HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#21 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 08:37

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Ha pl MPEG2-ben gondolkodsz, akkor egy Hollywood+ kártya elég szépen megcsinálja a deinterlace-t. PC monitoron sokkal szebb mint pl, amit a Power DVD művel.
[/quote]

Nem szoktam mpeg2-be kódolni, mert nagy a helyfoglalás, ha jó minőséget akarok. A H+ meg nem igazán nevezhető szoftvernek :)

#22 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 15:44

idézet:
Ezt írta Mumia:

Remek, mutass egy olyan player+codec párost, ami erre képes kifogástalan minőségben. Én ilyet még nem láttam, de ha mutatsz elhiszem, ezen ne múljon.
[/quote]

A radeon kártyák + a hozzájuk adott mmc olyan vdeokodek esetén ami ábrázolni tudja az interlace-ességet.

off: Nem sertegetni akartalak, Mumia. csupancsak jo tanacsokat adtam. Igenis megesik az emberrel, hogy oda kell hogy adja a musztert valaki masnak. Es ilyenkor bezony a DV avi a legjobb valasztas

[ 2004. március 01.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#23 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 16:30

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A radeon kártyák + a hozzájuk adott mmc olyan vdeokodek esetén ami ábrázolni tudja az interlace-ességet...[/quote]Zoom Player-ben is van ilyesmi:
Options/Values & Tools/Play list & Resolution/Switch Resolutions on Fullscreen/Interlaced
és be lehet állítani felbontást/képmélységet/frissítést is.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#24 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 16:42

idézet:

Es ilyenkor bezony a DV avi a legjobb valasztas
[/quote]
Ez az érv nem túl meggyőző, amikor én az MJPEG kodekek mellett döntöttem kipróbáltam a DV-t is.

De ha szerinted a DV avi a nyerő, akkor írj 1 codecet, amit szerinted érdemes használni, mert ez így nesze semmi fogd meg jól.

#25 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 16:57

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Zoom Player-ben is van ilyesmi:
Options/Values & Tools/Play list & Resolution/Switch Resolutions on Fullscreen/Interlaced
és be lehet állítani felbontást/képmélységet/frissítést is.
[/quote]

Ez lófszt nem csinál nálam, hiába állítottam be, semmit sem tesz, se felbontást nem vált, sem semmi.

#26 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 17:07

idézet:

A radeon kártyák + a hozzájuk adott mmc olyan vdeokodek esetén ami ábrázolni tudja az interlace-ességet.
[/quote]

És le is írod, hogy ezt hogyan lehet beállítani? Mert magamfajta egyszerű halandó számára, ez nem egyértelmű. És mi számít olyan codecnek, ami interlacességet ábrázolni tudja?

#27 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:35

idézet:
Ezt írta Mumia:
De ha szerinted a DV avi a nyerő, akkor írj 1 codecet, amit szerinted érdemes használni, mert ez így nesze semmi fogd meg jól.[/quote] :eek:
Crying out loud, mér írjak én egyet amikor a Canopus a Panasonic és a MinConcept már írt.... :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#28 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:49

idézet:
:eek:
Crying out loud, mér írjak én egyet amikor a Canopus a Panasonic és a MinConcept már írt.... :D
[/quote]

Nem azt mondtam, hogy állj neki programozni, hanem, hogy írd ide, hogy melyik nyomoronc codec jó szerinted :D

A másik kérdésre meg miért nem válaszolsz, olyan magabiztossággal írtad, amit írtál, hogy szinte biztos voltam benne, hogy te már próbáltad, és össze is hasonlítottad a minőséget más módszerekkel, ezek szerint mégsem?

[ 2004. március 01.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#29 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:17

Én egy Sony Digital8-as kameráról szoktam capture-ölni DV fomrátumba firewire-ön keresztül. Ugye az anyag 720X576@25fps és interlace-es lesz. Tudtok mondani jobb minőségű deinterlace filtert mint ami alapból van a virtualdubban? Olyan kéne ami tényleg profi módon dolgozik, de nem 50fps-re csinálja meg hanem 25re, mert PC-n nézzük meg mindig.

#30 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:25

Udv! Nem semmi osszeallitas, gratula. Egy dolgot megis mekkerdeznem tisztelettel: virtualvcr-el probaltam huffyuv-al capturelni, full-pal ba, huffyuv-al, (tudomasom szerint a legujabbal), gondolvan ha ugyis tomoritetlen kepet vesz fel, fasza lesz. De szaggat piszkosul-mind felvetel kozben (igaz vvcr nem ir ki frame drop-ot), mint lejatszas kozben. Probalgattam minden beallitassal, az eredmeny ugyanaz. Namost hogyis van ez? Please help me :)

#31 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:25

idézet:
Ezt írta Szövie:
Olyan kéne ami tényleg profi módon dolgozik, de nem 50fps-re csinálja meg hanem 25re, mert PC-n nézzük meg mindig.[/quote]

PC-n miért ne lehetne 50fps-ben nézni, mi a kizáró ok?

Az előtte lévőre azért sem fogok válaszolni.

#32 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:38

azért nem jó az 50fps, mert xvid-be lesz az anyag bekódolva, és nem szeretnék 2X akkora bitrátát alkalmazni.

#33 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:37

idézet:
Ezt írta Depeche:
Udv! Nem semmi osszeallitas, gratula. Egy dolgot megis mekkerdeznem tisztelettel: virtualvcr-el probaltam huffyuv-al capturelni, full-pal ba, huffyuv-al, (tudomasom szerint a legujabbal), gondolvan ha ugyis tomoritetlen kepet vesz fel, fasza lesz. De szaggat piszkosul-mind felvetel kozben (igaz vvcr nem ir ki frame drop-ot), mint lejatszas kozben. Probalgattam minden beallitassal, az eredmeny ugyanaz. Namost hogyis van ez? Please help me :)[/quote]

Nálam is ez van, gondoltam talán a wincsi nem bírja a visszajátszáskor, de a 4-szer akkora tömörítetlennél nincs ez, szal nem az lehet a gond, szerintem egyszerüen hibás lehet a codec ( vagy valamivel összeakad használat közben ), de nem nagy baj, mert tömörítés után semmi gond, nincs akadás, és úgyis azt fogjuk nézegetni, nem a
huffyuv-os felvételt :)

#34 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:46

Haliho!

koszi szepen Mumia!
ilyesmi leirasra mar regota vartam! Grat!

Mint mar emlitettem, dvcam-rol szeretnem felvinni az anyagaimat a pc-re. A capture resszel nem is volt gond erre a Scenalizer Live-ot hasznaltam ami snittenkenti real-time darabolasa miatt tetszik, de ki fogom probalni az alltalad emlitettet is. az nem tud ilyet?
no kb. eddig jutottam.. a felveteleimet meg nem tomotitettem, de az interlace-t (fesufogakat) felfedeztem a felveteleimen. Erre is ki fogom probalni az altalad leirt modszert. Egyszerunek tunik, s remelem jo eredmenyt hoz.
itt merul fel az elso kerdesem:
1. miutan virtualdub-bal meghivom a script fajlt (deinterlace-ing), el tudom menteni ugy, hogy ne tomoritse a vdub? hanem eredeti nyers avi-ban maradjon? hogy?

tovabbi kerdesek:
2. tomoriteni azert kene valamennyire. mondjuk szeretnem a felveteleimet dvd minosegben visszanezni a szamitogepen.
ehhez mpeg2 tomorites a megfelelo? TMPGenc-cel? vagy lehet vdubbal is? vagy mit ajanlotok? es azt milyen bealitasokkal? (bocs a lamas-agert)

3. a mostani asztali dvd lejatszok nagy alltalanossagban sok formatumot kezelnek. pontosan melyek is ezek? na igen, es ha szeretnem asztali dvd-n es tv keszuleken visszajatszani a felveteleimet akkor nem kell a deinterlace?

a valaszokat elore is koszonom.
remelem sikerult epito kerdesekkel hozzajarulnom a topichoz..
kosz
---------------
üdv
Mac

#35 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:53

idézet:
Ezt írta agabe:

Nálam is ez van, gondoltam talán a wincsi nem bírja a visszajátszáskor, de a 4-szer akkora tömörítetlennél nincs ez, szal nem az lehet a gond, szerintem egyszerüen hibás lehet a codec ( vagy valamivel összeakad használat közben ), de nem nagy baj, mert tömörítés után semmi gond, nincs akadás, és úgyis azt fogjuk nézegetni, nem a
[/quote]

Lejátszásnál nekem is akad a huffyuvos felvétel de ezt nem is arra találták ki, hogy abból nézegessük a felvételeket. Engem sosem zavart, igaz elég ritkán használtam a huffyuvot, annyira sok helyem nincs.

#36 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:55

idézet:
Ezt írta agabe:

[/quote]

Agabe, koszi a valaszt, kiprobaltam az iment egy 10mp-es reszlettel, es igen, ugy nez ki tenyleg igy muxik a dolog. Verszemet kapva viszont mekkockaztatok megyek kerdest: a kapott 10mpes 768*576-os anyagot dr.divxel lenyomtam 720*544es 2000kbps-es divxbe, es valami eszmeletlen sz.. rossz minosegu vegeredmenyt kaptam, ami kicsit megdobbentett. Valami 5let? Vagy massal/mashogy probalkozzak?

#37 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:03

idézet:
Ezt írta Mac13:

1. miutan virtualdub-bal meghivom a script fajlt (deinterlace-ing), el tudom menteni ugy, hogy ne tomoritse a vdub? hanem eredeti nyers avi-ban maradjon? hogy?

tovabbi kerdesek:
2. tomoriteni azert kene valamennyire. mondjuk szeretnem a felveteleimet dvd minosegben visszanezni a szamitogepen.
ehhez mpeg2 tomorites a megfelelo? TMPGenc-cel? vagy lehet vdubbal is? vagy mit ajanlotok? es azt milyen bealitasokkal? (bocs a lamas-agert)

3. a mostani asztali dvd lejatszok nagy alltalanossagban sok formatumot kezelnek. pontosan melyek is ezek? na igen, es ha szeretnem asztali dvd-n es tv keszuleken visszajatszani a felveteleimet akkor nem kell a deinterlace?
[/quote]

Amit én írtam capture programot az digitalizáló, ha DV kameráról viszed fel az anyagot az eleve digitális, arra nem kell.

1: Persze, csak ki kell választani, hogy tömörítetlenül mentse a codeceknél. (De készülj rá, hogy ez ~25MB/s) Vagy használhatsz valami veszteségmentes codecet, pl Huffyuv, azzal talán még elférsz.

2: Ha számítógépen akarod visszanézni, akkor nagyon sok lehetőség van az mpeg2-n kívül, amik jobbak is annál.

3: Az asztali DVD lejátszók csak MPEG1/2-t játszanak le, azaz DVD-t, SVCD-t, VCD-t. És van amelyik, kényes a szabványos formátumokra, főleg SVCD esetén. Ha TV-n nézed vissza a felvételt, akkor nem kell deinterlace-t csinálni, mert tv-n jó lesz a kép anélkül is.

Az általam írt módszerek inkább azoknak jók, akik elsősorban monitoron nézik vissza a videókat.

#38 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:24

koszi megint Mumia!

igen, elsosorban en is monitoron keresztul neznem vissza a videokat.

a betomoritesre dvd minosegben probalkoztam divx5.11-el 4000bitrataval, de az szar minoseget adott azaz messze volt a dvd minosegtol.

szoval milyen betomoritest ajanlotok? a jo minoseg azaz a dvd minoseg lenne az etalon (ehez 9000-es bitratat ajanlottak dinamikusan, csak nem tudom milyen eljarassal, melyik programmal). a hely nem szamit. ha 1 dvd-re ramegy 1 ora akkor mar nem is rossz. persze jo lenne ha tobb is ferne...

koszi

koszi
---------------
üdv
Mac

#39 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:35

idézet:
Ezt írta Depeche:

Agabe, koszi a valaszt, kiprobaltam az iment egy 10mp-es reszlettel, es igen, ugy nez ki tenyleg igy muxik a dolog. Verszemet kapva viszont mekkockaztatok megyek kerdest: a kapott 10mpes 768*576-os anyagot dr.divxel lenyomtam 720*544es 2000kbps-es divxbe, es valami eszmeletlen sz.. rossz minosegu vegeredmenyt kaptam, ami kicsit megdobbentett. Valami 5let? Vagy massal/mashogy probalkozzak?
[/quote]

dr. divx-et nem próbáltam még, de szerintem próbáldd úgy, ahogy a legelején van írva virtualdub-bal,xvid codec-kel és 1600-1800kbps bőven elég még ha 768*576-ba hagyod is. A divx-nél nekem jobban tetszik az xvid, a vp62 nekem kicsit túl elmossa az apróbb részleteket összefüggő , majdnem egyszínü távoli ( pl egy focipálya fenti kameraállásból ) képeket, de lehet, hogy csak megint valamit elrontok a beállításoknál :) Ha erről vki tud pontosabbat, akkor pls mondja, mert ha ez nem lenne, akkor a vp62-t használnám, mivel sokkal kisseb helyet foglal mind az xvid.

#40 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:44

idézet:
Ezt írta agabe:

dr. divx-et nem próbáltam még, de szerintem próbáldd úgy, ahogy a legelején van írva virtualdub-bal,xvid codec-kel és 1600-1800kbps bőven elég még ha 768*576-ba hagyod is. A divx-nél nekem jobban tetszik az xvid, a vp62 nekem kicsit túl elmossa az apróbb részleteket összefüggő , majdnem egyszínü távoli ( pl egy focipálya fenti kameraállásból ) képeket, de lehet, hogy csak megint valamit elrontok a beállításoknál :) Ha erről vki tud pontosabbat, akkor pls mondja, mert ha ez nem lenne, akkor a vp62-t használnám, mivel sokkal kisseb helyet foglal mind az xvid.
[/quote]

Koszi megenn, kiproszaltam ezt is, sajna felemas erzesekkel: xvid gyorsabb, viszont piszkosul pixeles lesz a vegeredmeny 2000kbps-el. Igaz viszont az is, hogy regebben nem volt az. Szal lehet valamit elallitottam, vagy nemtom. Egyebkent igaz, legszivesebben enis hagynam full-pal on a tomoritett dolgot, de valahogy nekem az Istennek sem akar ugy osszejonni frankon. Ami igazabol azert zavar, mert letoltottem anno egy ugyanilyen tuner kartyaval keszult (pctv pro) 20 mp-es kis reszletet, es az 768*576-ban valami gyonyor volt (szamomra, akinek ez a felbontas tomoritessel meg egyelore alom :)). Szal koszi megeccer, es ha valaki tudna, miert pixelesedik (vagy netalan azt tudna, hogy miert nem mukodhet a full-pal tomoritve), aztis mekkoszonnem :)

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó