HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 08:51

Üdv

Ha lehetőségem van rá, akkor használt cuccost ma már a Bolhán veszek. Anno itt vettem a mostani gépem alapját is, azóta voltak fejlesztések. 15 perc alatt sikerült anno gépet beszereznem itt, jó áron, sőt akitől vettem, házhoz hozta, beüzemelte a hardware-t az adott, megállapodott áron. Tehát, megállapodtunk az árban, majd ezt követően kértem meg, hogy hozza ki a gépet, alapban üzemelje be, és mindezt megtette árváltozás nélkül, pedig van  benzinköltség, idő.  ;)   ;)  ( Nem mindig a haszon mértéke a legfontosabb szempont itt a HWSW-n.Néha vannak költségek is, melyek adódnak, például az én esetemben, de fontos a segítségnyújtás is. A gyakorlatlanságból kifolyólag, nem tudtam volna rátenni az Athlonra a hűtőbordát, illetve a szállítást sem tudtam volna megoldani, mivel nincs gépkocsim. Ház, táp, alaplap, proci, ram amit vettem anno.Köszönet érte még 1X, ha netán olvassa, tudja hogy róla van szó. ;)  ;) )

Azóta vettem használt cuccost, 3 nap garral, semmi gond vele. Szeretem a Bolhát, és nagyobb bizalmam van az itteni tagokhoz, mint bárki máshoz. ;)

Nem a hozzászólások száma határozza meg, ki a megbízható, vagy sem. Azonban, ha figyelsz a Bolhán, olvasgatsz, tudod kik azok, akik hosszabb ideje vannak itt. Ezen tagokra panasz nem igazán van, tehát korrekten üzletelnek. Ez pedig a megbízhatóságot jelenti számomra. Tudom körülbelül, ki, mivel foglalkozik, így ha kell valami, akkor tudom kihez nézzek be.

Nagyon fontos az alkatrész beszámítás fejlesztés esetén, mivel ez csökkentheti a fejlesztésre szánt összeget.

Szeretem a Bolhát, és ha tehetem, itt veszem meg a használt cuccost, ha találok számomra megfelelőt. Az itteni árak jók, de a megbízhatóság is fontos szempont.

Azt pedig, hogy az adott ár megfelelő, vagy sem, a vásárlónak kell eldöntenie. Nem kötelező megvenni, alkudni is lehet sok esetben. 

Üdv
      macska ;)

Ui: A Bolha nagyon jó dolog, mindig benézek ide, akkor is, ha épp nem kell semmi. Csupán azért, hogy a napi HWSW árakkal tisztában legyek, illetve hátha találok valamit, ami esetleg mégis jó lenne, persze jó áron. ;) Így vettem egy joystickot, nem is oly régen. ;) Sokan vagyunk szerintem, akik gépeik vásárlását, sokkal inkább fejlesztését, a HWSW Bolhán keresztül tudták csak megvalósítani.

Szerkesztette: Macska 2004. 04. 24. 09:04 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#122 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 15:51

Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy az ilyen "árfikázás", mások üzletének öncélú rontása miért megengedett még mindig a Bolhapiacon? :rolleyes:  :confused:

https://forum.hwsw.h...showtopic=57886

:down: 
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#123 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 16:41

Szerintem semmi probléma nincs azzal, hogy ha valaki teljesen a földtől elrugaszkodott árat ír, akkor fikázzák. Szerintem semmi önzés nincs ebben.

#124 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 16:49

Önzés? Az öncélú lehet, hogy nem jó kifejezés volt. Arra gondoltam, hogy milyen alapon fikázza az árat az, akinek vásárlási szándéka sincs? Meg egyébként is.

Anno ez is hosszú beszélgetés tárgya volt a TESZT-fórumon, de hát, mint tudjuk, a bolha reformjai elmaradtak. Nem lesz változás.

Nekem az a véleményem, hogy a bolha így a jelenlegi formájában egy nagy kalap sz*r.
De csak egyszer az én topicomba próbáljon valaki így beírni, amikor valamit el akarok adni!

#125 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 17:00

Szerintem éppen ezzel akadályozzák meg, hogy valakit nagyon becsapjanak, mert mi van, ha valakinek sűrgősen kell pont egy R9000PRO? De az árakkal nincs tisztában, és megveszi a felkínált áron, mert senki sem ír hogy ez mégsem reális ár. Akkor az szerinted jót tesz a bolhának?

#126 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 17:51

Üdv

Nehéz kérdés. Privátban esetleg, de kinek???? Az eladónak vagy a vevőnek??? :confused: Talán csak annyit írni, hogy "Ennyiért itt nem fog elmenni." Akkor jön a kérdés???? Mi a reális ár??? Szóval.... nem egyszerű. :confused:

Az árjelzés mindig érdeket sért, általában az eladóét. A reális ár kialakítása szerintem a jó, a Bolhának. ;) Ha valamit venni akarsz, körbe kell nézni máshol is. Ehhez képest tudni kell, mi az átlagár a NET-en, esetleg olvasgatni a Bolhát, akkor is, ha nem akarsz semmit venni, csupán az árak követése céljából. Más ötletem nincs. ;)

Üdv
       macska ;)

Ui: Ha valamit szándékomban áll megvenni, már minimum 1 héttel előtte vizsgálom a HWSW árakat. ;) A Bolhán is észen kell lenni, de mindenkinek az a jó ár, amit hajlandó érte fizetni. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 04. 24. 17:55 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#127 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 19:25

Én nem szoktam belepofázni, hogy ki mennyiért adja a cuccait (tulajdonképpen most se tettem :D ). De azért 2,5-3x árat kérni, hát ényhén szólva is etikátlan...  :omg:

#128 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 19:33

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:25

Én nem szoktam belepofázni, hogy ki mennyiért adja a cuccait (tulajdonképpen most se tettem :D ). De azért 2,5-3x árat kérni, hát ényhén szólva is etikátlan...  :omg:

"Kereslet és kínálat. Az áru annyit ér, amennyire szükséged van rá."
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#129 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 19:35

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:33

"Kereslet és kínálat. Az áru annyit ér, amennyire szükséged van rá."

Ja. Max. álmodban. :D

PS: bocsánat, tényleg kicsit offenzív lett. Nem annak szántam, sorry lameX.

Szerkesztette: FakeJack 2004. 04. 24. 20:07 -kor

#130 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 19:43

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:35

Ja. Max. álmodban. :D

:confused:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#131 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 19:52

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:43

:confused:

Mindegy...

(Csak arra akartam rávilágítani, hogy eléggé idealista dolog azt állítani, hogy a Bolhán az árakat a kereslet és a kínálat határozza meg (pl. néha 1-2% az eltérés a kisker árhoz képest új cuccok esetén, mégis a "nyepper"-ektől veszik meg). Persze én sem állítom, hogy rendszert kéne abból csinálni, hogy poffázzunk bele mások árképzésébe, de ilyen kirívó esetekben nem árt figyelmeztetni az eladót, hogy nagyon túlbecsülte a portékáját.) :)

#132 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 21:48

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:52

Mindegy...

(Csak arra akartam rávilágítani, hogy eléggé idealista dolog azt állítani, hogy a Bolhán az árakat a kereslet és a kínálat határozza meg (pl. néha 1-2% az eltérés a kisker árhoz képest új cuccok esetén, mégis a "nyepper"-ektől veszik meg). Persze én sem állítom, hogy rendszert kéne abból csinálni, hogy poffázzunk bele mások árképzésébe, de ilyen kirívó esetekben nem árt figyelmeztetni az eladót, hogy nagyon túlbecsülte a portékáját.) :)

Pedig jó lenne tudomásul venni, hogy senkinek semmi köze hozzá, ki, mit mennyiért ad el, és vesz meg. Az ő dolguk. A többinek kuss. (Ráígérni szabad)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#133 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 22:14

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 24, szombat - 22:48

Pedig jó lenne tudomásul venni, hogy senkinek semmi köze hozzá, ki, mit mennyiért ad el, és vesz meg. Az ő dolguk. A többinek kuss. (Ráígérni szabad)

Az esetek 99%-ában én is így látom.

#134 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 22:41

Pedig szerintem éppen az a jó a bolhában, hogy amíg itt megy az üzletelés, addig minden fórumozónak van hozzá egy kevéske köze.

#135 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 23:13

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 24, szombat - 23:14

Az esetek 99%-ában én is így látom.

Sejtem, most már csak a 100%-ot kell elérni. :)

(A legerősebb érv a kezedben van: nem kell megvenni. Kész. Nincs tovább.)
¤

#136 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 08:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 0:13

Maximálisan egyetértek!

#137 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 09:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 9:03

Maximálisan egyetértek!

És szó nélkül kell hagyni, amint az orrom előtt valakit éppen lehúznak 2x áron valamiért  :eek:

#138 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 09:41

csak úgy mellékesen: Én 2002 decemberben regisztráltam, és elötte kb egy hónapig, csak mint vendég olvasgattam a fórumot. Azért mert vkinek kevés a hozzászólása az nem egyenesen arányos azzal, hogy nem látogatja a fórumot. Ezzel csak arra akartam rávilagítani, hogy azért mert kevés hozzászólása van vkinek attól még Ő is ember, és sűrűn látogathatja a fórumot, csak nem böfög mindenbe bele. 
Ja!!! a lényeg:
én is vásárolok az úgynevezett "nepperektől" mert olcsóbb, és ha vmi bajom volt akkor szó nélkül cserélte, ráadásul még Ő kért elnézést. Ugyanez egy kiskerrel... :mad: Sőt miután már ettől a "neppertől" többször vásároltam  már ismerem és tudom nem fog eltünni ha vmi bajom van.
Szóval a lényeg: a bolha úgy jó ahogy van. :sandor:

#139 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 0:13

Hát... hmmm... izé.... :)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:45

Idézet: spacer - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 10:41

csak úgy mellékesen: Én 2002 decemberben regisztráltam, és elötte kb egy hónapig, csak mint vendég olvasgattam a fórumot. Azért mert vkinek kevés a hozzászólása az nem egyenesen arányos azzal, hogy nem látogatja a fórumot. Ezzel csak arra akartam rávilagítani, hogy azért mert kevés hozzászólása van vkinek attól még Ő is ember, és sűrűn látogathatja a fórumot, csak nem böfög mindenbe bele. 
Ja!!! a lényeg:
én is vásárolok az úgynevezett "nepperektől" mert olcsóbb, és ha vmi bajom volt akkor szó nélkül cserélte, ráadásul még Ő kért elnézést. Ugyanez egy kiskerrel... :mad: Sőt miután már ettől a "neppertől" többször vásároltam  már ismerem és tudom nem fog eltünni ha vmi bajom van.
Szóval a lényeg: a bolha úgy jó ahogy van. :sandor:

Tudod, azért a kisker sem csak M.stralból áll...

Kicsit körül kellene nézned ilyen fronton is.

Ha egyszeri beböfögő vagy, akkor esetleg lehúznak (itt a Bolhán is).

Ha visszatérő vagy, akkor már csak kicsit.

És ha rendszeres vagy, és bajod van : lépnek a te érdekedben IS...

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.