HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#951 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 09:41

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 22:10

Ugyanakkor felhivnám a figyelmet egy bizonyos PCWORLD-cikkre, ugy 2001 környékéről!
(Megvan vhol, de fejből meg nem mdom, meik szám?) Arrol szolt, hogy frustral azt is megcsinálta (itt, Bp.-en, szla fénymásolat is mellékelve) hogy a CD-irokhoz járo OEM-Nérokat kilopkodta, és a "BUNDLED SOFTWARE -- NOT FOR RESALE" feliratot viselő cd-ket, szemrebbenés nélkül, á 1500 HUF, árusitotta, hmmm... erre mdják itt Pesten -- ügyes!  :p  :p  :p

Erre itt Pécsen azt mondják: pofátlan tolvaj  :down:  :D

#952 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 10:04

Igen ezt felénk is annak hívják.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#953 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 11:36

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:03

Milyen érdekes, ebben az évben visszamenőleg változtatta meg a WD a garanciális feltételeket, így már a vállalt 5 év garancia úgy változott meg, hogy a korábbi 5 év cseregaranciából 1 év csere + 4 év külföldi javítási garancia lett (magyarán az 1 év letelte után, a leadott merevlemez helyett már csak egy javított jár az ügyintézés keretében).

WD-nel volt tobb ev cseregari???

Mikor?

Anno vett 1.6GB-s szeriahibas vinyom helyett 3 honap mulva szemrebbenes nelkul gyarilag javitottat kaptam.

Ez persze csak akkor derult ki, amikor 2 ev mulva az is behalt, aztan ervenyesiteni akartam a 3 evet, aztan elhajtott az importor. :mad:

De ez nem Mistral volt.

#954 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 11:46

Ha fogyasztóként vetted, akkor már csak a szavatosság miatt is újat kellett volna kapnod amikor cserélték, újrainduló garival.

Ha nem fogyasztóként, akkor ez csak abban az esetben igaz, ha ellenkezőjét nem kötöttétek ki a a vásárláskor :)

#955 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:27

Pciti OFFanok megint. Scusi, én fullra 7800ra emlékeztem, és amugy, abszolute nem lehúzni akartam a srácot, de azért szerintem a tanulópénz megfizetésének is vannak határai. Tudom hogy geci dolog ilyet mondani, de egy kutyaközönséges postai boritékba kiküldeni a pénz a 21. század bankvilágában finoman szólva is baromság, és ha már egyszer 2x fizetett a kártyáért nem keveset, azért az ajtóban, álmosan, szétlőtt térdkaláccsal, az ágyban fekvő julia robertset kirugdosva is megnéztem volna a kártyát a helyében. Nem mondom, ha a kártya reális árának az 1/10ét fizeti az ember, akkor sz*rok rá ha meg van húzva és hiányzik egy kondi róla, de a bolti ár cca 3/4ét kifizetni, és utána pislogni hogy jajjmitevettem, az eléggé gáz lehet. És amugy, hogy ne csak a honi közösngégre mondjak rosszat, habár mégegyszer mondom, nem áll szándékomban sem megalázni, sem lehúzni: PHn olvasom, emberünk elment egy parkolóba x800at venni. Kapott is egy.....9800SEt. Persze az eladó köddé vált. Namost, aki ennyi pénzt kifizet érte, és nem nézi meg mit vesz, vesz át, az ugyan valahol tudom sajnálni, de túlnyomó többségében olyan figyelmetlen (nem láma, balfasz!!!) embernek tartom, aki nem tud másból, csak a maga hibájából tanulni. Nem azt mondom, hogy testi motozásnak kell alávetni az eladót ha floppykábelt veszünk, de könyörgöm, emberek, akár újan, akár használtan veszünk valamit, nézzük már meg alaposan, próbáljuk ki, ha lehet. Az nem kerül semmibe ugyanis.

#956 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 11:36

WD-nel volt tobb ev cseregari???

Mikor?

Anno vett 1.6GB-s szeriahibas vinyom helyett 3 honap mulva szemrebbenes nelkul gyarilag javitottat kaptam.

Ez persze csak akkor derult ki, amikor 2 ev mulva az is behalt, aztan ervenyesiteni akartam a 3 evet, aztan elhajtott az importor. :mad:

De ez nem Mistral volt.

Hát igen, javításnál nem indul újra a garanciális idő, csak meghosszabbodik a javítás idejével.
Na, meg az is igaz, hogy a jogukban áll a hibás terméket javítottra cserélni.

#957 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:27

... postai boritékba kiküldeni a pénz a 21. század bankvilágában finoman szólva is baromság ...

Lehet, hogy baromság, de még régebben egyszerűen képtelen voltam Magyarországról az Egyesült Államokba pénzt átutalni, így - meginva a bank tökölödést - kockáztattam és boritékban küldtem ki pénzt (izgultam, nem is kicsit), de bontatlanul és hiánytalanul megérkezett.  ;)

#958 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:20

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 11:46

Ha fogyasztóként vetted, akkor már csak a szavatosság miatt is újat kellett volna kapnod amikor cserélték, újrainduló garival.

De nem cserélték, hanem javították.
Nagy különbség!

#959 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:24

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:13

Na, meg az is igaz, hogy a jogukban áll a hibás terméket javítottra cserélni.

Nem, ez igazából nem igaz :)
Azt ami van megjavíthatják, de más javított cuccát nem adhatják helyette, cserélni csak újra lehet.

#960 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:31

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:20

De nem cserélték, hanem javították.
Nagy különbség!

Elobb picit felreerthetoen fogalmaztam, nem 3 honapig tartott a csere, hanem 3 honapos koraban doglott meg az elso WD vinyom.
Utana 2 het alatt cserelte a bolt a bontatlan gyari csomagolasu javitottra.

Amin ugye sehol sem volt feltuntetve, hogy refurbished, csak a gyartasi datum utan irt E betu utalt erre, de ugye azt az egyszeru halando nem erti, siman 100%-os zsirujnak nezheti.

Vagyis nem javitva volt, hanem cserelve!

Kivancsi lennek, hanyan szoptak meg be a refurbished WD vinyokat, hany bolt adta el oket ujkent :)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 17. 14:38 -kor

#961 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:05

Ez viszont a bolt egyéni szürkeimport-csempész hozzáállása, mert ha refurbished HDDt árul, akkor el kell mondania a usernek, hogy az javitott, és különben is,, ilyen hddre legjobb esetben is 90 nap garancia van. Egyedül a gyárnak van joga refurbished HDDt adni a te új HDDd helyett, a boltnak újat kell adni, különben hogy adja a garanciát utána?

#962 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:28

Nem 100% értem mit mondasz, de amit egy kicsit pontosítanék:
El lehet adni nem új, javított terméket, ha a vásárló tudja mit vesz, és ennek tudatában dönt a vásárlás mellett.
Jótállási időben meghibásodott termék esetén azt javítani lehet, vagy másik azonos típusú új terméket lehet adni helyette. Ha egyik se megy, akkor a vételárat kell visszavizetni. Már amennyire én tudom.

#963 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 18:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:31

Elobb picit felreerthetoen fogalmaztam, nem 3 honapig tartott a csere, hanem 3 honapos koraban doglott meg az elso WD vinyom.
Utana 2 het alatt cserelte a bolt a bontatlan gyari csomagolasu javitottra.

Amin ugye sehol sem volt feltuntetve, hogy refurbished, csak a gyartasi datum utan irt E betu utalt erre, de ugye azt az egyszeru halando nem erti, siman 100%-os zsirujnak nezheti.

Vagyis nem javitva volt, hanem cserelve!

Kivancsi lennek, hanyan szoptak meg be a refurbished WD vinyokat, hany bolt adta el oket ujkent :)

Na, így már más a történet, mert ebben az esetben Neked újra kellett volna cserélni a lemezt (ez benne van a WD által vállalt garanciális feltételek között.
De, ha a meghibásodás 1 éven tól következik be, akkor Te már csak a WD által javítottatt kapsz (azért nem a sajátodat, mert annak javítási ideje igencsak hosszú lenne). Ettől függetlenül a javítottra is jár a garancia, amely annyival hosszabbodik meg, amennyit a javítottra való kicserélés igénybe vett.

#964 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 18:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:05

...

Na, ez nem igaz (lásd.: az előbbi hozzászólásomat)!

#965 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 18:24

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:28

...

Lásd, amit az előbb írtam!

#966 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:53

Cilinder ezzel csak az a baj, hogy hiába vagy egy éven túl, a kereskedő elismerte, hogy nem nem rendeltetésszerű használat miatt következett be a meghibásodás, így mivel szavatossági időn belül van a termék ezért a jótállás szabályai szerint kell eljárni, vagyis csak újat adhat, vagy pénzt.
Komolyan gondoltam amiit korábban írtam, hogy először tanulmányozd a jogszabályokat és csak utána szakérts, de úgy nézem nem fogod fel....

#967 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 22:39

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:53

Cilinder ezzel csak az a baj, hogy hiába vagy egy éven túl, a kereskedő elismerte, hogy nem nem rendeltetésszerű használat miatt következett be a meghibásodás, így mivel szavatossági időn belül van a termék ezért a jótállás szabályai szerint kell eljárni, vagyis csak újat adhat, vagy pénzt.
Komolyan gondoltam amiit korábban írtam, hogy először tanulmányozd a jogszabályokat és csak utána szakérts, de úgy nézem nem fogod fel....

Attól, hogy a Fogyasztóvédelem Fórumán olvasod a beírásokat még a dolgok nem úgy működnek. Ez számodra vagy elfogadható, vagy sem, de bármelyiket is választod a Te döntésed!

Én nem vagyok szakértő (ellenben Veled) csupán azt írtam meg, ahogy az a gyakorlatban működik (egyébként meglátásom szerint ez jobb, mint, ha a vásárló a leadott terméket csak akkor kapná vissza, ha azt a gyártó megjavította és visszaküldte - a sorozatszám nem, de a gyártó és a típusszám teljesen azonos a leadottal).

Tessék már tudomásul venni, hogy

a jogszabályok hangoztatása, még nem egyenlő a jogérvényesítéssel!

#968 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 22:44

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:53

... hiába vagy egy éven túl, a kereskedő elismerte, hogy nem nem rendeltetésszerű használat miatt következett be a meghibásodás, így ...
... a jótállás szabályai szerint kell eljárni, vagyis csak újat adhat, vagy pénzt.

Azért egy konkrét esetet is nézve már tudom cáfolni ezt a mondatodat.

Ha veszel egy hűtőszekrényt, és az a második évben elromlik, akkor azt javítani fogják, nem pedig cserélni egy újra, pláne nem fogják a pénzt visszaadni (jó, tudom, hogy van olyan eset, amikor a vásárlás összege visszaadható, de ez most nem az).

#969 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 09:07

Cilinder attól, jogy te még a fogyvéd honlapján sem olvasod a beirásokat és nem vagy hajlandó az alap jogszabályokat megismerni még nem kéne az észt osztani.
Ráadásul azt sem tudod ki vagyok és mi közöm van a joghoz, lehet, hogy igazad van és semmi lehet, hogy nincs és van, Ariadne  :bach: tudja a titkot, meg Joooe is  :cool: de az biztos, hogy nálad jobban  ismerem a jogszabályokat.... :)
Ki mondta, hogy nem javíthatják, a vita most arról ment, hogy adhat-e másikat ami javított vagy nem.
Egyértelműen nem.
Azt kell elérni, hogy a bolt javítsa meg 15 nap alatt vagy adjon nmásikat vagy adja vissza a pénzt, de ha mindenki belemegy a bizonytalan javított elfogadásba, akkor soha nem lehet érvényt szerezni ajognak, mivel a boltok kihasználják, hogy az emberek birkák, a bíróság szó hallatára megijedjenek, még a számukra 98%-ban nyerő ügyeket sem merik felvállalni.

Tessék tudomásul venni, hogy attól, hogy nem ismered a jogszabályokat és amit ismersz azt is félremagyarázod, attól még nem a te elképzeléseid szerintiek az érvényesek.
Azért hangoztatjuk ezeket, mert minnél több ember megismeri őket annál több tudja érvényesteni a jogait és annál gyorsabban érjük el azt, hogy a boltok betartsák a szabályokat.

#970 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:53

Talán ha Békéltető Testületek népszerűbbek leszenk segíthet megoldani a problémát. Ha jogászok és szakemberek mondják azt embernek, hogy igaza van, akkor az akár a bíróságosdihoz is elég önbizalmat adhat.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.