HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:04

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:48

Tenyleg nem ertem mi a gond a hozzaallasommal...

Csupán csak az a baj vele, hogy nem jóhiszemű!
Azt megértem és sajnálom, hogy meghibásodott a videókártya, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy a hozzáállásod ne legyen jogkövető.
A videokártyát le kell adni garanciális ügyintézésre az összes tartozékával együtt (kívéve, ha az átvevó, csak a hibás termékre tart igényt, akkor csak azt) és meg kell várni, amíg az ügyintézés tart. Mivel Te már átlépted az egy év kötelező jótállást, így a további évre (a Te esetedben a második év) az üzlet által felkínált feltételek a mérvadók (ezt csak Te tudhatod, mivel Te vásároltál ott). Ha a termék javíthjató, akkor a javítás idejével meghosszabbodik a garanciális idő, ha meg nem javítható, akkor adnak helyette egy csereterméket. Ha nem tudnak márka és típus szerint ugyanolyat adni, akkor felajánlanak egy azonos tulajdonságokkal rendelkező terméket, vagy a tied utódját, ami jobb, és azt kell csereként elfogadni. Ha ilyen cseretermék sincs, csak akkor kérheted vissza a vételárat!!!

(Sajnálattal olvasom itt a fórumon, hogy egyre többen buzdítják az olvasókat arra, hogy fél éves terméknél is addig verjék az asztalt, amíg nem kapnak azonnali cserét, vagy hogy ne fogadjanak el csereterméket, csak követeljék a pénzt.)

A jogszabály védi a fogyasztót, de nem teszi lehetővé, hogy előnytelen haszonra tegyen szert, mivel az egy évvel ezelőtt vett kártya áráért, ma már sokkal korszerűbb és jobb kártyához tudnál hozzájutni (ezért van elsődlegesen javítás, és csere a feltételekben, és csak a legutolsó pontban a pénzvisszafizetés).

Amúgy az lenne a legjobb, ha fórumozás helyett elvinnéd a kártyát a szervízbe és ha nem akarnak veled foglalkozni, akkor kérni tanácsot, nem pedig rögtön úgy állni hozzájuk, hogy úgyis át akarnak verni. Lehet hogy fél óra múlva már jössz is ki az új kártyáddal és fölösleges volt minden idegeskedés és ellenségeskedés. Végül is az a lényeg, hogy működjön a géped, ahhoz pedig kártya kell, nem pedig pénz!

(Nekem is az NEC DVD-írómat 18 nap után cserélték ki, viszont egy újabb típust kaptam! És új garanciával és nem kellett kiabálnom senkivel sem!)

#702 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:13

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:21

Nekem ne szamoljanak be semmit se. Mivel ugyanarra a termekre nem tudjak cserelni, adjak vissza az eredeti vetelarat es kesz.

Ezt csak perrel fogod tudni rajtuk behajtani, tehát kár is próbálkozni. Fogadd el a cserét valami jobbra és fizess rá párezer forintot.
Persze, ha nem akarsz videokártyát még 3-4 évig, akkor perelj, de ez egészen biztosan sok időbe és még több pénzbe fog kerülni. Különösen akkor, ha elveszted. A fogyvédelmi fórumra leírták kerek perec, hogy pénzt csak jogerős bírósági ítéletre fizetnek vissza.

#703 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:17

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:48

Legalabbis tudtommal azt irja le a torveny, hogyha nem tudjak cserelni ugyanarra a termekre, akkor visszakell teriteni az eredeti vetelarat. Mondjuk azert is irogatok ide, hogy okosabb legyek, es megtudjam, hogy tenyleg igy van-e.

Igen, pontosan ezt írja elő. Jól tudod. Látszik hogy készültél a témában, rajtad nem fognak fogást találni ha végig ilyen figyelmes leszel.

A hozzáállásodban sem látok problémát, sztem bárki így tenne. A hozzáállás milyenségének egyébként sem lenne jelentősége.

Szerk: most látom az egyidős hsz-ben a viharfelhőket  :eek: Ennek ellenére ne törődj vele, harcoljad végig, ameddig kell. Ha bizonyítható károd van, annak a megtérítését is követeld.

Szerkesztette: N0zer0 2005. 12. 04. 17:19 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#704 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:18

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:13

Fogadd el a cserét valami jobbra és fizess rá párezer forintot.

De miért kellene ráfizetnie, hol van ez benne a jogszabályban?  :mad:
(Nekem sohasem kellett ráfizetnem csere esetén, amikor a hibás eszközt nem tudták javítani, vagy ugyanolyanra, illetve hasonló tudásúra cserelni!)

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 04. 17:21 -kor

#705 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:22

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:18

(Nekem sohasem kellett ráfizetnem csere esetén, amikor a hibás eszközt nem tudták javítani, vagy ugyanolyanra cserelni!)

Ha vga kártyát szeretne még aznap, akkor ezt praktikus tenni. Egyébként garantáltan nem fog kapni semmit x éven belül. A tanulságot le lehet vonni.
Kis szerencsével kap egy szakvéleményt, hogy külső sérülés okozta a kártyájának elhalálozását aztán még vakaródzhat is.

#706 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:28

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:18

(Nekem sohasem kellett ráfizetnem csere esetén, amikor a hibás eszközt nem tudták javítani, vagy ugyanolyanra, illetve hasonló tudásúra cserelni!)

Nekem volt olyan is, hogy 10 gigás vincsi helyett 30-ast adtak gariba, de mivel olcsóbb volt mint annak idején a 10-es, ezért még egy doboz CD-t is adtak mellé (nem Mistral). :D

#707 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:29

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:22

Kis szerencsével kap egy szakvéleményt, hogy külső sérülés okozta a kártyájának elhalálozását aztán még vakaródzhat is.

Igen, ez előfordulhat.  :(

Nekem még az lenne a kérdésem, hogy ez a garanciális ügyintézés csak erre a cégre jellemző-e?
Csupán azért kérdezem, mert nekem még idáig (kopp-kopp-kopp) a garanciát a törvényeknek megfelelően intézték (más (normálisan) működő cég).

#708 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:28

Nekem volt olyan is, hogy 10 gigás vincsi helyett 30-ast adtak gariba, de mivel olcsóbb volt mint annak idején a 10-es, ezért még egy doboz CD-t is adtak mellé (nem Mistral). :D

Na, akkor nem vagyok egyedül a jó tapasztalattal.  ;)

#709 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:30

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:04

Csupán csak az a baj vele, hogy nem jóhiszemű!
Azt megértem és sajnálom, hogy meghibásodott a videókártya, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy a hozzáállásod ne legyen jogkövető.
A videokártyát le kell adni garanciális ügyintézésre az összes tartozékával együtt (kívéve, ha az átvevó, csak a hibás termékre tart igényt, akkor csak azt) és meg kell várni, amíg az ügyintézés tart. Mivel Te már átlépted az egy év kötelező jótállást, így a további évre (a Te esetedben a második év) az üzlet által felkínált feltételek a mérvadók (ezt csak Te tudhatod, mivel Te vásároltál ott). Ha a termék javíthjató, akkor a javítás idejével meghosszabbodik a garanciális idő, ha meg nem javítható, akkor adnak helyette egy csereterméket. Ha nem tudnak márka és típus szerint ugyanolyat adni, akkor felajánlanak egy azonos tulajdonságokkal rendelkező terméket, vagy a tied utódját, ami jobb, és azt kell csereként elfogadni. Ha ilyen cseretermék sincs, csak akkor kérheted vissza a vételárat!!!

(Sajnálattal olvasom itt a fórumon, hogy egyre többen buzdítják az olvasókat arra, hogy fél éves terméknél is addig verjék az asztalt, amíg nem kapnak azonnali cserét, vagy hogy ne fogadjanak el csereterméket, csak követeljék a pénzt.)

A jogszabály védi a fogyasztót, de nem teszi lehetővé, hogy előnytelen haszonra tegyen szert, mivel az egy évvel ezelőtt vett kártya áráért, ma már sokkal korszerűbb és jobb kártyához tudnál hozzájutni (ezért van elsődlegesen javítás, és csere a feltételekben, és csak a legutolsó pontban a pénzvisszafizetés).

Amúgy az lenne a legjobb, ha fórumozás helyett elvinnéd a kártyát a szervízbe és ha nem akarnak veled foglalkozni, akkor kérni tanácsot, nem pedig rögtön úgy állni hozzájuk, hogy úgyis át akarnak verni. Lehet hogy fél óra múlva már jössz is ki az új kártyáddal és fölösleges volt minden idegeskedés és ellenségeskedés. Végül is az a lényeg, hogy működjön a géped, ahhoz pedig kártya kell, nem pedig pénz!

(Nekem is az NEC DVD-írómat 18 nap után cserélték ki, viszont egy újabb típust kaptam! És új garanciával és nem kellett kiabálnom senkivel sem!)

A probléma a hozzászólásoddal csak annyi a baj, hogy nem azt írja elő a jogszabály amit te állítasz.....
Ha vállalták a két év jótállást (két év szavatosság egyébként is van rá..), akkor vállalták, ha tönkremegy a kártya, akkor vagy megjavítják, vagy kicserélik egy ugyanolyanra vagy visszaadják a teljes pénzt (kivéve, ha a hozzáadott tartozékok kábelok, programok, játékok, stb. nincsenek meg, azokat levonhatják.)
A tövény azt mondja ki, hogy ugyanolyant kell adni, mondjuk azt én sem tartom jóhiszeműnek (bár jogszerű) ha valakinek a másfél éves kártyája helyett felajánlanak egy annál tudásban sokkal jobbat és nem fogadja el.
A jog azt mondja ki, hogy ha a másfél éves kártyádat sem javítani sem ugyanolyanra cserélni nem tudják, akkor a teljes véteáart kell visszaadni, az egy dolog, hogy azóta lement az ára.
A fogyasztó nem tesz haszonra szert ezzel, hiszen az nem rá tartozik, hogy fel vagy le megy az adott termék ára.
Ő elment egy boltba és vett egy terméket 30.000 forintért, a bolt vállalta, hogy rendeltetésszerű használat mellett ez a termék két éven keresztül hiba nélkül működni fog,
Mivel nem működött addig, ezért a fogyasztónak joga van elállni a szerződéstől, nem kényszeríthető arra, hogy egy olyan bolttól vegyen egy olyan terméket amiben megrendült a bizalma.
Egyébként ha már ennyire értesz a joghoz, akkor nem értem, hogy kevered ide egy 2004-ben vásárolt terméknél az egy év kötelező jótállást?
Hm?

#710 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:33

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:29

Igen, ez előfordulhat.  :(

Nekem még az lenne a kérdésem, hogy ez a garanciális ügyintézés csak erre a cégre jellemző-e?
Csupán azért kérdezem, mert nekem még idáig (kopp-kopp-kopp) a garanciát a törvényeknek megfelelően intézték (más (normálisan) működő cég).

Mivel ebben a topikban merült fel a kérdés, a válasz igen, erre a cégre jellemző. Leírtam, milyen módon lehet eljönni egy új vga kártyával. Az árával biztosan nem lehet távozni.
Ezért írtam, hogy le lehet vonni a tanulságot és legközelebb ezek mentén kell vásárolni.

#711 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 18:12

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:30

A probléma a hozzászólásoddal csak annyi a baj, hogy nem azt írja elő a jogszabály amit te állítasz.....
Ha vállalták a két év jótállást (két év szavatosság egyébként is van rá..), akkor vállalták, ha tönkremegy a kártya, akkor vagy megjavítják, vagy kicserélik egy ugyanolyanra vagy visszaadják a teljes pénzt (kivéve, ha a hozzáadott tartozékok kábelok, programok, játékok, stb. nincsenek meg, azokat levonhatják.)
A tövény azt mondja ki, hogy ugyanolyant kell adni, mondjuk azt én sem tartom jóhiszeműnek (bár jogszerű) ha valakinek a másfél éves kártyája helyett felajánlanak egy annál tudásban sokkal jobbat és nem fogadja el.
A jog azt mondja ki, hogy ha a másfél éves kártyádat sem javítani sem ugyanolyanra cserélni nem tudják, akkor a teljes véteáart kell visszaadni, az egy dolog, hogy azóta lement az ára.
A fogyasztó nem tesz haszonra szert ezzel, hiszen az nem rá tartozik, hogy fel vagy le megy az adott termék ára.
Ő elment egy boltba és vett egy terméket 30.000 forintért, a bolt vállalta, hogy rendeltetésszerű használat mellett ez a termék két éven keresztül hiba nélkül működni fog,
Mivel nem működött addig, ezért a fogyasztónak joga van elállni a szerződéstől, nem kényszeríthető arra, hogy egy olyan bolttól vegyen egy olyan terméket amiben megrendült a bizalma.
Egyébként ha már ennyire értesz a joghoz, akkor nem értem, hogy kevered ide egy 2004-ben vásárolt terméknél az egy év kötelező jótállást?
Hm?

Utánanéztem a rendeletnek, hogy melyikünknek van igaza, és azt kell mondjam, hogy mindketten a régebbi rendeletre emlékszünk, abban volt még ilyen csere és pénzvisszafizetési lehetőség.
A mostani érvényes jótállási rendelet (151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról) csak a 3-napos cserét, azon túli időszakban pedig a javítást ismeri. Találtam hozzá egy jogász által írt értelmezést (kérdésfeltevést) is, érdemes elolvasni.

Ami most ránk vonatkozik:
"Ugyanígy kérdésként merül fel, hogy mi van abban az esetben, ha a cserére nincs lehetőség olyan ok miatt, hogy nincs ugyanolyan termék a forgalmazónál. A jelenlegi rendelet a kicserélést kötelezővé teszi, nem tartalmaz olyan lehetőséget, mint a korábbi rendelet (vételár visszafizetése, vagy vételár-különbözet elszámolása mellett másik termék szolgáltatása.)"

A link pedig: http://www.skik.hu/s...03_11/19-01.htm

#712 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 18:32

Még tornász egy kicsit a jogszabályok között.
A 151/2003 nem arról szól a amiről gondolod... ráadásul ha kinyomozod, hogy miért kérdeztem, hogy miért kevered ide az egy év jótállást és mi köze van ehhez a 72/2005. (IV. 21.) -nek,
akkor elárulom, hogy a jótállásra, szavatosságra vonatkozó szabályokat nem az tartalmazza, hanem a PTK.
De a legjobb lenne, ha mielött értelmezel egy jogszabályt elolvasnád, az oda tartozó tövényeket is vagy ráhagyod a kommentárok megírását a jogászokra, vagy mégjobb ha esetleg kérdezel mielött
megszakérted a dolgot.
Azt a 2003-as hozzászólást nem érdemes elolvasni, már akkor is elavult lehett amikor megjelent.
Most meg pláne nem sok igazság van benne.

irod, hogy a vevőnek extra profitja képződik, arra nem gondolsz, hogy a mistrál anno a két évet nem önként adta, hanem a készülék gyártója biztosította, ő csak tovább adta, ha most az akkori áron 40.000-es kártyát beszámítja 15.000-be majd viszadobja a gyártónak, aki az eredeti vételárat téríti meg neki, akkor most kinek lkeletkezik haszna?
Nem a boltnak aki kétszer elad valamit haszonnal, majd még a gyártón is leveri az árkülönbözetet?

#713 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:11

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 18:32

irod, hogy a vevőnek extra profitja képződik, arra nem gondolsz, hogy a mistrál anno a két évet nem önként adta, hanem a készülék gyártója biztosította, ő csak tovább adta, ha most az akkori áron 40.000-es kártyát beszámítja 15.000-be majd viszadobja a gyártónak, aki az eredeti vételárat téríti meg neki, akkor most kinek lkeletkezik haszna?
Nem a boltnak aki kétszer elad valamit haszonnal, majd még a gyártón is leveri az árkülönbözetet?

Hát ezt meg honnan veszed?  :omg:

Nem biztos, hogy az üzlet közvetlenül a gyártótól veszi a terméket, így a vállalt garancia lehet a gyártó által vállalt garanciánál több is és kevesebb is (persze nem lehet kevesebb, mint a törvényben előírt).
Egyébként a garanciális esetekben a gyártó a hibás terméket javítja, vagy javítottra cseréli, esetleg újat küld helyette, de semmiképpen sem téríti vissza a vételárat!!!

(Azért mégis csak jó lenne, ha elolvasnád az előbbi linken található tartalmat!)

#714 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:55

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 8:11

Nem biztos, hogy az üzlet közvetlenül a gyártótól veszi a terméket, így a vállalt garancia lehet a gyártó által vállalt garanciánál több is és kevesebb is (persze nem lehet kevesebb, mint a törvényben előírt).
Egyébként a garanciális esetekben a gyártó a hibás terméket javítja, vagy javítottra cseréli, esetleg újat küld helyette, de semmiképpen sem téríti vissza a vételárat!!!

(Azért mégis csak jó lenne, ha elolvasnád az előbbi linken található tartalmat!)

Ismerek olyan céget, aki hosszabb garanciát vállal a jó minőségű és alacsony meghibásodású termékekre, mint a gyártó, mert tudja hogy neki ez megéri, alacsony kockázat mellett ad extra szolgáltatást.

A mistralról ezt viszont soha el nem tudnám képzelni, ez a topik is tele van olyan hozzászólásokkal, ahol a vevők a mistrálban reklamálták, miért adnak 3-5 év vagy örök garanciás termékekre csak egy évet.

Szerkesztette: MisterY 2005. 12. 05. 08:56 -kor

#715 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:05

na szépen elhalt a barátom 420-as chieftec-je, épp elmúlt 1 éves (1 hónapja), hát ezért vegyen az ember "minőséget" ?! :reklamacio:
nagy durranás, szikrázás..
amúgy mennyit adnak ezekre? hol az élettartam gari??!?!

thnx!
all bitches

#716 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:19

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:05

thnx!

Ha megnézed a tápegység számláját vagy a mellékelt garlevelet akkor megtudod  :D

#717 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:23

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:05

na szépen elhalt a barátom 420-as chieftec-je, épp elmúlt 1 éves (1 hónapja), hát ezért vegyen az ember "minőséget" ?! :reklamacio:
nagy durranás, szikrázás..

thnx!

Három nagy előnye van a minőségibb tápoknak:
- Valós teljesítményadatok: a rájuk írt névleges értéket valóban tudják teljesíteni. Nem véletlen, hogy egy 350-es márkás táp nagyobb teljesítményre képes, mint egy (papíron) 420-450-es noname.
- Ritkább meghibásodás: Százalékos arányban kevesebb a meghibásodó termék. De ez nem jelent 0%-ot! Mindig csodálkozom az olyen beírásokon, amikor valaki azt hozza fel neki bizony elromlott a sokat dicsért eszköze.
- Nagyobb megbízhatóság: egy márkás tápnál sokkal kisebb az esélye, hogy viszi magával a gépet, ha elromlik. Noname tápoknál ezt rendszeresen hallom. Márpedig inkább fizetek ki újabb 15-20eFt-ot a tápra, mint hogy újra kelljen vásárolnom a fél gépemet, nem is beszélve a gépen található értékes adatokról.

Egyébként nem nehéz Pesten min. 5 év garral tápot kapni. Még ha többe is kerül, mint a mistrálban egy vargánya-táp.

#718 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:51

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 7:11

Mondom, hogy olvasgass még egy kicsit a jogszabályok között, mielött kinyilvánítod itt nagy igazságokat...
Megint írtál egy nagy baromságot.
Próbáld meg kideríteni, hogy mi az, ha nem megy majd segítek.
Nem csak egy jogszabály foglalkozik ezzel a témával, hanem több, meg tövényi szinten is szabályozva van, ne is beszéljünk a ptk nem a szavatosságra vonatkozó részeiről, hanem a többiről amik szintén ide tartoznak valami módon.
Beleolvastam a linken lévő irományba, de én azt javaslom, hogy senki ne olvassa el, mert olyan következtetésekre jut mint, Te, lehet, hogy amikor ezt írta az írója, valamikor 2003-ban, akkor volt benne igazság, de, hogy 2004-ben már semmi, sőt szerintem aki írta, az sem olvasta el a ptk idevonatkozó részeit, csak azt az egy jogszabályt.
Egyébként nagykerben dolgozol, hogy pontosan tudod, hogy a gyártók hogyan intézik a szavatossági ügyeket a nagykerrel?
Egyébként meg a vevő szempontjából nincs is jelentősége, a gyártó-nagyker-kisker kapcsolatnak.

#719 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:36

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:51

Mondom, hogy olvasgass még egy kicsit a jogszabályok között, mielött kinyilvánítod itt nagy igazságokat...
Megint írtál egy nagy baromságot.
Próbáld meg kideríteni, hogy mi az, ha nem megy majd segítek.
Nem csak egy jogszabály foglalkozik ezzel a témával, hanem több, meg tövényi szinten is szabályozva van, ne is beszéljünk a ptk nem a szavatosságra vonatkozó részeiről, hanem a többiről amik szintén ide tartoznak valami módon.
Beleolvastam a linken lévő irományba, de én azt javaslom, hogy senki ne olvassa el, mert olyan következtetésekre jut mint, Te, lehet, hogy amikor ezt írta az írója, valamikor 2003-ban, akkor volt benne igazság, de, hogy 2004-ben már semmi, sőt szerintem aki írta, az sem olvasta el a ptk idevonatkozó részeit, csak azt az egy jogszabályt.
Egyébként nagykerben dolgozol, hogy pontosan tudod, hogy a gyártók hogyan intézik a szavatossági ügyeket a nagykerrel?
Egyébként meg a vevő szempontjából nincs is jelentősége, a gyártó-nagyker-kisker kapcsolatnak.

Sajnos, pontosan tudom, hogy hogyan működik a garanciális ügyintézés a gyártó és nagykereskedés, a nagykereskedés és kiskereskedés, a kiskereskedés és a vevő között, és éppen az a baj, hogy ez nincs megfelően szabályozva!
Innen is fakadnak a problémák.  :(

(Egyébként nincs megakadályozva, hogy - elméleti tudással gyakorlati ismeretek nélkül - elintézd a t o s z garanciális ügyét!)

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 05. 10:39 -kor

#720 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:43

Persze, hogy nincs szabályozva hiszen kinek kéne szabályozni?
Az két magáncég közötti szerződés amit az állam -háűlistennek azok az idők elmúltak- nem szabályozhat.
A problémák nem innen fakadnak, hanem onnan, hogy a kiskerek nem képesek rendes szerződésket kötni a nagykerekkel.
Ami szabályozva van, az a kisker-vevő közötti rész, ami rossz, az, hogy Magyarországon élünk, itt nem 50.000-es büntetések kellenének (amit ráadásul ki sem szabnak..), hanem 500.000-tól kéne indulni.
A mistrál kapna egy-két fél millás csekket, mindjárt kedves lenne a vevőkhöz..

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.