust, hogy az utóbbi időben mindenki PC szerelő+tesztelő szakértő lett, és a boltos, szervizes csipőből hülye, f*sz és gyökér, főleg ha nem hullik térdre, és szaggatja meg az ingét a betérő kedves vevő előtt.

Tisztelt 2-more  :)

Nem kellene képzelned magadrol, hogy a nicked mellett találhato SOKCSILLAG feljogosit egy forumon bármire is -- az ien sztájlra meg pláne NEM  :D

Nem mintha magyarázkodnom kellene, de...  :cool:

Az, hogy csak most nemrég lett NET-em -- teljesen más történet, nem ide tartozik, ugy érzem.
94-95 ősz-tele ota van PC-m. 2001 ota OKJ-rendszerprogramozo vok. Stb... A többit szépen hozzágdolod, OK? Nem az oan műmájer vagyok, hogy "a PC-khez ma már mki ért,miért ne értenék én is"... Érted? KÖSZÖNÖM, a bizalmat is...  :respect:

Amugy (hogy érdemileg is reagáljak) pontositanék. Az egyéves CSERE-garancia miatt vásárolok, Náluk... Nézd! Nekem, személy szerint rossz tapasztalatom még nem volt velük. És amig nem is lesz, addig igazábol a fogyasztovédelmi "ereszdelahajam" sem igazán tud érdekelni, utána? Már más kérdés!

Ja,a Kékhalálrol cikkeztem -- PEACE  :respect:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#858 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 17:48

Akkor miért van az, hogy az összes szalámiujjú, tufa gyökér maga akarja szerelni a PCjét, minek köszönhetően ott a sok repedt alaplap, sarkazott CPU/GPU/bridge, és még sorolhatnám?

Nem MISTRAL-os véletlenül -- ez az "ur"??!  :D  :D  :D 

#859 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 18:25

2-more általánosságból beszélt, nem személyeskedik, félreértetted. :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#860 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 18:52

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 19:25

2-more általánosságból beszélt, nem személyeskedik, félreértetted. :)

Akkor sem kéne, ez!  :mad:

Elhiszem, hogy hü de FRUSTRÁL-t szegénykém a munkájában...  :(

Ő az Isten -- mki más, tirpák, láma, hülye? Őstulok? Ismeretlen emberkék is, hm?

A "melohelyén" összeszerzett sebecskéit talán nem Rajtunk kéne megtorolnia.
Álljon már meg a nászmenet, azért  :D  :D  :D 

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 10. 18:55 -kor

#861 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 19:03

Nana! Azért te se vedd fel a kesztyűt, mert amit most írtál, enyhén személyeskedés.
Neki ilyen a stílusa, ha kifogásolod, a jelzés gombbal jelezd.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#862 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 19:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 20:03

Nana! Azért te se vedd fel a kesztyűt, mert amit most írtál, enyhén személyeskedés.
Neki ilyen a stílusa, ha kifogásolod, a jelzés gombbal jelezd.

Bocs, nem állt szándékomban, SORRY  :)

Még gyakorlom, hogy kell használni ezt a sok izét  :D

Bocsánat. Valoban nehéz tárgyilagosnak maradni, ha látod, hogy (vélt vagy valos sérelmei okán) a másikat elragadja a hév...  :respect:

OK, Ne FRUSTRAL-ozzunk. Rossz példa, lehet -- sőt, majdnem biztos  :D

De Te, kedves Didyman. Nem kivánom, ne adja az Isten hogy azzal kelljen operáltatni magad, amivel nekem kellett...  :( 

Aláfeküdnél egy oan doki kése alá, aki dühében szétvagdalja a mütőasztalt a szikéjével, és vitustáncot járva orditozik, hogy mekkora barom a sok hüe beteg, meg a többi seggfej kolléga? Ugye, nem? Elárulom, hogy -- bár Hálistennek semmi szükségem rá -- az ien mentalitásu emberkéket nem engedném még a gépeim közelébe sem...  :(    

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 10. 19:25 -kor

#863 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:24

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 16:34

Joooe!
Az utolsó mondatod javítása:
Az olcsó/drága összehasonlításban meg nem értem a véleményed, nyilvánvaló, hogy egy olcsóbb termék általában kevesebbet tud, persze rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell(ene) lennie.

Az ugynaz :D
Ha nem alkalmas akkor nem kell forgalmazni, vagy ha mégis akkor ezért felelősséget kell vállani.

Sajnos néhány területen néhány gyártó még nem igazán jutott túl a barkácsszínvonalon.

#864 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 21:42

Abban a pillanatban, ahogy belenyúlunk a gépbe,  -ha nem is az egész, de egy része - a felelőség a mi vállunkra kerül.

Abban a pillanatban, ahogy belenyúlunk a gépbe,  -ha nem is az egész, de egy része - a felelőség a mi vállunkra kerül.

#865 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 13:25

felelősség

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#866 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:12

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:02

Most miért fáj ez neked annyira, ha elbassza a saját cuccát? Ez azért nem számtech sajátosság, ha veszek egy tv-t, és elejtem miközben felfelé cipelem a lépcsőn, az legen már az én gondom  :respect:

folytatván a hasonlatodat, senkit sem zavarna a dolog, ha nem álnának sorba a szerviznél a júzerek az asztalt verve, hogy de igenis cseréljék ki garanciában a leejtett tévéjüket, és később nem ezek miatt küldenék el a halálba a normális júzer akinek "simán" elromlott a tévéje...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#867 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 16:26

Nyilván van olyan eset is, de ne mond nekem hogy ez annyira gyakori...
Most egy-két tuskó miatt kár ebből vitát rendezni... Vannak olyan emberek akinek a jelleme finoman szólva nem tetszik, ez nem csak a számítástechnikában van így.

Yoisten nem értem a hozzászólásod lényegét... most hogy? mi? miért?

#868 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:54

Mistral?  :down:  :down:  :down:  Ugyan már...
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#869 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:50

Hmm, azért álljon meg a canga, Macikák.
Bizalom, és tsai. Az, hogy kinek mióta van PCje, milyen papirja van, milyen programozó, kalap sz*rt sem jelent. A PC iparban, a mai fejlődési ütemet figyelembe véve, és a piacot elöntött szemétáradatot bekalkulálva, kis túlzással azok tudnak csak képben lenni, hogy mi mivel megy, mi mivel nem megy, mit hogyan KELL működtetni, akiknek ilyen cuccok nagymennyiségben, napi szinten átfutnak a kezén. Senkit sem érdekel nálunk sem, hogy én még a C64 érában kezdtem, és még sorolhatnám, ha ma olyan ember kell, aki csipőből löki be a Xeonokat futószalagon, és aki ilyen még csak papiron látott, az ugy csinálja ki a 100k+ CPUt, mint a szélvész. A műszaki igazgatónknak a jóisten tudja csak hány mérnök, anyámtyúkja papirja van, mégsem tud egy CDt megirni, és engem hiv fel, hogy a 2 éves HP külső irója miért nem megy a 5.0.0.1es neroval, és különben is. Miért? Mert nincs képben. Józsika mikor bemegy a mustárba, és megveszi a vatta új AGPs varázslatot, megkérdezi, hogy megy e majd az alaplapjában? Nem. A boltosnak kötelessége lesz megkérdezni? Nem. És amikor majd józsika hazaviszi a csodás Asrock AGI, Gigabyte GEAR foglalatos lapjába, és a cucc NEM fog menni, akkor persze a hiába olcsó, mennie kell elv érvényesül, meg a boltos qrva anyját. Miért? Mert nem olvas utána, mert elemi szinten sem akar foglalkozni a dologgal, csak be akarja tolni, persze saját maga, mert fizetni a szakértelemért, na azt senki sem akar.
És nem, nem én vagyok az isten, a király, és mindenki más láma. De engedtessék meg, hogy a magam szakmáját ne degradáljam le egy olyan szintre, hogy "há csak leirás köll, meg erős kéz, oszt megy az".
Még egy szekrényt sem lehet úgy megemelni, hogy ne TUDD, hogy KELL csinálni, ha rosszul csinálod, akkor csak a szekrényt és magadat teszed tönkre. És lehet okoskodni, hogy a hülye rakodómunkás, és társai, és nagyon örülök, hogy itt telve van a fórum ügyeskezű, autodidakta műszerészekkel, de sajnos nem ez a trend. Kiváncsi vagyok, hány emberknek kellett elsibolni a könnyes szemű 14 éves kissrác cuccát gariban, aki azt hitte hogy ja, közben mégse, hány ember látott itt szervizt belülről, ahol csontig kell nyalni az ügyfélnek, a főnöknek, a csókos havernak aki nettóban kapja a VGAt, miközben te vagy a nigger, a csicska, a droid, aki olyan cuccokat szerel futószalagon, ami a havi fizetésének a többszörösét éri.
Na mindegy, ha személyeskedésnek tűnt, ha valakinek fájt, sajnálom. Lehet, hogy én vagyok a hibás, a munkaerőpiac selejtje, egy sz*rházi senki, aki meg mer szólalni, a pult túloldaláról. Végülis, nálam is, aki szám szerint több ezer gépet rakott össze, biztosan akad tapasztaltabb, okosabb, szebb, jobb, aki ki tud oktatni nagyon sok dologban. Csak ne az legyen már az alap, hogy tuti a szervizes a hülye.
Munkahelyi "sebecskéim" nincsenek, és úgy érzem, a megtorlás is kicsit erős, fényében az eddigi tevékenységemnek fórumszerte. Az, hogy a fórummotor 5 krumplit sz*r a nevem mellé, nem az én hibám, egyszerüen igy van. Az, hogy dolgoztam e a mistralban? Igen, dolgoztam ott. Egyik részről oldalvágányra siklott, sehova sem jó emberek gyülekezete, aki muszájból dolgoznak ott, másik részről gerinctelen rablóhalak gyülekezete, megint más oldalról, olyan emberek halálosan elfáradt csoportja a szerviz lenn, akiknek napjában ki kell szolgálni a szemétül beszélő, büdös, hálátlan, tahó embereket, akik hozzádvágják a videokártyát mert olyan szenes, hogy nem akarod kicserélni, aki a pofádba liheg, hogy miaz hogy egy SMC router tönkremegy, aki feltöri a csempét úgy odab*ssza a gépházat, mert rossz cetlit nyomtatott és nem kerül rögtön előre a sorban, és eztán, még tűrd el azt is, amikor este meló után a bolt előtt verik be a pofádat, amikor a szemlátomást tönkretett cuccot nem akarod kicserélni.
És igen, most hasonszőrűen szemét helyen dolgozom.

#870 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 22:14

Nézd meg a macskajajt.
Csak úgy, offtopik.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.