Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 3:26
Habár elég sokat igyekeztem utánna olvasni / keresni, konkrétan erről a "jelenségről" még nem találtam semit.
Egy fekete NEC 2500A íróm van (a többi HW konfig nem iszem, hogy fontos, de ha mégis - szóljatok)
Megírok egy lemezt (jelen esetben PRINCO, de úgy emléxem, hogy nem jellemző, mert volt már, hogy RITEKkel történt mindez), Nero 6 -ossal, 2X-es sebességgel (NEM image, hanem magam által összeválogatott ISO -k, ha úgy tetszik és közvetlenül a sikeres írás után, még MIELŐTT KIVENNÉM A LEMEZT, ráengedek egy DVDINFOPRO "speedtest" -et. Az eredmény:

Azután annyit csinálok, hogy: tálca ki / be és ISMÉT kap egy DVDINFOPRO -s speedtestet, mely immáron a következő - számomra felettébb érdekes - grafikon rajzolja:

Namármost, evvel talán nincs is semi baj (én-laikus-fejjel betudtam vmi olyasminek ezt, hogy a Nero kalibrálta a lézert egy bizonyos írási sebességre, melynek a "szelleme" kisértvén idézte elő ezt a folyamatosan egy sebességgel olvasó lézert, mindaddig, mig nem kap az eszköz egy "open/close"-t
Annyit viszont mindenképp észrevettem, hogy alkalmanként, mikor nem sikerül egy-egy írás (no persze Nero mindig azt mondja, hogy "Burn done successfully" és csak miután kap a lemez egy speedtestet - derül ki, hogy mégsem olyan jó az), attól függetlenül, hogy azt a bizonyos tálca ki/be játékot még nem játszom el az íróval, ezeknél a lemezeknél, közvetlen az írás után is "emelkedő" görbét rajzol a DvfInfoPro ... mely görbe általában 85-95% között letörik és annyi neki. Ez kb. így szokott kinézni:

(Az író vásárlása és az első két hét PRINCO -s játék után - én naív (?) - az író hibájára gyanakodván, kicseréltettem egy másikra azt, de természetesen azóta is szoktak történni velem ilyenek (persze játszottam a teljes win-, aspi-, stb reinstalloktól kezdve, egészen a hackelt firmware ki/be sütésekig - mindhiába ... a végére betudtam az egészet annak, hogy PRINCO, (Ridisc) RITEK (és ki tudja még mely), lemezek ennek az írónak már csak így szolgálnak és a többszáz forintos bolti nyersanyagot jobban szeretik ... de miután találkoztam a következő misztikummal (is) , már kezdtem "fogalmamsincsmithinni"
... UGYANIS!, a fenti, láthatóan rossz minőségű lemezt 07.21.-én "speedtest"-eltem, melyet anno 07.11. -én SIKERESEN írtam meg, amit a következő grafikon rajzolt meg közvetlen a "speedtest" után:

Elnézést, ha néhol esetleg túl zavaros a mondókám, picit aludni kellene már ...
Igazából nagy okosságokat ezek után már nem várok senkitől (tudom, ha boltban veszek, sok pénzért "jó" lemezt, aligha történik velem ilyesmi), de azért mégis olvasnék egy két értelmes magyarázatot azoktól, akik megértették a zagyvaságomat (hogy pl. közvetlen lemezírás után miért "egyenes" a görbe és végig jónak mutatja az írást, míg pár napra rá már emelkedő görbével - rossznak látja ugyanazt a lemezt) ... Ppéter
... szóval túl komplikált v. csak elsiklottatok felette?
Miért van, hogy eccer így, másszor úgy olvas az író? (mint ugye ahogy azt a grafikonokon is szépen látni)

Súgó
A téma zárva.