Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 21:50
Hmm, azért álljon meg a canga, Macikák.
És nem, nem én vagyok az isten, a király, és mindenki más láma. De engedtessék meg, hogy a magam szakmáját ne degradáljam le egy olyan szintre, hogy "há csak leirás köll, meg erős kéz, oszt megy az".
még tűrd el azt is, amikor este meló után a bolt előtt verik be a pofádat, amikor a szemlátomást tönkretett cuccot nem akarod kicserélni.
És igen, most hasonszőrűen szemét helyen dolgozom.
Már ne haragudj 2-more, de tényleg felháborító amit most ebben a topikban írkálsz. Eddig a top5 favorit fórumozók között tartottalak számon, mert csípem a hozzászólásaid stílusát, ötletességét és látszik, hogy szagolsz is "igencsak valamit" a PC-s témákhoz. Majdnem mindig egy az egyben egyet szoktam érteni a hsz-eiddel (még a nem-szakmaiakkal is). Nem értem, ezt most miért kellett. Az első hsz-ednél csak azt hittem, hogy rossz formában vagy, majd lehiggadsz, de ezek szerint nem.
Elmagyarázom én is, hogy képben legyél, mert nem érted, hogy miről szól ez a topik:
I. Ez az igen becses cégecske, aki úgy odavan magával, a garaciális (jótállásos) esetekben folyamatos törvénysértéseket követ el, b*ssz* át (le kell vásároljad aktuális áron, garancia nem indul újra) és félemlíti meg (nem sikerült átvernünk, de akkor perelned kell) sorban a vásárlókat. Ezek jogi dolgok, de nem kell hozzá jogásznak lenni ahhoz hogy lásd: ez gáz. Ilyen esetek közszemlére tétele miatt jött létre a topik. Erre nincs mentsége a Mistralnak. Kiemelem mégegyszer:
garaciális eset-ekről van szó, ahol a a Mistral egyébként elismeri, hogy a cucc tényleg tömkrement és gariztatni kell neki. Még ilyen esetben is szivatja a vásárlókat. Itt szóba sem jön user hiba. Ez az esetek nagy többségét jelenti.
II. Ha az user hibázik (tönkreteszi, kérdezés nélkül eleve inkompatibilis cuccot vesz, rosszabb esetben tényleg "spílerkedik" is) az nem tartozik a garancia körébe, nekik semmilyen garanciális joguk nincs (max bőghetnek). Erről nincs mit beszélni, ezeket a vásárlókat el lehet hajtani a francba (nem kell velük vitatkozni), ha bebizonyították az user okozta hibát. Az ilyen userek aránya pici, nem ismerem a statisztikát, de lehet olyan max 5% és akkor sokat mondtam.
Aki ebbe a topikba (és a többi fórum Mistral topikjába) ír, az 99%-ban az I. kategóriába tartozik, nem lámul, hanem tényleg szemétkednek vele olyan indokkal, hogy van pár % II. kategóriás user is. A II. kategóriás nem nagyon mer írni, mert nem fog hosszasan vitatkozni olyanról, amiről tudja, hogy nincs igaza. Ez neki felesleges, energiapocsékolás. A saját hülyeségét senki nem nagyon szereti a külvilág elé teregetni, helyette csendben sunnyog.
Tehát dolog rendes menete az kéne hogy legyen
- vagy garancia alá esik valami... ekkor teljesíteni kell a garanciális igényt a jogszabályok szerint, amitől a fogyasztó hátrányára a jogszabályok nem engednek eltérést. Nem a kifogásokat kell keresni.
- vagy nem esik garancia alá (ezt azonban be kell bizonyítani) és nincs mit róla tovább beszélni, ebben az esetben pedig ezért nem kell kifogásokat találni.
Ehelyett a Mistral ezt így csinálja
- vagy garancia alá esik valami: "igen garis" mondják, "de" megalázzák szerencsétlen vevőt, meggyőzik hogy biztos a II. kategóriába tartozik (balf*sz, ő tette töbkre, csaló, "spíler", átb*szható hülye) ezért csak törvénysértéssel hajlandóak intézni neki a garit ("mekkora szívességet teszünk..."). A Mistrál tehát az I. kategóriát szivatja egy csúsztatással, azaz "félgariznak", "ígyjártál"-oznak és miegymás. Próbálnak a II. gategóriába erőltetni. (Még téged is megszopatnának ha vásárolnál ott, nem érdekli őket, hogy te a nagy 2-more vagy a hwsw-ről, bemagyaráznák hogy nem értessz hozzá)
- vagy nem esik garancia alá: néha ezt nem tudják bizonyítani, nem kezelik ezt a kört megfelelően.... ezt persze a rendes vevőkön kell leverni, mert ez jó profitpoltika. Ők ekkora cég létükre nem tudnak pár ilyen hiba%-nyi, bizonyítás miatti veszteséget lenyelni (talán forgalmazási veszteségnek is elmenne olyan elenyésző lehet). Talán az egymagában is elenyésző hibás userek közül is csak kis részt tehetnek ki a "spíler"-ek. Kockázatos dolog pc-s termékekkel kereskedni, számolni kell ilyen veszteségekkel, ezeket kell minimalizálni és nem ezen a címen a jónéppel szórakozni. Ráadásul a visszaélés csak bizonyos termékkörnél játszható el.
Namármost jössz te és leírod, hogy nagyon helyesen teszik mindezt, a legtöbb user tényleg egy f*sz, mert pályafutásod alatt láttál pár igen meredek esetet. EZEN gondolkozzál már el!
Azért mert vannak elképesztően béna, garival visszaélő emberek, e csekély statisztikai tömeg miatt (emberi hülyeség mindig is lesz) ne írjuk le a normál többséget (akit ez a topik érint), még akkor sem, ha náluk sokkal jobban ért a témához valaki.
Mert ez velük szemben nagyképűen igazságtalan és az ilyen Mistral-félék alá lehet vele adni a lovat rendesen.
Tudom dühítő, mikor egy magadfajta veterán látja, ahogy egy láma nagy önbizalommal nekilát "bölcsen" ügyködni és próbálja szánalmasan bizonygatni, hogy ő is képes összerakni. Vérlázító látni milyen szánalmas a szerencsétlenkedése egy szakmabelihez képest, úgy érzi az ember, hogy ezzel a szakmát is megcsúfolják, megalázzák.
Esetleg azt, amikor egy 14 éves a sufnituning sikertelenségét veri a nyakadba, mikor a pult túloldalán vagy, aztán bőg hogy "anyúúúú, bánt a bááááááciiiiiiiiii". Ők nincsenek többségben és EZ a lényeg ebben (hasonló) topikokban. Az ilyen hsz-eket itt nem kéne erőltetni...
Már Yoisten-re is rá akartam szólni minap, ő is állandóan az user-hibát feszegeti, mintha a Mistralnak igyekezne mentséget keresni. Tudom hogy nem ez áll szándékában, de ebbe az irányba tereli a témát. Jó lenne a fentiek miatt nem ebben a topikban megtenni, hanem mondjuk a "Mit tudnak a felhasználók" témában.