idézet:
Ezt írta Mykee:
Hehe, én is ezzel szívok az Audigy 2-vel.
Amit tehetsz:
- line-inre vagy belül a CD-rom bemenetre kötöd a tévét.
- felvételkor ha az Analog Mixert választod, akkor nem hallod amit felvesz, de veszi, ha a What U Hear-re állítod akkor mindent hallasz, de akkor sok más hangot is felvehet, így kapcsold ki a windows rendszerhangokat. A vicc, hogy az Analog mix-et nem tudod szétválasztani bemenetekre és felvételkor bekapcsolja a "Record without monitoring" opciót, amit senki nem kért.
- állítsd át a Windows vezérlőpultjában a felvételt az Audigy-re, mert neked is az AC97-en maradt.[/quote]
Bocs hogy ilyen tapasztalatlan vagyok de CD-rom bemenetre hogy kössem a TV-t??? Audio kábellel amit adnak a CD olvasóhoz is????
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 03. 21. 22:13
Elküldve: 2004. 03. 23. 07:33
idézet:
Ezt írta Trancee:
Bocs hogy ilyen tapasztalatlan vagyok de CD-rom bemenetre hogy kössem a TV-t??? Audio kábellel amit adnak a CD olvasóhoz is????[/quote]
Igen. Én is így kötöttem most be, nem kívülről, mert oda a videót kötöttem.
De lehet, hogy kicsit meg kell faragnod a kábel pöckeit, hogy rá tudd húzni a tévékártyára.
Elküldve: 2004. 03. 23. 14:28
Rave kártyám van és mostanában, ha felveszek a tv-ből, a képkockák nem teljesen élesek. Tehát ha a felvett mpg-et megnézem vdubmoddal, akkor képkockánként lépegetve olyan a kép rajta, hogy egy mozdulatnak két fázisa is látszik. Tehát teszem azt egy bál látszik, ahogy lép és a képen rajta van az is,amikor még a fölfön áll és amikor már elmozdult. Olyan, mint fotózásnál, ha bemozdul a fényképezett alany. De ez csak akkor látszik ugye, mikor a kamera oldalra mozog, he egy helyben áll, nem látható.
Mi csinálja ezt? Mi lehet a megoldás.
A tuner eredeti driverét használom, mert a későbbiekkel hullámzik a képe, mpg2-be veszek fel, 480x576-ba, 6Mbit-es bitrátával. WinXP alatt. WinMe alatt sokszor nem vette fel a hangot, azért voltam muszáj váltani.
Elküldve: 2004. 03. 25. 20:22
Tudna valaki segíteni abban, hogyan tudnám az Adobe Premiere Pro-t rávenni arra, hogy a PCTVpro analóg video bemenetéről tudjak digitalizálni? Esetleg valami plugin a Premiere-hez?
Elküldve: 2004. 03. 25. 20:30
idézet:
Ezt írta Apicius:
Jó estét Mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogyan tudnám az Adobe Premiere Pro-t rávenni arra, hogy a PCTVpro analóg video bemenetéről tudjak digitalizálni? Esetleg valami plugin a Premiere-hez?[/quote]
Sehogy. A PCTV Pro programjával (vagy bármilyen más tv programmal ami kezeli a PCTV Pro-t) kell átkacsolni. Utána már használhatod Premiere-böl.
Elküldve: 2004. 03. 25. 21:20
Elküldve: 2004. 03. 26. 07:43
idézet:
Ezt írta Apicius:
A PCTV saját programjával nincs bajom, simán tudok felvenni vele a kamerámról. A bajok ott kezdődnek, hogy csak vmf(?) formátumba tudok menteni és ezt a premiere nem eszi meg. Ott viszont nem tudom a PCTV analóg bemenetét kiválasztani, csak a Fireware-t engedi. Ezért gondoltam valami pluginre.[/quote]
Ha WinXP-t használsz akkor ez természetes mivel a Premiere Fireware-en (DV) kívül csak VFW (Video For Windows) driver-t tud használni. A PCTV pedig WDM drivert használ XP alatt.
Ha Win98, WinMe rendszert használsz akkor mint VFW eszköz látnod kell (feltéve, hogy a PCTV-hez VFW alapú driver van feltelepítve) de az átkapcsolást (tuner/s-video/composite) csak a TV program segítségével tudod megtenni. A Premiere csak capture-t tud és nem tud bemenetet választani a TV kártyán.
Elküldve: 2004. 03. 26. 16:39
Elküldve: 2004. 03. 26. 19:19
idézet:
Ezt írta Apicius:
...és ha valami más programot (pl. vdub) használnék a digitalizáláshoz? Vagy ez mindegy, mert minden program ugyanazt a driver-t fogja használni?[/quote]
Az önálló capture programok VFW driver-en keresztül kommunikálnak a kártyával (ha jól tudom).
Ha Win98 vagy WinMe rendszert használsz akkor cseréld le a PCTV WDM driver-ét VFW-re úgy, hogy felteszel egy régebbi pld. 4.02 PCTV programot vagy más TV programot mely tartalmaz driver-t a BT8x8 chiphez.
Ha WinXP használsz akkor sajnos nincs lehetőséged driver cserére mivel az XP WDM driver-t használ a TV kártyák eléréséhez. Csak egyet tehetsz. Keresel a neten egy olyan programot amelyik tud WDM driver-en keresztül capture-t.
Elküldve: 2004. 03. 26. 19:27
idézet:
Ezt írta Apicius:
...és ha valami más programot (pl. vdub) használnék a digitalizáláshoz? Vagy ez mindegy, mert minden program ugyanazt a driver-t fogja használni?[/quote]
Természetesen minden program ugyanazt a feltelepitett drivert használja (mit is használhatna mást?).
De egy dolog, hogy használja a drivert és egy másik, hogy kezeli-e a Pctv minden funkcióját.
Pl. a Pinnacle Studio
http://www.pinnacles...501&Langue_ID=2
kezeli a Pctv-t, a light verziót adták is nekem anno hozzá, csak nem használtam, mert nem digizek a bemenetről.
Vagy próbáld meg a VirtualVcr-t, hogy működik-e, avi-ba.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
#611 Guest_elefmaci_*
Elküldve: 2002. 01. 08. 10:36
Ket kerdes, Miro PCTV-vel kapcsolatban:
- sok helyen olvastam arrol a gondrol, amivel en is talalkoztam: 3-4 progit kell letolteni es felinstallalni, mire sikerul beloni Win2000, WinME ala a kartyat.
Ez az ujonnan vasarolt kartyaknal is igy van, vagy azokhoz adnak jo progit?
(erdekelne, hogy van-e olyan aki nemreg vette, es EGYETLEN installal mukodott a fent emlitett oprendszerekkel a kartyaja)
- sikerult valakinek mar "beloni" Windows XP ala a kartyat? Milyenek a tapasztalatok?
#612 Guest_Gandalf_*
Elküldve: 2002. 01. 09. 12:10
üdv
#614 Guest_elefmaci_*
Elküldve: 2002. 01. 09. 13:24
idézet:
Eredetileg gyenes írta:
Egyből megy Win2k alatt.[/quote]
...es melyik programmal?
a gyari 4.00-4.01-4.02
vagy a
dscaler-el?
[Ezt a hozzászólást elefmaci szerkesztette (2002. Január 09.).]
#615 Guest_elefmaci_*
Elküldve: 2002. 01. 09. 14:01
[Ezt a hozzászólást elefmaci szerkesztette (2002. Január 09.).]
#616 Guest_gyenes_*
Elküldve: 2002. 01. 09. 14:44
idézet:
Eredetileg elefmaci írta:
...es melyik programmal?
[/quote]
Nem tudom a verzióját, amit adtak hozzá.
Pár napja vettem a User's-ben, de visszavittem, mert nem nagyon tudtam használni (valószínűleg az volt a gáz, hogy vacak a jel, ami "a falból jön" itt a koleszban). Úgyhogy egy napig volt TV tunerem.![]()
#617 Guest_Gandalf_*
Elküldve: 2002. 01. 10. 11:41
idézet:
...es melyik programmal?
a gyari 4.00-4.01-4.02
vagy a
dscaler-el?
[Ezt a hozzászólást elefmaci szerkesztette (2002. Január 09.).][/quote]
A dscaler-hez még driver sem kell, ráadásul turkálhatsz a bt chip registereiben, meg mindenféle dolgaiban, egyszerüen tökéletes..
De a gyári driver-el is megy szépen...
#618 Guest_iNTi_*
Elküldve: 2002. 01. 10. 21:01
idézet:
Sziasztok!
Ket kerdes, Miro PCTV-vel kapcsolatban:
- sok helyen olvastam arrol a gondrol, amivel en is talalkoztam: 3-4 progit kell letolteni es felinstallalni, mire sikerul beloni Win2000, WinME ala a kartyat.
Ez az ujonnan vasarolt kartyaknal is igy van, vagy azokhoz adnak jo progit?
(erdekelne, hogy van-e olyan aki nemreg vette, es EGYETLEN installal mukodott a fent emlitett oprendszerekkel a kartyaja)
- sikerult valakinek mar "beloni" Windows XP ala a kartyat? Milyenek a tapasztalatok?[/quote]
Igaz nekem még nem a Pro van, hanem csak a sima (a különbség csak annyi, hogy ez a kártya nem stereo, csak mono, és nem tud rádiót), még tavaly márciusban vettem, a 4.01-es softal hozzá, és tökéletesen működött a gyári cuccossal W98, 2000, és most XP alatt is. Semmit nem kellett csinálnom, aztán rápatcholtam a 4.02-es softot is, és azzal is tökéletesen működik ... Tehát ettől nem kell tartanod.![]()
#619 Guest_iNTi_*
Elküldve: 2002. 01. 10. 21:03
idézet:
Eredetileg Gandalf írta:
A dscaler-hez még driver sem kell, ráadásul turkálhatsz a bt chip registereiben, meg mindenféle dolgaiban, egyszerüen tökéletes..
De a gyári driver-el is megy szépen...
[/quote]
Mi ez a dscaler ? És honnan lehetne megszerezni ?
#620 Guest_geur_*
Elküldve: 2002. 01. 11. 09:32
Kérdésem: lehet-e használni a PCTV távirányítóját más program (pl: media player)vezérlésére? Valami általános meghajtóra gondolok, hogy beállítod mondjuk, hogy a távirányító lejátszás gombja legyen "szóköz".
geur