HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:10

hát igen a "fogyasztóvédelmi"törvény nem igazán védi a fogyasztókat a FVM-mel egyetemben.
Mivel a kereskedőknek van a több pénzük a lobbizásra, az fvm nem igazán kapott jogosítványokat, hogy ne csak általános problémák ellen lépjen fel, hanem egy-egy vásárló érdekvédelmében is segíthessen...
Pedig annak lenne nagy ereje, ha a vásárló joga sérül, akkor kimenne az fvm, megvizsgálná majd büntetne egyre nagyobb összeggel, egy idő után megtanulnák a kereskedők a helyes rendet...
De amíg tudják, hogy maximum unatkozó jogászok fogják beperelni őket egy pár tizezer forintos dologért, addig vissza is élnek vele.
Talán elöbb-utóbb a verseny kiszorítja az ilyen kereskedőket, de ehez az is kell, hogy a vásárló ne menjen be egy olyan boltba amiről ilyen hírek terjednek, csak azért mert ott 500ft-tal olcsóbb valami.

#562 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 22. 12:51

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10

hát igen a "fogyasztóvédelmi"törvény nem igazán védi a fogyasztókat a FVM-mel egyetemben.
Mivel a kereskedőknek van a több pénzük a lobbizásra, az fvm nem igazán kapott jogosítványokat, hogy ne csak általános problémák ellen lépjen fel, hanem egy-egy vásárló érdekvédelmében is segíthessen...
Pedig annak lenne nagy ereje, ha a vásárló joga sérül, akkor kimenne az fvm, megvizsgálná majd büntetne egyre nagyobb összeggel, egy idő után megtanulnák a kereskedők a helyes rendet...
De amíg tudják, hogy maximum unatkozó jogászok fogják beperelni őket egy pár tizezer forintos dologért, addig vissza is élnek vele.
Talán elöbb-utóbb a verseny kiszorítja az ilyen kereskedőket, de ehez az is kell, hogy a vásárló ne menjen be egy olyan boltba amiről ilyen hírek terjednek, csak azért mert ott 500ft-tal olcsóbb valami.

Fogyasztóvédelmi törvény, mint olyan nincs, ugyanakkor ellent kell mondjak neked, ugyanis a honi szabályozás az átlag európai szintnél is jobban védi a fogyasztót. Hogy mást ne mondjak; tőlünk nyugatabbra egyáltalán nem ismerik a jótállás fogalmát, más kérdés, hogy a problémás esetek általában sokkal gördülékenyebben szoktak arrafelé megoldódni.

Nem az a baj itthon, hogy a törvények nem védik a fogyasztót, hanem az, hogy mindenki sz@rik a törvényekre.

Szerk: Ja egen, és az FVF (már) nem hatóság, ergo nem is büntethet.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 22. 13:12 -kor

Can you hear me, major Tom?

#563 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:12

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:51

...
Nem az a baj itthon, hogy a törvények nem védik a fogyasztót, hanem az, hogy mindenki sz@rik a törvényekre.

üdv

R.

Hát igen, ha a mentalitás olyan, amilyen, szabályozhatják sokkal szigorúbban is a dolgot, nem lesz nagy változás. :(

#564 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:33

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:12

Hát igen, ha a mentalitás olyan, amilyen, szabályozhatják sokkal szigorúbban is a dolgot, nem lesz nagy változás. :(

Szerintem azt kellene minél előbb elérni, hogy a vásárlók ismerjék a jogaikat, illetve a megfelelő helyen és időben tudjanak élni (nem visszaélni) velük.

üdv

R.

#565 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:53

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:33

Szerintem azt kellene minél előbb elérni, hogy a vásárlók ismerjék a jogaikat, illetve a megfelelő helyen és időben tudjanak élni (nem visszaélni) velük.

üdv

R.

Meg azt, hogy az üzlettulajdonosok is rájöjjenek: a vevőt megtartani kell, nem minél gyorsabban, minél jobban kiszipolyozni.

Szerkesztette: Etele 2005. 02. 22. 13:54 -kor

#566 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:05

csak annyi megjegyzést tennék :) lehet hogy nekem szerencsém van mert kiveteles helyen vásárolok :), hogy a nagyker az eredeti árat adja vissza a kiskernek :)
a kisker meg lenyeli :) bár lehet hogy a nagyker nyeli le a különbséget ::) egyes helyeken :)
Már van nettem :)

#567 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 08:35

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:05

csak annyi megjegyzést tennék :) lehet hogy nekem szerencsém van mert kiveteles helyen vásárolok :), hogy a nagyker az eredeti árat adja vissza a kiskernek :)
a kisker meg lenyeli :) bár lehet hogy a nagyker nyeli le a különbséget ::) egyes helyeken :)

Pontosan.

Én is tudok olyan nagykerről, amelyik az átvételkor kifizetett összeget téríti meg/írja jóvá a kereskedőnek zömében abban az esetben, ha nem tudja (vagy nem akarja) a hibás terméket időben javítani/cserélni.

Nyilván ez elsősorban azoknál a nagykereskedőknél működhet, akiknek kiterjedt gyártói kapcsolataik vannak, illetve amúgy is akkora a profitjuk, hogy esetenként a meghibásodott alkatrész beszerzési árát minden különösebb probléma nélkül bebukhatják. Ezek a nagykerek -- részben éppen az imént vázoltak miatt -- azonban jellemzően nem a legolcsóbb helyek, így a kiskerek jelentős része, -- akik minél nagyobb árrést akarnak realizálni, vagy éppen ők akarnak lenni a legolcsóbbak -- nem ezekhez a nagykereskedőkhöz fog menni árut beszerezni.

Abban az esetben természetesen nehezebben járható ez az út, ha az áru "nem tisztázott" körülmények közepette érkezett az országba, netán a kiskereskedő egyben az importőr is, mindkét eset fennállása esetén pedig végképp problémás lehet az ügy. :)

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 23. 08:40 -kor

#568 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 09:28

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10

hát igen a "fogyasztóvédelmi"törvény nem igazán védi....

Gondolom a FVM-mel a FogyasztóVédelem-re akartál célozni. De az a Földművelésügyi Minisztérium.... maradjunk csak az FvF kifejezésnél... :)

BF : on!

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#569 Felhasználó inaktív   trippla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:55

A Bluefishban nagyon szemetek!!!!! Már 2 és fél hónapja van náluk a monitorom és már elegem van. Mindig jönnek valami hülyeséggel, hogy a garanciapapíron rosszul volt rányomtatva ez, az. De én már nem hiszek nekik.
Már 40 munkanap is letelt, de basznak visszaadni az árát, mert ők erről nem tehetnek(Miért én tehetek?). Holnap megint bemegyek és kiverem belőlük.

#570 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 21:44

Vásárlók könyve, jegyzőkönyv, FVF.
Üdvözlettel:
Gabi

#571 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 00:11

Mai VG-ban van cikk, linkelni csak ennyit tudok, mert fizetős:
http://www.vg.hu/index3.php?app=cikk&datum...03-01&r=33&c=53

A 2004-es bruttó árbevétel a 16boltból majdnem 3Mrd, tehát a Mistrálhoz mérhető, igaz az nem franchise.

A garrendezés jogszabályi változásai nyilván a piacra bízzák az ilyen ügyek rendezését, tehát kár asztalt csapokodni különféle papírokkal, a legközelebbi (nem)vásárlással tudod szankcionálni őket. Ezekből az esetekből leginkább tanulni érdemes, mást aligha lehet csinálni, max felesleges gyomorideget és stresszt.

#572 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:45

Idézet: Charles - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:28

Gondolom a FVM-mel a FogyasztóVédelem-re akartál célozni. De az a Földművelésügyi Minisztérium.... maradjunk csak az FvF kifejezésnél... :)

A megszokás hatalma, ott több dolgom van mint az fvf-nél.... :confused:

Szerkesztette: pjotr007 2005. 03. 02. 11:46 -kor

#573 Felhasználó inaktív   Calyd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:02

Üdv!

Tök jó, hogy rátaláltam erre a topicra, mert héten nekem is gondom akadt a kékhalnál.
Bevittem a gépet, hogy nézzék már meg a lapot, mert szerintem rossz az alaplap (msi k8n neo platinum - nem az én választásom, nem szidni :) ). A baj az volt, hogy amikor kicseréltem a memjeimet egy Kingston ValueRAM-ra, akkor a Windows induláskor vmi adatbázishibára panaszkodott. Gép újraindít, hiba maradt. Gondoltam egy Win újratelepítésre, de nem akart felmenni rendesen. A telepítő folyton vmilyen dll-ek hibáját magyarázta. Persze, én is ramra gondoltam, csakhogy a ram haveré volt, és már egy ideje használta, szóval nem kéne baja legyen. Kiprobáltam szobatárs gépében, és láss csodát működik :)
Kicseréltem a ramot szobatárs ugyanilyen ramjára, azzal felment a Windows, de a warcraft folyton kilépett. Ez már kissé bosszantott.

Lényeg a lényeg, elvittem bf-be, erre telefonba aszondja a szervizes srác hétfőn, hogy rossz a ram. Én nem nagyon akarom elhinni, mert más gépben meg tökéletesen szuperál, és csak nálam indul a gép 3 biosresetre 3 féleképp :(

Arra gondoltam, hogy amikor megyek érte, akkor megkérem a srácot, hogy előttem futtassa a memtesztjét (amúgy otthon nyomtam azt is, és semmit nem talált, milyen érdekes, ugye? :) ). Csak nemtom lehet-e ilyet kérni. Sztem simán.
Vagy ötlet, hogy mit tegyek?

#574 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:40

Idézet: Calyd - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 17:02

...akkor megkérem a srácot, hogy előttem futtassa a memtesztjét ...
Vagy ötlet, hogy mit tegyek?

A kérésed teljesen jogos. Apropó, otthon milyen memtesztet futtattál ? Meddig?
Egyébként még megnézném a helyedben az MSI honlapját, hogy milyen ramokat ajánl a laphoz. Ha nincs köztük a tied, a Bluefish még mindig hivatkozhat inkompatibilitásra...
Benézhetsz >>ebbe a topicba<< is, és meglesheted, ki milyen rammal használja a lapját.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#575 Felhasználó inaktív   Calyd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 22:14

Idézet: INT21H - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:40

A kérésed teljesen jogos. Apropó, otthon milyen memtesztet futtattál ? Meddig?
Egyébként még megnézném a helyedben az MSI honlapját, hogy milyen ramokat ajánl a laphoz. Ha nincs köztük a tied, a Bluefish még mindig hivatkozhat inkompatibilitásra...
Benézhetsz >>ebbe a topicba<< is, és meglesheted, ki milyen rammal használja a lapját.

Nem tudom milyen memteszt volt, mert ebben nem vagyok annyira otthon,de kb 20 perces volt. Bar szamomra a legjobb memteszt az, hogy havernal tobb mint fel eve ment a ram hibatlanul...
De mar mind1, mert fater hazahozta a gepet - tudtom nelkul :(
A fura az, hogy a csoka nekem a telefonba azt mondta, hogy rossz a memoria, apumnak meg azt, hogy csak a csatlakozo resz volt koszos, es megtisztitas utan mar jo volt. En ezt kisse erdekesenek talalom...
Vegulis nekem jo, csak tenyleg ne legyen semmi baja a lapnak. Most kicsit neki allok tesztelgetni. Ezelott attol is kiakadt, ha beraktam egy winyot :) Viszont ha megint vacakol, visszaviszem es addig el se hozom, amig ki nem cserelik :)

#576 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 21:39

Idézet: Calyd - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:14

A fura az, hogy a csoka nekem a telefonba azt mondta, hogy rossz a memoria, apumnak meg azt, hogy csak a csatlakozo resz volt koszos, es megtisztitas utan mar jo volt. En ezt kisse erdekesenek talalom...

Így már jártam, csak az nem a bolt tesztje során derült ki. Vettem egy RAM  modult, beraktam, memtest sorra hozta ki a hibákat. Kiszedtem, sűrített levegővel kifújtam a csatlakozót, azóta is működik minden rendesen.

Más kérdés, hogy a jelek szerint a bolt össze-vissza beszél :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#577 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 21:41

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 21:39

Így már jártam, csak az nem a bolt tesztje során derült ki. Vettem egy RAM  modult, beraktam, memtest sorra hozta ki a hibákat. Kiszedtem, sűrített levegővel kifújtam a csatlakozót, azóta is működik minden rendesen.

Más kérdés, hogy a jelek szerint a bolt össze-vissza beszél :)

Jóhogy, nem akar cserélni  :down:

#578 Felhasználó inaktív   Fyz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 12:56

Na a videókártyám ventija újra kattog 2 hónap szünet után, mikor is blüfishes kolléga tanácsára beolajoztam. Na gondolom visszaviszem, és most nézem neten az árlistát, és hopp drágább mint amikor vettem^^
Kiváncsi vagyok arra, hogy ezúttal is a felajnálott ár a jelenlegi lesz-e^^
Hell is here

#579 Felhasználó inaktív   Fyz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:49

No, felhívtam a kedves kollégákat, és előadtam a sztorit (kerreget, a por kifújása nem oldotta meg, azt azt tanácsolták, hogy gépolaj, az megoldotta, de most két hónappal rá újra szar). Hát a kedves (szervizes) kolléga nem hatódott meg, azt mondta, hogy nem tud mit csinálni, kifújhatja levegővel, de azt se tudja mivel nincs.
Mondom, hogy dísznek van-e a garancia (persze mindketten tudjuk, hogy igen -.-), csináljanak vele vmit, cseréljék ki a ventit egy másikéval.
Erre mondja, h kicserélhetné, de nem teszi, mivel akkor nem tudja eladni a másikat. Adjam be, és 15 napra továbbküldik és majd ott megcsinálják.
Kérdezem, ogy tudnak arra az időre cserét adni? Naná, hogy nemmel válaszolt -.-
Vki hozzmátud vágni vmi tanácsot? Mert ha a mélyen tisztelt bülfish kollégákon múlik, várhatom azt, hogy szénnéégjen a kártya amikor leáll a venti, vagy, hogy beleőrüljek a kattogásba -.-

Hopp azt lefelejtettem, hogy a telefon után próbálkoztam egy operation:olaj 2. kiadással, de jutalmul még jobban kattog. -.-

Szerkesztette: Fyz 2005. 03. 10. 15:55 -kor

Hell is here

#580 Felhasználó inaktív   GreaT 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 11. 20:50

A következő történt: Abit NF7-s V2.0 vásárlás kb 1 éve. Akkoriban még kurrens cikknek számított és elég gyorsan elkapkodták. Telefonon elrakat, felutazás Pestre. Doboz átvesz, nem néz bele, kifizet haza autó. Otthon csodálkozás ohne ATA/Floppy kábelek és hátlap és még hiányzott a serillel átalakító is. Telefon kiscsaj felveszi: A fenti dolgok nem tartozékok, jó akkor szeretném ha mindent összeszednének és ha mindek ok, akkor telefonáljanak és már megyek is érte. Eltelt 1 hét semmi, telefonon a  kiscsaj: Megvan minden mehetek érte. Autó, utazás: Kérdezem hogy hol a cucc? Terjesen hülye arckifejezéssel mindja, hogy ő nem tud róla semmit. Mejek a szervízbe, ott kértem a kábeleket erre a faszikám hoz nekem round-os kábel szettet aminek meg is örültem, mivel nem is az jár az alaplaphoz. Jó akkor jöjjön az Serillel..... ÁÁÁÁ az nem tartozéka az alaplapnak... Jó menjek a boltban majd ott intézkednek... Tudományos eladó gyerek: őőőő az tényleg nem tartozék és nem is tudja, hogy mi az.... Kérdezem tőle: Te itt dolgozol? Láttál már NF7-S dobozt? Igen, és olvasni is tudsz? Igen, akkor szerinted mit jelent a Serillel felírat a bal felső sarokban? Őőő nem tudja... Jó, akkor addig várok, amíg nem hoztok egyet a nagykerből. Kis suttogás/fej összedugás.. A tudományos eladó gyerek hátra megy, majd érkezik, kezében a hőn óhajtott Serillel átalakítóval. Na itt van az "enyém" odaadom neked. Érdekes az előbb még azt sem tudtad, hogy mi ez????
Chaintech VNF4 Ultra Zenith VE; AMD A64 3200+@2450 ; Arctic Cooling Freezer 64 ; 2*512M Kingmax Hardcore ; Sapphire X800Pro@XT  ; 160G Samsung SATA ; Glacialtech IceCrown 1000 ; Audigy2 ZS ; Coolink AP-450DX ; Fujitsu-Siemens T19-1 ; Genius 5.1 HT (wood)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.