Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:48
Csupán csak az a baj vele, hogy nem jóhiszemű!
Azt megértem és sajnálom, hogy meghibásodott a videókártya, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy a hozzáállásod ne legyen jogkövető.
A videokártyát le kell adni garanciális ügyintézésre az összes tartozékával együtt (kívéve, ha az átvevó, csak a hibás termékre tart igényt, akkor csak azt) és meg kell várni, amíg az ügyintézés tart. Mivel Te már átlépted az egy év kötelező jótállást, így a további évre (a Te esetedben a második év) az üzlet által felkínált feltételek a mérvadók (ezt csak Te tudhatod, mivel Te vásároltál ott). Ha a termék javíthjató, akkor a javítás idejével meghosszabbodik a garanciális idő, ha meg nem javítható, akkor adnak helyette egy csereterméket. Ha nem tudnak márka és típus szerint ugyanolyat adni, akkor felajánlanak egy azonos tulajdonságokkal rendelkező terméket, vagy a tied utódját, ami jobb, és azt kell csereként elfogadni. Ha ilyen cseretermék sincs, csak akkor kérheted vissza a vételárat!!!
(Sajnálattal olvasom itt a fórumon, hogy egyre többen buzdítják az olvasókat arra, hogy fél éves terméknél is addig verjék az asztalt, amíg nem kapnak azonnali cserét, vagy hogy ne fogadjanak el csereterméket, csak követeljék a pénzt.)
A jogszabály védi a fogyasztót, de nem teszi lehetővé, hogy előnytelen haszonra tegyen szert, mivel az egy évvel ezelőtt vett kártya áráért, ma már sokkal korszerűbb és jobb kártyához tudnál hozzájutni (ezért van elsődlegesen javítás, és csere a feltételekben, és csak a legutolsó pontban a pénzvisszafizetés).
Amúgy az lenne a legjobb, ha fórumozás helyett elvinnéd a kártyát a szervízbe és ha nem akarnak veled foglalkozni, akkor kérni tanácsot, nem pedig rögtön úgy állni hozzájuk, hogy úgyis át akarnak verni. Lehet hogy fél óra múlva már jössz is ki az új kártyáddal és fölösleges volt minden idegeskedés és ellenségeskedés. Végül is az a lényeg, hogy működjön a géped, ahhoz pedig kártya kell, nem pedig pénz!
(Nekem is az NEC DVD-írómat 18 nap után cserélték ki, viszont egy újabb típust kaptam! És új garanciával és nem kellett kiabálnom senkivel sem!)

Súgó
A téma zárva.