HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#621 Guest_szabolc_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 01. 11. 14:28

idézet:
Eredetileg geur írta:

Kérdésem: lehet-e használni a PCTV távirányítóját más program (pl: media player)vezérlésére? Valami általános meghajtóra gondolok, hogy beállítod mondjuk, hogy a távirányító lejátszás gombja legyen "szóköz".
geur
[/quote]

Igen, lehet a távirényító gombjaihoz billentyűket hozzárendelni, a gyártó honlapján is volt(talán még van is) erről egy leírás.

Gandalf!

Ez a dscaler nevű progi milyen oprendszereket támogat? És melyik verzióját használod?

Szabolc

#622 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2002. 01. 11. 15:21

Látom, itt mindenkinek csak kellemes tapasztalatai vannak.
Mondok rosszat is, jó?
Nekem sima mono PCTV van (merthogy csak TV-zni kell).

0. Itteni fórumok hatására megveszem.
1. Egyik PCI slot-ba be (külön IRQ-n volt ekkor, noha pl. ez NT alatt csaknem tökminegy). W98-alatt a 4.02 (gyári CD-ről) lefagy telepítés közben, de utána nagy nehezem müxik. W2k alatt a 4.02a (webről) simán felmegy, és müxik. WXP alatt ugyanez b***k működni, és telepítéskor fagy.
2. Másik PCI slot-ba be (ekkor már nincs külön IRQ, azonos IRQ-n van a videózsugával - ASUS V7100 pro). Nagy öröm van!! Simán elindul XP alatt, és megy mint az angyal! Fény az alagútban! Apró szépséghiba, hogy ezúttal se W98 alatt, se W2k alatt nem lehet használni. Eszem-zabálom azt az aranyos kis PnP micsodáját a nem'tomkinek...
3. Egy harmadik, tök ésszerűtlen PCI slot-ba raktam, mielőtt elővettem volna az 5 kilós kalapácsot. Ezúttal a hangkártyámmal (SBAWE64) volt egy IRQ-n, szvsz a legrosszabb páros. Nem akartam elhinni a dolgot, és ha más mondja se hiszem el, ugyanis mindhárom Winfossal simán ment a ketyu, és megy azóta is...

Namostan, ha elsőre a jó PCI slotba rakom, akkor én is mondanám, hogy: ugyan, ezt marha egyszerű működésre bírni, csak beteszem és elmegy magától... Kmmm, szóval értitek...
És mert azért van kisérletezőkedvem, így hát kipróbáltam ám: második hálózsugaként mindhárom PCI slot simán működött!
Magunk közt érdekelne: ez mostan a Winfos bűne, PnP dili, Pinnacle driver bug, szar az alaplapom (ASUS P2B-F), a csillagok állása, esetleg én voltam hülye (volt már példa rá)...
Hmmm???

Ja, elefmaci!!
Te, ez tök egyszerű! Leszeded a web-ről a 4.02a-t és simán megy vele W2k, és WXp alatt is, W98 alá meg ott a gyári CD-n a 4.02! Gond egy szál se, majd meglátod! Kép

A DScaler pedig annak való, aki azt is be akarja állítani, hogy a képernyőn a pixelek milyen szöget zárjanak be egymással...
Szvsz a PCTV Vision-ja tök megfelel a célnak, és kézreállóbb. (Csak tudnám, hogy hogy a halálban lehetne a beállított adókat elmenteni normálisan REG-túrkálás nélkül - ha tudná valaki help!)

#623 Guest_casoli_*

Elküldve: 2002. 01. 11. 16:58

idézet:
Eredetileg KoLaMan írta:

A DScaler pedig annak való, aki azt is be akarja állítani, hogy a képernyőn a pixelek milyen szöget zárjanak be egymással...
Szvsz a PCTV Vision-ja tök megfelel a célnak, és kézreállóbb. (Csak tudnám, hogy hogy a halálban lehetne a beállított adókat elmenteni normálisan REG-túrkálás nélkül - ha tudná valaki help!)
[/quote]

A DScaler nálam 4 Tunerprogramból 5x lekörözi a többit képminőségben. Tele van egy rakás képjavító filterrel, amit egyetlen progi sem tud. Leghasznosabb pl szemcsés képből kiszedi a szemcséket, stb. És érdekes módon tényleg nem kell hozzá driver, csak már nemtom meliyk oprendszernél nem ment igy...hmmm...gözöm sincs, annyira nem fontos. Egyébként a progi támogat minden winfos oprenccert.

#624 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2002. 01. 11. 20:46

idézet:
Eredetileg casoli írta:
A DScaler nálam 4 Tunerprogramból 5x lekörözi a többit képminőségben. Tele van egy rakás képjavító filterrel, amit egyetlen progi sem tud. Leghasznosabb pl szemcsés képből kiszedi a szemcséket, stb....[/quote]Igen, észrevettem, hogy lényegesen leterheltebb a proci, ha azt használom... Kép Azért, hogy 5x jobb lenne, kicsit túlzásnak érzem.
De OK, a képminőségét nem vitatom, noha nekem nem tünt fel, nyílván mert elég jó a vételem (UPC kábel). És meg kell hagyni, igen intelligens. ( Ha arra gondolok pl., hogy a PCTV-Vision-nél sírógöcsöt kapok, hogy full screen-nél nem lehet eltüntetni az egérkurzort... Kép )
És becsülettel be is vallom így utólag, hogy a DScaler esetében a beállítások jó részéről azt sem tudom, hogy igyam, vagy egyem - de végül is nem ez a szakmám.

#625 Guest_AndrewS_*

Elküldve: 2002. 01. 12. 20:10

Üdv, ha már a drivereknél tartunk:vigyázzatok, ha régebbi (WinME elötti) gyári cd-tek van, ti. a havernál az eredeti win95/98-as driver totál fejre állította a winMe-t (reinstall), sőt, csinált olyat, hogy a drivereket leszedte me-hez a netröl, jó is volt a kártya, majd felrakta a cd-n levő videó-szerkesztöt, na ennek az eredménye is winMe reinstall lett...

#626 Guest_geur_*

Elküldve: 2002. 01. 13. 06:24

Szabolc!
Tudsz mondani egy linket? Én a [url="http://"http://www.pinnaclesys.com-on"]www.pinnaclesys.com-on[/url] a support oldalakon kerestem, de nem találtam a távirányító programozásáról semmit.
köszi: geur

#627 Guest_iNTi_*

Elküldve: 2002. 01. 16. 21:39

Lenne egy kérdésem: Mit tudtok ajánlani amivel tudnék digizni a TV-ből, és tud valami emberi felbontásban is működni ? Ugyanis a PCTV Vision csak 320 x 240 -ben hajlandó digitalizálni, a CD-n levő VidCon nevű szintén felejtős, valami iszonyatosan rossz ... Kép

#628 Guest_elefmaci_*

Elküldve: 2002. 01. 17. 09:53

idézet:
Eredetileg iNTi írta:
Lenne egy kérdésem: Mit tudtok ajánlani amivel tudnék digizni a TV-ből, és tud valami emberi felbontásban is működni ? Ugyanis a PCTV Vision csak 320 x 240 -ben hajlandó digitalizálni, a CD-n levő VidCon nevű szintén felejtős, valami iszonyatosan rossz ... Kép[/quote]

Azt latom, hogy masok mar eleg alaposan koruljartak ezt a temat...
...igaz hogy egy kicsit nagy, de erdemes atbongeszi: lehet hogy olyan kerdesekre is valaszt talalsz, amit meg nem is fogalmaztal meg Kép Kép Kép
[url="http://"https://www.hwsw.hu/ubb/Forum15/HTML/000039.html"]https://www.hwsw.hu/...TML/000039.html[/url]

#629 Guest_szabolc_*

Elküldve: 2002. 01. 17. 10:10

idézet:
Eredetileg geur írta:
Szabolc!
Tudsz mondani egy linket? Én a [url="http://"http://www.pinnaclesys.com-on"]www.pinnaclesys.com-on[/url] a support oldalakon kerestem, de nem találtam a távirányító programozásáról semmit.
köszi: geur
[/quote]

Én [url="http://"http://www.pinnaclesys.de/support/drivers_results.asp?driver=yes&tool=yes&lang=2&product=618&os=7&product_id=618#1"]erre[/url] gondoltam.

#630 Guest_Arkansas_*

Elküldve: 2002. 01. 17. 10:25

A PCTV távirányítójának a programozására van egy nagyon jó program, az IRAssistant. Fontos azonban, hogy mielőtt ezzel aktiválnád a COM portot, ki kell kapcsolni a PCTV Remote programot.

A DScaler tényleg nagyon jó program, csak egy baja van, hogy nincs benne support a sima PCTV-re, hanem csak a Pro-ra, illetve a Rave-re. És így, még ha kézzel beírom a frekvenciákat, úgy sem hozza be az adókat. Valamiféle más tuner típust kell beállítani, és akkor majdnem minden bejön, de így is van 1-2, ami kimarad. Remélem, előbb-utóbb belekerül a Dscaler tunerlistájába.

#631 Guest_geur_*

Elküldve: 2002. 01. 17. 10:53

Szabolc!
Nagyon köszönöm!
geur

#632 Guest_geur_*

Elküldve: 2002. 01. 17. 21:59

Arkansas!
Nálad is előfordul a DScaler-rel, hogy néha induláskor remeg a kép? Ilyenkor minden félét állítok a settings-ben, és egyszer csak megáll a remegés. Egyébként képminőség tekintetében semmi különbséget nem látok a PCTV és a DScaler között. Az erőforrásigénye ... hát igen, nálam 25%-ot foglal a PCTV 2-4%-ához képest (igaz, hogy csatornaváltáskor felmegy 30-40 %-ra).
üdv: geur

#633 Guest_yeahsp_*

Elküldve: 2002. 01. 18. 10:52

Egy '97 elején vett miroVIDEO PCTV első pöccre indult mind W2K, mind WXP alatt a következő ftp-ről lehúzott driverrel:

" ftp://ftp.pinnaclesy...driver/pc/pctv/ "

A software állati jó, DirecDraw-val akár 2048*1536-ban is beindítja fullscreen-ben visszakapcsolás nélkül a kártyát. Rendkívül jól kezelhető, egyszerű hagyományos frame módba is visszakapcsolható intelligencs driver és TV program. Természetesemn a digitalizálás is szépen megy vele. Még egy Genius VideoWonder Pro II v2.0 is beindult vele, igaz csak AV módban, a tunert nem hangolta ( a Geniuson Bt878, a miron Bt848-as csipp van ).

#634 Guest_elefmaci_*

Elküldve: 2002. 01. 18. 12:55

Tobb mint 1 evig kozdottem a PCTV-vel...
Win98SE (itt jol mukodott), 2000 es mostXP-vel...
Lefagy, lefagy, lefagy Kép

Mire most jan. elejen kicsereltem a videokartyamat (Diamond Monster III 540-et), es lass csodat: no gond PCTV.
Nincs kedvem "downgradelni" 2000-re, de valoszinuleg ott is problema nelkul menne.

Hja, jol kell videokartyat valasztani.

#635 Guest_Arkansas_*

Elküldve: 2002. 01. 18. 14:48

Geur, nálam ilyesmi nem volt. Mindig jól működött. Azonban azt nem mondanám, hogy nincs különbség a PCTV és a DScaler között. Az tény, hogy egyik deinterlace mód sem tökéletes, de jobb, mintha semmi sem lenne (a PCTV programja nem deinterlacel). A Bob mód elég jó eredményeket produkál.
Ugyanakkor pedig a PCTV program az egerkurzort nem képes eltüntetni a képernyőről fullscreen módban. Ezt pedig minden valamirevaló programnak kell tudnia.

#636 Guest_Virág elvtárs_*

Elküldve: 2002. 01. 24. 13:14

Hátha valakinek van valami jó ötlete:
Adott egy Epox 8K7A+ alaplap, SB Live! és egy PCTV Pro. A probléma az, hogy a PCTV összeszed valami zajt, amit gyönyörűen továbbít a hangkártya felé. Mindegy neki, hogy melyik slot-ban van, milyen megszakításon, kivel közösködik, hogyan van összekábelezve a Live-al, rá van-e dugva az antenna, megy a TV sw..stb mindenképpen zajong. A hang azonosíthatóan a HDD működésével van összefüggésben, illetve a képernyőn megjelenő menük görgetése (pl Start) is hallatszik. Ha semmi aktivitás nincs, akkor pedig egy nagyon halk szívverés-szerű hang hallatszik. Kipróbáltam több TV kártyát, mindegyik ezt csinálja.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel?

#637 Guest_elefmaci_*

Elküldve: 2002. 01. 24. 13:39

idézet:
Eredetileg Virág elvtárs írta:
a képernyőn megjelenő menük görgetése (pl Start) is hallatszik. [/quote]

gorgesd halkabban a menuket Kép

komolyra forditva a szot:
regebben egy Win2000-es installacioval ugyanaz volt a helyzet: nem rogton, hanem a bootolas utan nehany oraval egyszerre csak egy kattanas hallatszott (munka kozben egy hangosat kattan a hangszoro - a fraszt hozta ram), majd konstans maradt a zaj (zugas, mint azt fentebb leirtad).
A konfig ugyanaz: SBLive.

A megoldas egy re-installacio volt: azota nincs "zaj".

Amugy nem biztos, hogy a PCTV-vel van baj, lehet hogy a hangkartya a hibas, vagy csak ok ketten nem jonnek ki egymassal.

#638 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2002. 01. 24. 13:47

Virág elvtárs
Csak tipp.
Ne belül kösd össze a PCTV-t és a !Live-t, hanem a másik kapott kábellel a házon kívül (hacsak nem kell neked állandóan a hangzsuga line-in bemenete valamire).

Az előzőekhez adalék, bár máshol már írták sokan-sokat. Kipróbáltam a BorgTV-t, és részemről minden egyéb el van felejtve! (Igaz eddig valahogy nem sikerült a PCTV remote file átírása, de majd alaposabban átnézem a doksit - ha valakinek lenne átírt, és működő PCTV remote file borghoz, megköszönném.)

#639 Guest_Virág elvtárs_*

Elküldve: 2002. 01. 24. 13:48

Az előbb elfelejtettem leírni, hogy WinXP Pro angol az op.rendszer.
Kösz a tippet lehet, hogy igazad lesz, megpróbálom más hangkártyával. Bár szerintem nem a Live szedi fel a zajt, ha a PCTV-ről lehúzom a kábelt a dübörgés megszűnik.

#640 Guest_Virág elvtárs_*

Elküldve: 2002. 01. 24. 13:54

Sajnos külső kábelezéssel még hangosabb a zaj. Kép Lehet, hogy X akta lesz a dologból?

Egyébként én a DScalert használom, mert a Borg nem ment fel az XP-re.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.