idézet:
Ezt írta 'Blade:
Ezzel teljesen egyetértek..
A hasonszőrű topicokat be kellene zárni..itt egy példa:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003854"]>>klikk!<<.[/url][/quote]
Hát ez az 'Blade koma ! Én is ezekről beszélek. Azért is említettem én is az ALAPLAP, PROCESSZOR ROVAT-ot példának, mert itt a legszembetűnőbb az ÚJ TÉMÁK burjánzása. És íme az egyik példa a sok közül. Látod ott is írtam, be is linkeltem a TÉMÁK-at, erre jön a válasz a rovatindító új vendégtől, kösz, de én...akarok. El sem olvasta őket !!!
És akkor még a hozzászólásom után, amiben írtam is, hogy kéretik a rovatot bezárni, jöttek a tanácsok új és törzsvendégektől, hogy ezt és ezt vegyél. Erre beírok mégegyszer, de ugye mondanom sem kell, hogy eredménytelenül, mert jött továbbra is hozzászólás(azért van kivétel is, mert brenci pl. pont azt írta, amit én). Most erre mit lehet mondani ? Ezért is kérdeztem itt feljebb:
HÁZIGAZDÁK ? HAHÓ ! HOL VAGYTOK ??? ILYEN ESETBEN ÍRHATUNK NEKTEK ÉS BEZÁRJÁTOK A TOPICOT ???![]()
De a moderátorokat sem irígylem. Megpróbálják végezni a munkájukat, a FÓRUM áttekinthetősége érdekében, erre kapják a lecseszést ! Pl. én is beírtam ebbe a TOPIC-ba, nem is kellett sokat várnom, kapásból kaptam 2 TG-t. Nem, mintha érdekelne-legyen boldog, aki adta-de sajnos ez a FÓRUM tagok széthúzását is jelzi. Persze nem lehet elvárni az emberektől, hogy egyformán gondolkodjanak, mert nem vagyunk egyformák, de reménykedtem, hogy a FÓRUM éredekeit figyelembe véve a tagok nagy része nem egymásnak fog ugrani, esetleg sértődötten elvonul, hanem megpróbáljuk közösen kidolgozni a JÓ megoldást, ha ugyan van ilyen. Én bízom benne, hogy van.
Hova tunt a forum szinvonala?
Elküldve: 2002. 07. 23. 17:25
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 07. 23. 17:50
idézet:
Ezt írta piftuka:
Látod ott is írtam, be is linkeltem a TÉMÁK-at, erre jön a válasz a rovatindító új vendégtől, kösz, de én...akarok. El sem olvasta őket !!!
Most erre mit lehet mondani ? .[/quote]
Egy kicsit ha maskepp intezted volna a hozzajuk intezett szavaid, lehet maskepp alakul a reakcio is.
idézet:
Ezt írta piftuka:
Pl. én is beírtam ebbe a TOPIC-ba, nem is kellett sokat várnom, kapásból kaptam 2 TG-t. Nem, mintha érdekelne-legyen boldog...[/quote]
... Es szerintem meg ki is fognak osztani nehanyat, ha ez igy folytatodik. De talan leginkabb annak, aki kenyszeredetten probalja a forumgazdak kezebe adni a megoldast, szinte mar felszolitja oket hogy tevekenykedjenek. Szvsz lehet hogy az lenne a legjobb, ha cipesz maradna a kaptafanal. De ennek ugy erzem sardobalas lesz a vege.
Nah. Johet a TG.
[ 2002. július 23.: The Authentic Left Brake szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 07. 23. 20:28
idézet:
Egy kicsit ha maskepp intezted volna a hozzajuk intezett szavaid, lehet maskepp alakul a reakcio is. [/quote]
Az első hozzászólásom nem volt több, mint egy dorgálás; semmi kivetnivalót nem találok benne.Segítettem is a linkekkel.
A második már felháborodott (de nem sértő) volt, mert idegesített, hogy a falnak beszélek. Egyébként az első 10 hasonló topic-ban még birka higgadtsággal hívtam fel a figyelmet a "feleslegesen" nyitott TOPIC-ra. Eddíg bírtam (sajnos) türelemmel. Egyébként ennél tovább nem megyek. Sértő, durva, bunkó nem leszek a rovatindítóval, legfeljebb dorgáló.
idézet:
... Es szerintem meg ki is fognak osztani nehanyat, ha ez igy folytatodik. De talan leginkabb annak, aki kenyszeredetten probalja a forumgazdak kezebe adni a megoldast, szinte mar felszolitja oket hogy tevekenykedjenek. Szvsz lehet hogy az lenne a legjobb, ha cipesz maradna a kaptafanal. De ennek ugy erzem sardobalas lesz a vege.
[/quote]
Ez most ugye végig nekem szól ? Nem érzem azt, hogy én mondom meg a HÁZIGAZDÁKNAK, hogy mit tegyenek. Ha ez így, van akkor sajnálom. Nekem van egy ötletem a megoldára és választ várok tőlük. Egyébként nem az ujjamból szoptam, nem titok, fentebb is írtam ,Integer-el folytatott magánlevelezésemben, ő azt mondta sokat segíthetünk, ha figyelmeztetjük a még tapasztalatlan újoncokat, de NYUGODTAN ÍRHATUNK a házigazdáknak is és akkor ŐK intézkednek.
idézet:
Nah. Johet a TG. [/quote]
Ugyanmár ! Miért adnék ?Semmi bajom nincsen veled, de akivel bajom van, megpróbálom megbeszélni, ha nem megy, legfeljebb nem foglalkozunk többé egymással (én legalábbis az illetővel biztosan nem). SOHA NEM OSZTOGATOK TG-T !!!
Az elején, újoncként egyet-kettőt kiosztottam, de ezt azóta is bánom, mert gyerekes dolog volt és SEMMI jogom nem volt egy hozzászólás alapján leírni magamban az illetőt. Szóval emiatt szégyellem is magamat. KCS-t osztogatok, de valóban igaz, nem a minősítés számít, mert akit megillet az 5 csillag, azt nem az én minősítésem teszi "naggyá".
Üdvözlettel: Piftuka![]()
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 07. 23. 21:16
idézet:
Ezt írta piftuka:
Az első hozzászólásom nem volt több, mint egy dorgálás; semmi kivetnivalót nem találok benne.Segítettem is a linkekkel.[/quote]
Igen? Es szerinted Ok tudjak hogy hogyan is meg mikent nezzenek utana? Ugy erzem az "elso" kicsit eros volt. De mindegy.
idézet:
Ezt írta piftuka:
... Eddíg bírtam (sajnos) türelemmel. Egyébként ennél tovább nem megyek. Sértő, durva, bunkó nem leszek a rovatindítóval, legfeljebb dorgáló. [/quote]
Mit szolnal, ha mindenki "vallalna magara egy kis onreszt" es ha valami nem tetszik agyba-fobe dorgalnanak? szepen nezne ki a forum, rovatonkent 5 temaval 850 hozzaszolassal meg talan szebben is. Nem ertem miert kellene minden -egymastol nem tulsagosan kulonbozo - felvetett temat egy helyen rendezni? Igazad van! Abban is volt egy kis hutes. De ha a [url="http://"http://www.lehel.hu-ra"]www.lehel.hu-ra[/url] kuldod ott is van egy kicsi.
Ez most ugye végig nekem szól ?
igen.
Nem érzem azt, hogy én mondom meg a HÁZIGAZDÁKNAK, hogy mit tegyenek.
kar.
...ha figyelmeztetjük a még tapasztalatlan újoncokat...
es nem rajuk formedunk, meg azt hiszik harapni is szoktunk...
de NYUGODTAN ÍRHATUNK a házigazdáknak is és akkor ŐK intézkednek.
talan ez utobbi lenne a celszerubb. Nem reszletezem, kepzeld magad a "dorgalt" szitujaba es erteni fogod miert.
Ugyanmár ! Miért adnék ?
itt most nem is rad gondoltam
Semmi bajom nincsen veled, de akivel bajom van, megpróbálom megbeszélni,
en is ezt teszem most.
na bocs hogy beleugattam csak .. vannak dolgok amiket nehez benyelni.
Elküldve: 2002. 07. 30. 10:51
..Gondolom van erre mód az ubb-ben...
Elküldve: 2002. 07. 30. 11:20
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Egyébiránt könnyü lenne megoldani a burjánzást, akit azon kapnak, hogy olyan topicot nyit, ami már volt, vagy a téma ugyan az, akkor egy figyelmeztetés után meg kell vonni az uj topicinditás jogát töle mondjuk 1 hétre, ha utána sem javul akkor kettöre
..Gondolom van erre mód az ubb-ben...[/quote]
es ha ez sem segit, akkor egy sarga macisajtot kell hogy varrjon a kabatjara
Szolni kell nekik, az ilyen kitiltas nem biztos hogy sikeres lesz friss kollegaknal, megha irto szuperek is, csak nincs kedvuk (kinek van) vegig olvasni tobbtizezer topic-ot.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2002. 07. 30. 11:27
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Egyébiránt könnyü lenne megoldani a burjánzást, akit azon kapnak, hogy olyan topicot nyit, ami már volt, vagy a téma ugyan az, akkor egy figyelmeztetés után meg kell vonni az uj topicinditás jogát töle mondjuk 1 hétre, ha utána sem javul akkor kettöre
Eddig is megoldódott ez a "gond" (ha egyáltalán gondnak nevezhető): ha valaki olyan problémáról indított topicot amről már volt, mindig akadt önkéntes "ős"fórumos, aki ezt jelezte felé, pl. oly módon, hogy belinkelte a megfelelő topicokat.
[ 2002. július 30.: bszl szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 07. 30. 11:33
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Rosszul gondolod...
Elküldve: 2002. 07. 30. 11:39
idézet:
Ezt írta bszl:
Eddig is megoldódott ez a "gond" (ha egyáltalán gondnak nevezhető): ha valaki olyan problémáról indított topicot amről már volt, mindig akatt önkéntes "ős"fórumos, aki ezt jelezte felé, pl. oly módon, hogy belinkelte a megfelelő topicokat.[/quote]
Pontosan, ezt így is kell csinálni.
Nem azért, hogy a moderátorok munkáját megkönnyítsem, de egy ekkora fórumon már a közösség érdeke és feladata az ilyeneket is figyelni, és felhívni rá a kezdők figyelmét, hogy mit illett volna csinálnia témaindítás helyett.
Picivel több, mint hatvan ember van, akinek 1000-nél több hozzászólása van (tehát akik nagyon sokat fórumoztak, fórumoznak), ha ebből 15 ember picit is törődik azzal, hogy az ilyen helyzeteket kezelje, akkor már jók vagyunk és azért vannak itt lelkiismeretes sokat fórumozó fórumozók.Ezzel nem rátok akarom ennek a felelősségét hárítani, de közös érdekünk a dolog jó irányba terelése...
Elküldve: 2002. 07. 30. 12:29
Láthatjátok, hogy új játékos vagyok, de szeretném, ha megismernétek az én véleményemet is.
Èn a HWSW-re azért jöttem-és maradnék, ha lehet- hogy tanuljak. Egy törzsvendég ismerösömtöl hallottam, hogy itt az ember megbeszélheti a problémáit olyan emberekkel, akik értenek hozzá és ráadásul nem is fukarkodnak a szakértelmükkel, mindez szabad stílusban. Nem csalódtam.
Munka mellett nem egyszerü minden topicot végigolvasni.
Èn is beleestem abba a hibába, hogy topicot nyitottam olyan témáról, ami máshol már ki lett tárgyalva. Ettöl függetlenül segítettek nekem olyan témában, amiben teljesen tájékozatlan vagyok, mert hát PC ügyben az vagyok.
Lehet, hogy kapok néhány TG-t, de lámázni valakit csak azért, mert új itt nálatok...
Viszont azzal teljesen egyetértek, hogy a hozzászólók viselkedése, megnyilvánulásai nagyban hozzájárulnak a FÒRUM színvonalához. Magam részéröl igyekszem ezt a színvonalat emelni, igaz nem a szakértelmemmel, hanem esetleg a kultúrált viselkedésemmel. Jöhetnek a TG-k
Elküldve: 2002. 07. 30. 12:40
idézet:
Ezt írta drummaster:
Sziasztok!
Láthatjátok, hogy új játékos vagyok, de szeretném, ha megismernétek az én véleményemet is.
Èn a HWSW-re azért jöttem-és maradnék, ha lehet- hogy tanuljak. Egy törzsvendég ismerösömtöl hallottam, hogy itt az ember megbeszélheti a problémáit olyan emberekkel, akik értenek hozzá és ráadásul nem is fukarkodnak a szakértelmükkel, mindez szabad stílusban. Nem csalódtam.
Munka mellett nem egyszerü minden topicot végigolvasni.
Èn is beleestem abba a hibába, hogy topicot nyitottam olyan témáról, ami máshol már ki lett tárgyalva. Ettöl függetlenül segítettek nekem olyan témában, amiben teljesen tájékozatlan vagyok, mert hát PC ügyben az vagyok.
Lehet, hogy kapok néhány TG-t, de lámázni valakit csak azért, mert új itt nálatok...
Viszont azzal teljesen egyetértek, hogy a hozzászólók viselkedése, megnyilvánulásai nagyban hozzájárulnak a FÒRUM színvonalához. Magam részéröl igyekszem ezt a színvonalat emelni, igaz nem a szakértelmemmel, hanem esetleg a kultúrált viselkedésemmel. Jöhetnek a TG-k[/quote]
Francba, mellé ment, véletlenül KCS lett. Na mindegy, így jártál...
Elküldve: 2002. 07. 30. 13:01
idézet:
Ezt írta drummaster:
... de lámázni valakit csak azért, mert új itt nálatok...
Viszont azzal teljesen egyetértek, hogy a hozzászólók viselkedése, megnyilvánulásai nagyban hozzájárulnak a FÒRUM színvonalához. Magam részéröl igyekszem ezt a színvonalat emelni, igaz nem a szakértelmemmel, hanem esetleg a kultúrált viselkedésemmel. Jöhetnek a TG-k[/quote]
akadnak itt régi lámák is, akik hintik az igét, és amikor baj van, segítségért kiabálnak.
Elküldve: 2002. 07. 30. 13:20
idézet:
Ezt írta joe39:
akadnak itt régi lámák is, akik hintik az igét, és amikor baj van, segítségért kiabálnak.[/quote]
Èrtem. Gondolom el kell telni némi idönek, mire "képben leszek"![]()
Elküldve: 2002. 07. 30. 17:35
idézet:
Ezt írta drummaster:
Èn is beleestem abba a hibába, hogy topicot nyitottam olyan témáról, ami máshol már ki lett tárgyalva.[/quote]
Nem az a baj, hogy már ki lett tárgyalva, mivel lehet azonos témát máshonnan is megközelíteni és új témát indítani neki, mivel téged éppenséggel egy szűk része érdekel az adott témának, hanem az a baj, hogy a legtöbb ember előbb témát indít majd utánna csak néz, ha az első 10 hozzászólás arról szól, hogy már ki lett tárgyalva és mutatnak neki 15 linket, ahol az adott témában tud olvasni. És erre nem az a válasz, hogy köszi szépen, hanem az, hogy elküldenek a vérvörös... szóval oda.
idézet:
Lehet, hogy kapok néhány TG-t, de lámázni valakit csak azért, mert új itt nálatok...[/quote]
Azért szvsz senki sem lámáz le senkit, mert új a fórumon. Azért viszont igen, ha valaki új a fórumon, nagy a szája és közben nem ért semmihez...
Elküldve: 2002. 07. 30. 19:42
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 07. 30. 20:04
idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000178"]https://www.hwsw.hu/...c&f=12&t=000178[/url][/quote]
Na, ez nem semmi! Az ilyeneket gyökerestől kellene kiirtani![]()
FleetCommand
Elküldve: 2002. 07. 30. 21:46
idézet:
Master of Night
Új vendég
Azonosító: 7589
Minősítés:
2002. július 30. 22:43
--------------------------------------------------------------------------------
Mennyetek a büdös kurva anyátokba ti kis buzik!
Látom ti kis köcsögök nem értetek magyarul!
Elmondtam a véleményemet és a reakciót már előre megírtam köcsögök! Ti meg mennyetek vissza anyátokba játszani!
--------------------
P4 is the best
--------------------------------------------------------------------------------
[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 07. 30. 23:05
idézet:
Ezt írta Mumia:
Mi ez a roham? szinte egy időben vagy 6 nick jelent meg és mindegyik valami számtech céget fikáz külömböző stílusokban. Nem lennék meglepődve, ha a 6 nick nem több mint 2 ip-hez tartozna.[/quote]
És az összes közül a legnagyobb átvágáa az xyyzizé vagy valami hasonló emberke, akinek ráadásul még csak új neve sincs, hanem egy másik hasonló nevű (régebbi) fórumozóhoz hasonlít 1 v. 2 betű eltéréssel. Először azt hittem, hogy ő az...![]()
FleetCommand

Súgó
A téma zárva.