HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#181 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:12

idézet:
Ezt írta Mumia:
Az előző hozzászólásomban is leírtam, hogy nem szar, a premiere, honnan veszed még mindig ezt? Sosem mondtam, hogy szar, de amíg nem akarsz ilyen szinten szerkeszteni, nem is jobb.[/quote]

Nem szerkesztési szintről beszélek hanem arról, hogy szabadabban és könnyebben lehet vágni (pld. Mehetsz Miskolcra gyalog is de mehetsz vonattal esetleg kocsival. Ha nem gyalogolsz az nem jelenti azt, hogy magasabb szintre léptél csak azt, hogy kényelmesebben akarsz Miskolcra jutni.)
Lefordítva, ha jobb vágó programot használsz az nem azt jelenti, hogy magasabb szintre lépsz csak kényelmesebben tudod elvégezni azt amit szeretnél mivel olyan szolgáltatásokat nyújt amit az egyszerű program nem. Az tény, hogy ha az ember kezébe kerül egy igazán jó NLE vágó program akkor nagyon gyorsan meglódul a fantáziája és olyan dolgokat fog megcsinálni amiről idáig nem is álmodott mert az általa idáig használt egyszerű program nem nyújtotta a lehetőségek tárházát.
Ahhoz, hogy magasabb szintre lépj meg kell tanulni a videó vágás mesterségét mely hidd el nem könnyű. Nem arról szol, hogy csak elvágom és kész.

Téged nem vonz az, hogy amit csinálsz azt mindig jobban és tökéletesebben csináld? Nem tudom Te, hogy vagy vele de én mindig a tökéletességre vágytam. Ha valamit megtanultam mindig arra törekedtem, hogy azt még jobban és profibban csináljam. Ezt jelen esetben a hobbyra értem.
A mai napig is vannak olyan dolgok a digitális videó témában melyek számomra újak (pedig már rég nem, vagyok kezdő) és hidd el örömömet lelem benne, hogy ezeket felfedezem és felhasználom. (használhatnám a mai napig is a PCTV-t rögzítésre, vágásra meg a VD-t de akkor egy csomó jó és új dologról lemarattam volna)

#182 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:23

Szerkesztésre/effektezésre én a [url="http://"http://mediasoftware.sonypictures.com/Products/ShowProduct.asp?PID=808"]Vegas 4.0[/url]-t használom, igaz ez nem free, de én még régebben töltöttem le az oldalról egy trial verziót, azóta is megy jól, korlátozás nélkül ;) (akkoriban még nem a sony-é volt, hanem a SonicFoundry adta ki)

Nagyon jól lehet vele effektezni, vágni, stb, egy baja van, nagyon lassan renderel (XP 2000+ procival nálam 5-6fps-sel, VirtualDub viszont 30-35fps..). De azért jó.

[ 2004. március 26.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]

#183 Felhasználó inaktív   Kf1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:49

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sony DCR TRV33E kamerát (http://www.unbeatabl...ydcrtrv33e.asp) és FireWire-en keresztül nem tudok capture-ni, mert ugy nez ki nem mukodik a DV OUT-ja, 2 PC-n is ki lett probalva, es egy masik DV out-os kamerával működött.
Ha csatlakoztatom a DV kábelt, az jelzi ki, hogy DV IN. Sehol nem lehet DV out-ra allitani.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mi lehet a hiba?

koszi.

#184 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:50

idézet:
Ezt írta wpepi:

Nem szerkesztési szintről beszélek hanem arról, hogy szabadabban és könnyebben lehet vágni (pld. Mehetsz Miskolcra gyalog is de mehetsz vonattal esetleg kocsival. Ha nem gyalogolsz az nem jelenti azt, hogy magasabb szintre léptél csak azt, hogy kényelmesebben akarsz Miskolcra jutni.)
Lefordítva, ha jobb vágó programot használsz az nem azt jelenti, hogy magasabb szintre lépsz csak kényelmesebben tudod elvégezni azt amit szeretnél mivel olyan szolgáltatásokat nyújt amit az egyszerű program nem. Az tény, hogy ha az ember kezébe kerül egy igazán jó NLE vágó program akkor nagyon gyorsan meglódul a fantáziája és olyan dolgokat fog megcsinálni amiről idáig nem is álmodott mert az általa idáig használt egyszerű program nem nyújtotta a lehetőségek tárházát.
Ahhoz, hogy magasabb szintre lépj meg kell tanulni a videó vágás mesterségét mely hidd el nem könnyű. Nem arról szol, hogy csak elvágom és kész.
)
[/quote]

És még te mondod, hogy én akarok mindenkit meggyőzni és nem fogadom el a más véleményt?

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem vagy képes felfogni, HOGY NINCS SZÜKSÉGEM ARRA AMIT A PREMIERE NYÚJT A VD-n TÚL PONT. Hányszor írjam még le, hogy használtam már Premieret és ha meggyűzött volna, hogy hatékonyabban tudok vele dolgozni, mint vd-vel, akkor azt használnám. Itt nincs vonat meg gyalog, nincs volvo, meg trabant.

Amit te ajánlgatsz, az nem a VOLVO, a Trabant helyett, hanem az, hogy személyautó helyett, menjek busszal, mert abban több hely van. Remek, de nekem egymagamnak nem kell több hely, mert elférek kényelmesen.

Nekem a tökéletesítés, nem az jelenti, hogy bonyolítsd meg jól, és csinálj olyan dolgokat, amikre semmi szükséged, hanem kizárólag a minőségre vonatkozik.

Én el akarom vágni és kész, semmi többet nem akarok, ha akarnák, akkor használnák mást a VD-n kívül, de nem akarok. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.

[ 2004. március 26.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#185 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 15:19

Gyerekek miért kell veszekedni?
Legyetek kicsit toleránsabbak pliz...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#186 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 18:58

idézet:
Ezt írta Mumia:

És még te mondod, hogy én akarok mindenkit meggyőzni és nem fogadom el a más véleményt?

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem vagy képes felfogni, HOGY NINCS SZÜKSÉGEM ARRA AMIT A PREMIERE NYÚJT A VD-n TÚL PONT. Hányszor írjam még le, hogy használtam már Premieret és ha meggyűzött volna, hogy hatékonyabban tudok vele dolgozni, mint vd-vel, akkor azt használnám. Itt nincs vonat meg gyalog, nincs volvo, meg trabant.

Amit te ajánlgatsz, az nem a VOLVO, a Trabant helyett, hanem az, hogy személyautó helyett, menjek busszal, mert abban több hely van. Remek, de nekem egymagamnak nem kell több hely, mert elférek kényelmesen.

Nekem a tökéletesítés, nem az jelenti, hogy bonyolítsd meg jól, és csinálj olyan dolgokat, amikre semmi szükséged, hanem kizárólag a minőségre vonatkozik.

Én el akarom vágni és kész, semmi többet nem akarok, ha akarnák, akkor használnák mást a VD-n kívül, de nem akarok. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.

[ 2004. március 26.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Miért kaptad úgy fel a vizet? Nem akarlak meggyőzni csak nem fér a fejembe miért kötöd magad ennyire a VD-hez? Nem mondtam, hogy menj és vegyél Premiere programot csak ecseteltem, hogy szerintem jobban járnál vele mint a VD-vel (persze azért mert feltételeztem, hogy van premiere programod mivel azt írtad, hogy már használtad).
BOCS és még egyszer BOCS.

Egyébként attól mert különbözik a véleményünk még nem kell ilyen agresszív módon megközelíteni ezt a kérdést.
Én felfogtam azt, hogy Te nem akarsz mást használni mint a VD (és ezt nem is vitatom) csak nem értem, hogy miért zavar az ha valaki nem a VD-t tartja a legjobb választásnak.
Mint már párszor leírtam mindenkinek szíve joga eldönteni mit akar használni. Viszont e fórum azt a célt szolgálja, hogy információt adjunk át másoknak. Ebbe beletartozik az is, hogy leírjuk tapasztalatainkat ill. ha valakinek szüksége van rá akkor tanácsot adunk az alapján ahogy azt mi csináljuk. Tehát csak a saját nevemben tudok másoknak javasolni. Én viszont nem használok VD-t. Ha valakinek VD használati gondja van biztos hozzád fordul és nem hozzám.

Tehát még egyszer. Nem kell felkapnod a vizet akkor, ha más nem úgy gondolkodik mint Te.
Nem akartalak megsérteni főleg nem akartam rád erőszakolni semmi olyat amit nem akarsz.

Remélem fenti soraimat nem találtad sértőnek mivel szerintem már szétrágtuk ezt a ki mivel vág kérdést. Tehát hagyjunk helyet másoknak is hogy kérdezni tudjanak mert szerintem rajtunk röhög a fél hwsw fórum.

#187 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 20:41

Hauppauge pvr350-nel digizek amivel mpg kiterjesztésű fájlokat kapok. De sajnos a Virtualdub nem szi meg további feldolgozásra...
Létezik valami plugin ami segit ezen???

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#188 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 22:46

Nem plugin, virtualubmod, fentebb linket is írtam.

#189 Felhasználó inaktív   vero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 00:04

Sziasztok!

Van egy Terratec 600-as tunerkártyám, de normális minődégben csak 10-12 fps-el tudok capture-olni vele. Azt mondták, vegyek digitalizáló kártyát.
Két típust néztem: 1- ADS DVD Xpress USB 2.0
                        2- Knowledge 9011HE

Tud valaki hozzászólni, hogy melyiket válasszam a kettő közül?

Koszi!

#190 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 06:02

Idézet: vero - Dátum: 2004. április 2, péntek - 1:08

Sziasztok!

Van egy Terratec 600-as tunerkártyám, de normális minődégben csak 10-12 fps-el tudok capture-olni vele.

Akkor valamit rosszul csinálsz, avagy iszonyú gyenge géped van. A real time full pal felbontású capture, már egy .5G körüli gépnek sem okozott gondot.

#191 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 07:48

a

Szerkesztette: JaSe820 2004. 04. 02. 07:48 -kor

#192 Felhasználó inaktív   vero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 07:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 2, péntek - 5:06

Akkor valamit rosszul csinálsz, avagy iszonyú gyenge géped van. A real time full pal felbontású capture, már egy .5G körüli gépnek sem okozott gondot.

2GHZ-s gépem van 512MB memóriával, úgyhogy ez biztos nem lehet gond. De akkor mit csinálhatok rosszul?
Abit NF7-S v1.3; XP 1700+@1800MHz (200x9); Spire Falconrock II (Noiseblocker S1 ventivel!); 2*256MB Samsung PC3200 DDR@400Dual; Sapphire Radeon 9500/64MB; WD 120GB 7200RPM/8MB SATA; Maxtor 80GB 7200RPM/8MB; LG 48*24*48*/16*; NEC2500A; Terratec Cinergy 600; Samsung 710N TFT; Hiper Type-R 480W táp

#193 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 09:18

Idézet: vero - Dátum: 2004. április 2, péntek - 6:58

2GHZ-s gépem van 512MB memóriával, úgyhogy ez biztos nem lehet gond. De akkor mit csinálhatok rosszul?

Megnéztem a gyártó oldalán doksit. Semmi különöset nem írnak a hardware beállításról. Milyen codec-et használsz? Lehet, hogy azzal van a gond. Próbáld meg másik codec-el.

#194 Felhasználó inaktív   vero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 09:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. április 2, péntek - 8:22

Megnéztem a gyártó oldalán doksit. Semmi különöset nem írnak a hardware beállításról. Milyen codec-et használsz? Lehet, hogy azzal van a gond. Próbáld meg másik codec-el.

Próbálgattam a beállításokat és valóban tudok 25 fps-sel capture-olni, de csak YUY2 módban. Ha mást választok, pl. RGB24 cagy RGB32-t, akkor már csak 10-11 fps. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem nagyon tudom, mi a különbség a kettő között.

DivX 5.02 Codecet használok.

Ja és van még egy kis problémám: avi-ba tudom csak elmenteni a videot, viszont szeretnék DVD-Videot csinálni belőle, amihez ha jól tudom, mpeg2 formátum kéne.
Abit NF7-S v1.3; XP 1700+@1800MHz (200x9); Spire Falconrock II (Noiseblocker S1 ventivel!); 2*256MB Samsung PC3200 DDR@400Dual; Sapphire Radeon 9500/64MB; WD 120GB 7200RPM/8MB SATA; Maxtor 80GB 7200RPM/8MB; LG 48*24*48*/16*; NEC2500A; Terratec Cinergy 600; Samsung 710N TFT; Hiper Type-R 480W táp

#195 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 09:57

Ha jó minőséget szeretnél, akkor először vegyél fel DV vagy Mjpeg avi-ba, és utána egy coderrel tömörítsd be Mpeg2-be. Divx-et nem ajánlom felvételre. A YUY2 színformátum tökéletesen jó, a többivel úgyis csak a helyfoglalást növelnéd feleslegesen, mert jobb minőséget nem adnak az RGB formátumok sem.

Ha közvetlenül mpeg2-t szeretnél, tudtommal Windvr jár a kártyához, azzal tudsz csinálni, de csodát ne várj, messze nem lesz tökéletes minőségű.

#196 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 10:17

Idézet: vero - Dátum: 2004. április 2, péntek - 8:50

Próbálgattam a beállításokat és valóban tudok 25 fps-sel capture-olni, de csak YUY2 módban. Ha mást választok, pl. RGB24 cagy RGB32-t, akkor már csak 10-11 fps. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem nagyon tudom, mi a különbség a kettő között.

Idézet a Videopraktika című újság online változatából.
A teljes cikk a kiegészítő táblázattal itt olvasható: http://www.videoprak...hu/digivid3.htm

"Itt tulajdonképpen azt kell eldöntenünk, hogy a kártyából kiáramló digitalizált videojelfolyam RGB,
vagy valamilyen komponens (YCbCr) formában legyen. Mindkét esetben több variációból  választhatunk. Gyakorlatilag arról szól a dolog, hogy egy-egy csatorna (R, G vagy B, Y, U vagy V) hány bites legyen. A klasszikus RGB a 24 bites, azaz csatornánként 8-8 bit van, van RGB15 is, itt csak 5 biten van leírva egy-egy csatorna. Ugyanez igaz a komponens formátumokra is, azaz itt is meg kell adni, hogy egy-egy csatorna hány bites legyen. Ebből elég nagy a választék. Ilyenek vannak, hogy UYVY, YUY2, IYUV, stb. Ezek gyakorlatilag különböző kvantálású komponens formátumok. A fő különbségek inkább a stream bitsorrendjében van, néha a színcsatornák bitszámában, azaz kevesebb bittel írnak le egy-egy csatornát. A következő dolgokkal kell tisztában lenni, hogy a megfelelőt ki tudjuk választani. Tény, hogy a legkevésbé káros a videó minőségére az RGB24, azonban ez tömörítetlen, ami annyit jelent, hogy 720x576-os felbontás esetén közel 249 millió bitet kell átpasszíroznunk a PCI buszon másodpercenként, mert a tömörítés szoftverből történik, tehát a kártya által rögzített anyag először a memóriába kerül, ahol majd hozzá lehet férni.

A capture kártya jele a PCI buszon keresztül kerül a memóriába. A tömörítő szoftver beolvassa az ott lévő adatot, összetömöríti, majd visszapakolja a tömörített anyagot a memóriába. Klasszikus IDE vezérlés esetén, amikor ún. PIO módban üzemel a vezérlő, a memóriából az adatok szintén a PCI buszon keresztül továbbítódnak a winchesterre. DMA módban a PCI busz terheltsége nagy mértékben csökken, mert az IDE vezérlő direktben vesz fel az adatokat a memóriából. Van itt még valami, ami a PCI busz terheltségét növeli. A capture kártya az éppen rögzítendő képeket továbbítja a VGA kártyának, hogy lássunk is valamit abból, amit éppen felveszünk. Arról sem szabad megfelejtkeznünk, hogy a szoftveres tömörítés miatt a rögzítés alatt a processzor igencsak be van havazva, úgyhogy nem nagyon ér rá csip-csup ügyekkel foglalkozni.  Ezért néha előfordul, hogy késlekedve reagál - mondjuk - az IDE, vagy a SCSI vezérlő kérésére. Ekkor történik a képdobás. Összességében elmondható, hogy ha a felvétel RGB24-ben történik, és a felbontás 720x576, valamint 25 a képfrekvencia, egy átlagos gép ezt nem igazán tudja teljesíteni. Ráadásul nem is érdemes ezzel vesződni, ha a cél MPEG, amelynek komponens a belső formátuma.
"

#197 Felhasználó inaktív   Senorita 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:01

Idézet: JaSe820 - Dátum: 2004. március 26, péntek - 11:10

Kedves Senorita!

A capture során NEHOGY közvetlenül mp3-ba tömörítsd a hangot, mert úgy jársz mint én.
A frame-nél történő vágás (ha már tömörített csak keyframe-eknél lehetséges) inkább úgy mondnám "látványosabb" adobe-ban, de csak vágásra inkább barátkozz meg a vd-vel.

JaSe820, köszi a tanácsot! Még tanulgatom a programot, de majd ügyelek erre (is). Töled és természetesen Mumiától is kérdeznék: a VirtualdubMod videomenüjében van néhány fül, ezekröl szeretnék többet megtudni. Ezek a Frame rate, Color depth, Compression. Ti milyen beállításokat ajánlanátok?

köszi,
sR :)

#198 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:28

Hi! Lenne egy kerdesem, nem tudom, van-e mar ra valasz valahol, ha igen bocs. Szoval PCTV PRO, 5.10-es driverrel. iuVCR-rel akarok felvenni (mert egyszeru, kenyelmes, es mindent tud, ami nekem kell), de az istennek nem akar stereo hangot rogziteni. Pontosabban, amikor iuVCR Preview modjaban nezem az adast akkor nem szol a tuner stereoban. Kerdes: Miert? Hogyan lehet belole stereo hangot kicsikarni? Nem tudom, hogy az iuVCR hibaja-e vagy a tunere, de a sajat progija (Vision) es a DScaler is szol rendesen stereoban.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#199 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:41

Idézet: Senorita - Dátum: 2004. április 2, péntek - 13:05

JaSe820, köszi a tanácsot! Még tanulgatom a programot, de majd ügyelek erre (is). Töled és természetesen Mumiától is kérdeznék: a VirtualdubMod videomenüjében van néhány fül, ezekröl szeretnék többet megtudni. Ezek a Frame rate, Color depth, Compression. Ti milyen beállításokat ajánlanátok?

köszi,
sR :)

A frame rate és a color depth beállításokat, az esetek 99%-ában nem kell változtatni. Csak 1-2 speciális esetben lehet rájuk szükség.

A tömörítő (compression) viszont az egyik leglényegesebb dolog, ugyanis itt állítod be, hogy milyen codeccel tömörítse a kész videót, és a codec tulajdonságait is. Itt először ki kell választani, hogy milyennel szeretnél tömöríteni.

A legjobbak: Xvid, Divx5, On2VP6. 

Szvsz minőségben az utolsó a legjobb, hátránya, hogy a másik kettőnél lassabb, és kevéssé elterjedt, azaz ha valakihez átviszed, a vele tömörített videót, 99%, hogy nincs meg neki a kodek, és így nem tudja lejátszani. Persze nem egy nagy was ist das, rátenni a cd-re a videófájl mellé a kodek telepítőjét is.

Ez után az Xvid is nagyon jó minőséggel bír, néhány esetben jobb is, mint a VP6. A vele tömörített videó a divx-el kompatibilis, vagyis, ha egy gépen van divx, az lejátsza az Xvid-es videót is elvileg.

A Divx5-nek van a "leggyengébb" minősége ezek közül. Azért idézőjelben, mert minimális alig észrevehető különbségekre kell csak gondolni. Ez a leggyorsabb még slowest beállításon is.

Először azt kell eldönteni, melyiket használod, persze nem kötelező e közül a három közül választani, csak ezért írtam ezeket, mert én ezeket ajánlom azok közül, amiket ismerek. Utána bele lehet menni a finomhangolásba.

Még 1 fontos menü van a VD-ben, a  filters, itt lehet szűrőket tenni a képre. PL átméretezés.

#200 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 23:42

Idézet: Temes - Dátum: 2004. április 2, péntek - 11:32

Hi! Lenne egy kerdesem, nem tudom, van-e mar ra valasz valahol, ha igen bocs. Szoval PCTV PRO, 5.10-es driverrel. iuVCR-rel akarok felvenni (mert egyszeru, kenyelmes, es mindent tud, ami nekem kell), de az istennek nem akar stereo hangot rogziteni. Pontosabban, amikor iuVCR Preview modjaban nezem az adast akkor nem szol a tuner stereoban. Kerdes: Miert? Hogyan lehet belole stereo hangot kicsikarni? Nem tudom, hogy az iuVCR hibaja-e vagy a tunere, de a sajat progija (Vision) es a DScaler is szol rendesen stereoban.

Goto Miro-topic.

Amúgy Video crossbar-> audio in->AES digital, vagy valami ilyesmi. Az AES digital az biztos.
Sajna nincs előttem iuvcr. :(
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.