HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   aTTaSE 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 30. 23:14

Igen, ezt nagyon gyorsan moderálni kéne!

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000180"]https://www.hwsw.hu/...c&f=12&t=000180[/url]

Nem igazán fér a fejembe, hogy ennek mi az értelme? :eek:
@TT@SE

#182 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 30. 23:24

idézet:
Ezt írta fLESH:
Igen, ezt nagyon gyorsan moderálni kéne!
[/quote]

Ezt az áradatot nekünk kell megállítanunk, de nagyon gyorsan!
Az "A" variáció, hogy írunk oda, de az nem működött, ezt a Mistral történet c. topic ömlesztett hozzászólásainál is láttuk.
A "B" variáció, hogy küldünk egy PM-et a téma házigazdájának, hogy csináljon valamit (ennek hatására lett kitakarítva a Mistral történetes topic)...
A "C" variáció, hogy nem foglalkozunk vele mert mi úgyis tudjuk, hogy vmi nincs rendben (ezzel csak az a problémó, hogy ha nem nyúlunk hozzá, akkor ki tudja, hogy 1-2 napon belül hány ilyen lesz!!!)
Tekintve, hogy nem vagyunk házigazdák, csak úgy segíthetünk a dolgon, ha írunk a házigazdáknak. Ja, és kérjük meg őket arra, hogy nézze már meg, hogy ezek között a gombamód szaporodó userek között nincs e véletlenül 3-4 egyforma IP-vel...

FleetCommand

--------------
Státusz: FleetCommandnak leragad a szeme... pedig még csak most múlt el éjfél... oh édes Istenkém.. mit fogok én csinálni, ha az éjszakai kedvezmény csak ilyenkor lép életbe?? :(
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#183 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 31. 09:29

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
[QB][/QB][/quote]

Hinnye... Emmádöfi...Biztosan sok-sok iskolája meg toronymagas IQ-ja van a madárnak...
Nem beszélve a szókincsröl...
:(

#184 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 31. 09:31

idézet:
Ezt írta drummaster:

Hinnye... Emmádöfi...Biztosan sok-sok iskolája meg toronymagas IQ-ja van a madárnak...
Nem beszélve a szókincsröl...
:(
[/quote]

Bocs, nem Lamexröl beszéltem, hanem arról, akit fentebb idézett.

#185 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 31. 10:49

idézet:
Ezt írta mocsi:

es ha ez sem segit, akkor egy sarga macisajtot kell hogy varrjon a kabatjara :D
Szolni kell nekik, az ilyen kitiltas nem biztos hogy sikeres lesz friss kollegaknal, megha irto szuperek is, csak nincs kedvuk (kinek van) vegig olvasni tobbtizezer topic-ot.
[/quote]

Hmm...Lehet igazad van...
Szerintem a keresömotort kellen átirni ugy, hogy ráálljon legalább az adott oldalra ahol a keresett szöveg van...
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#186 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 02. 22:18

Bekukkantottam, merrefele ment el a topicom. Hat szepen irkaltatok bele.

Az egyik gond viszont elsuvadt. Igaz, hogy sok az okleveles lama, de legalabb ekkora baj, hogy a szakmai szinvonal is a beka segge alatt van. Persze, ott van az a kimondhatatlan nevu reszleg, de ott is az van, hogy 1 ertelmes hozzaszolasra jut 10 kezdo, teljesen elrontva a topic hangulatat.

Illetve bovebben meg a linux es a programozasi temakat neztem, de azokat inkabb nem is minositenem a fentiek utan. Szigoruan csak szakmai szinvonal szempontjabol ofcoz, egyebkent nincs vele baj, node en ezert jarnek ide, vagy mi.

Akarki akarmit mond, sok a kezdo. Baromi sok.

PS: nemtom mikor jarok megint erre, altalaban akkor szoktam bekukkantani, amikor epp kajalok a munkahelyen, es mar az osszes bookmarkomat vegigkattintottam :)

#187 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 08:32

idézet:
Ezt írta Hory:
Bekukkantottam, merrefele ment el a topicom. Hat szepen irkaltatok bele.

Az egyik gond viszont elsuvadt. Igaz, hogy sok az okleveles lama, de legalabb ekkora baj, hogy a szakmai szinvonal is a beka segge alatt van. Persze, ott van az a kimondhatatlan nevu reszleg, de ott is az van, hogy 1 ertelmes hozzaszolasra jut 10 kezdo, teljesen elrontva a topic hangulatat.

Illetve bovebben meg a linux es a programozasi temakat neztem, de azokat inkabb nem is minositenem a fentiek utan. Szigoruan csak szakmai szinvonal szempontjabol ofcoz, egyebkent nincs vele baj, node en ezert jarnek ide, vagy mi.

Akarki akarmit mond, sok a kezdo. Baromi sok.

PS: nemtom mikor jarok megint erre, altalaban akkor szoktam bekukkantani, amikor epp kajalok a munkahelyen, es mar az osszes bookmarkomat vegigkattintottam :)
[/quote]

Azért kivételek mindíg vannak. Persze tudom, én csak erősítem a szabályt, de a "kimodhatatlan nevű részlegbe" nem írkálok. Egyébként értem, hogy mire célzol; a cipész maradjon a kaptafánál. Én azokhoz a témákhoz szólok hozzá, amikhez értek és úgy érzem tudok segíteni. Emellett nem szégyellem bevallani, hogy én sem vagyok mindentudó (senki sem az; jó pap holtig tanul) programozáshoz, NET-es dolgokhoz nemigen értek. Ezért, ha kérdésem van felteszem bátran. Szerintem nem szégyen az senkitől legyen bár amatőr vagy profi. Ha lehetőség van egy újabb tudásanyag elsajátítására, akkor szerintem kérdezzen az ember bátran. Most akkor én "okleveles LÁMA" vagyok, mert segítek is, de időnként, ha segítségre szorulok, akkor kérdezek ? Ismeritek a mondást..: zongoraleckét adok veszek ! Hát persze, mindíg van, aki tapasztalatlanabb és mindíg van, aki tapasztaltabb nálad. Ezzel nincs semmi baj. Az viszont tényleg gond, ha egy adott témában tapasztalatlan illető a nála jóval tapasztaltabbat oktat(ná) ki. Szóval egyetértünk.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#188 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 14:22

Egy (láma) kérdés: mi alapján dől el, hogy törzsvendég vagy-e?

#189 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 03. 14:49

idézet:
Ezt írta CyberneticsCore:
Egy (láma) kérdés: mi alapján dől el, hogy törzsvendég vagy-e?[/quote]

Hozzászólások száma, asszem 250-től.

#190 Felhasználó inaktív   aWagnerUr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 04. 12:05

idézet:
Ezt írta FleetCommand:

[b]Ja, és kérjük meg őket arra, hogy nézze már meg, hogy ezek között a gombamód szaporodó userek között nincs e véletlenül 3-4 egyforma IP-vel...

[/quote]

Ha megnyugtat, en is jelen lehetnek legalabb harom kulonbozo nikkel, mert mondjuk irok a szuleimtol, a volt sulimbol es otthonrol. A celallomasok kozott van 15 perc menetido... :)

Amugy a szakmai szinvonalat nem huznam itt le, mert sokan vagyunk, akik ertunk vmihez az informatikan belul, es hozza is szolunk, ha tehetjuk, de ugyanigy en is szoktam lamanak hato kerdeseket feltenni abban a topicban, ahol nem vagyok majer. De eddig itt mindenhol tudtam segiteni es mindenre kaptam megnyugtato valaszt. Ha ez nem jo szinvonal, akkor mi? :(
(HwSw?) klub Rulez!
IBM 286, 12@16Mhz, Trident8900D 1024k, Seagate ST225 20M@38M MFM, Seagate ST35I 40M, Ad-Lib Sound System, 2400bps modem, CGA 8bit-TV-OUT!! Na, erre mit leptek? :)

#191 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 04. 13:07

A színvonalat az igehirdető überlámák meg a nem megfelelő stílusban írkálók húzzák lefelé. Mással nincs is baj, az nem baj ha valaki megkérdez adott esetben a többieknek egy alap-dolgot.

#192 Felhasználó inaktív   aWagnerUr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 04. 13:14

idézet:
Ezt írta Mumia:
A színvonalat az igehirdető überlámák meg a nem megfelelő stílusban írkálók húzzák lefelé. Mással nincs is baj, az nem baj ha valaki megkérdez adott esetben a többieknek egy alap-dolgot.[/quote]

Igen, ebben mondjuk van valami, mivel en altalaban a bolhapiacban irkalok, kimaradok ezekbol. Ott is vannak lama hozzaszolasok, de csak keves. Ott szvsz meg mindig megvan a hangulat... :)

Amugy, miutan kihagytam egy honapot, meglepodve tapasztaltam azt a sok keptelenebbnel keptelenebb vitat es fejtegetest a forumrol es egymasrol.

Miutan szorgalmasan vegigolvasgattam mindent, csak egy-ket helyen szoltam hozza, mert nem szeretek ilyen jatekokban reszt venni.

Azert remelem sikerul kulturaltan atveszelni ezt az egeszet.
(HwSw?) klub Rulez!
IBM 286, 12@16Mhz, Trident8900D 1024k, Seagate ST225 20M@38M MFM, Seagate ST35I 40M, Ad-Lib Sound System, 2400bps modem, CGA 8bit-TV-OUT!! Na, erre mit leptek? :)

#193 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 11:36

Van olyan hely itt, ahol a téma úgymond (engedélyezetten) "sodródik"? Úgy értem, hogy arról van szó, ami éppen felvetődik, függetlenül a kezdetektől.

#194 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 06. 16:06

idézet:
Ezt írta CyberneticsCore:
Van olyan hely itt, ahol a téma úgymond (engedélyezetten) "sodródik"? Úgy értem, hogy arról van szó, ami éppen felvetődik, függetlenül a kezdetektől.[/quote]

Szerintem már nincs, régen volt ilyen. Mostanában az egyetlen dolog amire szokott sodródni a téma az a flame meg az egymásnakesés :(

#195 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 15:40

Ez utóbbit én sem értem. Túl nagy a levezetetlen agresszió egyesekben és azt itt élik ki. De nem csak itt sajnos !
Én is hozzászóltam egy témához és az egyik félnek adtam igazat, lám kaptam is TG-t érte (méghozzá törzsvendégtől, mert igen sokat ugrott lefele a súlyozott értékem). Hát lelke rajta, annak aki adta. Én úgysem fogok személyeskedni és, ha kell megint békíteni fogok. Abban pedíg semmi rossz nincs, ha az ember egy vitában igazat ad embertársának. A lényeg a kúltúrált hangnem (lenne), de ez egyre kevésbé jellemző egyes emberekre. Aki ezt nem tudja elviselni, az meglehetősen gyerekes.

#196 Felhasználó inaktív   adansonii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 07. 22:33

idézet:
Ezt írta piftuka:
Ez utóbbit én sem értem. Túl nagy a levezetetlen agresszió egyesekben és azt itt élik ki. De nem csak itt sajnos !
Én is hozzászóltam egy témához és az egyik félnek adtam igazat, lám kaptam is TG-t érte (méghozzá törzsvendégtől, mert igen sokat ugrott lefele a súlyozott értékem). Hát lelke rajta, annak aki adta. Én úgysem fogok személyeskedni és, ha kell megint békíteni fogok. Abban pedíg semmi rossz nincs, ha az ember egy vitában igazat ad embertársának. A lényeg a kúltúrált hangnem (lenne), de ez egyre kevésbé jellemző egyes emberekre. Aki ezt nem tudja elviselni, az meglehetősen gyerekes.
[/quote]

piftuka....

Ugye nem arra gondolsz , amire én gondolok most???
A világegyetem, és az emberi hülyeség határtalan.
Bár az előzőben nem vagyok biztos.
( Albert Einstein)
----------------------------------

#197 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 22:50

Háát, nem tudom, te mire gondolsz... Én arra, hogy benézek egy XY témába és azt olvasom: "Szerintem te egy @&#%** vagy !" " Jól, van te meg *@&#%!, és különben is @nyád" stb.

Ez csak illusztráció, de mostanában egyre gyakoribb az ilyen. És persze az ember fia békíteni próbál, beírja, hogy "gyerekek, nem kell a flame !" Erre vagy az egyik v. a másik (vagy mindkettő) féltől megkapja a magáét (rossz esetben). Jó esetben tényleg abbamarad a harc.
ha meg csak úgy "szimplán" hozzászólsz az adott témához és egyezik a véleményed az egyik fél véleményével, akkor a másik fél személyes támadásnak veszi azt és TG-vel és/vagy pár keresetlen szóval "jutalmaz". Hát így.
Én nem értem, miért kell egymás torkának esni egy ilyen fórumon, amikor ez nem erről szól. Mindenkinek joga van a véleményéhez, de a lényeg, hogy a vita kultúrált mederben follyon. Nem is kell feltétlenül igazat adni a másiknak. Csak legalább meghallgatni; az nem árt senkinek !

#198 Felhasználó inaktív   aWagnerUr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 23:37

idézet:
Ezt írta piftuka:
[/quote]

Szerintem az egesz csillagozas hulyeseg. Csak arra jo, hogy megsertsuk vele a forumozokat. Szerintem. Ismetlem, szerintem... :D

De lenne egy kerdesem. Azt honnan tudjatok meg, hogy ki adott akarmit? Mert sokszor olvasom, hogy koszi XY a TG-t, de meg nem jottem ra, hogyan nezik meg, ki adta, sot en csak a sulyozott erteket talaltam meg, azt nem tudom, hogy mikor ki mit ad...

Ja, es vicces, hogy mostanaban szinte szalloigeve valt a "Na, johet a TG!"... :(
(HwSw?) klub Rulez!

#199 Felhasználó inaktív   szabolc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 08. 08:27

Ugyan már volt szó a magyar nyelvről(angol szavak helyett esetelg magyar kifejezések, nevek használata), de én az utóbbi időben a borzalmas helyes(?)írás miatt dühöngök. :mad:
Nem arról beszélek, amikor valaki ír egy vicces mondatot, mert azt lehet látni, érezni, hogy viccnek szánta. És nem is az elgépelésekről van szó, mert az is azonnal kiderül, csak le kell nézni a billentyűzetre. Sőt, még azt is megértem, ha valaki lusta ékezetekkel gépelni(ez sajnos velem is gyakran megesik... :D )

Ellenben egyre többen nem foglalkoznak már a helyesírás legelemibb szabályaival sem, és nem véletlenül, hanem akár egy teljes témán keresztül azt írja, hogy "ojan" és "ojat".
Borzasztó!!!!! Ehhez még magyar billentyűzetkiosztás se kell! És akaratlanul is előítéletekket szülnek bennem az ilyen hozzászólások, mert érettségit nem lehet tisztességes úton szerezni ilyen nyelvtani tudással. Ezek után még a szakmai hozzáértését is megkérdőjelezem...

Szóval én nem szeretnék nyelvújítást, elfogadom, hogy nagyon sok (többségében) angol szakmai szóhoz nem lehet tökéletes magyar megfelelőt találni, de azért a legelemibb nyelvtani szabályokat be lehetne tartani, még akkor is, ha itt ilyen hülye műszaki emberek is hozzászólnak, mint például én. :D

#200 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 08. 09:27

idézet:
Ezt írta szabolc:
mert érettségit nem lehet tisztességes úton szerezni ilyen nyelvtani tudással. Ezek után még a szakmai hozzáértését is megkérdőjelezem...

[/quote]

Szerintem azért sokan vannak itt, akik még nem jutottak el odáig. Vagy tévednék?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.