HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 13. 09:01

Idézet: pitius - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 20:48

Pedig sanszos, hogy a dvd olvasód szarakodik, nagyon hasonló hibába futottam szomszéd gépén..panaszkodott, hogy ugrál a film a miket adtam, ill. bugyborékol a hang, aztán a filmeket felmásolva HDD-re semmi gondja nem volt.

Kipróbáltam a másik DVD olvasómmal (HITACHI GD-7500) is, de változatlanul ugrik a kép és a hang AC3 filmek lejátszása alatt.

Ezek alapján azt hiszem a DVD olvasó hibája kizárható. Most már csak azt kellene megfejteni, hogy a Windows, az SB LIVE! driver, vagy valami egyéb szoftver okozza-e mindezt!?  :confused:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2102 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 13:03

Egy kérdésem lenne: sok olyan mkv-re konvertált filmmel találkoztam, amire a magyar hangot a dvd szinkronból csinálták. ( gondolom lelassították a 24p-nek megfelelő sebességre.) Sajnos azonban a hangszín is mélyült így. Ki lehet ezt javítani? Vagy alá lehet úgy tenni, hogy ne lehessen "hallani" a különbséget a hangmagasságban? Sok olyan film van amit már láttam dvd-n és furcsa és természetellenes így a hang.

#2103 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 18:07

Idézet: mexel - Dátum: 2008. nov. 14., péntek - 13:03

Egy kérdésem lenne: sok olyan mkv-re konvertált filmmel találkoztam, amire a magyar hangot a dvd szinkronból csinálták. ( gondolom lelassították a 24p-nek megfelelő sebességre.) Sajnos azonban a hangszín is mélyült így. Ki lehet ezt javítani? Vagy alá lehet úgy tenni, hogy ne lehessen "hallani" a különbséget a hangmagasságban? Sok olyan film van amit már láttam dvd-n és furcsa és természetellenes így a hang.

Creative kártyák tudnak pitch shifter effektet :D
Persze határozottan romlani fog a hangminőség.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2104 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 08:29

Sziasztok!

Most vettem egy 22"-os monitort (1680x1050), és arra gondoltam, simán le lehetne játszani ezzel natív felbontáson pan&scan-el az 1080p filmeket, mivel függőlegesen csupán 30 sort kellene kihagyni (vízszintesen is csak 6-6%-ot, úgyhogy nem vészes). A gond csak az, hogy nem találok olyan médialejátszót, amivel rá tudnám venni, hogy natív felbontáson játssza, ha pedig media player classicban saját kézzel állítom a pan&scan-t, ott megint nem tudom, mikor értem el a film saját felbontását. Vagy hagyjam a francba, és nézzem simán, ahogy átméretezi, nincs akkora különbség?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2105 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 17:37

Üdv mindenkinek,

Nos, új TFT után nem volt jó egy darabig a videó lejátszás - és néhány progi kipróbálása után végre volt amivel ment (KMplyaer, mediaplaer Homecinema: WMV 9es lejátszási mód és yuv kikapcsolása...és valamelyik overlay bicubic mód bekapcsolása ), de a pl az mplayer alapból nem kezeli még mindig- nem tudom a yuvot hogy tudom kivenni ez az egyik kérdésem....

-Tegnaptól érdekes módon a lejátszók fele nem viszi jól a hangot (már ami mindent játszott idáig!)
olyan hangos zajos mintha +20 dB -el fel lenne minden poti tolva, és fűrészüzemet idéző recsegést produkál!
(Kmplayer, Bsplayer, meg még valami)

:eek:  :eek:  a gyerekem nem tud egy mesét se megnézni....

A gond az hogy az mp3 hanggal rendelkező videóknál hülye az egész, amely playerekenél eddig sem ment a kép , ott kristálytiszta a hang! AC3, wma, etc  dettó szépen működik.
Kizártam: hogy bekapcsolt mikrofon lenne a ludas, lezár, kiköt, a kezelőpanelben az előerősítést is lelőttem.
Niincsen semmilyen hangzásjavító és effekt felrakva/használva.

Porpisztolyoztam, de nem segített bár sejtem valami kodekfüggő beállítás lesz....

Előre is köszönöm,.,,,

Szerkesztette: WEbshark 2008. 12. 14. 17:45 -kor

#2106 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 11:35

Szerintem is codec. Raktál föl valami újabbat mostanság (pont a jelenség felbukkanása előtt?)?
Először azt kéne megnézni, milyen codec viszi az mp3 hangot: MPC Homecinema pl. kiírja, jobbgomb a videón, filters. Várhatóan valami Audio Decoder utótagú dolog, vagy egyéb hangra utaló izé :think:
Megszűnik-e a gond, ha az MPC/HC belső MP3 dekóderét engedélyezed/letiltod (Internal filters/jobboldali blokk/MPEG audio)?

Szerkesztette: alvaro 2008. 12. 15. 11:36 -kor

#2107 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 12:03

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 11:35

Szerintem is codec. Raktál föl valami újabbat mostanság (pont a jelenség felbukkanása előtt?)?
Először azt kéne megnézni, milyen codec viszi az mp3 hangot: MPC Homecinema pl. kiírja, jobbgomb a videón, filters. Várhatóan valami Audio Decoder utótagú dolog, vagy egyéb hangra utaló izé :think:
Megszűnik-e a gond, ha az MPC/HC belső MP3 dekóderét engedélyezed/letiltod (Internal filters/jobboldali blokk/MPEG audio)?

The Kpmplayer-t telepítettem, benne az említett video filtereket állítttottam át ... francba úgy meg vagyok fázva hoghy nem látom a billentyíűzetett/monito9rt.

Szóval,
Homec. ő jól játsza le az adott filmeket!
csak néha akad a kép....
és ez a baja- hogy van ahol menne jól ott a hang zajos

Igen kikapcs bekapcs internal codec/parser ... nem jobb és nem rosszabbb

Km: nos ott a rengeteg beállításnál: a sok bába közt elveszik a gyerek!
akkora zajjal megy bármely kodec és rederer kiválasztásánál.....hogy az rémisztő

Szerkesztette: WEbshark 2008. 12. 15. 12:37 -kor

#2108 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 18:10

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne,hogy az ffdshow video decoder nem indul el,ha mkv fájlt játszok le,pedig kéne neki,hogy a feliratokat rárakhassam a filmre.Ma újra kellett raknom a wint és a szokásos dolgokat raktam fel,de az istennek nem akar megjelenni és így nincs felirat sem,ráadásul a media player classic homecinema sem látja.

Valakinek van rá ötlete ?

Kösz!

Péter
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#2109 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 13:35

Idézet: Péter - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 18:10

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne,hogy az ffdshow video decoder nem indul el,ha mkv fájlt játszok le,pedig kéne neki,hogy a feliratokat rárakhassam a filmre.Ma újra kellett raknom a wint és a szokásos dolgokat raktam fel,de az istennek nem akar megjelenni és így nincs felirat sem,ráadásul a media player classic homecinema sem látja.

Valakinek van rá ötlete ?

Kösz!

Péter

Beállítások stimmelnek ugyanott, ahol pár hozzászólással korábban írtam? (az aktuális belső dekódernek tiltva kell lennie, hogy a MPC/HC a ffdshow-ért nyúljon!) :think:

#2110 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 08:48

Kéne nekem segítség. Van egy laptopom, benne egy hagyományos mosópor.. izé hangkártya. Rajta egy szép optikai kimenet. Ezzel összekötöm a házimozival, majd lejátszok egy filmet az mpc-ben. Gyönyörű DTS vagy DD5.1 hang jön át, amit a világító piros DTS logó is jelez. Ha ugyan ezt szeretném elérni egy játékban, akkor nem sikerül. Sima sztereó jel megy át, de nem is tudok választani 5.1 hangokat. Mi lehet a megoldás? Van egyáltalán?
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2111 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 23:34

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 8:48

Kéne nekem segítség. Van egy laptopom, benne egy hagyományos mosópor.. izé hangkártya. Rajta egy szép optikai kimenet. Ezzel összekötöm a házimozival, majd lejátszok egy filmet az mpc-ben. Gyönyörű DTS vagy DD5.1 hang jön át, amit a világító piros DTS logó is jelez. Ha ugyan ezt szeretném elérni egy játékban, akkor nem sikerül. Sima sztereó jel megy át, de nem is tudok választani 5.1 hangokat. Mi lehet a megoldás? Van egyáltalán?

Hát ha nincs hardveres DD vagy DTS encoder (mint régebben nForce chipsetes alaplapokon) a hangkártyán, akkor csak sima sztereó PCM jelet tol ki az optikai kimeneten. A dvd film hangja meg a sima pass through miatt megy ki (a forrás már eleve DD vagy DTS), nem kell semmit csinálnia a gépnek, csak szimplán továbbítani a jelet.

( Honda F1 R.I.P.)

#2112 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 05:21

Media Player Classic Homecinema-ban a következőt tapasztaltam:
Egy film alá be kellett volna raknom feliratot de kérte, hogy előbb állítsam át olyan formátumra a kimenetet, hogy lehessen kirakni feliratot de olyan formátumba van és mindig ezt írja ki ahányszor feliratot akarok kirakatni vele. Eddig jó volt és a beállítások sem lettek állítgatva azóta, hogy utoljára használtam felírat kirakást.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2113 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 16:38

Tegnap 1x megnyitottam a media player classic home cinema verzióját, majd utánna a home cinema verzió nélküli playerben összeomlott a feliratozás. Visszatudtam állítani működőképesre, de most ilyen lett a felirat. Mi okozza ezt?

#2114 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 29. 21:36

Hello!

Video-file lejátszáshoz ffdshow-t és Zoom Player-t használok, eddig mindent tökéletesen lejátszott, feliratokat is, 5.1-es hangot is, szóval maxi meg vagyok elégedve ezzel a kombinációval.

Most azonban egyszercsak nem játsza le a videók hangját, keresgéltem az ffdshow és a Zoom Player beállítási lehetőségeinél, hogy mi lehet a probléma és végülis megtaláltam: a DirectSound nem a hangkártyára küldi a hangot, hanem a Bluetooth Audio-ra.

Kép

Fogalmam sincs, hogy mitől állítódott át és sajnos azt sem tudom, hogyan lehetne visszaállítani.
Ha valaki tudja a megoldást, hogy a DirectSound-hoz hogyan lehet megadni a hangkártyát légyszi írja meg!
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#2115 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:53

Emberek létezik már olyan lejátszó ami DXVA vagy egyéb HW-es gyorsítás mellett tud lejátszani 1080p anyagot akár konténerből?
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2116 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 18:30

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. Dec. 29., Monday - 16:38

Tegnap 1x megnyitottam a media player classic home cinema verzióját, majd utánna a home cinema verzió nélküli playerben összeomlott a feliratozás. Visszatudtam állítani működőképesre, de most ilyen lett a felirat. Mi okozza ezt?

Nekem is ilyen lett, amikor megnéztem magamnak azt a lejátszót. A megoldást pontosan nem tudom, mert én csak simán viszaállítottam a lementett beállításaimat a registrybe és utána már okés volt. Szóval a registryben a gabest kulcsnál nézelődj a media player classic résznél. Ha persze ini file-ban tárolod a beállításokat, akkor ott keresgélj. Ha nem találsz semmit, akkor töröld az összes gabest kulcsot a registryből, vagy töröld az ini filet. Persze utánna akkor mindent újra be kell állítanod magadnak.

Szerkesztette: des 2008. 12. 30. 18:31 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2117 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 00:23

Idézet: des - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 19:30

Nekem is ilyen lett, amikor megnéztem magamnak azt a lejátszót. A megoldást pontosan nem tudom, mert én csak simán viszaállítottam a lementett beállításaimat a registrybe és utána már okés volt. Szóval a registryben a gabest kulcsnál nézelődj a media player classic résznél. Ha persze ini file-ban tárolod a beállításokat, akkor ott keresgélj. Ha nem találsz semmit, akkor töröld az összes gabest kulcsot a registryből, vagy töröld az ini filet. Persze utánna akkor mindent újra be kell állítanod magadnak.

Köszi.
Töröltem az egészet a regből. Helyrejött :)
Újrabeállítani meg kb 10mp volt :cool:

#2118 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 16:03

Sziasztok!

Segitséget kérnék. Vista alá kellene nekem egy olyan progi ami a "többnyelvü" avi filmeknél segit, hogy ki tudjam választani melyik szoljon. Jelenleg a WMP11 ami ugyebár alap a vistában, ez nem tud ilyet, egyszerre játsza 2 nyelven. Probáltam a Morgan Stream Switcher v0.99, de ez kinyirja a WMP11-et.

#2119 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 16:33

Tudja valaki, hogy az új divx7 h.264 codecje tudja a dxva-t vagy nem?

#2120 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 19:06

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 16:33

Tudja valaki, hogy az új divx7 h.264 codecje tudja a dxva-t vagy nem?

Nem, a videó lejátszása a core2quad 6600 prcoival 12%-al több cpu teljesítményz eszik, mint a media player classic, homecinema.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.