Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 14:55
Más: nem rég jelent meg az MPC-HC új változata. Azt vettem azonban észre vele, hogy gyengébb képeken akármit csinálok, szaggat az 1080p-s filmek lejátszása. 1.2-vel viszont simán ment. Ha jól rémlik, akkor az 1.2-est frissítve, vagy annak beállításait használva viszont jó volt. De egyszerűen nem találom, hogy milyen beállítás miatt szaggathat.
Valakinek ezzel van tapasztalata?
Internal filters hogy van beállítva? Lehet, hogy valami elcseszett opcióval fordították, és jobban jársz, ha külső dekódert használ, de lehet az ellentéte is. Figyelmezz különösen a "DXVA" utótagú filterekre, mert gyengébb gépeken azok bírják a nagy felbontású h.264-eket meg VC1-eket akadás nélkül dekódolni, a szoftveres filterek meg kevésbé.
Érdemes megnézi az output oldalt is a beállítások közt, a DXVA elég háklis, DX9, haali meg EVR outputtal működik (illetve asszem overlayjel vagy valami egyéb alappal is, de akkor nem tud rá az MPC-HC felirat rittyenteni). Bár utóbb úgy vettem észre, DVXA esetén nem kérdez, hanem vált. Csodálkoztam is, hova tűnt az addig meglévő felirat...