HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#871 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 23:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 22:50

És igen, most hasonszőrűen szemét helyen dolgozom.

Ahoi  :)

Mega-kuul, meg rulez, meg mden!  :D
Több malomba örlögetésre asszem kevesebb hosszabb üzikét szántak TISZTELETEM hogy igy megtisztelsz... :respect:

Vagy tudod, miről cikkeztem, vagy nem! Utobbi esetben pedig, nincs miről tovább, asszem...
Feltéve de meg nem engedve hogy igen -- a Qtyuka sajnos az előadásod utso mdatában ásodtatott el...  :(
Az idevezető okok -- ismét csak, felettébb nagyvonaluan -- oly triviális aproságok, hogy pl.:
1. Se Te, se a céged, se bármelyik cég ELVBEN egy csavart sem csavarhatna egy gépbe sem, a gyártok előirásai szerint, mert még nem láttam Mo.-n 1 db. ESD-biztos munkahelyet sem! Ahol ugye az emberkék anti-sztatik csuklopántban, Intel-szkafanderben biggyesztik helyére a harmincadik nyüves RAM-ot hogy "hátha ezzel elindul végre a 14 éves Kovács2 Jozsika fekáliává tuningolt gépe!"  :D
Cáfoljon nyugodtan, aki tud -- ezért Forum, vagy mi a fene! Tuti én járok rossz helyeken  ;)
Kb, ennyit kirohanásodrol a Xeonok berakásával kapcsolatban, OK!! Kétségtelen, SZAKtudás kell hozzá, nem is kevés. Tisztelem, de azért hadd ne legyek elálélve tőle, mert ebben a szakmában ez az alap -- legalábbis kéne, hogy legyen...  :( Köszi!
2. Az előző vége. Nem tudom, azt pl. tudtad-e, hogy az OKJ-jegyzékben pl. oan SZAKMA hogy rencergizda? NEM is SZEREPEL  :D  Itt jön képbe, hogy ez a 3. népi sport. Több okbol, ne firtassuk tul messze vezetne de -- sajna ez is JOGOS! Én mindössze a hozzászolásod stilusán akadtam ki egy pöttyet... 
3. Az egész szakma erkölcsi-anyagi meg NEM becsülése, el NEM ismertsége...
Hogy a fenébe kérhetnék én 5E+ÁFA oradijat BÁRKITŐL? Elküldene nyaralni -- melegebb éghajlatokra...  :(

Na, most! E szakma siralmas helyzete a fent emlitettek miatt adja azt a konkluziot, hogy végülis és vmien szinten tlg. édesmindegy, hogy kékhalál, vagy frusztrál? A helyzetet EZ nem változtatja meg. Max. kisemberi sikon, tehát!

Ha az egyikben vertek át? Megyek a másikba és forditva... Ettől azonban a javulás mértéke pontosan NULLA lesz. Példa: a letöltő progik, ugye? Tölthetsz le velük 150 szálon, hurrá! Az össz sávszélességed viszont egy grammot se nő, hmmm...

Beszélgettek az Istenek? Lehet -- befejeztem, köszönöm a figyelmet.

UI.: Igazat adok a müszaki értelmiség általad vázolt szak-barbárságát illetően is. Magam is, mesélhetnék, hali  :)  

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 11. 23:40 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 12:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 21:50

Hmm, azért álljon meg a canga, Macikák.

És nem, nem én vagyok az isten, a király, és mindenki más láma. De engedtessék meg, hogy a magam szakmáját ne degradáljam le egy olyan szintre, hogy "há csak leirás köll, meg erős kéz, oszt megy az".

még tűrd el azt is, amikor este meló után a bolt előtt verik be a pofádat, amikor a szemlátomást tönkretett cuccot nem akarod kicserélni.
És igen, most hasonszőrűen szemét helyen dolgozom.

Már ne haragudj 2-more, de tényleg felháborító amit most ebben a topikban írkálsz. Eddig a top5 favorit fórumozók között tartottalak számon, mert csípem a hozzászólásaid stílusát, ötletességét és látszik, hogy szagolsz is "igencsak valamit" a PC-s témákhoz. Majdnem mindig egy az egyben egyet szoktam érteni a hsz-eiddel (még a nem-szakmaiakkal is). Nem értem, ezt most miért kellett. Az első hsz-ednél csak azt hittem, hogy rossz formában vagy, majd lehiggadsz, de ezek szerint nem.

Elmagyarázom én is, hogy képben legyél, mert nem érted, hogy miről szól ez a topik:
I. Ez az igen becses cégecske, aki úgy odavan magával, a garaciális (jótállásos) esetekben folyamatos törvénysértéseket követ el, b*ssz* át (le kell vásároljad aktuális áron, garancia nem indul újra) és félemlíti meg (nem sikerült átvernünk, de akkor perelned kell) sorban a vásárlókat. Ezek jogi dolgok, de nem kell hozzá jogásznak lenni ahhoz hogy lásd: ez gáz. Ilyen esetek közszemlére tétele miatt jött létre a topik. Erre nincs mentsége a Mistralnak. Kiemelem mégegyszer: garaciális eset-ekről van szó, ahol a a Mistral egyébként elismeri, hogy a cucc tényleg tömkrement és gariztatni kell neki. Még ilyen esetben is szivatja a vásárlókat. Itt szóba sem jön user hiba. Ez az esetek nagy többségét jelenti.

II. Ha az user hibázik (tönkreteszi, kérdezés nélkül eleve inkompatibilis cuccot vesz, rosszabb esetben tényleg "spílerkedik" is) az nem tartozik a garancia körébe, nekik semmilyen garanciális joguk nincs (max bőghetnek). Erről nincs mit beszélni, ezeket a vásárlókat el lehet hajtani a francba (nem kell velük vitatkozni), ha bebizonyították az user okozta hibát. Az ilyen userek aránya pici, nem ismerem a statisztikát, de lehet olyan max 5% és akkor sokat mondtam.

Aki ebbe a topikba (és a többi fórum Mistral topikjába) ír, az 99%-ban az I. kategóriába tartozik, nem lámul, hanem tényleg szemétkednek vele olyan indokkal, hogy van pár % II. kategóriás user is. A II. kategóriás nem nagyon mer írni, mert nem fog hosszasan vitatkozni olyanról, amiről tudja, hogy nincs igaza. Ez neki felesleges, energiapocsékolás. A saját hülyeségét senki nem nagyon szereti a külvilág elé teregetni, helyette csendben sunnyog.

Tehát dolog rendes menete az kéne hogy legyen
- vagy garancia alá esik valami... ekkor teljesíteni kell a garanciális igényt a jogszabályok szerint, amitől a fogyasztó hátrányára a jogszabályok nem engednek eltérést. Nem a kifogásokat kell keresni.
- vagy nem esik garancia alá (ezt azonban be kell bizonyítani) és nincs mit róla tovább beszélni, ebben az esetben pedig ezért nem kell kifogásokat találni.

Ehelyett a Mistral ezt így csinálja
- vagy garancia alá esik valami: "igen garis" mondják, "de" megalázzák szerencsétlen vevőt, meggyőzik hogy biztos a II. kategóriába tartozik (balf*sz, ő tette töbkre, csaló, "spíler", átb*szható hülye) ezért csak törvénysértéssel hajlandóak intézni neki a garit ("mekkora szívességet teszünk..."). A Mistrál tehát az I. kategóriát szivatja egy csúsztatással, azaz "félgariznak", "ígyjártál"-oznak és miegymás. Próbálnak a II. gategóriába erőltetni. (Még téged is megszopatnának ha vásárolnál ott, nem érdekli őket, hogy te a nagy 2-more vagy a hwsw-ről, bemagyaráznák hogy nem értessz hozzá)
- vagy nem esik garancia alá: néha ezt nem tudják bizonyítani, nem kezelik ezt a kört megfelelően.... ezt persze a rendes vevőkön kell leverni, mert ez jó profitpoltika. Ők ekkora cég létükre nem tudnak pár ilyen hiba%-nyi, bizonyítás miatti veszteséget lenyelni (talán forgalmazási veszteségnek is elmenne olyan elenyésző lehet). Talán az egymagában is elenyésző hibás userek közül is csak kis részt tehetnek ki a "spíler"-ek. Kockázatos dolog pc-s termékekkel kereskedni, számolni kell ilyen veszteségekkel, ezeket kell minimalizálni és nem ezen a címen a jónéppel szórakozni. Ráadásul a visszaélés csak bizonyos termékkörnél játszható el.

Namármost jössz te és leírod, hogy nagyon helyesen teszik mindezt, a legtöbb user tényleg egy f*sz, mert pályafutásod alatt láttál pár igen meredek esetet. EZEN gondolkozzál már el!

Azért mert vannak elképesztően béna, garival visszaélő emberek, e csekély statisztikai tömeg miatt (emberi hülyeség mindig is lesz) ne írjuk le a normál többséget (akit ez a topik érint), még akkor sem, ha náluk sokkal jobban ért a témához valaki.
Mert ez velük szemben nagyképűen igazságtalan és az ilyen Mistral-félék alá lehet vele adni a lovat rendesen.

Tudom dühítő, mikor egy magadfajta veterán látja, ahogy egy láma nagy önbizalommal nekilát "bölcsen" ügyködni és próbálja szánalmasan bizonygatni, hogy ő is képes összerakni. Vérlázító látni milyen szánalmas a szerencsétlenkedése egy szakmabelihez képest, úgy érzi az ember, hogy ezzel a szakmát is megcsúfolják, megalázzák.
Esetleg azt, amikor egy 14 éves a sufnituning sikertelenségét veri a nyakadba, mikor a pult túloldalán vagy, aztán bőg hogy "anyúúúú, bánt a bááááááciiiiiiiiii". Ők nincsenek többségben és EZ a lényeg ebben (hasonló) topikokban. Az ilyen hsz-eket itt nem kéne erőltetni...

Már Yoisten-re is rá akartam szólni minap, ő is állandóan az user-hibát feszegeti, mintha a Mistralnak igyekezne mentséget keresni. Tudom hogy nem ez áll szándékában, de ebbe az irányba tereli a témát. Jó lenne a fentiek miatt nem ebben a topikban megtenni, hanem mondjuk a "Mit tudnak a felhasználók" témában.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#873 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:30

Szerintem elbeszéltek egymás mellett, bár megjegyzem, hogy mind a kereskedői, mind pedig a vásárlói oldal (gyakran) él (nem) jogi eszközökkel, és ebből (is) fakadnak a problémák.

#874 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:50

2 More:

Én vagyok az élő példa. 1995-ben azt nem tudtam, hogy hol kell bekapcsolni egy számítógépet. Ekkor voltam 22 éves. Majd 1998-ban megvettem az első gépemet, s sajátkezűleg telepítettem fel rá a winfost. Évről évre, könyveket bújva, olvasva, informálódva s persze sok pénzt hardverre költve ott tartok, hogy lazán összerakok ma egy gépet, tesztelem, hibát keresek s többnyire találok is. Magam cserélem az alkatrészeimet, vásárlási tanácsokat adok, stb. S még csak nem is vagyok ügyes kezű, sőt, inkább az egybalkezesek közé sorolom magam.

Nos?

Az egyetlen hardver, amit gallyra vágtam, az egy Gigabyte alaplap volt, s azt sem beszerelés közben, hanem bios frissítés közben reseteltem! :D  :D Utána dobtam is ki. Mint később kiderült, nem kellett volna. :)

Úgyhogy ez a kétbalkezes ember még soha nem tett tönkre hardvert be és kiszerelés közben.

Szerkesztette: Victorius 2005. 12. 12. 13:52 -kor

NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#875 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:01

N0zer0: kirrály, amit írsz!  :respect:  :respect:  :respect:  Magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni!

ha megengeded egy másik fúrumon idézem soraid!
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#876 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 13:23

Aki ebbe a topikba (és a többi fórum Mistral topikjába) ír, az 99%-ban az I. kategóriába tartozik, nem lámul, hanem tényleg szemétkednek vele olyan indokkal, hogy van pár % II. kategóriás user is.

Hi! ITT a kényeg,barátom  :)

Tanulván az előzményekből, már levédem magam... 
Az, hogy egyéves cseregariban vásárolok a kékhalálnál. számomra sem azt jelenti, hogy megvárom a jövő nyarat és majd a gari lejárata előtt egy nappal kinyiffantom a Maxtorom egy szétkopott tápcsati forditva rádugásával. és viszem vissza...  
És szerintem az olvasok 95 %-a nem tartozik az ingyen upgradelők táborába. Ez csak paranoia a frusztrál részéről, amivel indokolja az "ügyes" kis lehuzásait... :(

Jah, és nem azért a kékhalál, mert hü de el lennék ájulva töle, nem! Sokkal prozaibb az oka: eccerüen nem tudok más helyről, ami ezt a szolgáltatást (= 1 éves csere-garancia) nyujtja. Ennyi a történet  :)

Picikét  :offtopic:  de csak részben!

Még AT-s időkben történt. Rakom össze uncsi-öcsinek az erőmüvet: P233, Tomato-Zida alaplap  :D
Bekapcs. Vinyo felpörög, LED-ek mint a karácsonyfa (még a sárga TURBO-t is bekötöttem...  :D ) -- kép nuku, de fütty sem! Elkövettem a hibát hogy a CPU-RAM-okat a frusztrálban vettem, a deszkát és a többi cuccot máshol... Én vadbarom! Frusztrál és a másik bolt (lényegtelen meik, kékhalál akkor még nem volt) elkezdett labdázgatni velem, ment az egymásra mutiga, meg az ereszd el a hajam! Egy DU. alatt 2x vtam mindkettő helyen. És természetesen mindenhol én voltam a láma, béna, stb...  :mad:
Mint kiderült, gyári hibás volt a deszka: épp a középső PCI-slot volt halott, amibe a videokártyát szántam  :)  Olyan fejlett akkor még nem vtam, hogy a másik 2-t is kiprobáltam vna...  Másik bolt rendes volt. Fullra visszaadta a deszka árát KP-ben, kétlem, hogy ezt a frusztrál megtette volna!

Na most, az (ex?)frusztrálos urak szerint ezen is ÉN akartam NYERÉSZKEDNI! Ugye??!  :pokeas:

UI.: Aztán csak onnét kapott másik deszkát a gyerek, mert még egy boltot már nem akartam bevonni, ja! Egy Gigabyte-deszkát, az eredeti árának 2.5-szöröséért...  :(

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 12. 15:38 -kor

#877 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:48

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:37

És szerintem az olvasok 95 %-a nem tartozik az ingyen upgradelők táborába. Ez csak paranoia a frusztrál részéről, amivel indokolja az "ügyes" kis lehuzásait... :(

Én nem látom olyan pozitívan a dolgokat, hogy egészséges paranoiat tételezzek fel a boltról. Egyszerűen csak minden elképzelhető eszközt megragadnak arra, hogy csökkentsék kiadásaikat.
Az a legkevésbé sem zavarja őket, hogy az "üzletpolitikájuk" egyszerre etikátlan és törvénytelen.

#878 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:49

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:37

Hi! ITT a kényeg,barátom  :)

Tanulván az előzményekből, már levédem magam... 
Az, hogy egyéves cseregariban vásárolok a kékhalálnál. számomra sem azt jelenti, hogy megvárom a jövő nyarat és majd a gari lejárata előtt egy nappal kinyiffantom a Maxtorom egy szétkopott tápcsati forditva rádugásával. és viszem vissza...  

Jah, és nem azért a kékhalál, mert hü de el lennék ájulva töle, nem! Sokkal prozaibb az oka: eccerüen nem tudok más helyről, ami ezt a szolgáltatást (= 1 éves csere-garancia) nyujtja. Ennyi a történet  :)

Picikét  :offtopic:  de csak részben!

Még AT-s időkben történt. Rakom össze uncsi-öcsinek az erőmüvet: P233, Tomato-Zida alaplap  :D
Bekapcs. Vinyo felpörög, LED-ek mint a karácsonyfa (még a sárga TURBO-t is bekötöttem...  :D ) -- kép nuku, de fütty sem! Elkövettem a hibát hogy a CPU-RAM-okat a frusztrálban vettem, a deszkát és a többi cuccot máshol... Én vadbarom! Frusztrál és a másik bolt (lényegtelen meik, kékhalál akkor még nem volt) elkezdett labdázgatni velem, ment az egymásra mutiga, meg az ereszd el a hajam! Egy DU. alatt 2x vtam mindkettő helyen. És természetesen mindenhol én voltam a láma, béna, stb...  :mad:
Mint kiderült, gyári hibás volt a deszka: épp a középső PCI-slot volt halott, amibe a videokártyát szántam  :)  Olyan fejlett akkor még nem vtam, hogy a másik 2-t is kiprobáltam vna...  Másik bolt rendes volt. Fullra visszaadta a deszka árát KP-ben, kétlem, hogy ezt a frusztrál megtette volna!

Na most, az (ex?)frusztrálos urak szerint ezen is ÉN akartam NYERÉSZKEDNI! Ugye??!  :pokeas:

UI.: Aztán csak onnét kapott másik deszkát a gyerek, mert még egy boltot már nem akartam bevonni, ja! Egy Gigabyte-deszkát, az eredeti árának 2.5-szöröséért...  :(

Igen, ez is lehet egy érv, hogy ott vásárolj, de engem inkább az érdekelne, hogy ez miért éri meg a boltnak (amúgy ez már más boltban is elérhető)?

2% cseregarancia

A Bluefish Computers +2% szolgáltatásának igénybevételével sok kényelmetlenségtől kímélheti meg magát. Amennyiben volt már része garanciális ügyintézésekben, tudhatja, hogy ez - a számítástechnikai eszközök jellegéből adódóan - néha nem kevés időt vesz igénybe.

Ezt a problémát igyekszünk megoldani szolgáltatásunk bevezetésével, melynek keretében Önnek lehetősége van garanciális probléma esetén azonnali csereigénnyel élni. Ehhez csupán a vásárolt termék árának mindössze 2%-át kell felárként kifizetnie. Amennyiben az adott termék a garanciális időn belül meghibásodna, úgy azt Önnek helyben kicseréljük, ezáltal megspórolhatja azt az egy-két hetes időtartamot, amíg - normál esetben - a szakszerviz a hibás terméket bevizsgálja, s ennek eredményét közzé teszi. Önnek mindez néhány percébe fog kerülni csupán.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:
- Vásárláskor az adott termék/termékek árának 2%-át kell felárként kifizetnie
- A garancia - és ezzel együtt a szolgáltatás - csak a számla vagy másolatának bemutatása esetén érvényesíthető
- A termék bárminemû sérülése (repedés, törés, égés stb.), illetve bármilyen nem rendeltetésszerû használatra utaló nyom esetén a garancia - és ezáltal a szolgáltatás - érvényét veszti.
- A terméken lévő garanciacímke eltávolítása vagy sérülése esetén a garancia - és ezáltal a szolgáltatás - érvényét veszti.
- A szolgáltatás csak azon termékek esetén érvényesíthető, amelyek nem rendelkeznek külön garancialappal. A külön garancialappal rendelkező termékek garanciális ügyintézését a garancialapon feltüntetett szakszerviz végzi.

Amennyiben további kérdései vannak a szolgáltatással kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot értékesítőinkkel, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

#879 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:51

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:48

... az "üzletpolitikájuk" egyszerre etikátlan és törvénytelen.

Ezt kifejtenéd bővebben?

#880 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:54

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:51

Ezt kifejtenéd bővebben?

Ha elolvasod a topikban írt kb. 900 hozzászólást, megérted.
Bár a lényeg max ötven hozzászólásonként újra előjön.

#881 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:22

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 16:49

Igen, ez is lehet egy érv, hogy ott vásárolj, de engem inkább az érdekelne, hogy ez miért éri meg a boltnak (amúgy ez már más boltban is elérhető)?[/b]

Azt nem tudom, a boltnak mi ebben a bolt?  :)

Én eccer szivtam egy Asus 9200-as ATI-val, nem tetettem rá!
Én vadbarom, 2.! Itthon olvastam el, hogy van ien...  :(

Azt ugye nem kell mdanom, hogy hibás volt az is?
"Csak" annyira volt stabil a gép vele, hogy az FDISK-be belefagyott...  :pokeas:
Kari kitép, haver bontojába el! 10 rongyért bevette, 18-ért vettem... Jo buli volt!  :mad:

Vittem a papirokat is neki. Később vhogy visszacseréltette -- de az ENGEM már nem érdekelt...
Vettem egy Asus FX 5700-at. Ezt már csere-garival. Sürgősen leszoktam az ATI-rol -- de ez már  :offtopic:

Bocs!  :respect:

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 12. 16:31 -kor

#882 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:08

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 16:22

Azt nem tudom, a boltnak mi ebben a bolt?  :)

Olvasd el az o topikjukat is, aztan egybol nem lesz annyira vonzo a 2% cseregari.

9200-es videokartyad ha gyarilag rossz volt, akkor meg vasarlastol szamitott 3 napon belul AZONNAL cserelniuk kellett volna, mindenfele felar nelkul is.
(El meg ez a szabaly? Mintha tavaly ezt is eltoroltek volna.)

#883 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:10

Tisztelt Fórumtársak!

Kb. 2 nap éjjel-nappal olvasás után most sikerült végére érnem a HWSW oldalain található M*str*l topikok olvasásának. Igen tanulságos volt számomra.
Nem vagyok egy hw faló, mindigújatkipróbálni akaró user, de néha nekem is felmerülnek újabb igényeim.
Néha veszek ezt-azt. Őszintén szólva eddig mindig annak a bizonyos cégnek az árlistáját néztem meg először, mert hitelesnek tűnt számomra a valós (?) készletek elérhetősége miatt. Ettől függetlenül sikerült mindig a szomszédban található cégtől megvennem az épp kiszemelt portékát. Igazság szerint pusztán lustaságból kb.10% felárral  :D
Garos problémám volt velük, de maximálisan segítőkészek voltak. Pl. ha beszart a vid. karim, elküldték a nagykerhez, de kaptam egy alap-alap cserecuccot erre az időre (2 hét), hogy legalább a legfontosabb dolgaimat intézni tudjam a gépemmel, ne csak a port fogja. (nem nagy cég!!!!)

Igazság szerint sokszor fújtam rájuk a nagyobb árrés miatt, de így visszagondolva (és a Miszar garügyintézést megismerve) megérte, hogy náluk költöttem, és mások kálváriáját olvasva nekem ezután is meg fogja érni. És többet egy qrva szóval nem szidom őket az áraik miatt.
Rövidre zárva: köszönöm az eddig hozzászóló fórumtársaknak, hogy megosztották tapasztalataikat, mert az okos ember mások hibáiból tanul  :respect:  :respect:  :respect:

Érdekes látni, olvasni, mekkora vita alakul ki egy jogszabályokat, üzleti etikát, számomra alapvetőnek tűnő emberi tisztességet sárbatipró cég tevékenysége körül. De még egyszer mindenkinek köszönöm, aki akár csak csekély mértékben is hozzájárult ahhoz, hogy felvilágosítson: NEM KELL OTT VENNI 1 DOBOZ GYUFÁT SEM! Egyszerűbb, mint utólag futni a nehezen megkeresett many után.

És hogy ne tűnjek elfogultnak: ha egyszer kiderül, hogy a M*STR*l megváltozott és jókat olvasok róla (vagy eltűnik a PÁF-ból), előítéletek nélkül megyek hozzájuk vásárolni. De addig.....thx, no  :cool:

Ui.: most megyek és elolvasom a kékhal topicot a-z ig  :cool:

Bocsi a hosszú  :offtopic: -ért.

#884 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:13

A 3 napon belüli csere él még, kötelező jótállásnál. De a szgép alkatrész csak 2005. jún. 1-től van így kifejezetten benne, és a vásárlás időpontja számít mindig.

És azért éri meg a kékhalálnak persze, mert egyébként is kérhet rögtön cserét a vásárló, de ők visszautasíthatják, ha ez aránytalan töbletköltséget okoz nekik - és akkor javítják. De normálisabb kereskedő cserélheti, ez csak akarat kérdése. (Az más kérdés, hogy még aki ki is fizeti a +2%-ot azért, mai egyébként is járna, az is megszívja, amikor élből vitatják a hibát, és úgyis csak jópár hét múlva lesz másik - vagy javított...)
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#885 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:42

Idézet: roo760 - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 17:10

Bocsi a hosszú  :offtopic: -ért.

Nincs miért elnézést kérned, teljesen ontopik voltál. :respect:

#886 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:47

Hopplá, lemaradt:
Aki eddig megszívta és folyó ügye van velük, annak kitartást kívánok a harcában és erkölcsi támogatásomról biztosítom (és nem a csalókról beszélek, hanem a JÓHISZEMŰ FOGYASZTÓKRÓL)), akinek pedig nem késő, menjen korrekt céghez! A saját idő, nyugalom, jogállamba vetett-megtérülő bizalom megfizethetetlen.
:offtopic:
Pl. 2 éve nem járok T*SC*-ba. Miért? Mert ember vagyok és emberhez méltó bánásmódot szeretnék. Ha vásárolok, ne a szarban kelljen térdig járnom és ne nekem kelljen könyörögnöm azért, hogy vehessek valamit. Ha gondom van, igenis foglalkozzanak velem. Miért? Mert a cégnek ez egy gond a sok közül, de nekem EZ A DOLOG 1 AZ 1-BŐL!!!

És igen, ez -nem is kicsit- demagógnak tűnik.
De a T*sc* rajtam bukik havi 30k-t. Nem sok. Évi 360k-t. nem sok. 3 év alatt: 1m80k-t. Oooooo...
Legyen 100 hasonszőrű: 100m80k...
Ha végre eljut mindenki tudatába....

Persze az ár a lényeg. De egy szemléletváltás után pont ezeken az árakon megkapnád azt a kiszolgálást, ami szvsz alapvető kellene, hogy legyen.

A gyerekem erre nevelem: hátha egyszer: ÉN FOGYASZTÓ leszek az, akiért a kereskedő van, nem fordítva.
Örök optimista vagyok? Talán nem....
Bocsi a hosszú sorokért
  :offtopic: vége

#887 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:58

Megint lemareadt:
Ezt a topicot minden általam ismert embernek beajánlottam.
Hátha más is tanul. (nem csak erről a cégről, hanem általában)
Sok lúd....
Tényleg optimista vagyok, de Széchenyi is az volt (ha minden igaz...)  :)

És továbbra is nagy élvezettel olvasom a Hölgyek-Urak hozzászólásait! Higgye el minden kétkedő: nem csak saját szórakozásukra írnak, így lesz a világ mindig -akár csak kicsit- okosabb, jobb.
HAJRÁ!!!  :respect:

#888 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 20:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 13:28

Az a baj tudjátok, hogy manapság a politikához, a focihoz és a PC szereléshez mindenki ért. Zörög a hűtő, gyenge a teljesitménye? És? Ez éppannyira a bolt, mint a gyártó, és a user hibája. Aki smugger, és veszi kilóra az MSIt meg az Inno3dt, az ne csodálkozzon, ha sz*r, lekvár a hűtése és tönkremegy, valamint napi 3 bios jön ki hozzá. Érdekes módon nem látom, hogy a gyári Intel alaplapokkal, Kingston memóriákkal, Hitachi HDDkkel, Enermax vagy FSP tápokkal kapcsolatba valahol is vernék az asztalt, hogy lángra lobbant, tönkrement, jajjanyám. Igaz, hogy arról a bolt is tehet arról, hogy sz*rt árul, igaz, hogy a gyártó is tehet róla, hogy sz*rt gyárt, de azért ne felejtsük el azt is, hogy az is hibás ám, aki a sz*rt megveszi.
Az pedig, hogy nem kell hozzá szakértelem....Mihez? Egy USB eszköz bedugásához, ahhoz nem kell. Minden más cucc leirásában ott terpeszt mindenütt, hogy gyakorlott szervizes szerelje be, mert a user error az garvesztés. Ez van, aki nem biztos a dolgában, az IGENIS vigye szervizbe, hivja ki egy hozzáértő haverját, akárki, mert a gondok túlnyomó többsége amellett, hogy szereti mindenki az óssó szemetet megvenni, az, hogy a hozzáállás az, hogy "nem olyan nehéz az, bizz magadban, meg tudod csinálni". Aztán amikor nem, ott a nagy pityergés.

:)
hehe, én pl. nem értek a focihoz, mert az egész nem érdekel.

1. picit sztem félreértetted a dolgokat. pl a példában említett vga hűtőnél elég egy rossz GYÁRI hűtőre gondolod, amit mostanság a gyártók gondolkodás nélkül ráraknak a kártyára. akkor miért ne vegyek Inno-t meg MSI-t? (MSI hogy jön ide, mitől lett ennyire szar?) probáld meg most megvenni 6 fajta gyártótól a high-end, vagy középkatos vga-ját. csont ugyanazt a refkártyát kapod csont ugyanazzal a refhűtéssel. ugyanúgy beszarik a 90k-s Asusodon meg mittomén milyen hipermárkáson, mint a 60k-s Inno-n...

2. mellesleg soha nem volt még Inno-m :D, ezt csak úgy a helyzet tisztázásaképp írom, mielőtt eltemetsz, mint megrögzött Inno féltőt/használót.

3. de menjünk a Te gondolatmeneted alapján tovább. tehát adott egy "csumpi" Inno, MSI kártya - amit nem szabad megvenni, mert valóban szarabb - a szar hűtőjével és a mondjuk 1-3 éves garijával. akkor erre más szabályok vonatkoznak? nem kell a hűtőnek hűtenie? vagy kattoghat, leállhat? mert én nem látom azt a feliratot a dobozon, miszerint "ez gagyi, emiatt elromolhat, fele annyit se bír, de ki se javítjuk - ez ennyit ér". sztem egy MSI-n lévő hűtőnek is hűtenie kell, mint az Asus hűtőjének. és ha a gari előtt kerreg meg szétmegy, akkor nem küldhetnek el azzal a f*szba, hogy "hát ez szar, nem csináljuk meg, ménem' vettél Asus-t".

alapjaiban hibás a gondolatmeneted. ezzel a hozzáállással autószervizben mindenkit elküldenének a f*szba, aki nem Maserati-t vett???

még1x mondom, nem a gagyit éltetem, és magam is megpróbálok olyat venni, ami kicsit minőségibb cucc, de ez az én saját hozzállásom. akinek nem kell 3é v gari és más minőségi előnyök, az vegyen olyat és olyan olcsón, ahogy akarja. de kapjon olyan terméket, ami a minimális kritériumoknak megfelel. (gyk, ha 160-as Maxtor vinyót vesz, akkor ne legyen 130G, ha LG dvd olvasót vesz, akkor ne csak cd-t olvasson, ha hűtő van rajta, akkor ne csak hanggenerátornak lehessen használni.... és lehetne folytatni a sort)

a lényeg az, hogy NE NÉZZENEK HÜLYÉNEK. ha frissítettem fw-t vmiben és utána hűtési gonddal viszem be, vagy mert akármi rohadtulmás baja van, akkor NE KÜLDJENEK EL A F*SZBA. ennyit szeretnék. a Te példád szerint:

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 14:41

Ezzel vitába szállnék. Nézzünk példát: veszel egy asrock vagy msi jókis lowend lapot, ez magában még nem baj, ugye? De fejeld ezt meg egy stock hűtővel, egy rossz szellőzésű házzal, gagyi samu vagy hynix chipse "brand" trágya rammal, vargáné táppal, vékony makival, 52x LG cdrommal, és mid van? Egy folyton fagyó, lassú, akadozós géped. Ugyanis, a ratyibb alkatrészeknél szükségképpen nagyobb az inkompatiblitás is, ebből fakadóan, ha halmozod a sz*rt, az alapvető működés sem garantált.
Kézügyesség: te vennél a kezedbe ácsbaltát, láncfűrészt, flexet, és állnál vele neki a kocsidnak, konyhaszekrényednek, házadnak? Ugye nem. Akkor miért van az, hogy az összes szalámiujjú, tufa gyökér maga akarja szerelni a PCjét, minek köszönhetően ott a sok repedt alaplap, sarkazott CPU/GPU/bridge, és még sorolhatnám?

pl itt hűtse szarul, ragadjon be a ventije, szálljon el a halálba, stb, stb... a szervíz meg küldje el a fenébe vagy javítsa meg neki 6000-es órabérben.

a szervíz és a jogi szabályozás dolga, hogy ezt hogyan tudják lekövetni, de ne az én nyakamba varrják a problémát, akinek semmi köze se az adott problémához, se a "szakértelmi szinthez". miért kéne nekem leplombált gépet visszavinnem meg szervizben 8 napos átfutással floppy-t cserélnem, fw-t íratnom, ventit tisztíttatnom ehhez???

vásárláskor, szervizelésnél zsír hülyének néznek. engem is, de ami feltűnőbb, ha esetleg egy tényleg nagyon hozzá nem értő (de nem is hozzáértést mutató!) vevőt szolgálnak ki. rendszeresek az: "azé nemjó a videjókártyád, mer nem nyóccoros ágépés! erre cseréld le, alig 20k-ból megvan oszt olyan jó lesz, mint még soha!", "hát az nemolyanjó. kicserélem erre, mer ez jobb...mer...csak" típusú szakértő szövegek.

ezek engem a dolgok felháborítanak. ha pedig engem akarnak megkárosítani, nyilván az méginkább nem tetszik!

biztos igazad van és a sok okoska elcseszi a gépét, mert nem ért hozzá, de vhogy én nem láttam még egy tuningmestert se, ahogy vitatkozik a boltossal a gariról egy kormos processzor felett. az előzőekben említett esetekből viszont bőven. szinte bármikor bárhová bemegyek, ezt látom

:(

#889 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 22:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 18:08

9200-es videokartyad ha gyarilag rossz volt, akkor meg vasarlastol szamitott 3 napon belul AZONNAL cserelniuk kellett volna, mindenfele felar nelkul is.
(El meg ez a szabaly? Mintha tavaly ezt is eltoroltek volna.)

Nagyon eccerü a magyarázat. Eltököltem a 72 orát.
Péntek DE. vettem. Hétfő DU. vittem haverhoz.
Ki az öreg-Isten gdol, zsigerből HW-hibára?
Cumiztam vele 3 napot. El-lamerkodtam  :lama:

Én buktam a bulin, haver valszeg meg nyert...
Persze, a csere-gari hatása omen-szerű:
Miota rátetetem a cuccokra, azota semmi bajom -- semmivel.
Csak azon az EGY db. selejten nem volt, amin kellett vna, legyen.
Igy jártam...  :mad:

De legalább nem érhet az a vád, hogy a bolton akartam NYERÉSZKEDNI    :fuck:

És olvasgatom szorgosan a többi topic-ot is: Ariadné-t, 2More-t, POTOLOK  :D

Csak lassan haladok vele  :respect:

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 12. 22:31 -kor

#890 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 22:38

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 22:22

Nagyon eccerü a magyarázat. Eltököltem a 72 orát.
Péntek DE. vettem. Hétfő DU. vittem haverhoz.
Ki az öreg-Isten gdol, zsigerből HW-hibára?
Cumiztam vele 3 napot. El-lamerkodtam  :lama:

Mar nem emlekszem, hogy a torvenyben 3 munkanap, vagy pedig 3 nyitvatartasi nap szerepel kitetelkent. (NEM 72 ora!)

Szoval hetfo delutan meg siman visszavihetted volna, kedd mar necces lett volna.

[szerk:]Munkanaprol szol. Szoval elso nap=hetfo, masodik=kedd, harmadik=szerda lett volna.
Legalabbis itt munkanapot irnak.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 12. 22:46 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »