Bluefish Tapasztalatok
Elküldve: 2005. 02. 22. 12:10
Mivel a kereskedőknek van a több pénzük a lobbizásra, az fvm nem igazán kapott jogosítványokat, hogy ne csak általános problémák ellen lépjen fel, hanem egy-egy vásárló érdekvédelmében is segíthessen...
Pedig annak lenne nagy ereje, ha a vásárló joga sérül, akkor kimenne az fvm, megvizsgálná majd büntetne egyre nagyobb összeggel, egy idő után megtanulnák a kereskedők a helyes rendet...
De amíg tudják, hogy maximum unatkozó jogászok fogják beperelni őket egy pár tizezer forintos dologért, addig vissza is élnek vele.
Talán elöbb-utóbb a verseny kiszorítja az ilyen kereskedőket, de ehez az is kell, hogy a vásárló ne menjen be egy olyan boltba amiről ilyen hírek terjednek, csak azért mert ott 500ft-tal olcsóbb valami.
Elküldve: 2005. 02. 22. 12:51
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10
Mivel a kereskedőknek van a több pénzük a lobbizásra, az fvm nem igazán kapott jogosítványokat, hogy ne csak általános problémák ellen lépjen fel, hanem egy-egy vásárló érdekvédelmében is segíthessen...
Pedig annak lenne nagy ereje, ha a vásárló joga sérül, akkor kimenne az fvm, megvizsgálná majd büntetne egyre nagyobb összeggel, egy idő után megtanulnák a kereskedők a helyes rendet...
De amíg tudják, hogy maximum unatkozó jogászok fogják beperelni őket egy pár tizezer forintos dologért, addig vissza is élnek vele.
Talán elöbb-utóbb a verseny kiszorítja az ilyen kereskedőket, de ehez az is kell, hogy a vásárló ne menjen be egy olyan boltba amiről ilyen hírek terjednek, csak azért mert ott 500ft-tal olcsóbb valami.
Fogyasztóvédelmi törvény, mint olyan nincs, ugyanakkor ellent kell mondjak neked, ugyanis a honi szabályozás az átlag európai szintnél is jobban védi a fogyasztót. Hogy mást ne mondjak; tőlünk nyugatabbra egyáltalán nem ismerik a jótállás fogalmát, más kérdés, hogy a problémás esetek általában sokkal gördülékenyebben szoktak arrafelé megoldódni.
Nem az a baj itthon, hogy a törvények nem védik a fogyasztót, hanem az, hogy mindenki sz@rik a törvényekre.
Szerk: Ja egen, és az FVF (már) nem hatóság, ergo nem is büntethet.
üdv
R.
Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 22. 13:12 -kor
Elküldve: 2005. 02. 22. 13:12
Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:51
Nem az a baj itthon, hogy a törvények nem védik a fogyasztót, hanem az, hogy mindenki sz@rik a törvényekre.
üdv
R.
Hát igen, ha a mentalitás olyan, amilyen, szabályozhatják sokkal szigorúbban is a dolgot, nem lesz nagy változás.
Elküldve: 2005. 02. 22. 13:33
Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:12
Szerintem azt kellene minél előbb elérni, hogy a vásárlók ismerjék a jogaikat, illetve a megfelelő helyen és időben tudjanak élni (nem visszaélni) velük.
üdv
R.
Elküldve: 2005. 02. 22. 13:53
Idézet: Renwick - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:33
üdv
R.
Meg azt, hogy az üzlettulajdonosok is rájöjjenek: a vevőt megtartani kell, nem minél gyorsabban, minél jobban kiszipolyozni.
Szerkesztette: Etele 2005. 02. 22. 13:54 -kor
Elküldve: 2005. 02. 23. 08:05
a kisker meg lenyeli
Elküldve: 2005. 02. 23. 08:35
Idézet: Richardka - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:05
a kisker meg lenyeli
Pontosan.
Én is tudok olyan nagykerről, amelyik az átvételkor kifizetett összeget téríti meg/írja jóvá a kereskedőnek zömében abban az esetben, ha nem tudja (vagy nem akarja) a hibás terméket időben javítani/cserélni.
Nyilván ez elsősorban azoknál a nagykereskedőknél működhet, akiknek kiterjedt gyártói kapcsolataik vannak, illetve amúgy is akkora a profitjuk, hogy esetenként a meghibásodott alkatrész beszerzési árát minden különösebb probléma nélkül bebukhatják. Ezek a nagykerek -- részben éppen az imént vázoltak miatt -- azonban jellemzően nem a legolcsóbb helyek, így a kiskerek jelentős része, -- akik minél nagyobb árrést akarnak realizálni, vagy éppen ők akarnak lenni a legolcsóbbak -- nem ezekhez a nagykereskedőkhöz fog menni árut beszerezni.
Abban az esetben természetesen nehezebben járható ez az út, ha az áru "nem tisztázott" körülmények közepette érkezett az országba, netán a kiskereskedő egyben az importőr is, mindkét eset fennállása esetén pedig végképp problémás lehet az ügy.
üdv
R.
Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 23. 08:40 -kor
Elküldve: 2005. 02. 23. 09:28
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10
Gondolom a FVM-mel a FogyasztóVédelem-re akartál célozni. De az a Földművelésügyi Minisztérium.... maradjunk csak az FvF kifejezésnél...
BF : on!
Üdv!
Elküldve: 2005. 03. 01. 20:55
Már 40 munkanap is letelt, de basznak visszaadni az árát, mert ők erről nem tehetnek(Miért én tehetek?). Holnap megint bemegyek és kiverem belőlük.
Elküldve: 2005. 03. 02. 00:11
http://www.vg.hu/index3.php?app=cikk&datum...03-01&r=33&c=53
A 2004-es bruttó árbevétel a 16boltból majdnem 3Mrd, tehát a Mistrálhoz mérhető, igaz az nem franchise.
A garrendezés jogszabályi változásai nyilván a piacra bízzák az ilyen ügyek rendezését, tehát kár asztalt csapokodni különféle papírokkal, a legközelebbi (nem)vásárlással tudod szankcionálni őket. Ezekből az esetekből leginkább tanulni érdemes, mást aligha lehet csinálni, max felesleges gyomorideget és stresszt.
Elküldve: 2005. 03. 02. 11:45
Idézet: Charles - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:28
A megszokás hatalma, ott több dolgom van mint az fvf-nél.... :confused:
Szerkesztette: pjotr007 2005. 03. 02. 11:46 -kor
Elküldve: 2005. 03. 02. 17:02
Tök jó, hogy rátaláltam erre a topicra, mert héten nekem is gondom akadt a kékhalnál.
Bevittem a gépet, hogy nézzék már meg a lapot, mert szerintem rossz az alaplap (msi k8n neo platinum - nem az én választásom, nem szidni
Kicseréltem a ramot szobatárs ugyanilyen ramjára, azzal felment a Windows, de a warcraft folyton kilépett. Ez már kissé bosszantott.
Lényeg a lényeg, elvittem bf-be, erre telefonba aszondja a szervizes srác hétfőn, hogy rossz a ram. Én nem nagyon akarom elhinni, mert más gépben meg tökéletesen szuperál, és csak nálam indul a gép 3 biosresetre 3 féleképp
Arra gondoltam, hogy amikor megyek érte, akkor megkérem a srácot, hogy előttem futtassa a memtesztjét (amúgy otthon nyomtam azt is, és semmit nem talált, milyen érdekes, ugye?
Vagy ötlet, hogy mit tegyek?
Elküldve: 2005. 03. 02. 20:40
Idézet: Calyd - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 17:02
Vagy ötlet, hogy mit tegyek?
A kérésed teljesen jogos. Apropó, otthon milyen memtesztet futtattál ? Meddig?
Egyébként még megnézném a helyedben az MSI honlapját, hogy milyen ramokat ajánl a laphoz. Ha nincs köztük a tied, a Bluefish még mindig hivatkozhat inkompatibilitásra...
Benézhetsz >>ebbe a topicba<< is, és meglesheted, ki milyen rammal használja a lapját.
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2005. 03. 04. 22:14
Idézet: INT21H - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:40
Egyébként még megnézném a helyedben az MSI honlapját, hogy milyen ramokat ajánl a laphoz. Ha nincs köztük a tied, a Bluefish még mindig hivatkozhat inkompatibilitásra...
Benézhetsz >>ebbe a topicba<< is, és meglesheted, ki milyen rammal használja a lapját.
Nem tudom milyen memteszt volt, mert ebben nem vagyok annyira otthon,de kb 20 perces volt. Bar szamomra a legjobb memteszt az, hogy havernal tobb mint fel eve ment a ram hibatlanul...
De mar mind1, mert fater hazahozta a gepet - tudtom nelkul
A fura az, hogy a csoka nekem a telefonba azt mondta, hogy rossz a memoria, apumnak meg azt, hogy csak a csatlakozo resz volt koszos, es megtisztitas utan mar jo volt. En ezt kisse erdekesenek talalom...
Vegulis nekem jo, csak tenyleg ne legyen semmi baja a lapnak. Most kicsit neki allok tesztelgetni. Ezelott attol is kiakadt, ha beraktam egy winyot
Elküldve: 2005. 03. 08. 21:39
Idézet: Calyd - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:14
Így már jártam, csak az nem a bolt tesztje során derült ki. Vettem egy RAM modult, beraktam, memtest sorra hozta ki a hibákat. Kiszedtem, sűrített levegővel kifújtam a csatlakozót, azóta is működik minden rendesen.
Más kérdés, hogy a jelek szerint a bolt össze-vissza beszél
Elküldve: 2005. 03. 08. 21:41
Idézet: Friczy - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 21:39
Más kérdés, hogy a jelek szerint a bolt össze-vissza beszél
Jóhogy, nem akar cserélni
Elküldve: 2005. 03. 09. 12:56
Kiváncsi vagyok arra, hogy ezúttal is a felajnálott ár a jelenlegi lesz-e^^
Elküldve: 2005. 03. 10. 15:49
Mondom, hogy dísznek van-e a garancia (persze mindketten tudjuk, hogy igen -.-), csináljanak vele vmit, cseréljék ki a ventit egy másikéval.
Erre mondja, h kicserélhetné, de nem teszi, mivel akkor nem tudja eladni a másikat. Adjam be, és 15 napra továbbküldik és majd ott megcsinálják.
Kérdezem, ogy tudnak arra az időre cserét adni? Naná, hogy nemmel válaszolt -.-
Vki hozzmátud vágni vmi tanácsot? Mert ha a mélyen tisztelt bülfish kollégákon múlik, várhatom azt, hogy szénnéégjen a kártya amikor leáll a venti, vagy, hogy beleőrüljek a kattogásba -.-
Hopp azt lefelejtettem, hogy a telefon után próbálkoztam egy operation:olaj 2. kiadással, de jutalmul még jobban kattog. -.-
Szerkesztette: Fyz 2005. 03. 10. 15:55 -kor
Elküldve: 2005. 03. 11. 20:50

Súgó
A téma zárva.