Elküldve: 2002. 05. 26. 00:11
Szisztok!
Egy kis tapasztalatot szeretnék veletek megosztani!
Kipróbáltam a kártyát Win XP alatt!
Sajnos az a 10-15%-os töblet terhelés, amit az XP okoz meg is látszott a felvételeken (sima Mpeg-AVI + Mp3 160 kilo bit/sec és kb. 10 perc után a hang elmászik!) nem is lényeges, számítottam rá, hogy az XP alat nem megy, viszont a wincsi kitünően müködik XP alatt, szépen folyamatosan ment és semmi akadás. Valószínüleg azért megy XP alatt ilyen jól, mert felísmerte rendesen a vincsimet. Ebből pedig egyértelmüen valamilyen driver hibára következtetek a Win98SE-nél. Észrevettem egy kis problémát, ami nem jelentkezik Win98-nál hol világosodik, hol sötétedik egy kicsit a kép, persze ezt alig lehet észrevenni. Viszont voltak az XP-s driver-el más problémák is, lehet hogy csak nálam jelentkezett, de némikor a TV progi indításakor ujraindult a gépem! Telepítésnél az XP mindig nyávogott, hogy ez a driver nem ment át a kompatibilitási vizsgálaton,
lehet hogy le kelett volna tölteni az új drivert - de nem ez volt a cél, hanem a vincsi probléma vizsgálata, de mint már említettem annak nyoma sem volt XP-alatt. Most újra Win98SE-van fenn és így tudok gabor101x kérdésére válaszolni
: Most még nem telepítettem egy kódeket sem és íly is csak a DivX hiányzik a capture progiból, de nekem is csak az általad említet felbontások érhetők el - mondjuk most engem nem fenyeget az Mpeg2 használata, vagy akár a DivX).
Nekem az álomásokat autómatikusan nem találja meg, csak station X-nek kereszteli őket, ez nállatok is így van.
Egyébként max 4Gb-os határig lehet felvenni XP-alatt a saját capture programjával(tesztelve) Mpeg-AVI-t használva és Mp3(160) kb.100 perc.
Azt hiszem a Win98 - csak 2 Gb-ig tud menteni, de ezt még nem próbáltam.
Meg fogom nézni ezt a fránya wincsit, de már csak holnap.
Üdv,
Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.