HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#681 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 03. 17:22

Sziasztok!

Megjott a Hauppauge WinTV-PCI-FM (Modell 718) Nicam stereo taviranyitos kartyam (FM1216 Philips tuner). A PCTV Pro-hoz kepest alapbol nem zajos a kimenet :-). Teljes kepernyon a progija automatikusan eltunteti az egermutatot. Konnyen lehet a beallitott adokat kategorizalni, kihagyni, csoportositani. Minden adot megtalalt (UPC). Kezzel is beirhato az ado freki (UPC frekikiosztas ismerete ajanlott:-)) Kb. 1 sec alatt beugrik a stereo (A2 es Nicam is) A PCTV PRO tobb masodpercig vacakolt. Ahol a PCTV Pro-nal zajos csikos volt nehany ado, az most itt tokeletes! A taviranyito kicsi, de a fobb dolgokra tokeletes. A kartyara csatlakozik, nem foglal soros portot. Az RTL Klub NICAM-ban ugyanugy serceg neha. Ado oldali problema (lasd valamelyik lx-es vagy indexes forum). Kepminosegben ott van ahol a PCTV Pro.
Netto 24.000- volt. Meg vagyok vele elegedve. :-) Kb. 1 hete hasznalom.

UI: Akinek Abit BH6 vagy Abit BX6 alaplapja van ne vegyen PCTV Pro kartyat mert meg fog oszulni! :-( [url="http://"http://www.lx.hu/messages.php?lang=hu&session_id=&group_id=29&threadselect=13257&first=0&sb=4&ow=2#"]http://www.lx.hu/mes...st=0&sb=4&ow=2#[/url]

Idezet az egyik BH6 tulajnak kuldottt levelembol.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>
A cegunknel van nehany gep. Teszteltem!
Abit BH6, BX6 alaplapoknal mono (tuner progi setupban eltunik a mono stereo csatorna allito resz!) Abit LM6 es BX6R2 stereo! Asus P2B-F szinten!
(Csak az alaplapokat cserelgettem, a hangkartyat is kivettem. I740 VGA es a PCTV PRO volt a gepben win98hu alatt.)

GPIO BH6 LM6
DMA_CTL 0007 u.a.
OUT_EN 0023002f u.a.
REG_INP 000000 u.a.
DATA fc43d2 (mono) fe43d1 (stereo)

fc43d2 (mono)

fe43d1 (1. csat)

fe43d1 (2.csat)

Ha a BH6 is fe43d1, akkor a hang elnemul ha fc43d2, akkor mono. LM6 fe43d1 stereo, fc43d2 mono. Oda vissza lehet kapcsolgatni a kuldott progival (BT848AREGTOOL.EXE).
Fagyas nem volt! Alaplaptol fuggoen hol volt mono/stereo menu, hol nem (nem kellett ujrainstallalni a progit!)
Sajna alaplapot kell cserelned :-(

Feco

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >

Feco
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#682 Felhasználó inaktív   ork 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 22. 12:21

És az miért van, hogy nem minden pctv pro zajos? Nekem pl semmi bajom vele itthon, teljesen zajmentes képet és hangot ad (enermax 300w táp) Ezen felbuzdulva egy haverom is pctv pro-t vett, nála meg zavarjel van a képben, az ő kártyája az én gépemben viszont ismét jó. Tehát a zavar valahol a gépében keletkezik. Vagy akkor nálam miért jó?! A táp cserével vajon javulhat nála a dolog?

#683 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 22. 21:17

az hogy neked enermax tapod van szart sem jelent :p nekem meg Chieftec 340W és chieftec hazam is de lofaszt sem ér :) ...!!

a kartya tervezési hibás ennyi ...

neked szerencséd van a géped össze allitasaval
valoszinü a jo táp és egy jo alaplap parositas néha nem olyan hangos vagy van zavarszürés az alaplapon .....
de a tápcserével nem lessz jobb csak is akkor ha a fent le irt modon modositjak a kartyat

nekem ez be jött ... 3 alaplap és kb 3 táp ment keresztül
a tv tunerem alatt de mindig is zajos volt és az is maradt volna ..

UDv
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#684 Felhasználó inaktív   ork 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 23. 13:03

Ok köszi, nem fog örülni ennek a hírnek, én meg félni fogok a gépem lecserélésekor :confused:

Amúgy nem igazán különleges a konfigom, amiben jó a pctv pro:
Asus k7v-t alaplap, athlon800 proci bazi 2ventis hűtővel (vos32), elsa geforce256 grafkártya, sblive. A ház egy noname skyhawk ház, a tápját cseréltem csak le anno egy enermaxra.

#685 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 09:19

idézet:
Ezt írta domi:
Ok köszi, nem fog örülni ennek a hírnek, én meg félni fogok a gépem lecserélésekor :confused:

Amúgy nem igazán különleges a konfigom, amiben jó a pctv pro:
Asus k7v-t alaplap, athlon800 proci bazi 2ventis hűtővel (vos32), elsa geforce256 grafkártya, sblive. A ház egy noname skyhawk ház, a tápját cseréltem csak le anno egy enermaxra.
[/quote]

Bizti, hogy PRO verziod van (sztereo)? Hallgas meg fejhallgatoval es kozben mozgasd az egered, ill csinalj egy vinyo defragot.
Nekem is Enermax (430W-os) van es megis zajos volt, de csak a PRO! Olvasd vissza ezt a forum temat!

:)
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#686 Felhasználó inaktív   ork 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 14:55

Persze, PRO-m van, sztereó, direkt olyat is vettem. És a haverom is ugyanott vette később az ugyanolyan Pro-t amivel az ő gépében van is gond, az enyémben nincs.

#687 Felhasználó inaktív   ork 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 15:07

Próbálgattam mindenféle vinyó/cpu terheléssel is most (bár defragra nem lett volna szükség a reiserfs filerendszer miatt :) mert linux-al használom a tvkártyát) egeret rángattam ezerrel közben (amúgy az egy logitech rádiós optikai egér, usb-s vevővel), közben füleltem de semmi zavarót nem hallottam. De a haveromnak se a hanggal, hanem csak a képpel van gondja, zavar csíkok vannak rajta, amik nálam használva eltűntek. Úgy néz ki, szimplán mákom van a géppel (ami mondjuk egytől egyik elég jó márkás darabokból áll)

#688 Felhasználó inaktív   stinger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 28. 11:37

Uraim!

A jóképességű PCTV pro progija hol rögzíti a beállításokat (csatornák, sorrend, elnevezés)?
Újratelepítés után nincs túl sok kedvem újra belőni a rendszert, és a korábbi Leadtek kártyámnál ez két file átmásolásával gond nélkül megoldható volt.

#689 Felhasználó inaktív   rotator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 15:30

Hi!

Le szeretném cserélni régi miro PCTV-met egy pro változatra és kétfajtát lehet kapni, PCI-osat és USB-set. Namost, a nyilvánvaló (PCI/USB) és a jelentős árbeli eltérésen kívül van-e valami különbség a 2 között? Pl. jobb-e az USB-s változat képe (mert mondjuk nem interferál a kártyákkal), vagy valami ilyesmire gondolok.

Előre is kösz!

#690 Felhasználó inaktív   ubulator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 16:31

Az USB-s kártya nem valószínű hogy összeveszne más hardverrel, de a képminősége meg sem közelíti a beépített kártyákét. Ez elsősorban az USB átviteli sebességéből adódik, ezért csak kis felbontásban és tömörítve küldi át a képet. Állítólag a csatornák közül is sokat kihagy. Szóval ilyet csak akkor vegyél, ha laptophoz kell, vagy nincs szabad kártyahely a gépedben.

#691 Felhasználó inaktív   rotator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 17:22

idézet:
Ezt írta ubulator:
Az USB-s kártya nem valószínű hogy összeveszne más hardverrel, de a képminősége meg sem közelíti a beépített kártyákét. Ez elsősorban az USB átviteli sebességéből adódik, ezért csak kis felbontásban és tömörítve küldi át a képet. Állítólag a csatornák közül is sokat kihagy. Szóval ilyet csak akkor vegyél, ha laptophoz kell, vagy nincs szabad kártyahely a gépedben.[/quote]

Uh, bakker, köszi. :) Találtam valahol egy rejtett infot, miszerint csak 160x120-ban tud capture-ölni, de azt hittem, elírás. Hát, akkor nincs mit tenni, marad az olcsóbb PCI verzió. :)))

Még egyszer thx!

#692 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 07:41

Valaki aki a BorgTV-t használja mondja már el az előnyét a gyári szoftverrel szemben. Nekem a gyári van fent és tökéletesen működik, bár digizni csak pár másodpercet próbáltam még. Igaz hogy még csak 1 hete tesztelem. Kipróbáltam a BorgTV-t is, de első látásra nem tűnik jobbnak.
A gyárival minden jó, nincs semmilyen mellékzaj pedig nekem is SB live 5.1-em van. Úgy láttam másoknak ezzel volt probléma.
Szóval ha van valamilyen nagy különbség a két progi között, akkor íjátok már meg.

#693 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 08:13

Én is kipróbáltam a Borg TV-t, de nem volt szimpatikus. Nekem a gyári progi bejött. Igaz a kártya nekem is pattog egy kicsit, de még várok az átkötéssel, nehogy kiderüljön, hogy gyári hibás. Még nagyon új.

#694 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 08:37

idézet:
Ezt írta Lala9:
Én is kipróbáltam a Borg TV-t, de nem volt szimpatikus. Nekem a gyári progi bejött. Igaz a kártya nekem is pattog egy kicsit, de még várok az átkötéssel, nehogy kiderüljön, hogy gyári hibás. Még nagyon új.[/quote]

És a digizést mivel csinálod? A gyári vidcon-nal vagy másik progival.

#695 Felhasználó inaktív   ubulator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 16:24

A BorgTV-nek elvileg jó a képminősége, deinterlace filtert tartalmaz, egyszerű kezelni...
DE: közvetlenül kezeli a kártyát, és néha mellényúl, így nekem kb. 2 perc használat után kék halál XP alatt.
Valamint elég erős proci is kell hozzá.
Én TV-zésre az eredeti programot használom, digizésre pedig a VirtualDub-ot, vagy pl. AVI_IO-t, de semmiképpen sem az eredeti TV programot.

#696 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 16:35

Mar regota keresek egy 4.02-s programot, PCTV-hez. Nem tudtok olyan helyet, ahonnan meg le lehet tolteni?

#697 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 13. 17:39

idézet:
Ezt írta elefmaci:
Mar regota keresek egy 4.02-s programot, PCTV-hez. Nem tudtok olyan helyet, ahonnan meg le lehet tolteni?[/quote]A Pinnacle honlapjáról, ismét fent van. :)

#698 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 14. 08:29

idézet:
Ezt írta KoLaMan:
A Pinnacle honlapjáról, ismét fent van. :)[/quote]

nem talalom, pedig atneztem tobbszor...
lecci egy linket.
(van egy update, de az nem eleg)

#699 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 14. 21:57

idézet:
Ezt írta elefmaci:

nem talalom, pedig atneztem tobbszor...
lecci egy linket.
(van egy update, de az nem eleg)
[/quote]

[url="http://"http://www.driver.hu"]www.driver.hu[/url]

#700 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 14. 22:41

idézet:
Ezt írta karlos:

[url="http://"http://www.driver.hu"]www.driver.hu[/url]
[/quote]

"Verzió: 4.2

Leírás: Driver a Pinacle Studio PCTV (PCI) tipusú tunerkártyához. Csak v4.01 verziójú driver frissítésére!!!"

:( :( :(

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.