HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#721 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 24. 23:02

Hali mindenki!
Ezennel átnyergelek ebbe a topicba :)
Ugyanis cserebere folytán a gépembe került egy vadiúj Pinnacle PCTV Pro.
Egyelőre a próbánál tartok (Avi_io már fenn van), zajjal kapcsolatban csatlakozom Chris23-hoz, nálam sem számottevő.
Viszont elsőre van egy hiba (legalábbis nekem az). A tunerhez adott füzet ugyan egy régi sémarajzot közöl a kártyáról, amelyen 3 belső csati is van: internal audio in, internal audio out és internal TV out. Na most nálam a belső tv-out nincs, csak a helye és a hiányzó alkatrészek forrpontjai. Ez a csati ugyanis hozzáköthető (lenne, ha lenne) a DC10+ -hoz (az is van) és igy lehetne felvenni.
Nincs valaki, akinek ez a csati rajta van a kártyán? Érdekelne, hátha fel lehetne operálni az enyémre is.
--------
Sonique!
203560488420723189 - ebből melyik a verziószám?
--------
Amúgy ehhez is a 4.02 driver van mellékelve (2000.09.).

Üdv: Yogibear
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#722 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 24. 23:51

Közelebb jutottam a problémához!

A wincseszterem egy Quantum Nikimi 7200 fordulatú és 2MB gyorsítótár van rajta, szerintem ennek tudni kellene menteni gyorsan, csakhogy VIA-s alaplapom van Acorp VIA85
és Win98SE van fenn, nem telepitettem a Via által adott
alaplapi vezérlőket, mert azzal még rosszab volt a dolog
(értsd :el sem indul a gép). Viszont amit a Win98SE felrak az müködik, de a teszteket elnézve igencsak gyengécske, 4Mb
másodpercenként az adatátvitele.Ez még mindig elég kellene lennie, de most jöttem rá nagy baj van! A wincsi 3 másodperc elteltével blokkolja a processzort Kb. 0.5 másodpercre, ez elég ahoz, hogy a felvétel 3 mp-enként ugorjon. Ugyan ez a jelenség másolásnál (CD-ről Wincsire), nektek nincsen olyan hogy másolás közben az egeret mozgatva megáll az egér egy pillanatra 3 mp-enként? Akinek van ötlete kérem segítsen.

Válaszok kérdésekre:

- Megnéztem az én kártyámon is csak 2 belső csatlakozó
van, Audio IN, Audio OUT
- Nekem a Driver CD-n a program 5.0-ás verziószámú.

Üdv,

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#723 Felhasználó inaktív   MrChris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 25. 15:58

Nálad valami baj van a vinyóval! Hasonló már előfordult nálam is ekkor 2HDD másolt eggyikről a másikra, de csak az egér állt meg néha, a másolás folyamatos volt. Probáld meg esetleg más IDE csati összeállításban.

#724 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 25. 18:14

idézet:
Ezt írta chris23:
Sziasztok!

Most vettem egy PCTVpro kártlyát, ...

- Felvételeket lehet készíteni: Mpeg,Mpeg-Avi,DV,Míro XL
Mpeg 2, Mpeg 2-l,MS video,DivX
- A hangot egyidejüleg lehet tömörítve a filmhez rendelni
WAVE, Mpeg Audio, MS Audio, persze lehet, hogy csak kulönbözö kódek felrakása után, ezt nem tudom, mert már sok kódek fel volt nálam előzőleg rakva. ...

Üdv,

Chris
[/quote]

Én is most vettem, de nekem még a 4.xx driver volt rajta a CD-n. Azzal is lehet ilyen formátumokban felvenni, de a 768x576 felbontást már nem engedi. Felraktam az 5.1-es drivert, ez már engedi a felbontást, viszont csak két féle formátumban (Míro XL és mpeg) tudok felvenni. Neked milyen kodekek voltak fenn a tv kártya előtt?

#725 Felhasználó inaktív   Jazz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 25. 20:09

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Ilyen kártyát (Pro) szeretnék venni. Vagy Sat-ot. Ezt nem tudom eldönteni. Az lenne a kérdés, hogy mindkettővel ugyanolyan minőségben lehet tv-ből, videóról felvenni? A Sat-tal, egy videó közbeiktatásával, ugyanazt lehet művelni, mint a Pro-val? A mellékelt programjaik ugyanazt tudják ilyen szempontből? Mindkettőhöz van távirányító? Ezekre sajna még nem találtam választ.

Üdv;
Jazz

#726 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 26. 00:11

Szisztok!

Egy kis tapasztalatot szeretnék veletek megosztani!

Kipróbáltam a kártyát Win XP alatt!

Sajnos az a 10-15%-os töblet terhelés, amit az XP okoz meg is látszott a felvételeken (sima Mpeg-AVI + Mp3 160 kilo bit/sec és kb. 10 perc után a hang elmászik!) nem is lényeges, számítottam rá, hogy az XP alat nem megy, viszont a wincsi kitünően müködik XP alatt, szépen folyamatosan ment és semmi akadás. Valószínüleg azért megy XP alatt ilyen jól, mert felísmerte rendesen a vincsimet. Ebből pedig egyértelmüen valamilyen driver hibára következtetek a Win98SE-nél. Észrevettem egy kis problémát, ami nem jelentkezik Win98-nál hol világosodik, hol sötétedik egy kicsit a kép, persze ezt alig lehet észrevenni. Viszont voltak az XP-s driver-el más problémák is, lehet hogy csak nálam jelentkezett, de némikor a TV progi indításakor ujraindult a gépem! Telepítésnél az XP mindig nyávogott, hogy ez a driver nem ment át a kompatibilitási vizsgálaton,
lehet hogy le kelett volna tölteni az új drivert - de nem ez volt a cél, hanem a vincsi probléma vizsgálata, de mint már említettem annak nyoma sem volt XP-alatt. Most újra Win98SE-van fenn és így tudok gabor101x kérdésére válaszolni
: Most még nem telepítettem egy kódeket sem és íly is csak a DivX hiányzik a capture progiból, de nekem is csak az általad említet felbontások érhetők el - mondjuk most engem nem fenyeget az Mpeg2 használata, vagy akár a DivX).

Nekem az álomásokat autómatikusan nem találja meg, csak station X-nek kereszteli őket, ez nállatok is így van.

Egyébként max 4Gb-os határig lehet felvenni XP-alatt a saját capture programjával(tesztelve) Mpeg-AVI-t használva és Mp3(160) kb.100 perc.

Azt hiszem a Win98 - csak 2 Gb-ig tud menteni, de ezt még nem próbáltam.

Meg fogom nézni ezt a fránya wincsit, de már csak holnap.

Üdv,

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#727 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 06:56

chris23: Nem tudod, le tudom tölteni valahonnan az 5.0 drivert? Ha nem, akkor nem tudnád felrakni vhová?

#728 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 08:12

idézet:
Ezt írta gabor1019:
chris23: Nem tudod, le tudom tölteni valahonnan az 5.0 drivert? Ha nem, akkor nem tudnád felrakni vhová?[/quote]

probalkozz itt: [url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=62"]http://www.pinnacles...Vpro&page_id=62[/url]

#729 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 08:21

idézet:
Ezt írta elefmaci:

probalkozz itt: [url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=62"]http://www.pinnacles...ivision_id=1 ngue_id=2&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=62://http://www.pinnaclesys.com/docsuppo...Vpro&page_id=62[/url]
[/quote]

Kösz elefmaci, de ezeket én is ismerem. Viszon Chris23 az 5.0 drivert mondta és ki akarom próbálni hátha nem olyan bug-os mint az 5.01

#730 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 08:33

idézet:
Ezt írta gabor1019:
Kösz elefmaci, de ezeket én is ismerem. Viszon Chris23 az 5.0 drivert mondta és ki akarom próbálni hátha nem olyan bug-os mint az 5.01[/quote]

felreertettem :(
Ide is irjatok be a linket, engem is erdekelne a cucc.

#731 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 09:11

Letöltöttem és felraktam az 5.01-es drivert az 5.10-es patch-csel. A következők voltak a gondok:

-Bár megjelenik az az oldal, ahol beállíthatom a felvétel formátumát, ott azonban nem tudok választani jobb minőségű formátumot, mint 352x288-as avi, vagy miro XL, ui a választó gombok ki vannak szürkítve.

-Amikor megpróbáltam a Windows Média Kódolóval fölvenni (ahogy szoktam eddig is), akkor a felvett anyagnak nem volt hangja, és teljesen bekékült. (A PCTV Vision-ben jó volt). Miután visszatettem a régi drivert, megint jó lett ez a funkció.

-Az új driverrel a Vision sokkal rosszabb képet adott, mint a régivel.

Win XP-t használok, a kártyán 878-as chip van, és a 4.01-es drivert adták hozzá.

#732 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 09:56

idézet:
Ezt írta Poci76:
Letöltöttem és felraktam az 5.01-es drivert az 5.10-es patch-csel. A következők voltak a gondok:

-Bár megjelenik az az oldal, ahol beállíthatom a felvétel formátumát, ott azonban nem tudok választani jobb minőségű formátumot, mint 352x288-as avi, vagy miro XL, ui a választó gombok ki vannak szürkítve.

-Amikor megpróbáltam a Windows Média Kódolóval fölvenni (ahogy szoktam eddig is), akkor a felvett anyagnak nem volt hangja, és teljesen bekékült. (A PCTV Vision-ben jó volt). Miután visszatettem a régi drivert, megint jó lett ez a funkció.

-Az új driverrel a Vision sokkal rosszabb képet adott, mint a régivel.

Win XP-t használok, a kártyán 878-as chip van, és a 4.01-es drivert adták hozzá.
[/quote]

Az 5.10 driverrel nekem szebb a kép, bár mivel kábeltv így nem olyan szembetűnő.
Felvételkor a felbontást Miro XL esetében fel tudom venni 720-ra, viszont ekkor kezelhetetlenül nagy lesz a felvett anyag.
Mit értesz az alatt, hogy Windows Média Kódolóval veszel fel? Ez egy program?

#733 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 10:06

Nekem azt csinálja a 4.0 és a 4.02 driver, hogy állandóan átvált secamba. Ha PAL-ra állítom akkor jó lesz a kép, de ha újraindítom a programot vagy csatornát váltok megint átvált secamra. A beállítások nem változnak meg, ugyanúgy PAL-on marad, csak szarik bele. Még egyszer rá kell kattintanom a listában és akkor megjavul. Baromi unalmas minden csatornaváltás után bemászni a settingsbe, hogy a jó beállítást megjavítsam. Tiszta röhej.

#734 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 12:41

idézet:
Ezt írta gabor1019:
Mit értesz az alatt, hogy Windows Média Kódolóval veszel fel? Ez egy program?[/quote]

Igen, ez egy progi. A Microsofttól lehet letölteni ingyér'. Lehet vele kész filmet áttömöríteni, vagy tunerről felvenni. Magyarnyelvű változata is van [url="http://"http://download.microsoft.com/download/winmediatech40/wmenc71/7.1/W98NT42KMe/HU/wmencoder71.exe"]itt[/url] találod. Vágni nem lehet a MS programjával, és erre szolgáló értelmes MS programot nem is találtam. Van viszont freeware vágóprogram a divx-digest-en, az asftools.

A Windows Média Kódoló kimeneti formátuma a wmv (régi nevén asf). Négy video kodeket támogat, ebből 2 MPEG4, valamint a wm7, és a wm8. Divx-et nem lehet vele gyártani, sőt bemenő adatként sem fogadja el. Azért ezt használom, mert kényelmesebb, mint a VirtualDub, és ugyebár lustaság félegészség. :)

Ha kipróbálnád, és a fenti link nem működne: [url="http://"http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/default.asp"]http://www.microsoft...oad/default.asp[/url]
itt válaszd a Select download mezőből a Windows Media Encoder-t, a nyelvek közül meg a Hungarian-t. Win 98-on és XP-n is jól használható (házon belül ez azért elvárható is volt...). Ha még ez sem működne, akkor egyszerűen elmész a MS [url="http://"http://www.microsoft.com"]honlapjára[/url], és az ottani keresőbe beírod, hogy "media".

A vágóprogramot itt találod: [url="http://"http://www.divx-digest.com/software/asftools.html"]http://www.divx-dige...e/asftools.html[/url]
Egy hátránya van: csak key-frame-eknél tud vágni, tehát csak 1-2 másodperces pontatlansággal.

#735 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 13:03

idézet:
Ezt írta Arp:
Nekem azt csinálja a 4.0 és a 4.02 driver, hogy állandóan átvált secamba.[/quote]
Nálam szerencsére "csak" automatikus állomáskereséskor talál kizárólag "Secam" adókat, utána amikor egyenként visszaállítom, már jó. Viszont nálam a színtelítettség mászik időnként max.-ra, ami erősen piros felvételeket eredményez :(. Többek között ezért is lett volna jó az új driver, ha működött volna.

#736 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 19:34

Sziasztok!

Valaki kérte az 5.0-ás drivert, ez 35 Mb! Nem tudom felrakni a Net-re. Nemrég voltam a Miskolci Egyetemen, azt hiszem ott kb.10 perc alatt fenn lett volna, na de modemen, az nem megy:-(( Egyébként én meg vagyok ezzel az 5.0-ás driver-el elégedve, nekem jól müködik.

Szerencsére sikerült beállítani a modemet, kicsit buheráltam a BIOS-ban és sikerült úgy elállítani, hogy csak most lett jó, a vincsi meg mindig sz@r - rángat mint a nokedli. Ha legközelebb vincsit veszek az SCSI-lesz az bisztos. Lehet hogy amikor ír a vinyóra jobban megterheli a procit, ami aztán nem tudja kódolni az anyagot.

#737 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 02:09

idézet:
Ezt írta chris23:

Válaszok kérdésekre:

- Megnéztem az én kártyámon is csak 2 belső csatlakozó
van, Audio IN, Audio OUT
- Nekem a Driver CD-n a program 5.0-ás verziószámú.

Üdv,

Chris
[/quote]

Hmm

szoval arra az 5.0 as driver cd re szükségem lenne
ha meg oldtahato ...
hata az nem olyan fos mint a webröl le tölthetö korlatoztt
képeségü valtozat Pl nekem sem enged 2 formatumnal többet ha fel venni akarok

esetleg a time shifting is muxik benne ?? :)

Udv
Sonique
ui:

ha esetleg bp i vagy vagy szoktal erre jarni
akkor megbeszélhetnén egy idöpontot :)
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#738 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 02:11

idézet:
Ezt írta yogibear:
Hali mindenki!
--------
Sonique!
203560488420723189 - ebből melyik a verziószám?
--------
Amúgy ehhez is a 4.02 driver van mellékelve (2000.09.).

Üdv: Yogibear
[/quote]

szoval most épp nem tom ki vennei a kartyat a gépböl mert megy :)
de arra a szamra gondoltam a a nyák hatuljan van a pinaclesys felirat alatt ha jol emléxem és ez közvetlen a nyákra van irva de amikor ki kapcsolom a gépet meg neze

Udv
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#739 Felhasználó inaktív   gabor1019 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 07:05

idézet:
Ezt írta chris23:
Sziasztok!

Valaki kérte az 5.0-ás drivert, ez 35 Mb! Nem tudom felrakni a Net-re. Nemrég voltam a Miskolci Egyetemen, azt hiszem ott kb.10 perc alatt fenn lett volna, na de modemen, az nem megy:-(( Egyébként én meg vagyok ezzel az 5.0-ás driver-el elégedve, nekem jól müködik.

Szerencsére sikerült beállítani a modemet, kicsit buheráltam a BIOS-ban és sikerült úgy elállítani, hogy csak most lett jó, a vincsi meg mindig sz@r - rángat mint a nokedli. Ha legközelebb vincsit veszek az SCSI-lesz az bisztos. Lehet hogy amikor ír a vinyóra jobban megterheli a procit, ami aztán nem tudja kódolni az anyagot.
[/quote]

Én is megnézném akkor azt az 5.0 drivert. Nekem Miskolc is jó, ha valamelyik hétvégén esetleg arra járnál.
Ha meglenne, akkor én fel is tudnám rakni a netre másoknak is.

#740 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 07:31

idézet:
Ezt írta Sonique:

szoval most épp nem tom ki vennei a kartyat a gépböl mert megy :)
de arra a szamra gondoltam a a nyák hatuljan van a pinaclesys felirat alatt ha jol emléxem és ez közvetlen a nyákra van irva de amikor ki kapcsolom a gépet meg neze

Udv
[/quote]

Köszi a választ, most nézem, ez van rajta (könnyű megnéznem, csak a ház oldalát vettem le :) ):
R0B-2D-51009464-4.0
Vagyis eszerint ez a 4.0-ás verzió.

Hali: Yogibear
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.