HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 04:22

Idézet: DuRaCeLl - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 4:43

sajnos pár évek elkell telnie mire szemlélet változás következik be a magyar cégeknél és nem gyorsan akarnak meggazdagodni ugyan ez ment végbe a balcsin!!!

A Balatonon ez kb. 20 évig tartott... :D  És még most se tisztességes mindenki.

#302 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 04:25

Persze mindig lesznek akiket nem érdekel csak a többi járja meg!! sajnos igy van ez a hardwerekkel is!!  :rolleyes:
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#303 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 02. 11:13

Ha vettem egy alkatrészt X városban a Mistralban, akkor tudom azt tudom garanciáztatni egy Y városban lévő Mistral szervízben is? Esetleg másét is tudnám, tehát az, hogy kinek a nevén van a számla az nem számít ilyen esetben, jól sejtem? :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#304 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 08:45

Ugyanúgy tudod, mintha ott vetted volna. Sehogy. :omg:  :D
Üdvözlettel:
Gabi

#305 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 09:05

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 12:13

Ha vettem egy alkatrészt X városban a Mistralban, akkor tudom azt tudom garanciáztatni egy Y városban lévő Mistral szervízben is? Esetleg másét is tudnám, tehát az, hogy kinek a nevén van a számla az nem számít ilyen esetben, jól sejtem? :)

Érdeklődjön nála, mivel régen úgy tudom hogy csak központban van a szervíz, most fogalmam sincs, hogy vidékeken is van-e... A számlán lévő azonosítószám a lényeg, meg pláne a jószágon is rajta legyen mindenféle sértetlen matricák...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#306 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:21

ja ja csak a váci úton tudod intézni!!!  :down:
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#307 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:26

Idézet: rqgvlh - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 15:30

Sziasztok!

Ime egy heppiendes mistralos sztori!

Vettem egy mikrofonos fejhallgatot. Hazajöttem kipróbáltam, mikrofon nem ment. Biztos, ami biztos kipróbáltam még egy gépben, és egy laptopban is sehol semmi. Visszavittem. A szervizben bedugta a srác, és ott ment rendesen. Sűrű bocsánatkérés közepette kijöttem, és gyorsan kipróbáltam megint itthon. Kár volt annyira elbizonytalanodni ott, mert otthon persze megint nem ment. Kitaláltam, hogy a laptopot beviszem, és megmutatom nekik a hibajelenséget.
Szervizben elöadtam a gondomat. Kipróbálták a szervíz gépben, ott megint ment tökéletesen. Mondtam, hogy kb. erre számítottam, mert igy volt múltkor is, de nézze meg, hogya laptopban nem megy. (Vittem magammal egy másik mikrofont, hogy tudják, hogy a laptop jó). Közölte a srác, hogy rádughatja, de az nem befolyásol semmit, mert a szervizgépben megy, innentől kezdve a mikrofon nem hibás. Kikerekedett a szemem. Azért erősködtem, hogy próbáljuk ki a laptopon. megtörtént, tényleg nem ment.
Mondom, akkor van-e rá mód, hogy kicseréljük egy másik termékre. Pont a vásárlástól számított 3. munkanapon vittem vissza (közben volt egy hétvége). Közölte, hogy a vételár 85%át levásárolhatom. Kérdeztem, hogy ez hogy jött ki, a válasz az volt, hogy 3 napon belül 100%, utána 85% levásárolható. Rákérdeztem, hogy ez ugye munkanap. Közölte, hogy meg kell néznie a gépben, mert ez nem központo dolog, hanem az ö jóindulatuk... (Én nem vagyok otthon ezekben a fogyasztóvédelmi dolgokban, de ezt nehezen hittem volna) Kiderítette, hogy 3 munkanap. Akkor mondom jó, tegyünk gy próbát. Egy másik ugyanolyan darabot próbáljunk ki a laptoppal, és ha nem megy, akkor választok majd valamit, és ráfizetek. Ezután beszartam. Ha ki szeretnék próbálni egy fejhallgatót, akkor fizetmen kell 1000 forintot, mert ez alkatrész beszerelésnek számít, és ennek ennyi a szervíz díja. Értetlenkedtem, fizetni nem akartam.  Akkor kértem egy olcsóbb tipust (300 forint volt a diffi, amit persze nem adtak volna vissza.). Na, az a tipus nem vot raktáron... Remek. Akkor mi legyen. Ö is unhatta a dolgot, végülis ingyen kipróbálhattam egy ugyanolyt, és láss csodát, az ment. (Gyanítom, hogy sorjás lehetett a dugó, vagy valami ilyesmi, és az ö gépeik nem voltak erre annyira érzékenyek, vagy nemtom.) Akkor cseréljük arra. Egy fillérembe sem került végül.

A történethez tartozik, hogy egy hangos szó nem hangzott el, nem volt veszekedés, semmit sem fenyegetőztem fogyasztóvédelemmel, meg panaszkönnyvel. A srác is higgadt volt, csak szerintem marhaságokat beszélt.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett,
Dani

Szervízben hibátlan, nálad nem. IJ póló. Innetől kezdve úgy és annyiért vásárolják tőleg vissza a működő alkatrészt, amennyiért akarják. Tulképpen kétszer is megúsztad az ezer forintos sarcot, igaz egy fejhallgató bevizsgálása nyilván nem annyi idő, mint mondjuk egy alaplapé. Alaplapnál tuti kitejeltették volna veled a bevizsgálásokat.
Max magadat égethetted volna a panaszkönyves és fogyvédes fenyegetéssel. Ez utóbbival főleg, ha cég nevére vetted.
Egyedül azzal szankcionálhatod őket, hogy nem vásárolsz ott többet. Esetleg sportot is űzhetsz abból, amit itt többen is csinálnak a fórumon, hogy harmad/negyedkézből származó infok alapján fikáznak, zéró tapasztalattal, de azért kiderül, hogy naponta legalább egyszer besurrognak üres cédét venni, vagy csak azért mert megy a légkondi. Illetve a már többször is póruljárt emberke x-edik alkalommal is ott vásárol (a fene tudja miért) és aztán sír, mint a fürdős...

#308 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:26

Szervízben hibátlan, nálad nem.

Szerintem azért mert a szervízben azon az adott gépen működött, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a termék hibátlan. Főleg, hogy másik ugyanolyan termék meg rendesen működött nála is.

#309 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:35

Idézet: DuRaCeLl - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:21

ja ja csak a váci úton tudod intézni!!!  :down:

dehát ugyanúgy bevihetem akármelyik üzletükbe... most itt a Kaposváriban vettem, de ha máshova viszem akkor ők felviszik a szervízbe ha kell, nem?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#310 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:48

Aha...
Annak a terméknek minden, szabványos készülékben működnie kell. Mert szabványos a csatija, szabványos az aljzat. Ha válogat, akkor nem fekszik a szabványnak, vagyis hibás. Ennyi.
Egyébként a srác egyáltalán nem fikázós stílusban nyilvánult meg, nem értem Yoisten hangvételét. Én is bemegyek abba aboltba, épp a légkondi miatt, vagy mert valamire szükségem van pronto. Ebben nincs semmi különös, ettől még fikázhatom (pl), de a szükség az szükség. Az, hogy valahova emiatt bemegyek, nem jelenti azt, hogy a játékszabályaikkal egyet kell értenem és szó nélkül, farkam behúzva távoznom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#311 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:30

Szerintem azért mert a szervízben azon az adott gépen működött, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a termék hibátlan. Főleg, hogy másik ugyanolyan termék meg rendesen működött nála is.

Pl. a volt acorp 400w-os tápegység a miklandnál működik rendesen, az szervíznő tudta hogy valami nem stimmel, ha bekapcsoláskor zuhan le a feszültség ott, már többször vittem, csak a tápot le tudtam vásárolni, a házat nem. Oka: akartam venni nagy torony házat (az kb. 5 évvel ezelőtt), csak táppal lehet venni, ez volt a baj.

Szerkesztette: bolic system 2005. 07. 03. 19:14 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#312 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:48

Aha...
Annak a terméknek minden, szabványos készülékben működnie kell. Mert szabványos a csatija, szabványos az aljzat. Ha válogat, akkor nem fekszik a szabványnak, vagyis hibás. Ennyi.

Látod, ez az, ami nem igaz. Ilyen alapon a mai memóriák, alaplapok legtöbbje hibás. Válogatós cuccok, ebben megy, abban nem, stb. Ettől még - sajnos - nem mondhatók hibásnak.

Szerkesztette: BigBear 2005. 07. 03. 20:25 -kor

42

#313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:53

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:22

Látod, ez az, ami nem igaz. Ilyen alapon a mai memóriák, alaplapok legtöbbje hibás. Válogatós cuccok, ebben megy, abban nem, stb. Ettől még - sajnos - nem mondhatók hibásnak.

Intel lap Kingston rammal tuti műxik minden körülmények közt (az operában), aki dzsunka legolcsóbbramot meg Asrock lapot vesz, az ne lepődjön meg, ha egyik kicst mínuszban, másik kicsit negatívban lóg át kis tűréssel a határon, így kettő együtt már nem fog menni. Evvan.
Make love not Wor.

#314 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:58

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:48

Aha...
Egyébként a srác egyáltalán nem fikázós stílusban nyilvánult meg, nem értem Yoisten hangvételét. Én is bemegyek abba aboltba, épp a légkondi miatt, vagy mert valamire szükségem van pronto. Ebben nincs semmi különös, ettől még fikázhatom (pl), de a szükség az szükség. Az, hogy valahova emiatt bemegyek, nem jelenti azt, hogy a játékszabályaikkal egyet kell értenem és szó nélkül, farkam behúzva távoznom.

Van, aki panaszkodik, hogy átverik, spílernek nézik, elhajtják. Ezek után ismét oda megy vásárolni és csodálkozik, ha megint nem cserélnek ki nekiv valamit. Könyörgöm, ahol egyszer átbuzeráltak, oda nem megyek vissza többet. Nincs más szankció, csak ez.
Az ő jogszabályértelmezésük ilyen, még le is írták az összes fórumban az álláspontjukat.

A srác nem fikázott, csak tágra nyílt szemekkel csodálkozott, hogy a szervízbeli gépbe dugják a cuccot és nem az övébe. Ha ott megy, akkor IJ póló. Ezzel lehet vitatkozni, egyet nem érteni, felháborodni, perelni, sít. csak éppen semmi értelme. Ha nem megfelelő ez a kiszolgálás, nem kell odamenni.

Nem akartam senkit megsérteni, csak képtelen vagyok felfogni, hogy ennyi oldal után még mindig van, aki csodálkozik a misztrálos szervízmeneten.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 07. 03. 22:04 -kor

#315 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:30

Letesztelik a szervízben és ha ott megy, akkor ráfogják a user gépére, hogy szar, nem jó, inkompatibilis, stb. Ez nyilván nem vevőbarát, de szerintem arra nem is törekednek.

#316 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 23:20

Akkor is ráfogják hogy jó,ha nekik se megy, csak nem akarnak garizni...mert hogy a szervizben ténylegesen müködött e, arról neked mint vevőnek semmi infód nem lehet, kénytelen vagy elhinni amit mondanak

#317 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 23:42

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 0:20

Akkor is ráfogják hogy jó,ha nekik se megy, csak nem akarnak garizni...mert hogy a szervizben ténylegesen müködött e, arról neked mint vevőnek semmi infód nem lehet, kénytelen vagy elhinni amit mondanak

Hat azert csak megkernem Pistiket, hogy engedjen hatra es mutassa meg, hogy naluk is mukodik-e a cucc.
Vagy regen voltam boltba?  :D

morrisseymusic            morrissey-solo       

#318 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:35

Kis boltokban megteheted,de pl 1 vidéki mistralba engem sem akartak engedni,amikor vittem garizni haver wincsijét. Nála (meg 5 másik gépben) se kép se hang, mistrálban mit ad Isten müködik szerintük. Mondtam,hogy erre kiváncsi lennék, megnézhetem e, erre aszonták a szervizbe nem mehetek be, amúgy se nyúlhatnék semmihez indultam a panaszkönyvért, hogy beleirok, amint a kezem elérte, aszonták egye fene beengednek, bementem,és hamar kiderült, hogy annyi idő alatt, amíg benn volt a srác a szervízrészben, esélye nem volt kipróbálni, nemhogy rámásolni és törölni valamit, mert amikor a szemem előtt "tesztelte", kb 4-5 perc kellett a windowsnak amire felállt. Nem tellt bele 10 percben, máris elhangzott a "most meg nem müködik" mondat. Mondom akkor csere,aszongya karcos az oldala (berakáskor sérülhetett meg annó), erre olyan káromkodásba kezdtem, és közöltem hogy mutasson egy használt wincsit,aminek nem karcos az oldala. Nem tudott, csere lett...

#319 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:53

Intel lap Kingston rammal tuti műxik minden körülmények közt (az operában), aki dzsunka legolcsóbbramot meg Asrock lapot vesz, az ne lepődjön meg, ha egyik kicst mínuszban, másik kicsit negatívban lóg át kis tűréssel a határon, így kettő együtt már nem fog menni. Evvan.

Akkor erre mit mondasz: DFI NF4U lap nem ment: TwinMos, Kingstone Value, Kingstone HyperX, Corsair XMS, Samsung (original), Samsung akármi memókkal. Mindegyik memória hibátlan, ahogy a lap is. Csak éppen az általunk akkor fellelhető memóriákkal nem ment. Külön-külön szépen elvannak. Persze tudom, tiszta dzsunka mindegyik.  :rolleyes: 
De ugyanezt elmondhatnám több Gigabyte, Asus, Abit, Epox stb. Inteles, AMD-s lapra és sokféle márkás memóriára is.

Röhögni fogsz: ami Asrock lappal találkoztam, az eddig kivétel nélkül ment mindennel, gyönyörűen, stabilan. Nem egy-két darab volt. Igaz, egyik se volt gyors, de stabilan mentek. Evvan.  :rolleyes:

Szerkesztette: BigBear 2005. 07. 04. 17:07 -kor

42

#320 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:16

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:06

Röhögni fogsz: ami Asrock lappal találkoztam, az eddig kivétel nélkül ment mindennel, gyönyörűen, stabilan. Nem egy-két darab volt. Igaz, egyik se volt gyors, de stabilan mentek. Evvan.  :rolleyes:

Csatlakozok, kb 15 gepet raktam ossze fullintegralt 478-as AsRock alaplappal ( ha rosszul emlekszek P4I45GV S478 ), ami tudom, hogy nem egy eget vero szam, de azota is megbizhatoan uzemelnek (mielott fikazas indul, ahova mentek a gepek, a celnak pont megfeleltek)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.