HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 28. 00:34

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 3:26

Sziasztok!

Habár elég sokat igyekeztem utánna olvasni / keresni, konkrétan erről a "jelenségről" még nem találtam semit.
Egy fekete NEC 2500A íróm van (a többi HW konfig nem iszem, hogy fontos, de ha mégis - szóljatok)
Megírok egy lemezt (jelen esetben PRINCO, de úgy emléxem, hogy nem jellemző, mert volt már, hogy RITEKkel történt mindez), Nero 6 -ossal, 2X-es sebességgel (NEM image, hanem magam által összeválogatott ISO -k, ha úgy tetszik és közvetlenül a sikeres írás után, még MIELŐTT KIVENNÉM A LEMEZT, ráengedek egy DVDINFOPRO "speedtest" -et. Az eredmény:

Kép

Azután annyit csinálok, hogy: tálca ki / be és ISMÉT kap egy DVDINFOPRO -s speedtestet, mely immáron a következő - számomra felettébb érdekes - grafikon rajzolja:

Kép

Namármost, evvel talán nincs is semi baj (én-laikus-fejjel betudtam vmi olyasminek ezt, hogy a Nero kalibrálta a lézert egy bizonyos írási sebességre, melynek a "szelleme" kisértvén idézte elő ezt a folyamatosan egy sebességgel olvasó lézert, mindaddig, mig nem kap az eszköz egy "open/close"-t :) - jólmegaszontam  :p  :cool:  :D )
Annyit viszont mindenképp észrevettem, hogy alkalmanként, mikor nem sikerül egy-egy írás (no persze Nero mindig azt mondja, hogy "Burn done successfully" és csak miután kap a lemez egy speedtestet - derül ki, hogy mégsem olyan jó az), attól függetlenül, hogy azt a bizonyos tálca ki/be játékot még nem játszom el az íróval, ezeknél a lemezeknél, közvetlen az írás után is "emelkedő" görbét rajzol a DvfInfoPro ... mely görbe általában 85-95% között letörik és annyi neki. Ez kb. így szokott kinézni:

Kép

(Az író vásárlása és az első két hét PRINCO -s játék után - én naív (?) - az író hibájára gyanakodván, kicseréltettem egy másikra azt, de természetesen azóta is szoktak történni velem ilyenek (persze játszottam a teljes win-, aspi-, stb reinstalloktól kezdve, egészen a hackelt firmware ki/be sütésekig - mindhiába ... a végére betudtam az egészet annak, hogy PRINCO, (Ridisc) RITEK (és ki tudja még mely), lemezek ennek az írónak már csak így szolgálnak és a többszáz forintos bolti nyersanyagot jobban szeretik ... de miután találkoztam a következő misztikummal (is) , már kezdtem "fogalmamsincsmithinni" :)
... UGYANIS!, a fenti, láthatóan rossz minőségű lemezt 07.21.-én "speedtest"-eltem, melyet anno 07.11. -én SIKERESEN írtam meg, amit a következő grafikon rajzolt meg közvetlen a "speedtest" után:

Kép

Elnézést, ha néhol esetleg túl zavaros a mondókám, picit aludni kellene már ...
Igazából nagy okosságokat ezek után már nem várok senkitől (tudom, ha boltban veszek, sok pénzért "jó" lemezt, aligha történik velem ilyesmi), de azért mégis olvasnék egy két értelmes magyarázatot azoktól, akik megértették a zagyvaságomat (hogy pl. közvetlen lemezírás után miért "egyenes" a görbe és végig jónak mutatja az írást, míg pár napra rá már emelkedő görbével - rossznak látja ugyanazt a lemezt) ... Ppéter ;) ill. akárki?)
:cool:

... szóval túl komplikált v. csak elsiklottatok felette? :p :)
Miért van, hogy eccer így, másszor úgy olvas az író? (mint ugye ahogy azt a grafikonokon is szépen látni)
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#1022 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:11

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 1:34

... szóval túl komplikált v. csak elsiklottatok felette? :p :)
Miért van, hogy eccer így, másszor úgy olvas az író? (mint ugye ahogy azt a grafikonokon is szépen látni)

Túl komplikált lenne pár oldalt visszaolvasni? Elggé részéletesen kitárgyaltuk, hogy alkalmasint milyen érzékeny olvasó ez a drive (bekapcsolástól eltelt időtartam, melegedés, egyéb környezeti állandók), nem hiszem el, hogy minden héten be kell zuhanni ugyanannak a kérdésnek ebbe a topikba.

#1023 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:06

Elöző oldal alján lévő hozzászólásomra valaki ?  :confused:

Nem pusztán az író olvasásával van gondom, hanem az általa 4x-esen megírt G04 alapú Ridata lemezekkel. A legelsővel még a Pio olvasóm is bebukja a speed test-et, végig se bír menni, míg a 2. megírt ugyanilyen lemezben 2 tüske van (írásuk közben buffer is kiürül, miért ??). Far Cry iso-t írtam ki rájuk. Xar a lemez vagy az íróval van valami ? A ricoh alapanyagú Imation DVD+RW lemezzel semmi baja, ugyanezt az iso-t precízen írja és olvassa is az író, és a Pio olvasóm is szépen megkajázza (pedig elvileg csak minuszos lemezeket bír olvasni).

Az író secondary masteren van.

Ötlet, tanács, javaslat ?  :think:

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 10:07 -kor

#1024 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 16:01

PPeter: csak a cdgrabos cikkedben irtad, hogy "a jelenlegi irom" ... kiváncsi lettem volna, milyened van... dehát, a válasz helyett csak felsoroltad az eddig megjelent dvd irokat ;) thx.

Rudi: melyik nforce drv van fent ? satat hasznalod? (nekem prim mas a winyo, prim slave az iro, ide.drv: 5.03as pakk, 4.46os verzio)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1025 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 16:32

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 10:11

Túl komplikált lenne pár oldalt visszaolvasni? Elggé részéletesen kitárgyaltuk, hogy alkalmasint milyen érzékeny olvasó ez a drive (bekapcsolástól eltelt időtartam, melegedés, egyéb környezeti állandók), nem hiszem el, hogy minden héten be kell zuhanni ugyanannak a kérdésnek ebbe a topikba.

Szia Ppéter!  :respect:

Nem, nem túl komplikált. Igaz már olvasgattam, nem keveset és nagyon nem szokásom a már átrágott témákat újra felhozni, sem topikokat halmozni, de hát ez van - emberek vunk. Úgylátszik nem voltam elég figyelmes.
Majd átnyálazom újból azt a párszáz hozzászólást ...  :smoker:
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#1026 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 17:12

Idézet: arty - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 17:01

Rudi: melyik nforce drv van fent ? satat hasznalod? (nekem prim mas a winyo, prim slave az iro, ide.drv: 5.03as pakk, 4.46os verzio)

4.24-es driver van fent (audio a 3.44-esből van fent, de ez most asszem mindegy). Control panelen viszont azt mondja az IDE drivereknél, hogy Microsoft...

DaemonTools nem kavarhat be ?

Satán nincs semmi. Primary IDE-ken ül a 2 vinyó, a secondary-ken meg az író (master) és a Pio DVD-ROM (slave). 6.3.0.3-as Neroval írok.

Kipróbálok most egy másik IDE drivert. Csak az az érdekes, hogy az Imation-t full hibátlanra írja, a Ridatát meg full szarra... Ezt okozhatja az IDE driver ?

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 17:27 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 18:01

Itt egy gyönyörű olvasási eredmény... Író abszolút nem is tudja olvasni, a DVD-ROM-om is alig...

Kép

#1028 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 18:48

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 19:01

Itt egy gyönyörű olvasási eredmény... Író abszolút nem is tudja olvasni, a DVD-ROM-om is alig...

Kép

Ezt épp milyen lemezre írtad és hányszorosan? És még valami: meg kellene nézni egy másik (újabb) DVD-ROM olvasóban is.

#1029 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:22

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 19:48

Ezt épp milyen lemezre írtad és hányszorosan? És még valami: meg kellene nézni egy másik (újabb) DVD-ROM olvasóban is.

Ridata 4x DVD-R lemezre (Ritek G04 alapanyag) 4x sebességgel.

Másik: most jövök havertól. Nála is kipróbáltuk az írást erre az anyagra. Neki is 2500A írója van, csak P4-es gépe. Nála tökéletesen megíródott a DVD (ugyanabból a kötegből) szintén 4x írással. Helyesen fel is ismerte nála, hogy Ritek G04-es a lemez (nálam fel sem ismerte). A nála megírt DVD-t az én íróm is sikeresen, hibátlanul olvassa. Szép egyenes a grafikon.

Szóval vagy az írómmal, vagy a gépemmel van a gubanc... Most belenyomom azt a firmware-t, ami a haveréban is van. Hátha...

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 19:23 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:25

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 20:22

Helyesen fel is ismerte nála, hogy Ritek G04-es a lemez (nálam fel sem ismerte).

Szóval vagy az írómmal, vagy a gépemmel van a gubanc... Most belenyomom azt a firmware-t, ami a haveréban is van. Hátha...

Hoppá, hát ott valami csúnya rendszergebasz van. Nincs véletlenül az Alcohol vagy a Daemon Tools írható lemezeket "elrejető" opciója bekapcsolva (ami elrejti a másolásvédelmek elől, hogy írható/írt lemezt tettél be), mert az tud olyat művelni, hogy még az ATIP/ADIP zónát se tudja lekérdezni szerencsétlen íróprogram, tehát a lemez bizonyos paramétereihez sem fér hozzá írás előtt -> ez meg ugye eléggé egészségtelen tud lenni az írási minőségre nézve.

#1031 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:36

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 20:25

Hoppá, hát ott valami csúnya rendszergebasz van. Nincs véletlenül az Alcohol vagy a Daemon Tools írható lemezeket "elrejető" opciója bekapcsolva (ami elrejti a másolásvédelmek elől, hogy írható/írt lemezt tettél be), mert az tud olyat művelni, hogy még az ATIP/ADIP zónát se tudja lekérdezni szerencsétlen íróprogram, tehát a lemez bizonyos paramétereihez sem fér hozzá írás előtt -> ez meg ugye eléggé egészségtelen tud lenni az írási minőségre nézve.

A daemontools managere ott van tray iconban, lehet ezzel lesz a gubanc... Mindjárt csekkolom.

Kössz az ötletet !  :up:

Mondjuk elég, ha íráskor kilövöm a daemontoools-t ?

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 19:43 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:23

Leszedtem a Daemontools-t, restart, és most már az író kapásból kiírja, hogy milyen nyersanyagú üres lemezt tettem bele. Asszem megvan a hunyó. :)

Gyorsan írok is vele egyet, remélem karaj lesz. :)

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 20:29 -kor

#1033 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:34

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 21:23

Leszedtem a Daemontools-t, restart, és most már az író kapásból kiírja, hogy milyen nyersanyagú üres lemezt tettem bele. Asszem megvan a hunyó. :)

Gyorsan írok is vele egyet, remélem karaj lesz. :)

Leszedni nem kellett volna, csak az opciókban kiiktatni a másolásvédelmek emulációját meg az írható lemezek elrejtését.  :omg:

#1034 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:05

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 21:34

Leszedni nem kellett volna, csak az opciókban kiiktatni a másolásvédelmek emulációját meg az írható lemezek elrejtését.  :omg:

Egy dvd image-m van, amit már kiírtam, szóval már felesleges is volt. Ezért toltam le könnyűszívvel.

Írtam egyet vele. Eredmény: íróba betéve a Far Cry startup menüje felugrik, de az olvasási tesztek már a spin-up-nál leállnak olvasási hibával. A Pio olvasóm viszont korrektül, hiba nélkül olvassa. Nincsenek tüskék, szép egyenes a vonal.

Viszont írás közben 33% körül minden esetben kiürül a read buffer, csak nemtom miért... A másik buffer folyamatosan 94-100% között ugrál. Mi okozhatja ezt ?

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 28. 21:07 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:08

Sorry ,de a 23. oldalig volt turelmem elolvasni a hozzaszolasokat, es az elejet eddig is ismertem. De akkor a 2500 es 2510-es kozott nincs difi?Belosre kulsore ua csak mas a firmware, v azert a lezerkalibracio a 2510esnel jobb lett?Nem erdemes kicserelni 2500ast 2510re?(na jo hujeseget kerdeztem ,mert ingyen lesz:) ), de v e barmifele kulonbseg a 2 kozott?

#1036 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:17

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 19:01

Kép

Most ilyen lett az olvasási eredmény, miután kipucoltam a Daemontools-t:

Kép

Ez már jó ? Nem kellene gyorsabban olvasnia ? Vagy ez az öregecske Pio-105S ennyire képes ?

#1037 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:20

Idézet

Írtam egyet vele. Eredmény: íróba betéve a Far Cry startup menüje felugrik, de az olvasási tesztek már a spin-up-nál leállnak olvasási hibával.

Írtuk már ezerszer - a NEC író, főleg az írás után közvetlenül amikor tök meleg, nem tud normálisan olvasni.

Idézet

A Pio olvasóm viszont korrektül, hiba nélkül olvassa. Nincsenek tüskék, szép egyenes a vonal.

Mert a NEC jól ír - ennyi.

Idézet

Viszont írás közben 33% körül minden esetben kiürül a read buffer, csak nemtom miért... A másik buffer folyamatosan 94-100% között ugrál. Mi okozhatja ezt ?

A 33%-nél van a Z-CLV módnak köszönhető sebességváltás szerintem, ha 6x-osan vagy 8x-osan írsz, de ez gondot semmiképp nem okoz. A buffer ugrálás úgyszintén normális.

#1038 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:21

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 22:17

Ez már jó ? Nem kellene gyorsabban olvasnia ? Vagy ez az öregecske Pio-105S ennyire képes ?

Örülj neki, hogy ennyit is tud.

#1039 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:22

Idézet: ttt1 - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 22:08

Sorry ,de a 23. oldalig volt turelmem elolvasni a hozzaszolasokat, es az elejet eddig is ismertem. De akkor a 2500 es 2510-es kozott nincs difi?Belosre kulsore ua csak mas a firmware, v azert a lezerkalibracio a 2510esnel jobb lett?Nem erdemes kicserelni 2500ast 2510re?(na jo hujeseget kerdeztem ,mert ingyen lesz:) ), de v e barmifele kulonbseg a 2 kozott?

Egyelőre nincs tudomásom számottevő különbségről, azt kell megvenni, amelyik olcsóbb.

#1040 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:27

Csak mert ismerosom is belefutott gagyi szerias 2500asokba,kiirni szepen kiirta ,de visszaolvasni nem tudta, mig az en 2500asom meg igen, sot az o 2500asa az en gepemben szinten nem olvasta vissza. Sima dvd olvaso viszont lazan. 2-t is kapott ilyent, csak hogy a 2510eseknel is elofordul e ilyen hiba,mert akor felve cserelem le,v. lehet nem is inkabb.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.