HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2471 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 21. 14:48

Jó az a coreavc, nálam így viszi a 20mbps 1080p sbs avatart:
A renderer se mindegy szerintem. dxva elvileg jól hangzik, de a madvr-el nem megy, a többi renderer meg fos képet ad hozzá képest. A tökéletes megoldás szvsz madvr+coreavc cuda, de ezt sajnos buktam az atival :D

Csatolt fájl:

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2472 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 13:39

Melyik médialejátszó tudja a lejátszás alatt lévő frame-ek számát megjeleníteni minden videó alatt?

Az SMPlayer tud ilyet, de néhány codec és container típusnál nem mutatja, 0-án áll a számláló. Régen a Win 3.x médialejtászója tudta, ez még mindig benne van az XP-ben (mplay32.exe), de már nem működik az új codec és container típusoknál.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 13:57

Valószínű, az új médiafolyam formátumoknál ez azért nincsm mert értelmezhetetlen (a netről nincs eleje).

#2474 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 14:28

Ilyenre gondolsz? http://optn8.info/ct...33361389182.png
Ezt az ffdshow osd-je tudja.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2475 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 16:38

Igen, ilyesmire gondolok. ffdshowban, lejátszóban hol lehet beállítani?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2476 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 10. 08. 17:38

Igen, ilyesmire gondolok. ffdshowban, lejátszóban hol lehet beállítani?

MPC-HC/options/external filters/add filternél addolod az ffdshow-t, utána ha elindul a lejátszás és megjelenik az ffdshow ikonja a tálcán akkor arra katt és megkeres az osd részt, beállítod amit ki akarsz iratni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2477 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 09. 07:50

VLC-ről áttértem KMPlayerre.
Kár, hogy TrojanDropper:Win32/Gidicol.A van benne.
Emellett, szerintem ő hibás a böngésző alapértelmezett keresőjének módosítási kísérletéért, de lehet, hogy ebben tévedek; az OpenSubtilePlayer a bűnös ezért.

#2478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 10. 08. 23:05

MPC-HC/options/external filters/add filternél addolod az ffdshow-t, utána ha elindul a lejátszás és megjelenik az ffdshow ikonja a tálcán akkor arra katt és megkeres az osd részt, beállítod amit ki akarsz iratni.

Nem igaz, hogy ilyen béna vagyok hozzá. Hiába vettem fel MPC-HC-ban külső szűrőnek az összes ffdshow-s szart (van belőle vagy 6 féle), nem jelenik meg az ikonja.

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 10. 09. 08:50

VLC-ről áttértem KMPlayerre.
Kár, hogy TrojanDropper:Win32/Gidicol.A van benne.
Emellett, szerintem ő hibás a böngésző alapértelmezett keresőjének módosítási kísérletéért, de lehet, hogy ebben tévedek; az OpenSubtilePlayer a bűnös ezért.

VLC nekem sosem tetszett, sosem emelkedett ki semmivel. KMPlayer kifejezetten nem szimpatikus. Openfranctudjamilyen pléjört sosem használtam. Alapvetően mindent MPC-HC-val nézek. Noteszgépen viszont a 1080p-s anyagokra mplayert használok (SMPlayer, mint mplayer GUI jó, de nem tudja eltüntetni a lejátszóablak keretét). Mostanában ablakkeret nélkül nézem a videókat, így sokkal jobban néz ki szvsz.

#2479 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 09:20

Azt elfelejtettem írni, hogy az internal filtersnél ki kell venni a pipát az elől, amit át akarsz engedni az ffdshownak :) .
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 10. 09. 10:20

Azt elfelejtettem írni, hogy az internal filtersnél ki kell venni a pipát az elől, amit át akarsz engedni az ffdshownak :) .

Kösz működik. Külön jó pont, hogy az MPC-HC tud egy képkockával vissza is léptetni :cool:

#2481 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 10. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 10. 09. 09:34

KMPlayer kifejezetten nem szimpatikus. Openfranctudjamilyen pléjört sosem használtam. Alapvetően mindent MPC-HC-val nézek. Noteszgépen viszont a 1080p-s anyagokra mplayert használok (SMPlayer, mint mplayer GUI jó, de nem tudja eltüntetni a lejátszóablak keretét). Mostanában ablakkeret nélkül nézem a videókat, így sokkal jobban néz ki szvsz.

Az MPlayert eddig nem ismertem, de látom sok helyről letölthető.
Nekem ami fontos, hogy jól kezelje a filmek feliratait, minél több formátumot ismerjen, és ne legyenek nagyon magas harverigényei, de emellett tudja szépen lejátszani az 1080p-s (Full HD) filmeket.
A KMPlayerrel ilyen szempontból meg vagyok elégedve. A Microsoft Security Essentials megfogta az adverjeit, amelyekkel próbálta átállítani az alapértelmezett böngészőt vagy keresőt, így további baj nincs vele. A VLC-hez képest, amely szaggatott, sokkal jobbnak tartom. Külön díjazom, hogy lehetővé teszi a videók pufferelését lejátszás közben, szerintem emiatt folyamatos a lejátszás. A VLC-ben nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, de elehet, hogy ez a saját bénaságom.

#2482 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 20:24

Hogyan, milyen programmal lehetne videót úgy lejátszani, hogy teljes képernyőn menjen, de ne méreteződjön át, azaz bumszli fekete kitöltő keret legyen körülötte?

#2483 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 11. 20:24

Hogyan, milyen programmal lehetne videót úgy lejátszani, hogy teljes képernyőn menjen, de ne méreteződjön át, azaz bumszli fekete kitöltő keret legyen körülötte?

mpc-hc->view->video frame->normal size
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2484 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 10. 10. 11:41

A Microsoft Security Essentials megfogta az adverjeit, amelyekkel próbálta átállítani az alapértelmezett böngészőt vagy keresőt, így további baj nincs vele.

Úristen, ezt csak most láttam... komolyan van ilyen benne? Kizáró tényező. Civilizált ember ilyet nem rak a programjába.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2485 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 11. 23:38

mpc-hc->view->video frame->normal size

Kösz, működik. Nagy guru vagy ebben, látszik :up: Magyarul Nézet -> Képméret&Képarány -> Normál méretű menüpontok az MPH-HC-ben, hátha más is hasznát veszi.

#2486 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 12. 09:21

Kösz, működik. Nagy guru vagy ebben, látszik :up: Magyarul Nézet -> Képméret&Képarány -> Normál méretű menüpontok az MPH-HC-ben, hátha más is hasznát veszi.

Nincs mit. Mondjuk azt nem értem, hogy miért van erre szükséged? :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2487 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 12. 11:20

Mondjuk azt nem értem, hogy miért van erre szükséged? :D

Van néhány rossz minőségű SD videóm, ami nagyítva még rosszabbul mutat és ha este nézem monitoron lekapcsolt villany mellett, akkor legalább ez a fekete keret tompítja a kontrasztkülönbséget is.

#2488 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 12. 16:38

Van néhány rossz minőségű SD videóm, ami nagyítva még rosszabbul mutat és ha este nézem monitoron lekapcsolt villany mellett, akkor legalább ez a fekete keret tompítja a kontrasztkülönbséget is.

Pont erre jó a madvr, ez a legjobb minőségű renderer jelenleg. http://forum.doom9.o...ad.php?t=146228
upsampling is nagyon jó benne. De ha közelről nézed, akkor ez se tud csodát tenni teljes képernyőn :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2489 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 08:55

Kipróbálom, de nem hiszem, hogy ezekkel a videókkal sokat tudna kezdeni, tvripek, zajszerű blokkosodással, kis bitrátával súlyosbítva, máshogy nem tudtam megszerezni. A tesztekben tényleg jobban skáláz fel a madvr, mint a többi render, valamennyit biztos hozna az alap teljes képernyőhöz képest, de szerintem nem annyit, hogy nézhető legyen a cucc.

#2490 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 14:46

Láttam az ivy-bridge hírnél, hogy nagy vita volt, így én is elővettem a témát megint.
Tehát nálam a madvr rendererben be van állítva a pc levels azaz 0-255 kimenetnek, coreavc-ben pedig van input és output level is, mindkettőt lehet tv(16-235),pc(0-255),auto-ra rakni. mpc-hc-ban ezen kívül semmi sincs állítva, shadert nem is engedi, ccc-ben sem piszkáltam semmit.
A képeken látszik, hogy a pc-pc és tv-tv beállítások egyformák, gondolom mert nem történik konverzió.
Viszont a tv-pc az első példában sokkal jobbnak tűnik, mint a másik kettő. A pc-tv túl világos, a pc-pc meg az átmenet.

Kép
Kép
Kép
Kép

A második példában a tv-pc szerintem már túl sötét. Régebben is próbálgattam ezeket, akkor még tn monitorral, és akkor is nagyon sötétnek tűnt, de azt hittem a monitor miatt. Most, hogy rendes monitoron nézem, még mindig nagyon sötét. Túl sok részlet tűnik el szvsz. Most akkor melyik a helyes beállítás?
Kép
Kép
Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125