HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 08. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 07. 23:44

Valószínű. Szerintem totál hasonló jelenség, mint a kockásodás lassú gépen, vagy lassú/leterhelt szerver esetében.

Annyiból viszont nem értem, hogy néha sötétebb jeleneteknél is nagyon felmegy a bitráta, de ott mégse akad, bezzeg egy olyan fényes jelenetnél, ahol az előzőhöz képest még kisebb is a bitrétes, annál meg akad, a franc a pofáját. Ezért van némi kétségem.

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy fényes jeleneteknél nem a bitráta dönt, hanem ezek a jelenetek több nyers adatot jelentenek, és nagyobb tömörítetlen, kódolatlan sávszélt igényelnek. Lehet ez utóbbi nincs elég a készüléknek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2502 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 08. 08:53

Annyiból viszont nem értem, hogy néha sötétebb jeleneteknél is nagyon felmegy a bitráta, de ott mégse akad, bezzeg egy olyan fényes jelenetnél, ahol az előzőhöz képest még kisebb is a bitrétes, annál meg akad, a franc a pofáját. Ezért van némi kétségem.

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy fényes jeleneteknél nem a bitráta dönt, hanem ezek a jelenetek több nyers adatot jelentenek, és nagyobb tömörítetlen, kódolatlan sávszélt igényelnek. Lehet ez utóbbi nincs elég a készüléknek.

Processzor? Memória?
Volt kernel fordítás a vashoz (optimalizálva)?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2503 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 08. 09:30

Processzor? Memória?
Volt kernel fordítás a vashoz (optimalizálva)?

Processzor spéci, SH4 architektúrájú, de netes források 450-600MHz közötti értéket emlegetnek, de egyik sem ír konkrét adatot. A RAM az tuti 128MB.

Szerintem nem is ez lesz kevés, mert az óriásbitrátás műholdas 1080p-s adók nem akadnak. Inkább a grafikus felületen futó médialejátszó progi lesz a ludas, az nem tud x sávszélnél több adatot átnyomni, valószínűleg nincs optimalizálva.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2504 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 08. 09:50

Processzor spéci, SH4 architektúrájú, de netes források 450-600MHz közötti értéket emlegetnek, de egyik sem ír konkrét adatot. A RAM az tuti 128MB.

Szerintem nem is ez lesz kevés, mert az óriásbitrátás műholdas 1080p-s adók nem akadnak. Inkább a grafikus felületen futó médialejátszó progi lesz a ludas, az nem tud x sávszélnél több adatot átnyomni, valószínűleg nincs optimalizálva.

Célhardver. Nem értek hozzá.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2505 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 08. 13:10

Célhardver. Nem értek hozzá.

Ejjnye, ennyi erővel neked minden célhardver :-D Na, viccet félretéve, nem annyira speckó hardver, kb. a vele azonos órajelű és korú ARM procival van pariban. Elvileg vinnie kéne a legdurvább 1080p-t, és nem lenne szabad holmi 720p-s anyag jelenetén akadnia.

Még arra is gondoltam, hogy ezek a netről letöltött 720p-s videók lehet nem szabvány kódolásúak, de akkor meg megint sötétebb jelenetnél is kéne akadnia. Fene se érti ezt.

#2506 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 17:52

Ezt a linuxos műholdvevős megosztásos lejátszást nem vágom, de annyit megnézhetnél, hogy windows-on normális lejátszóval, esetleg bitrate kiíratással egybekötve akad-e az adott film. Ha nem, akkor nem a filmmel lesz a gond. Esetleg a bitrate viewer progival nézd meg hogy mit ír rá.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2507 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 02. 08. 17:52

Ezt a linuxos műholdvevős megosztásos lejátszást nem vágom, de annyit megnézhetnél, hogy windows-on normális lejátszóval, esetleg bitrate kiíratással egybekötve akad-e az adott film. Ha nem, akkor nem a filmmel lesz a gond. Esetleg a bitrate viewer progival nézd meg hogy mit ír rá.

PC-n nem akadnak ugyanezek a videók, linuxos, Windowsos lejátszóval sem.

#2508 Felhasználó inaktív   DigitalEye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 01. 13:10

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, de kínomban már nem találtam más topikot, ahol segítséget kérhetnék.
Az a problémám, hogy az átkozott Media Player 12-őm - és a Media Center - nem hajlandó kitörölni a médiatárból a már a gépről is törölt fájlokat. Nagyon idegesítő probléma, már kipróbáltam egy csomó dolgot: a médiatár visszaállítását, aztán kikapcsoltam az alapártelmezett programok közül, utána újra bekapcsoltam, de egyszerűen nem történik semmi!
Letörölni sem tudom a programot, mert a Windows 7 részeként nem törölhető csak úgy. Más médialejátszót pedig nem szeretnék használni, mert alapvetően szeretem én ezt a Media Player-t, csak nem így...
Mitévő legyek hát, kedves fórumtársak?

#2509 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 01. 17:44

Tedd fel a CCleaner-t és tisztító rész alkalmazások fülén állítsd be a két lejátszót, hogy azon is fusson le!
Szerintem ez segít majd..

#2510 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 23:37

Smplayer-el (Windows 7-en fut) van egy olyan kis gondom, hogy távol-keleti (japán, kínai) karaktert tartalmazó filet nem játszik le. Amit a Google dobott, abban hosszú file nevekre panaszkodnak, de nekem a rövideket sem játsza le. Berakom a Playlistben, ott meg is jelenik, a file nevét helyesen jeleníti meg, de mégis átugorja lejátszáskor. Ha a file nevét átnevezem latin betüsre, akkor lejátsza, de a meta adatokat rosszul jeleníti meg, és a japán karakterek helyén egy halom kérdőjel lesz.

A második kérdésem, hasonló, csak ott külső srt, japán karaktert tartalmazó feliratot nem jeleníti meg helyesen, a karakterek helyett négyzetek és kirx-kraxok vannak. Hol kell az Smplayer-ben beállítani, hogy japán karakterkészletet tartalmazó külső srt-ket jól jelenítsen meg?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2511 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2013. 11. 17. 23:37

Smplayer-el (Windows 7-en fut) van egy olyan kis gondom, hogy távol-keleti (japán, kínai) karaktert tartalmazó filet nem játszik le. Amit a Google dobott, abban hosszú file nevekre panaszkodnak, de nekem a rövideket sem játsza le. Berakom a Playlistben, ott meg is jelenik, a file nevét helyesen jeleníti meg, de mégis átugorja lejátszáskor. Ha a file nevét átnevezem latin betüsre, akkor lejátsza, de a meta adatokat rosszul jeleníti meg, és a japán karakterek helyén egy halom kérdőjel lesz.

A második kérdésem, hasonló, csak ott külső srt, japán karaktert tartalmazó feliratot nem jeleníti meg helyesen, a karakterek helyett négyzetek és kirx-kraxok vannak. Hol kell az Smplayer-ben beállítani, hogy japán karakterkészletet tartalmazó külső srt-ket jól jelenítsen meg?

Tudnál küldeni egy mintavideót felirattal? A hossz fájlnév tuti nem gond, mert nálam a 0.8.2-es SMPlayer 4.2.5-ös mplayer1 lejátszóval tökéletesen viszi a hosszú fájlneves feliratokat és videókat. Nem is használok mást, hosszú ideje az SMPlayer a legjobb Windows alatt, meg szerintem linux alatt is. VLC és MPC-HC csak tartalékban van fent.

A fontbeállítások mik az SMPlayerödben?

#2512 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 18. 09:33

Tudnál küldeni egy mintavideót felirattal? A hossz fájlnév tuti nem gond, mert nálam a 0.8.2-es SMPlayer 4.2.5-ös mplayer1 lejátszóval tökéletesen viszi a hosszú fájlneves feliratokat és videókat. Nem is használok mást, hosszú ideje az SMPlayer a legjobb Windows alatt, meg szerintem linux alatt is. VLC és MPC-HC csak tartalékban van fent.

A fontbeállítások mik az SMPlayerödben?

Kicsit elkapkodtam a dolgot, mert a feliratos részét megoldottam. Csak UTF-16-ra kellett állítani a kódolást. :banghead:

A másikra, nem tudom hogyan küldjek példát, mert az továbbra is fent áll. Ha valami úton módon rá tudnál nézni például a Perfume Level3 albumára, akkor ott van olyan példál, hogy:
"06 - Perfume - 未来のミュージアム.mp3" (nem tudom, hogy a fórum neked jól jeleníti-e meg, nálam látszik rendesen).
Ha ezt megpróbálom lejátszani, akkor nem indul el, és olyan, mintha folyamatosan ismételné a semmit. Ha átnvezem "06 - Perfume - Mirai no Museum.mp3"-ra, akkor lejátsza, csak a metaadat megjelenítésnél az lesz, hogy "Perfume - ??????????"
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2513 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2013. 11. 18. 17:06

A másikra, nem tudom hogyan küldjek példát, mert az továbbra is fent áll. Ha valami úton módon rá tudnál nézni például a Perfume Level3 albumára, akkor ott van olyan példál, hogy:
"06 - Perfume - 未来のミュージアム.mp3" (nem tudom, hogy a fórum neked jól jeleníti-e meg, nálam látszik rendesen).
Ha ezt megpróbálom lejátszani, akkor nem indul el, és olyan, mintha folyamatosan ismételné a semmit. Ha átnvezem "06 - Perfume - Mirai no Museum.mp3"-ra, akkor lejátsza, csak a metaadat megjelenítésnél az lesz, hogy "Perfume - ??????????"

Ezt nem tudom kipróbálni, mert nekem a WinXP HUN SP3 nem is enged ilyen ázsiai karakteres nevet adni, csak üres négyzetek jelennek meg helyette. Itt a fórumon megjelennek az ilyen karakterek, de fájlnévben nem. Ez szerintem nem is az (S)mplayer hibája lesz, hanem OS gubanc. Mondjuk annyiból jogos igény lenne pedig, hogy ma már egyre többen dolgoznak ilyen karaktereket tartalmazó fájlokat, és 2013-ban nem lenne nagy elvárás, hogy minden rendesen kezelje ezeket.

#2514 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 18. 17:22

Ezt nem tudom kipróbálni, mert nekem a WinXP HUN SP3 nem is enged ilyen ázsiai karakteres nevet adni, csak üres négyzetek jelennek meg helyette. Itt a fórumon megjelennek az ilyen karakterek, de fájlnévben nem. Ez szerintem nem is az (S)mplayer hibája lesz, hanem OS gubanc. Mondjuk annyiból jogos igény lenne pedig, hogy ma már egyre többen dolgoznak ilyen karaktereket tartalmazó fájlokat, és 2013-ban nem lenne nagy elvárás, hogy minden rendesen kezelje ezeket.

Kösz a gyors választ. Majd Windows 9 alatt hátha jó lesz. :D
Csak azért is.

#2515 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 23:27

Miért nem használsz valami külön lejátszót mp3hoz? Én nem vagyok híve ezeknek a mindent vivő/játszó playereknek. :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2516 Felhasználó inaktív   kander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 01. 21:47

Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne: Egy ideig nem tudtam, hogy egyes videofájlokat miért szaggatva vagy akadozva játszik le a laptopom. Aztán rájöttem, hogy a nagyobb képkocka-sebességű videókkal van a gond. A 25 vagy a 29 fps-esekkel nincs semmi probléma, de az 50 fps-eseseket csak a fent említett módon játssza le. Ez előfordul 1280x720-as és 960x450-es videóknál is. CPU: Intel Core i5-2520m 2.6 Ghz. VGA: Intel HD Graphics 3000. Van segítség?

#2517 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 11:47

Mivel lehet lejatszani egy audio CD image-t (pl. cue/bin)?
A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza,
de ez eleg primitiv megoldas (a MagicISO-ban meg a hangerot sem lehet szabalyozni).

#2518 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 11:47

Mivel lehet lejatszani egy audio CD image-t (pl. cue/bin)?
A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza,
de ez eleg primitiv megoldas (a MagicISO-ban meg a hangerot sem lehet szabalyozni).

A foobar2000, mplayer (SMplayer), VLC mind-mind lejátszanak lemezkéből és tömörített fájlból is.

#2519 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 11:32

A foobar2000, mplayer (SMplayer), VLC mind-mind lejátszanak lemezkéből és tömörített fájlból is.

A VLC-t (2.1.2) mar probaltam - nem jatsza le: hibat sem jelez; egyszeruen "nem csinal semmit".
Pedig az image jo: CD-re kiirhato, es le is jatszhato.

u.i. amugy valahol azt olvastam, hogy ha "cue/bin", akkor az a VLC-nek VCD es nem audio CD.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 11. 12:59 -kor

#2520 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 12:50

A VLC-t (2.1.2) mar probaltam - nem jatsza le: hibat sem jelez; egyszeruen "nem csinal semmit".
Pedig az image jo: CD-re kiirhato, es le is jatszhato.

u.i. amugy valahol azt olvastam, hogy ha "cue/bin", akkor az a VLC-nek VCD es nem audio CD.

Passz. Én .iso-t próbáltam, CD-ben és DVD-ben is, és lejátszotta nálam mindhárom.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.