Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 05. 15. 15:35
Meg tudná mondani vki, aki mostanság vett Miro PCTV kártyát hogy melyik BookTree chip van a kártyán, a 848 - as vagy a 878(A) - as? A weblapon az áll, hogy 8x8, szóval
Ill. mi újság van a driverellátottsággal mostanság? Régen szapulták a Pinnacle -t a driverprogik miatt, de manapság mi a helyzet?
Épp most szeretnénk TV kártyát venni, láttam is már a Miro-t
nagyon klassz képe van, de még szétnézek mi van még ..
Köszi,
üdv,
glee_
Elküldve: 2002. 05. 15. 22:38
New in the 5.1 patch are:
- Supports NTSC
- FIx Stero problem with old hardware versions
- Hardware driver updated
- Vision application updated
[url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=6&product_name=PCTV&page_id=62"]http://www.pinnacles...on_id=1&langue_ id=2&product_id=6&product_name=PCTV&page_id=62://http://www.pinnaclesys.com/docsuppo...PCTV&page_id=62[/url]
Elküldve: 2002. 05. 15. 22:45
A kérdésem az hogy miként lehet beállitani a pctv pro-t a netmeeting-be videórőgzitönek? Szóval nem akarok webkamerát venni mert van sima és azzal szeretnék videotelefonálni. Légyszi segitsetek!
Köszi!
Elküldve: 2002. 05. 16. 08:25
idézet:
Ezt írta olee:
Akinek szinten gondja volt a 5.01 driverrel, van hozza egy patch, amitől végre stereo lesz.
New in the 5.1 patch are:
- Supports NTSC
- FIx Stero problem with old hardware versions
- Hardware driver updated
- Vision application updated
[url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=6&product_name=PCTV&page_id=62"]http://www.pinnacles...on_id=1&langue_ id=2&product_id=6&product_name=PCTV&page_id=62://http://www.pinnaclesys.com/docsuppo...PCTV&page_id=62[/url][/quote]
nekem olyan gondom van vele, hogy elmaszik a csatorna.
Amikor beallitom, akkor jo, de amikor lezarom-megnyitom a programot, akkor "havazik" a csatorna.
Lezar-megnyit nehanyszor, es csak utana hajlando normalisan ertelmezni a beallitasokat.
Nem tudjatok, mi lehet a gond?
Windows XPm van.
Elküldve: 2002. 05. 16. 09:22
idézet:
Ezt írta glee:
Sziasztok!
Meg tudná mondani vki, aki mostanság vett Miro PCTV kártyát hogy melyik BookTree chip van a kártyán, a 848 - as vagy a 878(A) - as? A weblapon az áll, hogy 8x8, szóval) A régebbieken még a 848 - as bizti (tudom, mivel láttam), de a mostanság gyártottakon?
Ill. mi újság van a driverellátottsággal mostanság? Régen szapulták a Pinnacle -t a driverprogik miatt, de manapság mi a helyzet?
Épp most szeretnénk TV kártyát venni, láttam is már a Miro-t
nagyon klassz képe van, de még szétnézek mi van még ..
Köszi,
üdv,
glee_![]()
[/quote]
Én kb 1 hete vettem és 878A van rajta.
Elküldve: 2002. 05. 16. 12:28
idézet:
Ezt írta gabor1019:
Én kb 1 hete vettem és 878A van rajta.[/quote]
Köszi az infot. Még egy kérdésem lenne : az újonnan vásárolt kártya az új szériás (a Pinnacle weblapján lévő)
dobozos kártya? (Most áprilisban jelentették be, kiváncsi vagyok már megjött - e Magyarországra? Az új kártya már tud Timeshift - et, stb.)
üdv, goli
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 05. 16. 13:56
idézet:
Ezt írta elefmaci:
a gyari CDn milyen verzioju (4.x, 5.x) program van?[/quote]
Még a 4.02a drivert adták hozzá.
A dobozára már nem emlékszem hogy milyen, majd este megnézem. De szerintem még a régi fajta, mivel az újhoz szerintem az 5.x driver-t adták volna.
Glee: egyébként mi az a Timeshift?
Elküldve: 2002. 05. 16. 16:55
idézet:
Ezt írta gabor1019:
Még a 4.02a drivert adták hozzá.
A dobozára már nem emlékszem hogy milyen, majd este megnézem. De szerintem még a régi fajta, mivel az újhoz szerintem az 5.x driver-t adták volna.
Glee: egyébként mi az a Timeshift?[/quote]
Timeshift az az, hogy elkezdesz nézni valamit, és el kell menned -> felveszed, de még nincs véga amikor megjössz, akkor is tudod folytatni, és közben veszi még a végét![]()
Elküldve: 2002. 05. 16. 17:21
idézet:
Ezt írta AMD rula:
Timeshift az az, hogy elkezdesz nézni valamit, és el kell menned -> felveszed, de még nincs véga amikor megjössz, akkor is tudod folytatni, és közben veszi még a végét[/quote]
Nem lehet rossz dolog![]()
Lehet hogy várnom kellet volna még egy pár hetet a tuner a vásárlássával? Bár gondolom ez a funkció nem a kártyával függ össze hanem a driverrel.
Elküldve: 2002. 05. 16. 21:07
Elküldve: 2002. 05. 16. 23:09
idézet:
Ezt írta glee:
Köszi az infot. Még egy kérdésem lenne : az újonnan vásárolt kártya az új szériás (a Pinnacle weblapján lévő)
dobozos kártya? (Most áprilisban jelentették be, kiváncsi vagyok már megjött - e Magyarországra? Az új kártya már tud Timeshift - et, stb.)
üdv, goli
[/quote]
ha a Timeshift nek köze sincs a kartyahoz
azt az enyem is tudja tudna ha nem lenne fizetös..
azt a funkciot ugyanis külön kell megvásárolni
szal ha meg vartatok volna akkor sem lett volna ilyen funkcio az ujdriver cd n .....
elemben szerintem semmit sem jelentettek be ujjat csak az 5.X driver t ... ez az uj a kartya továbra is ua a széria hibás cucc ami idáig is volt......
ha valaki most vette inkabb azt nezze meg hogy mi a sorozat száma a ketyerének
mert az tartalmazza a verzio számot is
nekem v4.0 van
vagy a sor szám elején vagy a végén van erre utalás ...
udv
Sonique
Elküldve: 2002. 05. 17. 10:13
[QB]
"ha a Timeshift nek köze sincs a kartyahoz
azt az enyem is tudja tudna ha nem lenne fizetös..
azt a funkciot ugyanis külön kell megvásárolni "
Igen, ezt sejtettem hogy vmi szoftveres dolog lehet.
"elemben szerintem semmit sem jelentettek be ujjat csak az 5.X driver t ... ez az uj a kartya továbra is ua a széria hibás cucc ami idáig is volt
Pl. más a doboz
üdv, glee_
Elküldve: 2002. 05. 17. 14:52
hogy a kartya tervezési hibás....
arrol hogy nekem is att kellett alakitanom a kartyamat hogy
megfelelöen tudjam hasznalni és legyen zajos....
a masik ami nagyon nevetséges :
a pinnacle oldalán kinn van ugye a pöccs az 5.x driver hez
a stereo mod hibáját le rendezték annyival hogy
fix stereo problem old hw
hat ez nevetéges a kartyam 1 éves ....
ami régi lehet az a 2 kartyabol allo
még miro néven futo kartya lehet de nem az enyem
no mind1
a pinnacle megint bizonyitotta a hozza nem értését
az egész cég egy kalap szart sem ér ..
azért az éves bevételüket el fogadnám fizetés gyanánt
Udv
sonique
Elküldve: 2002. 05. 20. 21:14
Egy fura dologa van a pctv prohoz adott szoftvernek, nem ajanlja fel a regisztrációt ,és nem tudom regisztrálni a Studio PCTV-t ,az meg nem hajlandó müködni minden gyári zsir új,tud valaki megoldast erre a kerdesre.A választ elöre is kösz.
Elküldve: 2002. 05. 23. 19:03
Start - Programok - Studio PCTV - Tools - Online Registration! És minden OK!
Elküldve: 2002. 05. 24. 19:15
Most vettem egy PCTVpro kártlyát, bevallom nagyon megijedtem
mikor megrendeltem a kártlyát és utánna olvastam el ezt a forumot. De szerencsére nem cslódtam a kártyába, amiket felsoroltatok problémát, ez a kártya már nem tartalmazza,
- Az egérkurozor már eltunik teljes nézetnél.
- A Stereo vételnél egy kis zajt észleltem, de nem olyan
sulyos a probléma, hogy zavaró legyen - van egy kis alapzaj, de csak akkor lehet hallani, ha nincs semmi hang, mert különben nem észlelhető. Szóval nem forrasztok:-))
- Felvételeket lehet készíteni: Mpeg,Mpeg-Avi,DV,Míro XL
Mpeg 2, Mpeg 2-l,MS video,DivX
- A hangot egyidejüleg lehet tömörítve a filmhez rendelni
WAVE, Mpeg Audio, MS Audio, persze lehet, hogy csak kulönbözö kódek felrakása után, ezt nem tudom, mert már sok kódek fel volt nálam előzőleg rakva.
- Nagyon eltalált a vezérlőszoferre, nagyon praktikus és
sok funkciót tud, szerintem ennél nem kell több.
- Sajnos a felvételekhez nem elég egy mezei Celeron
366@550 proci, mert az Mpeg-Avi-n kívül mindegyik kódek
használhatatlanul lassú.
Az Mpeg-Avi - felvételi lehetőséggel az a problémám, hogy a vincseszterem nem tudja követni azt a sok adat mentését, ezért valaki esetleg tudja, hogy milyen kódekeket vagy programokat használjak, hogy fel tudjak venni 352x288 ban,
nekem ez tökéletesen megfelel.
Állítólag létezik olyan kódek, amivel meg lehet oldani egy ilyen kisseb gép segítségével is a felvételt, ami belefér a
4 GB -os határba.
Szóval összeségében nagyon meg vagyok a kártyával elégedve,
a képe egyszerűen gyönyörű
Szóval egy kódeket keresek, amivel meg lehet oldani a
felvételek elkészítését, vagy egy WWW-b címet
akármit, csak segítsetek!
Üdv,
Chris
Elküldve: 2002. 05. 24. 22:23
idézet:
Ezt írta chris23:
Sziasztok!
Most vettem egy PCTVpro kártlyát, - Sajnos a felvételekhez nem elég egy mezei Celeron
366@550 proci, mert az Mpeg-Avi-n kívül mindegyik kódek
használhatatlanul lassú.
Az Mpeg-Avi - felvételi lehetőséggel az a problémám, hogy a vincseszterem nem tudja követni azt a sok adat mentését, ezért valaki esetleg tudja, hogy milyen kódekeket vagy programokat használjak, hogy fel tudjak venni 352x288 ban,
nekem ez tökéletesen megfelel.
Állítólag létezik olyan kódek, amivel meg lehet oldani egy ilyen kisseb gép segítségével is a felvételt, ami belefér a
4 GB -os határba.
Szóval egy kódeket keresek, amivel meg lehet oldani a
felvételek elkészítését, vagy egy WWW-b címet
akármit, csak segítsetek!
Üdv,
Chris[/quote]
Mindenképpen kell egy jó nagy és gyors HDD és talán egy gyorsabb processzor, de lehet, hogy a mostani is elég.
Rögzítéshez használj AVI_IO-t, ez fájlokba tördeli a felvételt így több órát és sok tucat GBt lehet menteni.(Nemrég a SW-t 32 GBytba vettem fel 768*576 képméretben.) Két menetben ajánlom a tömörítést! 1.Kódeknek valami gyors röptömörítőt érdemes beállítani (pl.:MJPEG) ami nagy méretet eredményez viszont jó minőséget. 2.Majd ezt TMPGEncoderrel vagy Virtualdub+DivX kodekkel kell tömöríteni a kívánt méretre és minőségre. Fontos: a kísérletezés fogja megmutatni hogy mire képes a géped, lehet, hogy valamej alkatrész nem elégséges!
![]()

Súgó
A téma zárva.