HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 09:56

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 10:04

Tisztára, mint amikor a 'békesség vallása' nevében a 'civilizált' keresztények kiirtották az addig teljesen békés 'vadembereket' :D

Ez a hasonlat pedig már egyenesen gusztustalan! A következő mi lesz?

Cigányokat, meg zsidókat írtottam Treblinkában?

Részemről én is kiszállok ebből a tökéletesen egyoldalú beszélgetésből.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#462 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 10:36

Egyoldalú vagy nem egyoldalú a bolhának pontosan a HWSW-seknek fenntartott részlegnek kellene lennie, ahol szabadon üzletelhetnenék, és megbeszélhetnék hogy mit mennyiért adnak el.

Nem pedig az általad felvázolt, steril, mindenkit kizárni a beszélgetésekből stílusúnak kellene lennie, ahol csak 2 ember szólalhat meg egy témában, 1 db eladó és 1db vevő.

#463 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 11:08

Mellébeszélsz!

Annak soha nem voltam ellene, ha az adott termékről folyik beszélgetés (mint a fórum egyéb területein). Egyesek esetleg kérdeznek, mások válaszolnak.

Az árhoz viszont már valóban csak az eladónak és a vevőnek van köze.

#464 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 11:36

Egyoldalú vagy nem egyoldalú a bolhának pontosan a HWSW-seknek fenntartott részlegnek kellene lennie, ahol szabadon üzletelhetnenék, és megbeszélhetnék hogy mit mennyiért adnak el.

Nem pedig az általad felvázolt, steril, mindenkit kizárni a beszélgetésekből stílusúnak kellene lennie, ahol csak 2 ember szólalhat meg egy témában, 1 db eladó és 1db vevő.

:respect:

Ezt mondom én is! :)

#465 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:08

Mellébeszélsz!

Annak soha nem voltam ellene, ha az adott termékről folyik beszélgetés (mint a fórum egyéb területein). Egyesek esetleg kérdeznek, mások válaszolnak.

Az árhoz viszont már valóban csak az eladónak és a vevőnek van köze.

Egy oldallal előrébb meg ezt mondod:

Idézet

...
De ha nagy ritkán hirdetésre bocsátok bármit, az biztos, hogy az én topicomba nem fog "külsős" (ha a "közösség" tagja, ha nem) vételi szándék nélkül beleszólni.

Most akkor mit is akarsz pontosan? :think:

/Tudom, hogy azt mondtam, befejeztem, de erre azért még kíváncsi vagyok.../

#466 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 11:40

Nem kell ez a szenzációhajhász duma!

Ha elolvasod mindazt, amit a topicba írtam (az elejétől fogva!!!), akkor nagyon jól tudod, hogy az árfikázókról beszéltem mindig is. Ott is rájuk gondoltam. De a szövegkörnyezetből -és mindabból, amit írtam- ez ki is derül.

Szóval ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy szerintem el sem olvastad normálisan a hozzászólásaimat (ebből adódóan értelmezni, megérteni pláne nem próbáltad), hanem csak felületesen, mert magasról tojsz arra mit írtam, mert elkönyvelted, hogy nekem nincs igazam.

Szóval ha csak az ilyen figyelmetlenségből adódó ferdítés megy, akkor tényleg jobb, ha itt befejezted.

#467 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 10:55

Akárhogyan csűröd-csavarod Etelével együtt, nem lesz igazad.

Eldöntötted, mi? Muris :)

Idézet

Talán különbnek érzed magadat, és azt a bizonyos "közösséget"? Honnan veszed, hogy jogotok van BÁRKINEK az üzletébe beleszólni?

TE különbnek érzed magad, hogy egy közösség helyett próbálsz eldönteni dolgokat? Pl. a közösség etikáját, vagy hogy a közösségnek miképpen helyes és helytelen megtenni bármit is?
Mi a felsőbbrendűség, ha nem az, hogy mások helyett, fejük fölött, akaratuk ellenére akarsz dönteni, ember???
Vedd már észre magad!

Idézet

A Bolhapiac a HWSW fórum tagjai számára nyitott. Bárki hirdethet ott, aki a fórum aktív tagja. (Legalábbis anno így volt; most, hogy már gyakorlatilag egyesek -akiknek közük nincsen a fórumhoz- "Bazár" helyett is ezt használják, sajnos más a helyzet, de a norma az én szememben nem változott)

Ismét csak az ottani közösségre vetíted a saját elvárásaidat, valamiféle 'magas' etikai szemszögből :rolleyes:
EGY résztvevő lehetsz, fogadd el, hogy a nagy többség máshogy csinálja. Amit a többség elfogad, az a norma. A bolhán ez a norma adott, és jól működik. Ehhez nyúlni kívülről csak a tulajdonosnak van 'joga', és a tulaj NEM TE VAGY.

Idézet

Nekem -és bárki másnak- jogom van annyiért adni az általam eladásra kínált dolgot, amennyiért akarom. És jogom van mindezt úgy tenni, hogy ne kelljen olvasnom az árfikázásokat. Senki nem kérte fel a "közösséget", hogy az igazságosztó szerepében tetszelegjen a Bolhapiacon. Az üzlet annak a két félnek a magánügye, aki részt vesz benne. A valóságban is így van, és itt is így kellene, hogy legyen.

A közösség önmagát 'kérte fel'. Ez elég. Jogod van ebből kihúznod magad, de amit ténylegesen csinálsz itt, az próbálkozás a közösség akaratának erőszakos felülírására. Ráadásul anélkül, hogy azt a normát, aminek az elfogadása a közösség részévé tenne, nem tetted magadévá. Ezt hívják úgy, hogy a felsőbbrendűség vélelme.
Nagyon-nagyon pontos volt az indiános hasonlatom. Sajnos.

Idézet

Ennyi a lényeg, de ti ezt nem akarjátok megérteni.

:rolleyes:

Idézet

(az én "nagyotmondásomról" annyit... nevezz hazugnak, ha jól esik. Semmi értelme nem lenne ennyi idő távlatából megneveznem, és lejáratnom a kérdéses személyeket. Elraktároztam magamban az információt, és az életben nem veszek tőlük semmit.)

Jó. Meg antikvárba se járjál. Meg bankba se. Meg a vizet is a magad által ásott kútból vedd :rolleyes:

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 11:54 -kor

Elköltöztem :-)

#468 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:40

Nem kell ez a szenzációhajhász duma!

Ha elolvasod mindazt, amit a topicba írtam (az elejétől fogva!!!), akkor nagyon jól tudod, hogy az árfikázókról beszéltem mindig is. Ott is rájuk gondoltam. De a szövegkörnyezetből -és mindabból, amit írtam- ez ki is derül.

Szóval ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy szerintem el sem olvastad normálisan a hozzászólásaimat (ebből adódóan értelmezni, megérteni pláne nem próbáltad), hanem csak felületesen, mert magasról tojsz arra mit írtam, mert elkönyvelted, hogy nekem nincs igazam.

Szóval ha csak az ilyen figyelmetlenségből adódó ferdítés megy, akkor tényleg jobb, ha itt befejezted.

Ez az, Piftuka, szokás szerint megint eljátszod a hattyú halálát! Mindenki hülye, csak te vagy bicikli, mi? :)

Már megfigyeltem, ez nálad bevett önvédelmi mechanizmus... kár, hogy nem mindig működik, igaz? :) :D

Na részemről a veled való diskurzus ténylegesen véget ért...

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 01. 12:03 -kor

#469 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:06

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:47

Eldöntötted, mi? Muris :)

Ismét csak az ottani közösségre vetíted a saját elvárásaidat, valamiféle 'magas' etikai szemszögből :rolleyes:
EGY résztvevő lehetsz, fogadd el, hogy a nagy többség máshogy csinálja. Amit a többség elfogad, az a norma. A bolhán ez a norma adott, és jól működik. Ehhez nyúlni kívülről csak a tulajdonosnak van 'joga', és a tulaj NEM TE VAGY.

A közösség önmagát 'kérte fel'. Ez elég. Jogod van ebből kihúznod magad, de amit ténylegesen csinálsz itt, az próbálkozás a közösség akaratának erőszakos felülírására. Ráadásul anélkül, hogy azt a normát, aminek az elfogadása a közösség részévé tenne, nem tetted magadévá. Ezt hívják úgy, hogy a felsőbbrendűség vélelme.

Jó. Meg antikvárba se járjál. Meg bankba se. Meg a vizet is a magad által ásott kútból vedd :rolleyes:

Idézet

TE különbnek érzed magad, hogy egy közösség helyett próbálsz eldönteni dolgokat? Pl. a közösség etikáját, vagy hogy a közösségnek miképpen helyes és helytelen megtenni bármit is?
Mi a felsőbbrendűség, ha nem az, hogy mások helyett, fejük fölött, akaratuk ellenére akarsz dönteni, ember???
Vedd már észre magad!

Te vedd már észre magadat!
Éppen az ellenkezőjét mondod, ami a valóságban történik!

Én nem pofázok bele más üzletébe, amihez semmi közöm, pusztán azért, hogy rontsam az üzletét. Akkor meg miről beszélsz?

Én tirpák dolognak tartom, és elítélem az üzletrontást, te pedig elfogadhatónak tartod, "az árak megfelelő szintre hozása" címén.

Nekem, mint a fórum bármely tagjának jogom van úgy feladni a hirdetésemet a Bolhán, hogy senki -ha tagja a közösségnek, ha nem- nem mondja meg nekem, mit és mennyiért árulhatok.

A tulajdonost hozod szóba? Na NEKI lehetne joga ilyesmihez. SENKI MÁSNAK! A szent közösségnek sem? Felfogtad végre?

Idézet

Azért eszednél legyél már, ember, hogy miket írsz rólam, és mihez hasonlítasz! 

#470 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:06

Nekem, mint a fórum bármely tagjának jogom van úgy feladni a hirdetésemet a Bolhán, hogy senki -ha tagja a közösségnek, ha nem- nem mondja meg nekem, mit és mennyiért árulhatok.

Ezt nem is vitatja el senki toled. En - mint vevo - viszont szivesen veszem ha felhivjak a figyelmemet az aru realis arara... vagy arra, ha az adott termek mashol esetleg olcsobban kaphato. Es mielott megforditod az ervelesemet: mint elado sem kernek irrealis arat a cuccomert... mert vagy becsapok valakit aki megveszi, vagy ugysem veszi meg senki. Es ha eladni akarok egyiket sem szeretnem...

Samott

Szerkesztette: Samott 2004. 10. 01. 12:12 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#471 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:12

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:01

Ez az, Piftuka, szokás szerint megint eljátszod a hattyú halálát! Mindenki hülye, csak te vagy bicikli, mi? :)

Nem. De most kimondottan gusztustalannak tartalak ezért a hozzászólásodért, és az előző rosszindulatból írt hozzászólásodért!

A szövegkörnyezetből kiemelve más mondanivalót adtál az előbb a szavaimnak. Ugyanis tudtad te azt nagyon is jól, hogy én miről beszélek! Nem arról, hogy csak a vevő és eladó szólalhat meg egy topicban (ILYET UGYANIS SOHA NEM MONDTAM!!!), hanem arról, hogy az árat bírálni, alakítani csak a vevőnek és az eladónak van joga.
Szóval az előző hozzászólásod aljas, és rosszindulatú volt.

Erre most jössz itt megint ezzel a "hattyú halálás, biciklis" dumával, amelynek megintcsak nincsen semmi köze az elhangzottakhoz, de arra jó, hogy keverd a szart vele.

Gratulálok!

Szerkesztette: Piftuka 2004. 10. 01. 12:18 -kor

#472 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:13

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:09

:respect:

Ezt mondom én is! :)

Hát kinek piszkálja a szemét.... kinek meg életeleme.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#473 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:14

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:01

Már megfigyeltem, ez nálad bevett önvédelmi mechanizmus... kár, hogy nem mindig működik, igaz? :) :D

Na részemről a veled való diskurzus ténylegesen véget ért...

Erre a személyeskedésre semmi szükség. Ha kifogytak az érvek, nem kell az offense...

#474 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:15

Idézet: Samott - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:11

Ezt nem is vitatja el senki toled. En - mint vevo - viszont szivesen veszem ha felhivjak a figyelmemet az aru realis arara... vagy arra, ha az adott termek mashol esetleg olcsobban kaphato.

Ugye ezt Párizsban is eljátszod? Mindenki mellé odamész és elmagyarázod neki, hogy ezt Budapesten - a pénze értékéhez képest - féláron megveheti? :think:  :think:  :think:

Idézet

Minden annyit ér, amennyit megadnak érte.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#475 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:17

Idézet: Samott - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:11

Ezt nem is vitatja el senki toled.

Látod éppen ez az ami nem igaz! Éppen erról van szó, hogy Rive és Etele szerint a szent közösség beleszólhat, hogy mit és mennyiért árulhatok.

Idézet

En - mint vevo - viszont szivesen veszem ha felhivjak a figyelmemet az aru realis arara... vagy arra, ha az adott termek mashol esetleg olcsobban kaphato. Es mielott megforditod az ervelesemet: mint elado sem kernek irrealis arat a cuccomert... mert vagy becsapok valakit aki megveszi, vagy ugysem veszi meg senki. Es ha eladni akarok egyiket sem szeretnem...

Semmit nem fordítok meg. De mégegyszer mondom, ha mindenkinek a magánügye és JOGA, hogy mennyiért árul valamit. Ahhoz csak neki van köze, és annak aki ténylegesen meg akarja venni.

#476 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:06

Te vedd már észre magadat!
Éppen az ellenkezőjét mondod, ami a valóságban történik!

Én nem pofázok bele más üzletébe, amihez semmi közöm, pusztán azért, hogy rontsam az üzletét. Akkor meg miről beszélsz?

Arról, hogy ha más a norma, akkor senkit se érdekel, ha ennél különbnek tartod magad. Szokj vagy szökj, ha nem bírod magad körül az 'alacsonyabbrendűeket'.

Ui.: esetleg mutass példát, téríts, vagy taníts. De ha senkit sem érdekelsz, ne játszd el se a meg-nem-értett-prófétát, se a mártírt :)

Idézet

Én tirpák dolognak tartom, és elítélem az üzletrontást, te pedig elfogadhatónak tartod, "az árak megfelelő szintre hozása" címén.

Nem nekem kell elfogadhatónak tartanom egy-egy konkrét esetben. Masszívan fals álláspontról indulsz ki.

Idézet

Senki sem mondja meg neked, mit mennyiért árulhatsz. Ellenben - tekintve, hogy ez egy fórum, néhány, a fórumtagok által elfogadott normával - bizonyos esetekben véleményezni fogják.

Idézet

A tulajdonost hozod szóba? Na NEKI lehetne joga ilyesmihez. SENKI MÁSNAK! A szent közösségnek sem? Felfogtad végre?

Hajlandó lennél végre felfogni, hogy a tulajdonos billentyűzetéből a 'bolha önszabályozó lett' mit jelent? Segítsek? Azt, hogy a közösségé a döntő szó.

Idézet

Azért eszednél legyél már, ember, hogy miket írsz rólam, és mihez hasonlítasz!

Teljesen eszemnél vagyok. Azt írom rólad, hogy egy működő közösség bevett szabályait szeretnéd szétrombolni, pusztán azért, mert a magad szabályait felsőbbrendűbbnek tartod.
Ugyanezt tették a Jezsuiták is, szerte a világban.
Nem, nem én keverem/kevertem össze az 'élettér' kiindulópontú népirtásokkal.

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 12:36 -kor

#477 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:24

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:15

Ugye ezt Párizsban is eljátszod? Mindenki mellé odamész és elmagyarázod neki, hogy ezt Budapesten - a pénze értékéhez képest - féláron megveheti?   :think:  :think:  :think:

En nem allok oda senki melle... de ha a boltban kivalasztott termeket nezegetve azt mondja valaki, hogy ket sarokkal arrebb ugyan azt megkapom 20%-al olcsobban akkor annak orulok es valoszinuleg megfogadom a tanacsat... :) (megjegyzem a Bolhan sem kritizaltam meg soha senkinek az arait)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#478 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:26

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:20

Senki sem mondja meg neked, mit mennyiért árulhatsz. Ellenben - tekintve, hogy ez egy fórum, néhány, a fórumtagok által elfogadott normával - bizonyos esetekben véleményezni fogják.

Idézet

FőDudu Létrehozva: 2004. szept. 29., szerda - 21:20   
  Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Senki nem húzta le a monitorjaidat, de amit itt bizonyos árszinten árulnak, azt nem érdemes dupla áron árulnod ugyanitt! Ugyanazt árulod mint több más fórumtárs de dupla áron.

Ha ezt nem fogod fel, akkor nem ezen a fórumon van a helyed!
Apróneten annyiért hirdeted amennyiért akarod (max senki nem érdeklődik), de itt ha nem én szóltam volna a magas ár miatt, akkor hidd el megtette volna más.

¤

#479 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:27

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:17

Látod éppen ez az ami nem igaz! Éppen erról van szó, hogy Rive és Etele szerint a szent közösség beleszólhat, hogy mit és mennyiért árulhatok.

A vevot vedi, nem teged tamad... annyiert arulod amennyiert akarod... senki nem kenyszerithet arra hogy olcsobban add. De ha van jobb ajanlat ne csodalkozz ha ott veszik meg es nem nalad... ilyen a piacgazdasag.

Samott

#480 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:15

Ugye ezt Párizsban is eljátszod?

És mondd, Párizs melyik szekciója a Bolhának :think:

Téma megosztása:

• (29 Oldal)