HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 08:50

Szvsz nem az a gond, hogy csak egy év gart "ad" a Mistral. Emlékeim szerint volt korábban egy topic, ahol végül az derült ki, hogy a gyártó 1 év gart vállal a Chiftec-re és jónéhány forgalmazó tesz még rá +x évet üzleti megfontolásból.

Amikor én vettem a Chiftec tápomat eléggé sürgősen kellett és mivel akkoriban csak Bp-en lehetett kapni én meg vidéki vagyok ezért elég fogós kérdés volt a vétel. Na most a Mistrál-ban ott volt a polcon, első körben nem is tudtam volna nagyhirtelen máshol megvenni, legfeljebb vagy +50 %-al drágábban. Ekkor futottam még egy kört és csak-csak kiderítettem, hogy azért máshol is megvehetem, igaz a Mistralhoz képest még mindig cca. 1-2 ezressel drágábban. Ez a 340-es Chiftec mit ad Isten pont az 1 év gar lejárata előtt egy nappal hibásodott meg, másnap a gar lejárat napján vittem be a bolt szervizébe és kb. 1 hét bevizsgálás után kaptam helyette egy új 360-as Chiftec-et, természetesen nem kellett ráfizetni semmit és az 1 év gari újra kezdődött. Vajon megérte a +utánajárást (neten) és a +1-2 ezrest hogy nem a Mistrálban kellett vásárolnom? Szvsz igen. :cool:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#202 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:35

Ja, ha úgy vesszük, télleg jogos hogy olcsóbb a kevesebb garis, de vagy 10%-al. Nekem ennyiért biztos nem éri meg, hogy a 3 év helyett csak 1. Ha belegondolsz, ez azt jelentheti, hogy évente meg kell venned, 3 év alatt háromszor, és így már drágább. Tudom, az durva megközelítés, hogy év végén hibásodik meg pont, de én már megjártam egy héttel gari lejárta után.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#203 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 10:19

Na, akkor beírok.

Voltam olyan hülye, hogy vettem náluk egy Leadtek 6600GT-t. Hibás volt, a DVI-n pár perc után megszűnt a jel. Mint kiderült, az egész szállítmány ilyen, sőt, a 6800-asok is. 3 napon belül vittem vissza, DVI-DSUB átalakítóval próbálták ki előttem (nem mintha úgy elő kéne jönnie a hibának  :omg: )majd egy hétig ültek rajta. Ezután közölték, hogy hibás, levásárolható. Pénzt semmiképp nem adtak vissza a köcsögök, holott a törvény szerint olyan, hogy levásárlási kötelezettség, nem létezik. Végül szerencsémre ismerősömnek épp össze kellett állítanom egy gépet, így nem volt gond a levásárlás, de járhattam volna rosszabbul is.

Azonban volt még egy probléma, hogy a levásárlásnál Seagate helyett Maxtor vinyót írt fel a barma, utána hiába mondhattam hogy az nem kell "ő az hallotta", sőt én biztos Maxtor-t mondtam, és ezt már nem tudja visszacsinálni, mert elmegy a központba  :omg: (utóbbit az üzletvezető-helyettes is megerősítette). Biztos Maxtort szerettek volna inkább eladni... szánalmas.

:offtopic:

Ezúton is üzenem a kopaszodó, hülye fejű szervízesnek, hogy bekaphatja.  :)

#204 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:09

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:19

Na, akkor beírok.

Voltam olyan hülye, hogy vettem náluk egy Leadtek 6600GT-t. Hibás volt, a DVI-n pár perc után megszűnt a jel. Mint kiderült, az egész szállítmány ilyen, sőt, a 6800-asok is. 3 napon belül vittem vissza, DVI-DSUB átalakítóval próbálták ki előttem (nem mintha úgy elő kéne jönnie a hibának  :omg: )majd egy hétig ültek rajta. Ezután közölték, hogy hibás, levásárolható. Pénzt semmiképp nem adtak vissza a köcsögök, holott a törvény szerint olyan, hogy levásárlási kötelezettség, nem létezik. Végül szerencsémre ismerősömnek épp össze kellett állítanom egy gépet, így nem volt gond a levásárlás, de járhattam volna rosszabbul is.

Azonban volt még egy probléma, hogy a levásárlásnál Seagate helyett Maxtor vinyót írt fel a barma, utána hiába mondhattam hogy az nem kell "ő az hallotta", sőt én biztos Maxtor-t mondtam, és ezt már nem tudja visszacsinálni, mert elmegy a központba  :omg: (utóbbit az üzletvezető-helyettes is megerősítette). Biztos Maxtort szerettek volna inkább eladni... szánalmas.

Egy kérdésem hadd legyen az ilyn esetből.
Oké
Hibás a kártya

De ha nekik nincs olyan ami nekem kellene, akkor mi van??

Azt irtad az egész szállitmány szar volt. Mi van ha nekem moncsivezérlő kell??

Nem értem ezt a levásárlási mizzériát.
Már van nettem :)

#205 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:22

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:09

Egy kérdésem hadd legyen az ilyn esetből.
Oké
Hibás a kártya

De ha nekik nincs olyan ami nekem kellene, akkor mi van??

Azt irtad az egész szállitmány szar volt. Mi van ha nekem moncsivezérlő kell??

Nem értem ezt a levásárlási mizzériát.

Én is ezt mondtam, a válasz az volt, hogy nézzem meg az árlistát, és válasszak egy másik VGA kártyát. Persze olcsóbbat nem lehet, mert "nem tud negatívba menni a szoftver". Mivel a 6800-asok is rosszak voltak, ezért az egyetlen lehetőségem az lett volna, hogy veszek egy Gecube X800-at, valami nettó 90-ért  :omg:

Ja, és a legnagyobb pofátlanság az volt, hogy megkérdezte a "szervízes", hogy biztosan szükségem van-e a DVI-re :eek:

Az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy azért tettem be a lábam a fostrálba, mert 37 nettóért árulták a 6600GT-t, ami elég jó ár volt akkoriban. Érdekes, mikor másnap mentem a kártyáért, már nettó 39 volt...

#206 Felhasználó inaktív   brummer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:52

Hello,

Tök érdekes Greeny, hogy a tápod be****** az utolsó napon. ;)  ;)  ;) 

Pontosan tudtad h be fog szarni  :p . Sőt mostantól ha nem is tudtad, akkor legközelebb tuti be fog szarni :). Ha megteheted, mért ne tennéd. :)

Újraindult a garid, gondolom eredeti áron számolták be, boldog vagy hát. :):):)

Sztem a Mistral pontosan azt akarta elérni, hogy az ilyen minden évben beszarós cuucos ügyfelek ne jöjjenek hozzá, legalábbis ezt olvastam valahol.

Sztem az egész Mistral mizéria lényege, hogy aki spílerkedik , az ne menjen a Mistralba.

Itt a fórumokon, mindenki játszik a garival, sőt én is mit tagadjam, és én is tudom hogy bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

B.

#207 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 12:09

Idézet: brummer - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:52

Sztem az egész Mistral mizéria lényege, hogy aki spílerkedik , az ne menjen a Mistralba.

Itt a fórumokon, mindenki játszik a garival, sőt én is mit tagadjam, és én is tudom hogy bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

B.

Pff....  :omg:

#208 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:32

bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

szerencsétlen vagy :down:
Üdvözlettel:
Gabi

#209 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:49

Csak tudnám miért minden 3. hozzászólása a mistrállól szól :D

#210 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:20

Jogilag én is megfoghattam volna őket, ha bíróságra megyek, mivel levásárlási kötelezettség nem létezik. Csak épp kinek éri meg a huzavona...

#211 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:25

Itt a fórumokon, mindenki játszik a garival...

Tévedsz pajtás. Ne általánosíts magadból kiindulva. És tudod mit? Nem bírlak sajnálni, hogy nem jött be a spílerkedésed a Mistralnál. :down:
... a trip back in time is all I need ...

#212 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:39

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:22

Én is ezt mondtam, a válasz az volt, hogy nézzem meg az árlistát, és válasszak egy másik VGA kártyát. Persze olcsóbbat nem lehet, mert "nem tud negatívba menni a szoftver". Mivel a 6800-asok is rosszak voltak, ezért az egyetlen lehetőségem az lett volna, hogy veszek egy Gecube X800-at, valami nettó 90-ért  :omg:

Ja, és a legnagyobb pofátlanság az volt, hogy megkérdezte a "szervízes", hogy biztosan szükségem van-e a DVI-re :eek:

Az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy azért tettem be a lábam a fostrálba, mert 37 nettóért árulták a 6600GT-t, ami elég jó ár volt akkoriban. Érdekes, mikor másnap mentem a kártyáért, már nettó 39 volt...

:)

Ezentul ha eladok valamit én is levásásároltatom :) Mi meg marhák visszaadjuk azt a pénzt amennyiért vették :)

Mondjuk eléggé elitélhető ez a magatartás. Mivel te azért mentél oda mert ott volt egy akciós kártyesz. Te nem tehetsz rola hogy rosz

#213 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:40

Hello,

Tök érdekes Greeny, hogy a tápod be****** az utolsó napon. ;)  ;)  ;) 

Pontosan tudtad h be fog szarni  :p . Sőt mostantól ha nem is tudtad, akkor legközelebb tuti be fog szarni :). Ha megteheted, mért ne tennéd. :)

Újraindult a garid, gondolom eredeti áron számolták be, boldog vagy hát. :):):)

Sztem a Mistral pontosan azt akarta elérni, hogy az ilyen minden évben beszarós cuucos ügyfelek ne jöjjenek hozzá, legalábbis ezt olvastam valahol.

B.

Nagyon tévedsz hogy mindenki a garival játszik.

Én pl nem, mert nem huzzom a cuccaimat
Eléggé nem tetszik a hozzáállásod :)

#214 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:04

Igazabol azert szivozank a cegek mert vannak olyanok aki tenyleg a garra barziloznak. Vagyis miattuk "szopatjak" meg a "normalis" embereket is. Nalam pl nincs szimpatia es mindent megnezek "nagyitoval" foleg olyanokat amelyinek majdnem a gar vege fele romlik el. :D Meg azoka akik ugy veszik meg a cuccot, h lehet -e huzni. Na az ilyenekre nagyon pikkelek :D

#215 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:41

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:19

Na, akkor beírok.

Nekem is ilyen karim van és mostanság fogom vissza vinni mert sajna rossz a tvout gondolom nekem is lesz egy küydelmem velük!! :(
Egyébként én már egyszer megjártam velük mert volt egy egerem amit kicseréltek egy nappal a gari lejárta elött egy másik szarra és mikor vissza vittem azt mondták, hogy lejárt a gari!!
A mistrálnál biztos többet nem veszek semmit!!
Csak azt nem értem, hogy a fog védelmi szerv nem láttja mi folyi ennél a cégnél??
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#216 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:28

Szerintetek vásárolhatok, vahy nem a Mistralban. Nem tuningolok, ott rakják össze mert tudatlan vagyok, nem vágom szét a gépet, nem sütöm meg, ilyesmi. Nem érdemes náluk vásárolni? Szarok maguk az áruk, vagy csak a garanciaérvényesítéssel van a baj? Ha nem romlik el az áru, akkor nem lehet velük semmi baj. Vagy mégis? Léci segítsetek. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#217 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 22:03

Ha nem égeted el, nem szúrod el, nem csinálsz semmit, akkor is elromolhat a gép. És náluk nem indul újra a garancia, ha cserélnek valamit -> én nem vásárolnék ott.

#218 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 08:17

én se ha ezt meguszom akkor többet soha nem veszek ott semmit!!  :down:
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#219 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 16:01

Én mától őszintén csodálom a Mistralos csávókat: 2 napja jött át hozzánk és már a pesti boltunkban is oktat. Itt - vidéken - én már meg sem merek szólalni.  :eek:

#220 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 16:02

:rolleyes:

Szerkesztette: vatom 2005. 04. 28. 16:12 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9