HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:01

Idézet

Jajj, mindjárt elkezdjük sajnálni a szegény kereskedőket...

mieza kádárista szociodeformitás? ilyen dumát csak a státusinkonzisztenciától szenvedő félidióták nyomnak, 60 körül.

#742 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:03

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:53

pontosan úgy gondoljuk, ahogy az kb 800.000 kibocsátott számlánkon, és a hozá tartozó garancialevélen le van írva.. ja és a neten is kinnt van

Csak egy kérdés (hátha tudsz rá válaszolni, mert én nem értem)  :confused:  :
Rendben van, hogy tudomására hozzátok a vásárlóknak a garanciális feltételeket, de akkor az, aki ezt nem tudja elfogadni, vagy nem akarja elfogadni, az miért vásárol nálatok?  :think:

#743 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:07

Idézet

Rendben van, hogy tudomására hozzátok a vásárlóknak a garanciális feltételeket, de akkor az, aki ezt nem tudja elfogadni, vagy nem akarja elfogadni, az miért vásárol nálatok?

ezek a feltételek évek óta változatlanok, én sem tudom hogy azok akik nem fogadják el, miért jönnek még mindig hozzánk. Ezek a kondíciók nyilvánosak, elérhetők, sőt még csak nem is vagyunk merkúr hogy csak nálunk lehessen vásárolni.

Nekünk az a lényeg hogy a mainstream vásárló elégedett legyen, és visszajöjjön.

#744 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:22

...en csak azt tudom, hogy olyan helyre ahol a garanciaval mar csak sportbol is szorakoznak, es nem egyszer egesz hibas szerianyi arucikk uti fel a fejet (amely mas boltokban itthon nem is volt), megfordul a fejemben hogy honnan szerzi be az arut, es miert nem tudja arra haritani a garis dolgokat, akitol vette, miert kell megprobalni hulyenek nezni a vasarlokat, ami vagy bejon vagy nem.

Nalam megvan a boltok feketelistaja (amit evek soran osszeirtam, szerencsere pozitiv meglepi is van, az egyik bolt mara teljesen korrekt lett a korabbiakhoz kepest, dicseret nekik!), kerulom oket, sajna sok honfitars hule, avagy telleg annyira szorult, hogy kenytelen megvenni a legocsobbat (ami hosszu tavon dragabb), a legoccsobb cegnel (ami ...), habar szerintem mar +2-3% -ert talani megbizhato ceget...

Nem talalkoztam meg ilyen hozzaalassal mint amit itthon nemely bolt (foleg muszaki cikkeket, szamtech -et arulok) megenged maganak (pedig vasaroltam mar 1-2 helyen, volt garis ugyem az allamokban is, balkanon is, erdekes nekik akkor a taiwaniak bizti mas feltetelekkel adnak el... avagy nem tom az itthoniak nemelyike honnan vasarol, bizti "jo" helyrol?!?!?)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 12. 05. 15:25 -kor

#745 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:28

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:11

a

mi nem vásárolunk nagykerekben, ellenben 40 gyártótól direktbe... Érdekes, nem tudunk 1etlen1  olyan szerződést sem  kötni 1 gyártóval sem , ami szerint ő visszafizetné az eredeti vételárat, mert ilyen a világon nincs... amikor feldobjuk ezt a témát, először elkerekedett szemmel néznek, aztán röhögnek ezen az országon..

Már elnézést, de akkor mégis, hogy gondolod/játok? Veszek egy cumót mondjuk 30.000 HUF-ért, pár hónap múlva (tehát gariidőn belül) beszarik  és nem lehet javítani, nem tudtok másikat adni, akkor buktam a zsetont? Most számtech cuccot veszek, vagy szerencsejátszok? Nem létezik, hogy ne legyen kötelező ilyenkor kártalanítani a vevőt.

Nem azt mondom, hogy nem szokták az ilyet megoldani, de ne szívességként tüntessük már fel.

Szerkesztette: Mikeee 2005. 12. 05. 15:29 -kor

#746 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:37

Kedves Cilinder és mistralhungary!

A "külföldön nem így megy" dolog könnyen megcáfolható. Kedves mistralhungary fórumozó társnak ezt már elmagyaráztam (ő ha jól sejtem a fogyasztóvédelmi fórumon fellelhető, ott "mistral" nevű, bizonyítottan a céggel kapcsolatban álló személy)...

Szóval a rendelésnél 8 napos elállás nem csak nálunk létezik, ez itt pl egy amerikai cipőket (!) forgalmazó webáruház visszaküldési policy-je: 365 nap, ha nem használtad... És ezek csak cipők...

Másrészt az egész EU-ban érvényes az 1999/44/EK irányelv, amelyet hazánk is átvett természetesen részben a szavatosság, részben a jótállás szabályaihoz, megtalálható itt. Ajánlom figyelmetekbe a 4. cikket a szegény-szegény kiskerek jogairól, amit ők nem ismernek (még), továbbá a (10) pontot és a 3. cikket, amelyek alapján egyértelműen az egész EU-ban gyakorlatilag ugyanazok a szabályok ,mint nálunk... TELJES vételár visszafizetése elállás esetén például.  :D Persze számos dolog nálunk kedvezőbb, azokban természetesen a spec magyar szabály él.
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#747 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:53

Minden évben van egy hullám, mikor előjön a mistral őrület. Ideje lenne már észrevenni, hogy ők olyan vásárlókra vágynak, akik ott szereltetik össze a gépet és még csak eszükbe sem jut kinyitni a gépházat. Nem tunningolnak, nem buherálnak és legfőképpen nem értenek a számítástechnika hardver részéhez, csak használni szeretnék a gépet. A vásárlók 90%-a ilyen általában.

Itt a fórumon ez az arány megfordul és a 90% szereti berhelni, tunningolni, nézegetni, szerelgetni, stb a gépét, valamint ez a hobbijuk is. Továbbá felfogják azt a lehetőséget, hogy egy 2,5éve vásárolt dvdíró árából ma kétszer vagy háromszor olyan gyorsat lehet kapni ugyanabból a pénzből.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 12. 05. 15:54 -kor

#748 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:58

Azért most talán véget ér ez a széria, ugyanis egy emberke kiderítette, hogy nincsen érvényes működési engedélyük, szóval csak idő kérdése, hogy bezárják őket...  :] Egy könnycseppet nem fogok hullatni értük, az biztos.

És igenis legyen ez a sorsa minden olyan cégnek, amelyik semmibe veszi a hatályos magyar jogszabályokat!

Ja, majd elfelejtettem, épp tegnap sikerült 3 potenciális vevőt eltántorítanom a mistralos vásárlástól, pár tízezer forintot már nem náluk költenek el.  ;) Sok kicsi sokra megy...

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 16:01 -kor

#749 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:02

pici ariadne,

lehet hogy te már voltál európai uniós weboldalakon is a kis interneteddel, de hidd el hogy nagyobb tapasztalatunk van eu-s téren mint neked, két db, vásárlók ezreit kiszolgáló leányvállalattal...

lehet hogy a magyarok is kodifikálták magát az anyagi jogot, de annak a végrehajtásáról született szösszeneteket nem (nem kellett az eus jogharmonizációhoz... például nem taxálták bele a végrehajtási rendeletbe  kivételként, hogy : "amennyiben nem minősül joggal való visszaélésnek" (conditio sine qua non)

és a budapesti local handelskammer is inkább a kamarai tagsági díj befizetéséért jött létre...

ne osszad az eszet oly módon, hogy  a valóságról nincs tudomásod, pláne TAPASZTALATOD.

lécci.

#750 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:13

pici ariadne 2,

Idézet

Azért most talán véget ér ez a széria, ugyanis egy emberke kiderítette, hogy nincsen érvényes működési engedélyük, szóval csak idő kérdése, hogy bezárják őket...

ezt valami nagyon okos 16 éves netes okoska kitalálta és azóta mindenütt terjeszti: azonban ez nem így van.

neked mint joghoz közeli embernek felteszek egy kérdést, amin gondolkozz el, és utána éljenezzél  a mistral bezárásának eljövetelére:

szerinted ha egy önkormányzati jegyző (esetleg elérve az anyagi jogerőt) elrendeli egy üzlet bezárását, akkor az erről szóló határozat az mihez tapad? helyiséghez? vagy netán egy jogi személyhez? ha jogi személyhez tapad akkor szerinted hány miliszekundum alatt cserélsz jogi személyt? 2? 3 ms? 

elmondom ez hogyan megy: fiók kihúz, bélyegző beledob, fiók betol. Másik fiók kihúz, másik cég bélyegzője elővesz, fiók betol.  vársz 90 napot (ez a max.) majd újra eljátszod a fiókos piruettet.

ne legyél naiv :(

#751 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:21

Drága mistral,

Nem tudod ki vagyok, és mennyi a gyakorlati EUs tapasztalatom  :( , ezért csak annyit írok le, hogy jogász vagyok, a többit már csak azért sem, mert nem akarom a kicsike belterjes magyar cégedet ijesztgetni...

Jogról meg nincs értelme olyannal vitatkozni aki egyáltalán nem ért hozzá és nem is képes felfogni. Azért egy-két dolgot helyesbítek:
1. ne írd kérlek, hogy conditio sine qua non, ha nem tudod, mit jelent (elengedhetelenül szükséges feltétel) - esetleg nem a pacta sunt servanda elvre gondoltál? :pokeas:
2. békéltetőknél már jártam, köszönik jól vannak, és számomra nagyon jól fog jönni a döntésük
3. a joggal való visszaélés tilalma magasabb rendű jogszabályban, a Ptk-ban rögzített, de a jogszabályi hierarchiát sajnos neked hiába magyaráznám, az EUsat meg pláne...
4. én már annak is örülök, ha a mistral mint olyan megszűnik - ezek szerint ezt te is lehetségesnek tartod...  ;)

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 16:33 -kor

#752 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:26

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:42

Ui: az is nagyon bátor, aki ma számítástechnikai kereskedelemmel foglalkozik. Ez tapasztalat. (A könyv sokkal könnyebb.)

Ez így van, de sajnálni nem tudom őket. Sok magyar boltban látni, hogy leakasszák a "bátorságért" járó díjat, sőt... elébe mennek a "kihívásnak".

Köztudott pl. hogy a Maxtor nem a minőség és a megbízhatóság istennője. Ezt már rengeteg tapasztalat támasztja alá. Erre mit lát az ember? A boltok polcai tömve vannak vele, sőt még utánrendelnek. Erről egy helyi kisker (pont nem a Mistral) jut eszembe mint elrettentő példa. Úgy 2 hónapja várakozok egy kisker szervízében, mire 4 darab (!) óriási doboznyi Maxtor 80GB SATA vinyát vesznek át és tárolnak. Közben persze beszélgetek a szervízes gyerekkel mialatt az én papírjaimat is intézi:
- nem sajnálod szegény vevőket, akik ezt tudatlanságból megveszik? (indiszkréten mutogatok 6Y080L0 jelzésű dobozokra)
- (a szervízes mély, bűnbánó tekintettel, fejbólintás kíséretében mereng el a távolba: jelentése - igen)
- egyáltalán minek rendelitek, tároljátok, ha tudjátok, hogy a többségük hulladék
- Mert megéri. Megveszik... Mellesleg nekem is Maxtor van otthon (  :omg: ez rohadtul nem mentség szvsz)
- ...és azok akiknél tönkremegy és hozzák a nyakatokra gariztatni, lehet velük ökörködni, romlik a boltba vetett bizalom is?
- Jaaa... legariztatni is megéri. A nagykertől leakasztjuk a bevizsgálási díjat, a vásárlók pedig ugyis vásárolni fognak, ha kell nekik valami  :omg:
Persze szegény vásárló rohadjon meg, szenvedjen, flangáljon be a boltba, érdeklődjön hetenként, vesszenek el az adatai, majd szerez egy rendes vinyót, ha olvas fórumot vagy a harmadik cserevinyóval szív. Nem értem: minek kell egyáltalán árulni azt a szemetet?  :reklamacio:

Ennek fényében ne sírjon nekem egyik kereskedő sem a gariztatás miatt. Árulják a sok szenny, szutyok, bóvli, hamisítvány cuccot. Aztán pedig ha akad egy-két élelmes-anyuci-apuci-pénzelte-tízéves-egységnyisugarú (2-more -tól átvett fordulat, nagyon tetszik  :D )-TuningTóni-óverklokker kiscsákó, aki a 210%-ra emelt órajelű, agyonsufnituningolt cuccát le tudja gariztatni mákkal, akkor a gépét többségben rendesen használó vásárlókat kell keseríteni, azzal a jelszóval, hogy ők biztos a vinyót, pendrive-ot, nyomtatót, tápot, stb tuningolták, ők tették tönkre és ha kiderül, hogy mégse, akkor is a vásárló a szemét, amiért a pénzéért rendes árut szeretne vagy a pénzét visszakapni, és nem lehet újra átb@szni. Ki a francot érdekel a nagyker és a gyártó? Mert a vevőket nem fogja.

Idézet

Mégegy: a kingmax a ramokat ugye "lifetime warranty" val adja többek között nekünk is. Ez azonban azt jelenti, ha visszküldöd nekik, akkor majd az aktuális értékét leboltolhatod vele. semmiképpen nem azt jelenti, hogy visszaküldöd neki a 8 mb -os edo ramot, és küld neked 60 ezer forintot (mivel 1996 ban vetted)

Ez különösen tetszett. Persze hogy az örökélettartam gari sajnos (!) nem ezt szokta jelenteni, a kötelező időn túl nem vonatkozik rá semmilyen szabály. Olyan garifeltételeket támasztanak amilyet akarnak, variálnak is vele néhol rendesen (de nem visszamenőleg).
Egyébként nekem is Kingmax van itthon és megnéztem a "lifetime warranty" részt és semmi nem utal megszorításra, csak azt, hogy hová szól a gari és leírja egy mondatban, hogy nem vonatkozik az user okozta kárra.
Ennek értelmében ha 30 év múlva beállítok majd (milyen valószínű), hogy elromlottak ( :D ) a rendesen használt ramok, akkor az eredeti (akkori kereskedelmi) árát kell lecsengetniük érte. Nem azért mert az törvény így szól, ami nem vonatkozik rájuk (sem területi, sem személyi, sem időbeli hatálya nem ér odáig), hanem azért, mert megszorító feltételt nem alkalmaztak, tehát, az örökélettartam alatt azt kell értenem (megszorítás, fogalomszűkítés hiányában), hogy az valóban "teljes" és "örök". A ram az ő gyártmányuk, akkora világító lifetime warranty felirattal a doboz elején, hogy bele lehet vakulni, mellette kiskönyvenyke. Kicserélni nem lehet (nem hinném, hogy akkor keríteni tudnak egy új PC3200-ast), javítani nem lehet, levásárolni pedig éppen nem akarom. Mi marad...
(Egyébként 1996-ban a 8MB-os edo nem volt 60k. Annál jóval kevesebbe fájt akkor is. Nem is tudom, hogy Kingmax volt e már akkoriban.)
Szóval ez nem megható duma. Persze továbbadni a plusz gart nem kötelező (amennyire én tudom).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#753 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:39

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 15:37

Kedves Cilinder és mistralhungary!

A "külföldön nem így megy" dolog könnyen megcáfolható.

Szóval a rendelésnél 8 napos elállás nem csak nálunk létezik, ez itt pl egy amerikai cipőket (!) forgalmazó webáruház visszaküldési policy-je: 365 nap, ha nem használtad... És ezek csak cipők...

Sajnos, a magyar elállási jog feltétel nélküli, és még idokolni sem kell, ez a pofátlanság benne!  :mad:
(mert amit idéztél abban is ott van a feltétel)  :p

Csak egy példa:
vásárolsz az Interneten keresztül egy színes lézernyomtatót, éjjel-nappal használod, majd a hetedik napon bejelented az elállási jogodat, és visszakéred pénzt (holott az eszköz teljesen jól működik). Na, ebben az esetben a jog szerint vissza kérheted a pénz, pedig ez esetben rosszhiszemű a vásárló, de a rendelet lehetővé teszi a számára, hogy az legyen. A kereskedő pedig csak a pénz visszafizetése után perelheti be a rosszhiszemű vásárlót.  :(

#754 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:43

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:02

lehet hogy a magyarok is kodifikálták magát az anyagi jogot, de annak a végrehajtásáról született szösszeneteket nem (nem kellett az eus jogharmonizációhoz... például nem taxálták bele a végrehajtási rendeletbe  kivételként, hogy : "amennyiben nem minősül joggal való visszaélésnek" (conditio sine qua non)

Ja, az EUs irányelveknek nincs EUs végrehajtási rendeletük, és egy magyar jogszabály végrehajtási rendelete is anyagi jog...  :lollypop:

Így azért remélem mindenki látja, milyen szinten értenek a joghoz a mistralnál.  :D

Cilinder: ebben egyébként igazad van, valóban vissza lehet így élni vele, ezen a téren a vásárlók részéről szükséges fejlődés... Amit idéztem, ahhoz képest speciális dolog a távollévők között kötött szerződés, arra van másik külön azt hiszem irányelv, ami ha jól emlékszem 8 napot ír elő!

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 16:45 -kor

#755 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:48

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:43

Cilinder: ebben egyébként igazad van, valóban vissza lehet így élni vele, ezen a téren a vásárlók részéről szükséges fejlődés...

Na, de ez akkor így helyes, hogy olyan rendeletet hoznak, amely lehetőséget ad a visszaélésekre!?  :reklamacio:

#756 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:26

Ez különösen tetszett. Persze hogy az örökélettartam gari sajnos (!) nem ezt szokta jelenteni, a kötelező időn túl nem vonatkozik rá semmilyen szabály. Olyan garifeltételeket támasztanak amilyet akarnak, variálnak is vele néhol rendesen (de nem visszamenőleg).
...
Szóval ez nem megható duma. Persze továbbadni a plusz gart nem kötelező (amennyire én tudom).

Örülök, hogy ezeket írtad, mert ezt én is mondtam, illetve írtam, de pjotr007 fórumtársnak is a tudomására kellene hozni!

És még valami:
Nekem sem tetszik, hogy a "Tisztelt" nagykereskedések csupán csak olyan terméket hoznak be, amely könnyen és gyorsan eladhatók, vagy a termékhez külön szolgáltatás jár (pl.: amelyik kiskereskedés többet vásárol belőle, az utazást nyer). Ha megnézed a kiskereskedések kínálatát, szinte mindenhol ugyanaz a termékskála kapható.  :mad:

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 05. 16:55 -kor

#757 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:01

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:48

Na, de ez akkor így helyes, hogy olyan rendeletet hoznak, amely lehetőséget ad a visszaélésekre!?  :reklamacio:

Tudsz olyan szabályt, amivel nem lehet visszaélni? Én nem... Sajnálatos ez a visszaéléses hozzáállás manapság sok vásárló részéről - ez azonban nem mentesíti a kereskedőket, a szabályokat mindenkinek be kell(ene) tartania, nekik és a vásárlóknak is.

A plusz gart pedig kötelező továbbadni, ha esetleg ragaszkodtok hozzá, idézni is tudok. Feketén-fehéren le van írva, hogy köteles a kisker a gyártó/nagyker által vállalt "garanciát" (jótállás a neve) továbbadni a vásárlónak. Csak sajnos a kiskerek nem hajlandóak - ahogy Pjotr is írta és tudja is - kiállni a saját érdekeikért, és követelni a nagykeren/gyártón, csak sírnak itt mindig.

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 17:03 -kor

#758 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:04

Idézet

Így azért remélem mindenki látja, milyen szinten értenek a joghoz a mistralnál. 

kedves ariadne,

ha szavakon akarsz lovagolni, akkor tegyed. azt hittem te nem vagy ebben az öntudatos hü**p*csa állapotban

azért mert "nyertél" egy békéltető testületes "pert" a bluefish ellen,  azért nem vagy benne ebben  a dologban

#759 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:05

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:01

Csak sajnos a kiskerek nem hajlandóak - ahogy Pjotr is írta és tudja is - kiállni a saját érdekeikért, és követelni a nagykeren/gyártón, csak sírnak itt mindig.

DE, hogyan csinálják?  :think:

#760 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:11

Idézet

Csak sajnos a kiskerek nem hajlandóak - ahogy Pjotr is írta és tudja is - kiállni a saját érdekeikért, és követelni a nagykeren/gyártón, csak sírnak itt mindig

széles látókörű ariadne, akkor eme demagóg populista idiotizmus után, mintegy joggyakorlatként, kérlek intézkedjél az INTELNÉL, az AMD -nél, a MAXTORnál, etc etc etc hogy van magyarországon párszáz fordított gondolkodású fogyasztó/végfelhasználó, úgyhogy azonnal revideálják a worldwide  RMA policy-t, mert ha nem akkor mi magyarok húdenemveszünk semmitsenem, és akkor húdemilesz.  

Szerkesztette: mistralhungary 2005. 12. 05. 17:13 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.