HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1511 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:40

Hehe, ezzel engem is megszivatott az első Samsung.:D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1512 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:29

Nah, elkezdett csicseregni a Samsungom. Olyan, mintha állandóan seekelne, csak sokkal hangosabb és nem világít a LED közben...
:reklamacio:

#1513 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 21:29

Nah, elkezdett csicseregni a Samsungom. Olyan, mintha állandóan seekelne, csak sokkal hangosabb és nem világít a LED közben...
:reklamacio:

egy ismerősöm úgy oldotta meg, h vett bele egy mélyebb hangú és egy csöppet hangosabb rencerventit mivel érzékeny a magas hangokra és teljesen kiidegelte a maxtor vinyó magasfrekis hangja, állítólag elnyomja és a kicsit mélyebb zúgás már egyáltalán nem idegesíti... igaz, h most viszont hangosabbb
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1514 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 07:57

Idézet: avman - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 22:34

egy ismerősöm úgy oldotta meg, h vett bele egy mélyebb hangú és egy csöppet hangosabb rencerventit mivel érzékeny a magas hangokra és teljesen kiidegelte a maxtor vinyó magasfrekis hangja, állítólag elnyomja és a kicsit mélyebb zúgás már egyáltalán nem idegesíti... igaz, h most viszont hangosabbb

Eddig lecseréltem az egyik házventit, passzív hűtést tettem a northbridge-re, Spire Whisperrock IV a procira. A következő a Coolink táp ventijének cseréje lenne. Eddig azon voltam, hogy minél halkabb legyen a gépem, már most is ott járok, hogy a tápventi és a Samsung együtt a leghangosabb.

Ezt ráadásuk nem lehet szerintem elnyomni, mert nem teljesen folyamatos zaj, olyan, mint amikor egy venti csicsereg. De nem azok szólnak, kipróbáltam... :(

Azért köszönöm. :)

#1515 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 17. 12:29

Egy  :up:  a topicnak, meg egy  :down:  a SamsungHDD-nek. :(  200-as drive már másodszor játszotta el, hogy eccercsak eltűnt róla minden, kivéve egy ~13 gigás RAW meghajtót, és mögötte egy partícionálatlan ~170 gigás részt (a maradék). Persze az egész használhatatlan, csak partíció törlés, partícionálás és több, mint egy órás formázás segít rajta (nem sok ez egy kicsit?). Amikor először csinálta, azt hittem én b@xt@m el valamit, de már tudom, hogy ő a hibás. Ma viszem vissza garba, hátha a következő jó lesz.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1516 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:02

Öööö... nem lehet csak esetleg, hogy az operációs rendszered/winyóvezérlőd(avagy BIOS) nem tudja kezelni a ~130GB-nál nagyobb háttértárolókat? Ilyenkor ugyanis pont az általad vázolt hibajelenség lép fel: amikor eléri a ~130GB-ot, szépen elkezdi a winyó elejére írni az adatot, felülírva a partíciós táblát, elrontva a könyvtárszerkezetet, mindent.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1517 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:52

Idézet: brd - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 19:02

Öööö... nem lehet csak esetleg, hogy az operációs rendszered/winyóvezérlőd(avagy BIOS) nem tudja kezelni a ~130GB-nál nagyobb háttértárolókat? Ilyenkor ugyanis pont az általad vázolt hibajelenség lép fel: amikor eléri a ~130GB-ot, szépen elkezdi a winyó elejére írni az adatot, felülírva a partíciós táblát, elrontva a könyvtárszerkezetet, mindent.

Nem, mindkettő kezeli/látja, használni is tudja. Megpróbálom egy SATA-ra becserélni, hátha az jobb lesz.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1518 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:09

Tököm teli a samu vinyókkal. Lassan a Maxtor babérjaira törnek. Legalábbis, amiket én adok-veszek. Páf-ba beírtam, a pi..ba, sose kellett gariba rohangálnom ennyit, mint samu vinyókkal. Melegük nincs, nem szar táp, se semmi más ésszerű ok, csak fejcsapkodás, vadi új korában rossz szektorok szórása. Nincs kiemelt típus vagy széria.
És sok közülük borzalmasan excenteres, de ezt már szint efel sem lehet hibának róni. A 15k-s Fuji, mikor először felfütyült, nem akartam elhinni, hogy megy, mert semmi remegés. Se induláskor, se menet közben. Azt miért lehet jól összerakni?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1519 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 10:30

használat közben miben nyilvánul meg? csak mert van itten 3 is belőle (2 120-as meg egy 80-as), ebből ugye csak egyet használok én, szóval hogyan kezdenek kihalni (semmi szofveres güzülés), h kiokíthassam a  használókat? monnyuk hetente eccer rájuk nézek az everesttel. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1520 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 19. 19:53

Kb. ennyi, amit tudok javasolni :( . Az a pár darab, ami közvetlenül alattam van, rendszeresen figyelve van. Semmi kirívó. Egy volt, ami telepítés után két héttel elkezdte szórni a hibás szektorokat, fél órán belül az alaplap is elkezdett visítani, hogy baj van vele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1521 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 10:54

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:45

Melyik volt az?

D*gitalM*nd

#1522 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 07:58

Az egyik barátom szív több hete egy 200GB-s SATA-II Samsunggal, talán pont SP2004C.

Random restart, pontosabban nem is random, csak ha adatokhoz kell nyúlni (mp3, dvd írás, stb).
Pata vinyóról bootolva semmi gond, még a SATA vinyó adatait mozgatva sem (mp3, rar, stb.)

Szerintetek kéne hozzá valami spéci kábel (sata-2), driver, vagy valami?

Okozhat a SATA túlmelegedést a déli hídon?

Vagy hol keressem a hibát szerintetek?

Kábelt, tápot, szünetmentest, memóriát cseréltem már.

No idea.  :think:

#1523 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 17:52

adott egy 160-as samsung 8megás vinyó.. 3 részre particionálva
és eccer csak pár adat nem olvasható (pár mappát sem tudok megnyitni) ,crc, stb.. (pl game telepités, hasonlók)
vagy ha fel is telepitem, utána meg nyavajog, hogy ez+az hiányzik
vki esetleg nem tudna vmi vinyó(particio) teszteklő/helyrehozó progit?!
:confused:
ja, és párszor a win indulásánál a scandix árva fájl segmensek miatt nyavajog-töröl sokmindent :( :reklamacio:

vki help, mi lehet a gond?!

thnx!
all bitches

#1524 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 18:45

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 8:58

Az egyik barátom szív több hete egy 200GB-s SATA-II Samsunggal, talán pont SP2004C.

Random restart, pontosabban nem is random, csak ha adatokhoz kell nyúlni (mp3, dvd írás, stb).
Pata vinyóról bootolva semmi gond, még a SATA vinyó adatait mozgatva sem (mp3, rar, stb.)

Szerintetek kéne hozzá valami spéci kábel (sata-2), driver, vagy valami?

Okozhat a SATA túlmelegedést a déli hídon?

Vagy hol keressem a hibát szerintetek?

Kábelt, tápot, szünetmentest, memóriát cseréltem már.

No idea.  :think:

alaplap típusa, alaplapi sata driver? sp2 fent van(ha nforce 2/sil, akkor köpte krisztus, én annyi rosszat hallottam már erról a párpsításról, bele sem mentem)

#1525 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 06:21

Sziasztok. Nekem 1 olyan problémám van, hogy haverom gépén a WinXp kb. 2perc alatt jön be, és a többi progi is rohadtul le van lassulva.
Gondoltam megnézem a wincsi kezelését, és PIO módban műkszik. Vszínűleg ez a baja, de sehogysem tudom kicsikarni belőle az UDMA-t.
Múltkor átdugtam a másik alaplapi csatira, és minden begyorsult normal tempóra, és Felismerte mint UDMA-t, de ez kb egy hétig volt csak jó. Most megint csak PIO módban hajlandó menni, és hiába dugom akárhova, nem UDMA. :think:
Please help! Tiszta ideg vagyok már. :reklamacio:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1526 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 08:53

Idézet: Melorin - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 7:21

Sziasztok. Nekem 1 olyan problémám van, hogy haverom gépén a WinXp kb. 2perc alatt jön be, és a többi progi is rohadtul le van lassulva.
Gondoltam megnézem a wincsi kezelését, és PIO módban műkszik. Vszínűleg ez a baja, de sehogysem tudom kicsikarni belőle az UDMA-t.
Múltkor átdugtam a másik alaplapi csatira, és minden begyorsult normal tempóra, és Felismerte mint UDMA-t, de ez kb egy hétig volt csak jó. Most megint csak PIO módban hajlandó menni, és hiába dugom akárhova, nem UDMA. :think:
Please help! Tiszta ideg vagyok már. :reklamacio:

Erre a problémára van már egy jó topic:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2553010
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1527 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 10:23

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 9:53

Erre a problémára van már egy jó topic:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2553010

Köszi. :respect:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1528 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 16:08

[quote name='Korábban ezt írtam:']Az egyik barátom szív több hete egy 200GB-s SATA-II Samsunggal, talán pont SP2004C.
[/quote]
[quote name='avman' date='2005. jún. 22., szerda - 17:45']alaplap típusa, alaplapi sata driver? sp2 fent van?[/quote]
Bocs.
Abit IC7 (i875+ich5)
WXP Pro Sp2
De: ATA teszt vinyó Sp1-es.
Samsung gyári teszt (hutil.exe) épp most van folyamatban, majd beszámolok.

#1529 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 06:19

noh,vettem par Samsung sata 250-es vinyot,remelem ezek is majd olyan jol bevalnak,mint a 160-asok (legalabbis nalam)

#1530 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 08:24

Nézegetem a Samu SATA winyókat... SATA2-300 -as winyóra érdemes áldozni egy-két ezressel többet a SATA-150 helyett? Egyáltalán működik SATA2 által nem támogatott lapban? Ha esetleg igen teljesítménnyel mi a helyzet?
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.