HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#661 Guest_Feco_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 01. 31. 20:57

idézet:
Eredetileg Sonique írta:
NO meg is lennék vele teljesen jol muxik ..
Az L18 at kellet ki szedni vagyis bent maradt csak épp fel allitottam ...

[Ezt a hozzászólást Sonique szerkesztette (2002. Január 31.).]
[/quote]

En igy csinaltam az SMD induktivitasokat "felallitottam" az egyik eredeti forrpontra es az induktivitas "tetejere" forrasztottam a kabelt.

#662 Guest_Sonique_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 01. 31. 21:23

arra gondoltam hogy egy külön nyák ra rakok egy 78M05 vagy 7805 aminek a 12 voltja a meglévö Sp4 re kötném a PCI slot rol jön oda egyböl szerintem el birja a pci ...

és ide kötöm rá a tunert és a 878 at

de ha tul gazos akkor egyenlöre csak a 2 HEF4052 rakom meg ra az SP4 re ...

a hangos zugas megszünt szerencsére Kép
ezer köszönet is a helyes utra vezetésért ...

viszont egy nem olyan hangos vagy inkabb elég halk zugas azért marad ...
hogy ez melyik egység táp ellátása okazza azt nem tom de ha mar el kezdtem akkor legyen teljesen csöndes a tv tuner Kép)

Udv
Sonique

#663 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 01. 09:44

Arra gondoltam, hogy az alaplara menő atx csatlakozó után kellene építeni valami jó kis tápfesz stabilizálót. Ezután egy ugyanolyan csatlakozó, mint eddig rámenne az alaplapra, csak stabilizált fesszel. Ez azért lenne jó, mert nem kellene a pctv pron matatni, és megmaradna a gari is. A többi ilyen más gondról nem is beszélve (lehet hogy más kártyának sem ártana a dolog). Az igaz, hogy elég nagy áromok vannak itt (ahhoz képest, mintha csak a pctv pronak kellene külön), de sokkal precízebb megoldás lenne...

De a kérdés az, hogy ezek után is behallatszana az egér, hdd, stb, mert ezek ugye az alaplapi csatlakozó után jönnek csak :(((

#664 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 01. 10:04

idézet:
Ezt írta Sonique:
arra gondoltam hogy egy külön nyák ra rakok egy 78M05 vagy 7805 aminek a 12 voltja a meglévö Sp4 re kötném a PCI slot rol jön oda egyböl szerintem el birja a pci ...

és ide kötöm rá a tunert és a 878 at

de ha tul gazos akkor egyenlöre csak a 2 HEF4052 rakom meg ra az SP4 re ...

a hangos zugas megszünt szerencsére Kép
ezer köszönet is a helyes utra vezetésért ...

viszont egy nem olyan hangos vagy inkabb elég halk zugas azért marad ...
hogy ez melyik egység táp ellátása okazza azt nem tom de ha mar el kezdtem akkor legyen teljesen csöndes a tv tuner Kép )

Udv
Sonique
[/quote]

A PCI SLOT (alaplap) termeszetesen elbirja, csak nagyon fog futeni a 7805. A 12 V-5V x 0.5 A (3,5 W) disszipacio. Hutoborda szukseges! A maradek zaj, hogy honnan jon? A PCTV kezelofeluleten nemitsd el a kimenetet (athuzott hangszoro). Ezen a kezelon a hangeroszabalyzo a hangkartya hangeroszabalyzojat allitja (AUX, CD IN, Line In, ahova a telepiteskor beallitottad), a nemitast viszont az egyik HEF 4052 vegzi. A TDA IC (Audio out) bemenetet testre koti. Ha igy teljesen megszunik a zaj, akkor az elozo fokozatokban van a hiba (a maradek zaj). En a proba idejere nem a hangkartyad Line outjan fulelnek, hanem a PCTV PRO zarolemezen levo jack Line outjan, hogy minden mas hibat kizarjunk. Remelem nem egy brummos, zugos PC-s aktiv multimedia hangszoro amin fulelsz, mert azok is eleg zajosak. Fejhallgato, vagy valami HiFi rendszer a jo, vagy a legjobb egy szkop.
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#665 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 01. 14:29

idézet:
Ezt írta Feco:

A PCI SLOT (alaplap) termeszetesen elbirja, csak nagyon fog futeni a 7805. A 12 V-5V x 0.5 A (3,5 W) disszipacio. Hutoborda szukseges! A maradek zaj, hogy honnan jon? A PCTV kezelofeluleten nemitsd el a kimenetet (athuzott hangszoro). Ezen a kezelon a hangeroszabalyzo a hangkartya hangeroszabalyzojat allitja (AUX, CD IN, Line In, ahova a telepiteskor beallitottad), a nemitast viszont az egyik HEF 4052 vegzi. A TDA IC (Audio out) bemenetet testre koti. Ha igy teljesen megszunik a zaj, akkor az elozo fokozatokban van a hiba (a maradek zaj). En a proba idejere nem a hangkartyad Line outjan fulelnek, hanem a PCTV PRO zarolemezen levo jack Line outjan, hogy minden mas hibat kizarjunk. Remelem nem egy brummos, zugos PC-s aktiv multimedia hangszoro amin fulelsz, mert azok is eleg zajosak. Fejhallgato, vagy valami HiFi rendszer a jo, vagy a legjobb egy szkop.
[/quote]

Nem ugyan arra a 7805 re akarom kötni hanem az oda érkezö 12 v ra akarok rá rakni meg1 7805 -t és arrol hajtani a többit ....

ha az aux ot le halkitom nincs semm alapzaj ....

nem pc s hagfalaim vannak meg is örülnék töle :p egy pioneer hazimozi erölködöm van ahova digitalisan KOAX on csatlakozom be ..

de ezen annira nem is hallani mar a zajt inkabb a fejhalgatom ami meg egy sennheiser HD570 szal ezen minden ki jön ....

szoval szerinted mindenképp a tuner és a 878a szedi össze a maradék zajt ....rendicsek.

ezeknél ugyan ugy kell meg keresni az L -t és ki mérni és az ki forsztani ??

udv
sonique

[ 2002. február 01.: Sonique szerkesztette a hozzászólást ]
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#666 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 01. 15:14

idézet:
Ezt írta Sonique:

Nem ugyan arra a 7805 re akarom kötni hanem az oda érkezö 12 v ra akarok rá rakni meg1 7805 -t és arrol hajtani a többit ....

ha az aux ot le halkitom nincs semm alapzaj ....

nem pc s hagfalaim vannak meg is örülnék töle :p egy pioneer hazimozi erölködöm van ahova digitalisan KOAX on csatlakozom be ..

de ezen annira nem is hallani mar a zajt inkabb a fejhalgatom ami meg egy sennheiser HD580 szal ezen minden ki jön ....

szoval szerinted mindenképp a tuner és a 878a szedi össze a maradék zajt ....rendicsek.

ezeknél ugyan ugy kell meg keresni az L -t és ki mérni és az ki forsztani ??

udv
sonique

[/quote]
Sejtem, hogy nem az SP4-re akarod tenni a "maradekot". Egy 12 v-os tapcsati az ATX tapbol majd 7805. Na erre a 7805-re mondtam, hogy huteni kell mert melegszik majd rendesen. A Pinnacle is szerintem ezert nem tette ra a kartyajara, mert nem akart egy nagyobacska bordat, ami jo forro mukodes kozben. :-(
Ne az AUX csatlakozast nemitsd, hanem a PCTV hangeroszabalyzo meletti MUTE gombot (kis hangszoro) hasznald.
Nekem is Sennheiser van :-) (HD580). En Yamaha DSP-595a-val es JMLab hangfalakkal hasznalom.
A tuner (frontend) es a 878a (analog VCC-i -tobb van!- ami a lenyeg, mert van neki digital VCC-je is), tapcsatlakozasai: ftp://telepresence.d...pub/bt848/spec/

Szerintem ne az induktivitasokat forraszd ki, hanem a PCI BUS-nal szakitsd, meg a bejovo + 5 V-tokat. Ide kosd be az extra uj tapot. Vigyazz mert a PCI feluleten tobb helyen is van + 5V, amit meg kell szakitani (DMM rulez a kimereshez). A kartya vegen van a forr. es az alkatreszoldalon is nehany egymas melett, a masik "kupac" a kartya "elejehez" van kozel (a PCI csatlakozonal).

[ 2002. február 03.: Feco szerkesztette a hozzászólást ]
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#667 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 01. 16:16

nem a táp 12 voltos csatijár akarom rakni
hanem a PCI slot on be jövö 12 volt rol akarom leszedeni ugyan arrol ami az sp4 hez is megy vagyis arrol 2 78M05 menne :confused:

és erre raknam rá a többi cuccot ...

Udv
Sonique

UI: :eek: yahh nekem nem TEMIC a tunerem hanem Philips

#668 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 03. 01:40

Az én megoldásom fentebb nem működne???

#669 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 03. 02:40

idézet:
Ezt írta calibra:
Az én megoldásom fentebb nem működne???[/quote]

Már mint a TÁP ra gondolsz
az nem olyan tápot te nem tudsz bele rakni aminek ne lenne egy kis brumm ja és azt is fel erösiti a pctv pro

szal a megoldás szépen at kötni a tuneren

nekem 18 rugos tápom van és ez is zajos
szoval feletsd el

Udv
Sonique

Ui: vagy ha nem kell hogy stereo legyen
akkor cseréld le egy Sima PCTV re mert azon nincs müveleti erösitö és az nem zajos ...

ha ragaszkodsz a mostani hozz mas megoldass ugysem lessz mint a forrsztás :rolleyes:

#670 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 04. 10:52

Én arra gondoltam, hogy az alaplapra menő részét a tápnak megstabilizálni! Pl az atx csatlakozó bele egy stabilizálóba, onnan agy atx csati rá az alaplapra! Ez nem lenne jó? Nem kéne gányolni a pctvprot!

#671 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 04. 16:25

idézet:
Ezt írta calibra:
Én arra gondoltam, hogy az alaplapra menő részét a tápnak megstabilizálni! Pl az atx csatlakozó bele egy stabilizálóba, onnan agy atx csati rá az alaplapra! Ez nem lenne jó? Nem kéne gányolni a pctvprot![/quote]

A müvelet nem gányolja el a PCTV PRO t
1 azaz 1 vezeték kell hozza és hozza értö ember akarmikor vissza tudja allitani a vasarlas kor meglévö alapotot

szoval nem a táppal foglalkoz ...
mert az lessz a gányolás nem ez

UDv
Sonique

#672 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 05. 04:05

Forrasztani én is tudok, de azért annyira senki sem ügyes, hogy észrevehetetlenül vissza is tudja alakítani. Az enyém pl még garis, és ha véletlenül más elromlik biztos kiszúrják a dolgot! :(((

#673 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 05. 06:20

idézet:
Ezt írta calibra:
Forrasztani én is tudok, de azért annyira senki sem ügyes, hogy észrevehetetlenül vissza is tudja alakítani. Az enyém pl még garis, és ha véletlenül más elromlik biztos kiszúrják a dolgot! :((([/quote]

de vissza tudja alakitani ....

csak jo SMD vég kell a pakla ra ..

és nme pillanat páklával kell neki allani

:D

Udv
Sonique

#674 Felhasználó inaktív   Invader 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 15. 11:27

Egy régebbi témához (is) szólnék hozzá, bár ez a zaj kérdés engem is érint.
Nálam Videologic Sonicfury (Turtle Beach Santa Cruz)muzsikál és persze ezzel is zajos a tuner.
Ha lesz 1 kis időm én is pákát ragadok...
Leírnám néhány tapasztalatomat a tunerrel, ill. a progikkal kapcsolatban:
- Régebben néhány adóról nem tudtam felvenni (a saját progijával sem), mert szinte nem is volt hang, csak zaj.
Ahogy a EMKTV elkezdte sztereóban nyomni az adást, a fenti gond megszűnt. Talán valamit pilotjelnek vélt a kártya, de a jel csak mono volt, vagy az intercarrier.... mittomén.
A lényeg, hogy ebben sem tökéletes a kártya.
- A többek által is említett -újabb típusú- távirányítót kaptam én is. Feltérképeztem a gombjait, programoztam is őket, de itt is vannak gondok (pl. az "F10"-et "F1" ként kezeli :confused: ).
- Ha valaki elégedetlen a kártyához adott progival készíthető felvételekkel, az próbálja ki a VirtualDub-ot, vagy a MS Windows Media Encodert. Ez utóbbi létezik magyarul is, letölthető az MS download-ról. Mindkettő jól, széleskörüen paraméterezhető, hangolható, filterek (pl. deinterlace is használható) és kezdők is elboldogulnak velük (legalábbis az MS progijával).
- Én tavaly vettem a kártyát és a 4.01-es drivert kaptam CD-n. Azóta magyar XP-t használok és a [url="http://"http://www.pinnaclesys.com-ról"]www.pinnaclesys.com-ról[/url] leszedett frissítéssel klasszul megy minden.
- Akinek hardveres gondja van, többnyire a PCI busmastering, illetve az ACPI BIOS erőforráskezelése okozhat gondot. Az alaplap doksijában általában leírják a busmasteringre vonatkozo infókat, ez érdemes megnézni, ill. megszívlelni! Az ACPI-t pedig le lehet (kell!) tiltani, ezzel elkerülhető az IRQ sharing (persze ehhez a PnP-t is le kell tiltani a BIOS setupjában és kézzel kell a PCI slotokhoz rendelni az IRQ-kat).
Fontos, hogy feltelepített op'rendszer alól nem húzható ki az ACPI!!! Még az XP is belehal. Előbb kell az ACPI-t tiltani, utána telepíteni a rendszert!
Van még 1 módszer ami segíthet néhány megjelenítési és teljesítmény problémán és ez a fenti weblapról letölthető "PPExxx.exe". Ez elvileg a PCI-al kapcsolatos teljesítmény és megjelenítési gondokat orvosolja WinAll alatt (nálam ilyen gondok nem voltak, de telepítve ezt a file-t semmi problémát nem okozott egyik Win alatt sem). :cool:

#675 Felhasználó inaktív   cyfh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 02. 16. 18:54

sziasztok

tegnap vettem egy miro pctv pro-t
szep, meg jo, de egy gondom azert csak van:

kb masodpercenkent egy icipicit elsotetedik egy pillanatra a kep (vagy hogy mondjak a villanas ellentettjet, azaz egy pillanatra egy arnyalatnyival sotetebb lesz a kep)
ez mondjuk nem tul feltuno, inkabb csak akkor, ha vilagos adast nezek, es nagyjabol allando a kep, de azert idegesit kicsit, hiszen most vettem...

vagy a pctv pro-nal ez igy termeszetes, mindenkinek ilyen?

szerintetek vigyem vissza, es kerjek ujat? (avermedia tvphone98-am volt korabban, annal mintha nem lett volna ilyen...)

udv
cyfh

#676 Felhasználó inaktív   Invader 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 20. 19:07

[QUOTE]Ezt írta cyfh:
"...kb masodpercenkent egy icipicit elsotetedik egy pillanatra a kep (vagy hogy mondjak a villanas ellentettjet, azaz egy pillanatra egy arnyalatnyival sotetebb lesz a kep)
ez mondjuk nem tul feltuno, inkabb csak akkor, ha vilagos adast nezek, es nagyjabol allando a kep, de azert idegesit kicsit, hiszen most vettem...

..."

Hát ez bizony nem természetes. Nálam nem csinál ilyet, de nem biztos, hogy a tuner a hibás. Próbáld átkapcsolni overlayről primaryre!
Van fent a [url="http://"http://www.pinnaclesys.com"]www.pinnaclesys.com[/url] -on egy util, ami talán segít PPE106.exe névre hallgat.
(bocs, hogy nem linkelem be, de most nemtom)
Ha nem segít, akkor vidd vissza!

#677 Felhasználó inaktív   cyfh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 02. 21. 09:57

koszi a hozzaszolast, es a privat emaileket

a problema linux alatt jott elo, 2.4.17rc2 kernellel, 4.0.2-es X-szel es nvidia legujabb driverrel, azota xp-t is installaltam fel, azzal jo, ugyhogy valoszinuleg vagy a bttv driver, vagy az nvidia driver hibaja lehet, plane, hogy primary modban nem csinalja, csak overlay-ben.

ugyhogy nem vittem vissza, azota is hasznalom, es tulajdonkeppen meg vagyok vele elegedve, plane, hogy ez a problema alig-alig eszreveheto, majd frissitgetem a kernelem meg az nvidia driverem

koszi megegyszer mindenkinek

ui: ha linux alatt valakinek gondja lenne a tunerkartyajaval, es nem boldogul, irjon nyugodtan, megprobalok segiteni.

udv

idézet:
Ezt írta Invader:

Idézet

Ezt írta cyfh:
"...kb masodpercenkent egy icipicit elsotetedik egy pillanatra a kep (vagy hogy mondjak a villanas ellentettjet, azaz egy pillanatra egy arnyalatnyival sotetebb lesz a kep)
ez mondjuk nem tul feltuno, inkabb csak akkor, ha vilagos adast nezek, es  nagyjabol allando a kep, de azert idegesit kicsit, hiszen most vettem...

..."

Hát ez bizony nem természetes. Nálam nem csinál ilyet, de nem biztos, hogy a tuner a hibás. Próbáld átkapcsolni overlayről primaryre!
Van fent a www.pinnaclesys.com  -on egy util, ami talán segít PPE106.exe névre hallgat.
(bocs, hogy nem linkelem be, de most nemtom)
Ha nem segít, akkor vidd vissza!

#678 Felhasználó inaktív   taormina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 25. 19:07

A napokban vettem 1 uj Studio PCTV pro-t, es nem tudok vele ugy digitaliazalni ahogy szeretenek:
W98SE pinnacle 4.2-es csomag
- Premiere6 nem tud digizni
-pctv vision: stereo, CIF kep - stabil
-widcon32, avi_io (YUV12): CCIR601, morgan mjpeg codec ok, de csak mono hang + instabil
-nandub: kekhalal
WINXP pinnacle 4.2a csomag
-pctv vision: stereo, CIF kep - de,instabil
-avi_io: csak YUV9, CCIR601, morgan mjpeg kodekek nem mux, GUI hanging neha es iszunyu magas framedrop rata.
-nandub: nem tud felvenni, aszondja inkompatibils a driverrel.

Kerdes - Mivel lehe(ne mjpeg avit felvenni, szereo hanngal)
Rencer: Abit kt7, 700MHz durrancs, ati rage/xpert 2000
helpme, please...
... Everybody knows the deal is rotten
Old Black Joe's still pickin' cotton

#679 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 02. 27. 15:10

Hi!

Valaki használta már a miro s-video-in-jét ? Összehasonlításképp jobb -e egy Radeon ViVo in -jénél ?

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#680 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 28. 09:57

idézet:
Ezt írta taormina:
A napokban vettem 1 uj Studio PCTV pro-t, es nem tudok vele ugy digitaliazalni ahogy szeretenek:
W98SE pinnacle 4.2-es csomag
- Premiere6 nem tud digizni
-pctv vision: stereo, CIF kep - stabil
-widcon32, avi_io (YUV12): CCIR601, morgan mjpeg codec ok, de csak mono hang + instabil
-nandub: kekhalal
WINXP pinnacle 4.2a csomag
-pctv vision: stereo, CIF kep - de,instabil
-avi_io: csak YUV9, CCIR601, morgan mjpeg kodekek nem mux, GUI hanging neha es iszunyu magas framedrop rata.
-nandub: nem tud felvenni, aszondja inkompatibils a driverrel.

Kerdes - Mivel lehe(ne mjpeg avit felvenni, szereo hanngal)
Rencer: Abit kt7, 700MHz durrancs, ati rage/xpert 2000
helpme, please...
[/quote]

Próbáld meg a BorgTV-vel vagy a virtual dubbal.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.