HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#401 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 30. 18:06

nem, hacsak nem VIVO-s a kárta.
egyébként szükséged lesz egy TV tunerre.

#402 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 18:24

Hát figyelj, ez egy GForce FX 5200. Van rajta TV out. Nem lehet vele, ugye?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#403 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 20:09

"OUT" Ez a szó mond neked valamit? Azt jelenti, ki, kifelé, kimenet, output, nem input, nem bemenet, nem be.

#404 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 00:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 21:09

"OUT" Ez a szó mond neked valamit? Azt jelenti, ki, kifelé, kimenet, output, nem input, nem bemenet, nem be.

;)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#405 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 07:38

Idézet: James Sunderland - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 19:06

nem, hacsak nem VIVO-s a kárta.
egyébként szükséged lesz egy TV tunerre.

vagy egy videodigi kártyára, tuner nélkül.
a VHS videókimenetét a kártya SVideo vagy kompozit bemenetére kötöd, különböző szükséges átalakítók segítségével.
a VHS hangkimenetét szépen bekötöd a hangkártyád line-injébe.
lehetőleg tartózkodj a VHS-antennakábel-tuner megoldástól, mert jóval rosszabb képet kapsz!
BuXY

#406 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 12:09

Huh, na mindegy, majd megcsináltatom az egyik haverral, úgyis akar venni egy új kártyát.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#407 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 13:29

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 13:09

Huh, na mindegy, majd megcsináltatom az egyik haverral, úgyis akar venni egy új kártyát.

Érdekes egy barkácsolás lesz szerintem. :D
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#408 Felhasználó inaktív   Catyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 01. 17:05

Help!
Most probálok elmélyedni a digizésbe, de erősen elakadtam?!
Asus 8440 full videokártya, wincoder software.
A wincoder DVD formátumba rögzit 720x576 videobitrate: 6400kbit/sec, audio: 224kbit/sec, mpeg file-t csinál.
Videokameráról jön a jel
De ha visszanézem a felvételt, kurva furcsa. A monitoron nézem vissza.
Feltételezésem szerint az "interlace" szarakodik.
Tudom kicsit hülyén fogalmaztam, de bocsi érte.
Ha a szgépen szeretném visszanézni, mivel tudom ezt kiszürni?

Köszi a segítséget.

"A jó pap is holtig tanul!"

#409 Felhasználó inaktív   bubbabobe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 21:54

Egy kicsit pontosabban ha leírnád mi a furcsa, vagyis mit látsz pontosan, szerintem többen tudnánk segíteni  ;)

#410 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 22:09

segítsetek qrva furcsa  :pokeas2: micsoda problémakörülírás

#411 Felhasználó inaktív   Catyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:25

mintha sok millio kis kockábol állna az egész, talán igy lehet a legjobban leirni.
Vagy ugy mintha mikor valamit nagyon forro felszáló felszálló levegön néznél keresztül. (vibrálos)
Ennél jobban nem tudom leirni, bocsi.
De szivesen elküldön E-mailbe.
:))

#412 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:46

Idézet: Catyus - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 9:25

mintha sok millio kis kockábol állna az egész, talán igy lehet a legjobban leirni.
Vagy ugy mintha mikor valamit nagyon forro felszáló felszálló levegön néznél keresztül. (vibrálos)
Ennél jobban nem tudom leirni, bocsi.
De szivesen elküldön E-mailbe.
:))

Ha a kis négyzeteket látod akkor a tömörítéssel van gond mert az interlace a monitoron vízszintesen megjelenő fésűszerű effektusban jelentkezik ha mozgás van a képen.

Ha pedig a mozgásoknál vibrálás lép fel akkor rosszul lett beállítva tömörítéskor a field sorrend mivel a DV kamerán lower --> upper viszont az MPEG2 upper --> lower.

Szerkesztette: wpepi 2004. 06. 02. 08:46 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Catyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 10:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 7:46

Ha a kis négyzeteket látod akkor a tömörítéssel van gond mert az interlace a monitoron vízszintesen megjelenő fésűszerű effektusban jelentkezik ha mozgás van a képen.

Ha pedig a mozgásoknál vibrálás lép fel akkor rosszul lett beállítva tömörítéskor a field sorrend mivel a DV kamerán lower --> upper viszont az MPEG2 upper --> lower.

Mozgásoknál van a probléma, azt hiszem kockásodásnak lehet a legjobban leirni.
Lehet hogy ennyire rossz ez a kártya? vagy csak ennyit tud?
Asus V8440 Deluxe (Nvidia 4400)
szoftware: interwideo wincoder
Az a baj hogy semmiféle finomhangolási lehetöség nincs a software-ben.
capture size: 352x288,352x576,720x576
video bitrate:1800kbit/sec,3600,6400
csak mpeg2 format
audio224kbit/sec
video standard:pal-b,g,i,m,n,d
bocsi egy kérdés: mi a különbség a sokféle PAL rendszer között?
Ha ez a titka-akkor hülye vagyok hogy idáig nem néztem meg!!!
idáig B-be volt

#414 Felhasználó inaktív   szipeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:04

Sziasztok,

Kezdő vagyok a témában, tanácsot szeretnék kérni. Régi vhs kazettákat szeretnék digitalizálni, illetve TV-ből felvenni mpeg2 formátumba majd dvd-re kiirni. Olvastam, hogy a szoftveres megoldás elég bizonytalan, hosszadalmas, ezért kinéztem ezt a cuccot: ADS DVD Xpress Elég barátságos ára van, szerintetek megfelel ennek a célnak? Vagy érdemes venni hardweres mpeg2 dekoderrel rendelkező tuner kártyát? Tudtok ilyet ajánlani?

Köszi,
Péter

#415 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:26

Idézet: szipeter - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:04

Sziasztok,

Kezdő vagyok a témában, tanácsot szeretnék kérni. Régi vhs kazettákat szeretnék digitalizálni, illetve TV-ből felvenni mpeg2 formátumba majd dvd-re kiirni. Olvastam, hogy a szoftveres megoldás elég bizonytalan, hosszadalmas, ezért kinéztem ezt a cuccot: ADS DVD Xpress Elég barátságos ára van, szerintetek megfelel ennek a célnak? Vagy érdemes venni hardweres mpeg2 dekoderrel rendelkező tuner kártyát? Tudtok ilyet ajánlani?

Köszi,
Péter

Megfelel. Csak kockapontos vágásra ill. komolyabb szerkesztési lehetőségre ne számíts mivel az MPEG nem vágható kockapontosan ill. a szerkesztése (feliratozás, effektek, stb.) nehézkes.

#416 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:31

szipeter:

Ha nagyon sok elkolteni valo penzed van, akkor erdemes hardware-es cuccot venni, de ezek 100e Ft korul kezdodnek. Ezek legjobb tudomasom szerint realtime-ban tudnak jo minosegben kozvetlenul a TV-bol, VHS-rol jo minosegben digitalis felvetelt kesziteni, akar mpg2 formatumban is.  Az alatalad emlitett cuccot nem ismerem, de ha 30e alatt van, akkor szoftveres lesz. Az olcso szoftveres kartyakkal is lehet viszonylag jo minosegben digizni, de ahhoz eros gep /1,5GHz feletti proci, min. 512MB ram/ es sok hely /a leheto legjobb minoseghez 60 perces anyag eseten 120GB tarterulet/szukseges a merevlemezeden. 60 Perc anyag nagyon jo minosegben kb 50GB-ot foglal el, de ha ezt Deinterlace-elni kell, akkor az egy masik 50-60 GB helyet igenyel. Persze kisebb hellyel is megoldhato a dolog, de akkor valamilyen (kevesbe)tomoritett formatumban kell eleve felvenned azz az anyagot, amit aztan tovabb tomoritesz a kivant meretre. Pl.  Vannak kartyak, amelyek mar kozvetlenul is tudnak viszonylag jo minosegben DVD formatumban felvetelt kesziteni (pl. Pinnacle PCTV pro - 16e + Afa/, ami szinten mpg2 formatum. 720x576-os kepmerettel, 6000K/s-es videobitrataval , es altalaban 224Kbit/sec-es stereo hanggal. Így 60perc felvett anyag kb 2,5GB helyet foglal el, es tulajdonkeppen azonnal kilehet irni DVDre. Max valamilyen vago progival kivaghatod a nemkivant reszeket, reklamokat.
Minden azon mulik, hogy mennyi penzt tudsz aldozni a dologra, mennyit szeretnel bibelodni a felvett anyaggal, mennyire fontos neked a minoseg.

#417 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 15:12

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:31

Pl.  Vannak kartyak, amelyek mar kozvetlenul is tudnak viszonylag jo minosegben DVD formatumban felvetelt kesziteni (pl. Pinnacle PCTV pro - 16e + Afa/, ami szinten mpg2 formatum. 720x576-os kepmerettel, 6000K/s-es videobitrataval , es altalaban 224Kbit/sec-es stereo hanggal. Így 60perc felvett anyag kb 2,5GB helyet foglal el, es tulajdonkeppen azonnal kilehet irni DVDre.

Ha mar szoftveres kartyakrol van szol, akkor NE a PCTV Pro-t ajanljuk.

Vannak ennyi penzert sokkal jobb kep+hanggal rendelkezo kartyak is...

#418 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 08:28

Csak azert batorkodtam ajanlani a PCTVpro-t, mert nekem is az van, es maradektalanul megvagyok vele elegedve. A Sajat prgijaval jol haznalhato TV nezeshez, mpg vagy mpg2 allomanyok keszitesehez. Ha mas formatumot. pl DivX-et szeretne kesziteni az ember, akkor meg ott az IuVCR. Fellehet venni tomoritetlen, vagy vesztesegmentes tomoriteses /pl. huffyuv/ aviban az anyagot /na ehhez kell sok hely.../, es par free progival/ utolag lelehet tomoriteni DivX-be, a kivant meretre. Nekem jol muxik a kartya. Sok kartya letezik, es nem biztos hogy ez a legjobb, de a szoftveres kartyak kozott mindenkeppen a jobbak koze sorolhato.

Szerkesztette: F4f0rg1 2004. 06. 03. 08:29 -kor

#419 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:33

Nekem is PCTV prom van és avi rögzítésre teljesen jó a ChrisTV... Ráadásul ezzel szebb a képe, mint a gyárival. :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#420 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 15:07

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 9:28

Sok kartya letezik, es nem biztos hogy ez a legjobb, de a szoftveres kartyak kozott mindenkeppen a jobbak koze sorolhato.

En inkabb a kozismert jelzot hasznalnam ra.

Mindenki ismeri ezt a markat, minden boltban kapni.
Az meg nem jelenti azt, hogy jo is.

Nekem is volt PCTV Pro-m, jo is volt egy darabig, amig meg celeron/celeronT alapu gepem volt.

Mostani Athlon alapu gepemben viszont eleg katasztrofalis minoseget nyujtott, koszonhetoen a Pinnacle sporolasanak. Feszstab minek ra? Le lehet venni a mukodeshez szukseges 5V-t a PCI sinrol is, maris olcsobb gyartani...

Aztan baratomnal lattam egy Cinergy600-at, eleg csapnivalo koleszos kabelTV halozaton szebb kepet produkalt, mint az itthoni UPC csillagpont+PCTV Pro, ekkor dontottem, hogy lecserelem.

Nem bantam meg.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.