HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 00:20

á örök érvényű dolog: minél nagyobb egy bolt/hálózat/ annál inkább nem törődik a vásárlóval...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#902 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:48

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:20

+ Végképp LOL a mai világban pénzt ELŐRE adni :pokeas2:

Én is igy vagyok, ha vmi kell és nincs a kiszemelt boltban akkor addig megyek amig nem találok vhol.
De a majd lesz 2 nap mulva dumára én sem adok.

Üdv.

#903 Felhasználó inaktív   Zsigmond 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 12:33

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 12:03

2006. május 13. szombat. 12 óra.
Budapest Teréz körúti bolt.
Verőfényes napsütés.

Beléptünk a boltba, gondolván, milyen kis frankó gépet fogunk itt összepakoltatni és örülni neki.
A srác végignézte a listánkat, eléggé segítőkészen ki is javította, illetve felajánlotta, hogy mivel tudja a náluk nem kapható alkatrészeket helyettesíteni.
Mondta a srác, hogy természetesen aznapra már nem tudják összeszerelni.
Sebaj, gondoltuk (akkor), pár napot lazán tudunk várni.

A végösszeg 180 eFt körülre rúgott, ebben egy középkategóriás gép volt, tft monitorral.
A haverom örült, hogy milyen jó is lesz lecserélni a PI 200MMX-et.

Előleg otthagyása után reménykedve a következő hétben, vártuk a csodát.
Szerda magasságában rátelefonáltunk érdeklődve, hogy hogy, s mint áll a gépünk.
Csalódottan vettük tudomásul, hogy bizony a gépből bizony tetemes mennyiségű alkatrész hiányzik még, jelenleg nincs raktáron.
Próbáljuk meg a következő héten.
Nem örültünk, de hát gondoltuk, bízzunk meg bennük, egy hét pluszt talán még megér.

A következő héten csütörtökön ismételten felkerestem telefonon a boltot.
Roppant kínos keresgélés után közölték, hogy még mindig több alkatrész hiányzik (pl. alaplap, táp, monitor)
Rákérdeztem, hogy milyen sűrűn van árúrendelés.
A srác azonnal mondta, hogy bizony ők minden nap rendelnek.
Kérdeztem ismét, hogy akkor most meddig várjunk véleménye szerint?

A fiatalember már kevésbé kedvesen és türelmesen válaszolt, hogy nem tudja.
Kis hallgatás után (mert anyázni, felesleges köröket futni azért nem fogok ugye telefonba) szépen elbúcsúztunk.

Mai nap ismételt megkeresés után már szinte vártuk, hogy a válasz ismételt nem lesz.
Nyertünk.

A konfigurációból még mindig hiányzik mind az alaplap, mind a tápegység. (legalábbis nekünk ezt mondták)
  • 3 hét.
  • napi rendelések
  • 3 telefon a mi részünkről (mert hát zaklatni csak nem zaklatja az ember a dolgozó embert)
  • 0 telefon az ő részükről (nagyon dolgoztak)
Mindenesetre tanulságos volt számomra, számunkra, hogy adott esetben rossz lóra tettünk, amikor a BlueFish-t bíztuk meg egy saját szakmai területükbe tartozó munkával.
Remélem másnak jobb tapasztalata volt, vagy lesz velük de én SOHA, SENKINEK nem ajánlom többet azt a boltot.

Kedves Delawer!

Van vmi fejlemény az ügyedben azóta? Érdekelne...

Zs. :rolleyes:

#904 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 16:14

Hát, kicsit is elgondolkodó ember ezek után röptében visszakéri a pénzét és elporzik... :rolleyes: Egy dolog, ha a garis ügyintézésnél szívóznak, de hogy az új vásárlónak sem tesznek kedvére, az több mint furcsa...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 06. 07. 16:15 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#905 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:53

Idézet: Zsigmond - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 12:33

Kedves Delawer!

Van vmi fejlemény az ügyedben azóta? Érdekelne...

Zs. :rolleyes:

A végeredmény az lett, hogy egy ismételt, eléggé szigorú hangvételű telefont ejtettünk még pénteken (jún.02).
Kb. másfél óra múlva jött egy hívás a srácnál:
"lehet jönni a gépért..."

Ennyi. Amúgy "megértem" mindazokat, akik lelúzerezik azokat, akik szerint butaság bluefish, mistral, tudomiski-nél venni a gépet.
Teljes nyugalommal mondom, hogy mivel mindenkinek megvan a maga szakterülete mindenki találkozik olyan dolgokkal, amiken kiakad és lelúzerezi a társadalom azon tagjait, akik beleesnek egy ilyen hibába.

Nem velem, veled, vagy azzal van a gond, aki ismét elmegy egy ilyen boltba.
A gond ott van, hogy a nagynevű EU égisz alatt mind a mai napig szarnak egyesek arra, hogy egy adott szolgáltatást nem lehetne így, ilyen szinten végezni.

A lúzerezést azért nem szeretem, mert majd mindenki találkozik olyan esetekkel a mindennapokban, ami alapján le lehetne lúzerezni a másikat.
- sírunk, mert nem jön időben a vonat (hülye MÁV szolgáltatás), miért nem jársz kocsival vazze...
- sírunk mert elakadunk hazafelé a belvárosi forgalomban, miért kell neked kocsival közlekedni az állandóan feltúrt pesti utakon az örökös dugókban
- sírunk, hogy az a rohadt villamos, metró mindig dugig van és koszos, meleg, büdös
- sírunk mert a Windows megint bekrepált (a felhasználók iszonyatos nagy része CSAK windows-t használ, gőzük sincs az "alternatív" oprendszerekről, programokról.

Egyszerűen a legtöbb ember valamilyen szempontból mérlegel és próbál dönteni.
Ne lúzerezzük már itt egymást, nem egymással, hanem az adott szolgáltatással van a gond kérem.

javítás: elírás

Szerkesztette: Delawer 2006. 06. 08. 20:54 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#906 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:56

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:53

A gond ott van, hogy a nagynevű EU égisz alatt mind a mai napig szarnak egyesek arra, hogy egy adott szolgáltatást nem lehetne így, ilyen szinten végezni.
.
.
.
Egyszerűen a legtöbb ember valamilyen szempontból mérlegel és próbál dönteni.
Ne lúzerezzük már itt egymást, nem egymással, hanem az adott szolgáltatással van a gond kérem.

Ez így is fog maradni jó ideig, sz*rni fognak rá. Sőt, ezt lassan már bátran vállalni is fogják egyre több helyen.

Van egy olyan ismerősöm, aki egy az egyben azt vallja, amit te: ő igenis elmegy ezekbe a boltokba vásárolni ha ott a legolcsóbb a kiszemelt... olyan alapon, hogy az áru az áru mindenhol, az elvárható minimumot minden boltban kell teljesíteniük. Nem érdekli a veszély, pedig tud róla. Addig fog járni a korsó...

Felelőtlen hozzáállás ez és ezzel nem téged akarlak megsérteni. Jó, hogy most meg tudtad oldani a problémád, de járhattál volna rosszabbul is, illetve még lehet gond a jótállással később. Amit írtál példákat, sántítanak. Egyszerűbb egy boltot kikerülni, mikor van sok másik, az árak sacc/kb mindenhol egy szinten vannak, minden dolgot máshol éri meg venni (kivéve ezeket a fekete listás boltokat). Nem hasonlítható össze a helyzet a tömegközlekedés és házi op-rendszerhasználat alternatíváival.

Ez olyan, mint amikor valaki felelőtlenül az egészségét teszi ki kockázatnak (pl. veszélyes sport) és ha baj van, azzal érvel, hogy arra ott az orvostudomány, a többi cselekvési alternatívának (más hobbi) is lett volna hasonló veszélye. Ezt csak bemagyarázza magának.
Az orvosok is úgy tudnak csak jó hatásfokkal segíteni, ha a leendő páciens is mindent megtesz, hogy az egészségét megőrizze, ez az ő feladata marad. A segítség egyik fele csak rajta múlik. Ilyen a fogyasztóvédelem is: a vevőnek is gondosan el kell kerülni a veszélyeket. Akkor is törekedni kell a megelőzésre, ha nem lehet biztosra menni. Milyen alapon várja a vevő a segítséget, ha a saját körültekintési feldatát sem volt hajlandó komolyan venni. Tömeges felelőtlenségen a fogyasztóvédelem (ókori római bölcsesség: a jog az élelmeseknek íródott) nem tud segíteni. Jó, ha az óvatosakat meg tudják védeni. Aki nagyon önfejű, annak nem vagy csak nehezen lehet segíteni.

Persze (az egyre elkerülhetetlenebbnek tűnő) kockázatot lehet és sokszor kell is vállalni, de a panasz akkor már értelmét veszti.

Szerkesztette: N0zer0 2006. 06. 09. 10:02 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#907 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:26

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 20:53

teljesen egyetertek veled, hogy nem varhato el egy hozza nem ertotol, hogy tudja, hogy melyik boltba szabad, es melyikbe nem vasarolni! (persze sokszor erdemes kikerni egy hozzaerto tanacsat, de ez sem szabad, hogy alapfeltetel legyen.)

DE: a tortenetednek van egy szamitastechnikatol fuggetlen resze. bementel egy boltba, ahol eloleg fejeben kotottel egy szerzodest. (btw nem foglalo volt az?) innentol kezdve teljesen mindegy, hogy autot vasaroltal, lakast, vagy egy szolgaltatast rendeltel meg (mondjuk telefon bekotese). az, hogy a szerzodesbe szereplo (ha nem szerepelt, akkor miert irtad ala?) hataridot nem tartotta a ceg, mar eleg ok lett volna, hogy hatarozottabban lepj fel az ugyben! ha ez ellen nem lepsz fel, na AZ a luzerseg! ;)

a kerdes szamitastechnikai oldala csak annyi, hogy itt fordulnak elo ilyen szerzodesszegesek a leggyakrabban.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#908 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:23

Nem "lúzereztem" le senkit, nem is állt szándékomban. Egyszerűen nem értem, hogy ha valaki komoly panasszal jön erre a fórumra, látja, hogy jópár ember panaszkodott az adott cégre korábban, akkor miért reméli, hogy neki minden simán fog menni? Nagyon optimista hozzáállás, és szerintem alaptalanul az. De persze mindenki a saját szerencséjének kovácsa, és hőn remélem, hogy tökéletesen fog működni a gép, mert ha nem, hát előre megjósolhatóan kellemetlen percek (órák, hetek, hónapok) fognak következni...
Furcsállom, amikor emberek azt várják, hogy valami csoda folytán majd csak megjavul egy cég hozzáállása, miközben továbbra is ott vásárolnak. Amíg viszont a vevők többsége szó nélkül elfogadja a többhetes, hónapos késéseket, a jogszabályellenes jótállásos ügyintézést (ami több tízezres károkat okoz a vásárlónak esetenként), addig ez nem fog megváltozni - ugyanis belőlünk élnek, és a pénzünkkel szavazunk arra, melyik cég maradjon életben és melyik nem. És ez nem csak a számtech üzletekre vonatkozik...  :(

#909 Felhasználó inaktív   Zsigmond 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:05

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:23

Nem "lúzereztem" le senkit, nem is állt szándékomban. Egyszerűen nem értem, hogy ha valaki komoly panasszal jön erre a fórumra, látja, hogy jópár ember panaszkodott az adott cégre korábban, akkor miért reméli, hogy neki minden simán fog menni? Nagyon optimista hozzáállás, és szerintem alaptalanul az. De persze mindenki a saját szerencséjének kovácsa, és hőn remélem, hogy tökéletesen fog működni a gép, mert ha nem, hát előre megjósolhatóan kellemetlen percek (órák, hetek, hónapok) fognak következni...
Furcsállom, amikor emberek azt várják, hogy valami csoda folytán majd csak megjavul egy cég hozzáállása, miközben továbbra is ott vásárolnak. Amíg viszont a vevők többsége szó nélkül elfogadja a többhetes, hónapos késéseket, a jogszabályellenes jótállásos ügyintézést (ami több tízezres károkat okoz a vásárlónak esetenként), addig ez nem fog megváltozni - ugyanis belőlünk élnek, és a pénzünkkel szavazunk arra, melyik cég maradjon életben és melyik nem. És ez nem csak a számtech üzletekre vonatkozik...  :(

Így igaz kedves Ariadne!
Kezdhetnénk sorolni, hogy mely területeken nem működnek rendesen a dolgok ebben az országban (bíróság, rendőrség, kereskedelem, szolgáltatások stb..) miért pont a BF-ben lenne minden felhőtlen? :p
Majd ha a lehetőségek felnőnek az igényekhez (merthogy igény az már van hajajj) akkor lesz egyensúly (szerintem). Sokan hasonlítják pl. a kis boltok szolgáltatásaihoz a nagy bolthálózatokét. Nos ez elég ferde szemszög, mert egy egyedülálló otthonos kis üzlet 1000-ed annyi forgalmat generál ergo sokkal kevesebb a panasz is... Érdekes, hogy az összes nagyobb számtecbolt hálózatról rossz hírek keringenek..mindenki feketeseggű a magyar számtech piacon? (mielőtt megvádolnátok nem vagyok érdekelt, a zeneiparban dolgozom, bár több évig jártam számtech nagykerekbe is ezért-azért :D) És vajon mi a helyzet a nagykerekkel? Ők feddhetetlenek (nagyon nem)? Merthogy az ő tevékenységükön (is) múlik hogy a boltálózatok tudják e rendben teljesíteni a vállaltakat..Speciel én vásároltam már a BF ben, volt is gubancom de megoldottuk kompromisszumosan. :up:

#910 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:35

Idézet: Zsigmond - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:05

Így igaz kedves Ariadne!
Kezdhetnénk sorolni, hogy mely területeken nem működnek rendesen a dolgok ebben az országban (bíróság, rendőrség, kereskedelem, szolgáltatások stb..) miért pont a BF-ben lenne minden felhőtlen? :p
Majd ha a lehetőségek felnőnek az igényekhez (merthogy igény az már van hajajj) akkor lesz egyensúly (szerintem). Sokan hasonlítják pl. a kis boltok szolgáltatásaihoz a nagy bolthálózatokét. Nos ez elég ferde szemszög, mert egy egyedülálló otthonos kis üzlet 1000-ed annyi forgalmat generál ergo sokkal kevesebb a panasz is... Érdekes, hogy az összes nagyobb számtecbolt hálózatról rossz hírek keringenek..mindenki feketeseggű a magyar számtech piacon? (mielőtt megvádolnátok nem vagyok érdekelt, a zeneiparban dolgozom, bár több évig jártam számtech nagykerekbe is ezért-azért :D) És vajon mi a helyzet a nagykerekkel? Ők feddhetetlenek (nagyon nem)? Merthogy az ő tevékenységükön (is) múlik hogy a boltálózatok tudják e rendben teljesíteni a vállaltakat..Speciel én vásároltam már a BF ben, volt is gubancom de megoldottuk kompromisszumosan. :up:

Az igények egy dolog, a jogszabályok egy másik. Ezer bocsánat, ha elvárom, hogy ha én betartom ezeket a munkám során, akkor más is ismerje és tartsa be a sajátjánál. A számtech piacon vannak jók is szerencsére, most már én is találtam olyat, ahol érdekes módon képesek betartani a játékszabályokat. A rosszakba meg nem megyek...
A nagykerek engem, mint vásárlót egyáltalán nem érdekelnek, oldják meg a kiskerek, ha gondjuk van velük, ez az ő egyéni szociális problémájuk. Ők állnak üzleti kapcsolatban a nagykerrel, a vásárló nem...
A kompromisszumos megoldások közül pedig eddig mindről kiderült, hogy a vásárló nem is tudta, mihez képest kellene kötnie a kompromisszumot, és így végül mégiscsak többet vesztett, mint amennyire számított. Kivéve persze egy-két franchise üzletüket, azokról hallottam jókat is korábban, ez tény. Bár újabban kezdenek bezárni valamiért...
Javíthatatlan pesszimista vagyok ebben a témában, no... :Đ

Szerkesztette: Ariadne 2006. 06. 09. 14:37 -kor

#911 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:47

:) Elismerem, a legnagyobb hibát ott vétettem, vétettük, hogy nem informálódtam az adott boltról.
Ez volt az első alkalom, hogy betértünk oda, és erősen kétlem, hogy lenne második alkalom.

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy sajnos a boltokkal van a gond, nem pedig az "ostobácska" vevőkkel.
Persze erősen kétlem, hogy a BlueFish az én vásárlóerőm hiányától fog térdrekényszerülni, ez balga gondolat:)
-- Legyen egy jó napod! --

#912 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 20:01

ariadne, megoszthatnál jó helyet akkor. akár priviben
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#913 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:32

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 1:20

á örök érvényű dolog: minél nagyobb egy bolt/hálózat/ annál inkább nem törődik a vásárlóval...

Ez (így) nem igaz. Ólcsó bolt --> Ólcsó (alulfizetett) emberekkel --> Ólcsó "szinvonal"
És a piaci igények határozzák meg a dolgokat. Drága boltok itthon igen hamar becsődölnek, mert magyar vásárlók 90-95%-nak ólcsó cucc kell. Képesek fél országon átutazni, hogy megvegyenek 100Ft-al ólcsobban egy CD nélküli vagy rövidebb garanciás, DE ólcsó terméket.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#914 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 15:20

Újabb adalék kékékhez :

Vettem dobozos A64 3200+ -t az Örsön. Kétszer (2!!) kérdeztem meg hogy van-e Venice magos A64 raktáron.

a) előtte telefonon, mikoris mondták hogy már CSAK Venice magos van

b) személyesen: "Ugye, akkor ez most Venice magos?"

...és MÉGIS:

Kép

Hátszóval...!!  :think:  :think:
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#915 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:43

Dobozon at jol olvashato a proci sapkajan levo termekkod, abbol egyertelmuen kiderul, hogy milyen magos.

Ja, hogy valaki lusta volt felkeszulni a roviditesekbol, es besz*pta?
Azert a bolt a hibas?

Szerkesztette: nyunyu 2006. 06. 25. 16:45 -kor

#916 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 18:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:43

Dobozon at jol olvashato a proci sapkajan levo termekkod, abbol egyertelmuen kiderul, hogy milyen magos.

Azert a bolt a hibas?

A hibás tájékoztatás miatt egyértelműen a bolt a hibás. És jogos lesz a reklamáció.
... a trip back in time is all I need ...

#917 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 05:48

A számlán termékmegnevezésként mi szerepel?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#918 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:48

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:54

A hibás tájékoztatás miatt egyértelműen a bolt a hibás. És jogos lesz a reklamáció.

Naigen, csak amikor 3 boltos egybehangzóan azt fogja állítani, hogy ők bizony azt mondták, te meg, hogy ezt, akkor meg lehet tippelni, hogy mi lesz a vége. :( A számla számít.

#919 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:59

Így van. És sanszos, hogy a számlán nem szerepel a mag rev.je. :D

#920 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:43

Azert a bolt a hibas?

Összetévesztesz engem a teszkóban található vonalkódleolvasókkal. Nemá' nekem kelljen kódokat bebifláznom.

Én vagyok A VEVŐ. Azért kérdezek, mert vmit nem tudok és gondolom jogos elvárás hogy válaszoljanak arra a bolt alkalmazottjai.

Ezt remélem nem gondolod komolyan hogy ilyen szinten fel kellene készülnöm a termék egy olyan jellemzőjéből, ami a dobozon sincs feltüntetve?

Azt én értem, hogy szerinted hasznos (mert így van) a kódok ismerete, de ezt nem lehet senkitől sem elvárni.

Amúgy a számlán ott van hogy Venice tehát nem kételkedtem benne ott a boltban (3. megerősítés)
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.