HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#841 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 07. 07:10

Haliho

Tegnap jott meg a PCTV PRO-m, es azok utan amiket itt olvastam, kicsit feltem tole (megrendeles utan olvastam :))

Szoval a tapasztalataim:
Elegge uj verzio lehet, ojan a doboza, mint a honlapjan, sott FIFA 2001-et is adtak melle ajandekba :)
bt878as chip van rajta
Valami zugasfele nekem is jelentkezik, de amikor egy csatorna bejon, es eltelik az a par masodperc, ami alatt bekapcsol a stereo, elmulik (a mono csatornakrol is). Ugyhogy nem zavaro egyaltalan, foleg, hogy a line in-t magatol ki-be kapcsolgatja, ahogy kell.
Software 5.10 (asszem build 63), ha kell, mondjatok ojan helyet, ahova bongeszobol fel lehet tolni, mert ftp-zni nem tudok.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#842 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 11:46

Hát, elvileg eza /novideo nem is kell, mer a mirofélében van egy olyan progi,hogy AV control, ami annyit csinál, hogy mint a miroTELEVISION progi elöjön a csatikkal, de nincs képernyő, és a csatikközt lehet váltogatni, meg beállítások, ilyesmi. De azokkal a miros driverekkel a pinnacle nekem nemmegy.

Amugy a AVI_IO-hoz mellékelhetnétek valami kis röpke leírást, mert nekem a capture settingsnél állandóan azzal jön, hogy "ott nincs elég hely", akár mit csinálok, akár mit adok meg neki maximumnak, és felhasználni valónak.
Ezeket hogy kell beállítani hogy jó legyen?

#843 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 12:19

idézet:
Ezt írta Fenyő:
Hát, elvileg eza /novideo nem is kell, mer a mirofélében van egy olyan progi,hogy AV control, ami annyit csinál, hogy mint a miroTELEVISION progi elöjön a csatikkal, de nincs képernyő, és a csatikközt lehet váltogatni, meg beállítások, ilyesmi. De azokkal a miros driverekkel a pinnacle nekem nemmegy.

Amugy a AVI_IO-hoz mellékelhetnétek valami kis röpke leírást, mert nekem a capture settingsnél állandóan azzal jön, hogy "ott nincs elég hely", akár mit csinálok, akár mit adok meg neki maximumnak, és felhasználni valónak.
[/quote]

Az AV control valojában a miroTELEVISION progi a /novideo paraméterrel.

Az AVI_IO a HDD-re irta hogy nincs elég hely??
Mert ha igen akkor tényleg nincs annyi szabad helyed ami a rögzitéshez kell. (Több HDD / particio állithato be az "Append" gomb setitségével. Az itt felsorolt HDD-k re folyamatosan tud rögziten.)

#844 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 12:32

idézet:
Ezt írta Temes:
Haliho

Tegnap jott meg a PCTV PRO-m, es azok utan amiket itt olvastam, kicsit feltem tole (megrendeles utan olvastam :))

Szoval a tapasztalataim:
Elegge uj verzio lehet, ojan a doboza, mint a honlapjan, sott FIFA 2001-et is adtak melle ajandekba :)
bt878as chip van rajta
Valami zugasfele nekem is jelentkezik, de amikor egy csatorna bejon, es eltelik az a par masodperc, ami alatt bekapcsol a stereo, elmulik (a mono csatornakrol is). Ugyhogy nem zavaro egyaltalan, foleg, hogy a line in-t magatol ki-be kapcsolgatja, ahogy kell.
Software 5.10 (asszem build 63), ha kell, mondjatok ojan helyet, ahova bongeszobol fel lehet tolni, mert ftp-zni nem tudok.
[/quote]

Szija.
Engem érdekelne ez az új driver, mert nekem még a 4.0-ás van csak meg. Be tudod nekem az egész CD-t iso-ba tömöríteni(kellene a full CD)? Addig keresek olyan helyet ahova feltudod tenni böngészőből is.
Előre is köszi: Lala

#845 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 12:39

idézet:
Ezt írta Fenyő:

[/quote]

A capture settingsnél legalul, a nagy ablaknál (most ezen a gépen nem tudom megnyitni, tehát csak fejből), hozzá kell adni a drive-ot (particiót), amire capture-ölsz (insert disk). Lehet több drive (partició) is, akkor, ha az egyik betelik, folytatja a felvételt a másikon (append disk).
Aztán kijelölöd (egy klikk) a hozzáadott drive-ot (particiót) és (modify disk) és az új ablakban ott lesz a space vailable... alatt, hogy mekkora hely van még rajta. a Used Mb...-nál lehet megadni, hogy ebből a helyből mennyit foglalhat le magának a program.
Ez ugye csak kisebb/egyenlő lehet azzal , ami van :) .
Az assign sessionnumber mellé pipa, igy sorszámozza a többszeletes felvételt.
A maximum filesize alapból 2048, ugyanis 2Gb a max fileméret fat32 alatt. Ezt leveheted kb 50-re (asszem alább nem engedi), de minek?
Aztán pipa a record audio mellé, mert ugye hangot is kell felvenni.
A frames per second-öt 25,000-re állitsd (pal szabvány).
A video settings/formatnál előzőleg megadott capture méret (pl. 352x288) jelenik meg a custom frame size-nál, a kockába tégy egy pipát.
Ha akarsz megerősitést felvétel előtt, akkor a start messagebox mellé is egy pipa. Én speciel használom.
No és persze, ha minden (kodekek, képméret, stb., stb) be van állitva, akkor save settings és elmented a beállitásokat az avi_io.ini fájlba. Programinditáskor alaphelyzetben ebből veszi a beállitásokat. Lehet más néven is, de akkor azt kézzel kell megadni (load settings)). Igy egyszerűbb.
Ebben az esetben pl. ha meg van adva, hogy a D drive-ra vehet fel és ott mondjuk 25Gb-ot használhat, de már nincs annyi hely rajta (mert mondjuk az előző nap vettél fel oda, és 25 Gb alá csökkent a hely, akkor automatikusan csak a rendelkezésre álló helyet foglalja le (mondjuk 22,3 Gb).
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#846 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 12:47

idézet:
Ezt írta Lala9:

Szija.
Engem érdekelne ez az új driver, mert nekem még a 4.0-ás van csak meg. Be tudod nekem az egész CD-t iso-ba tömöríteni(kellene a full CD)? Addig keresek olyan helyet ahova feltudod tenni böngészőből is.
[/quote]

[url="http://"http://pctv.uw.hu/"]Pctv 5.0 még mindig ITT[/url], valakinek a jóvoltából (nem én voltam) és a 5.10 update meg leszedhető a Pinnacle-tól. :)
Ja és a 4.02a (már XP-re) meg fenn van a driver.hu-n és
[url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=6&product_name=PCTV&page_id=62"]ITT[/url] is.

[ 2002. augusztus 07.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

#847 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 12:53

idézet:
Ezt írta Lala9:

Szija.
[/quote]

Be tudom, de nem tudom mennyi hejet foglal. Ha talasz neki, felrakom az mar nem sokaig tart.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#848 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 18:16

idézet:
Ezt írta wpepi:

Az AV control valojában a miroTELEVISION progi a /novideo paraméterrel.
[/quote]
Hmm :))

idézet:
Az AVI_IO a HDD-re irta hogy nincs elég hely??[/quote]
Nem.

Engem is érdekelne a 5.10 Driver CD, nekemis kell!!

idézet:
Ezt írta yogibear:
A maximum filesize alapból 2048, ugyanis 2Gb a max fileméret fat32 alatt. Ezt leveheted kb 50-re (asszem alább nem engedi), de minek?
Aztán pipa a record audio mellé, mert ugye hangot is kell felvenni.
A frames per second-öt 25,000-re állitsd (pal szabvány).
Ha akarsz megerősitést felvétel előtt, akkor a start messagebox mellé is egy pipa.
[/quote]
Ezekkel mind tisztában vagyok én is :)

idézet:
A video settings/formatnál előzőleg megadott capture méret (pl. 352x288) jelenik meg a custom frame size-nál, a kockába tégy egy pipát.[/quote]
Ezt minek? Hisz máshol már megadtam mekkorában akarok felvenni.

idézet:
Pctv 5.0 még mindig ITT, valakinek a jóvoltából[/quote]
Én 5 napja próbálom már folyamatosan leszedni, de még mindig nem sikerült. És azért is volna jobb a 5.1 DriverCD, mert akkor felrakás után ott már nem kell semmit updatelni akkor :)

Szal az van, hogy megvan itt adva, hogy max filesize = 2048 MB, G: meghajtomon van 701 Mega szabad hely, csak C:CAPTURE.AVI van a Listában, aszondom neki hogy Modify Disc, beirom, hogy G:CAPTURE.AVI meg alá, hogy Use MB on this drive = 500, leOK-zom, és ezt mondja nekem: "You specified a filesize bigger than the space available on this drive!" Azaz nagyobb fileméretet adtam meg neki, mint amennyi hely van, ezt jelenti, de ez marhaság, mondom hogy 700 mega hely van(és nincs freespace error a particion, NDD és scandisk-eltem elötte), tehát valami itt nemstimmel.
Szal hogy is kell akkor ezt ?

Amugy a 3.20 cracked-del próbálkozom itt épp, ha kell valakinek, szoljon :)

#849 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 21:00

idézet:
Ezt írta Fenyő:

Én 5 napja próbálom már folyamatosan leszedni, de még mindig nem sikerült. És azért is volna jobb a 5.1 DriverCD, mert akkor felrakás után ott már nem kell semmit updatelni akkor :)

Szal az van, hogy megvan itt adva, hogy max filesize = 2048 MB, G: meghajtomon van 701 Mega szabad hely, csak C:CAPTURE.AVI van a Listában, aszondom neki hogy Modify Disc, beirom, hogy G:CAPTURE.AVI meg alá, hogy Use MB on this drive = 500, leOK-zom, és ezt mondja nekem: "You specified a filesize bigger than the space available on this drive!" Azaz nagyobb fileméretet adtam meg neki, mint amennyi hely van, ezt jelenti, de ez marhaság, mondom hogy 700 mega hely van(és nincs freespace error a particion, NDD és scandisk-eltem elötte), tehát valami itt nemstimmel.
Szal hogy is kell akkor ezt ?

Amugy a 3.20 cracked-del próbálkozom itt épp, ha kell valakinek, szoljon :)
[/quote]

3.20 cracked? :D :D
Próbáld meg. hogy 3 szeletnél több file-ba tud-e rögziteni (ha már 4 darabba megy, az nekem elég) :D
Szvsz nem fog menni. :)
Maradok a 3.11 fullnál. Az tud. :)
Pctv 5.0 letöltéshez ismerni kell az ultraweb lelkivilágát.
1. letöltésvezérlő kell (mondjuk egy kémtelenitett flashget0.96 full megy nálam :) )
2. a fenti programnál a 'vonatkozik' mezőbe pedig be kell irni, ha nincs ott, vagy más van ott, hogy 'http.pctv.uw.hu', anélkül nemigen megy. Ilyen mező, illetve hasonló, minden letöltőprogiban van.
Az igaz, hogy most éppen az uw már 2-3 órája teljesen lehalt, máshonnan sem jön semmi. Ha beindul meg kell próbálni.
Amikor legutóbb belinkeltem, akkor is kipróbáltam és szó nélkül elindult.
Ja és ha csak 700 mega helyed van és 500-at adsz meg neki lefoglalhatónak, akkor próbáld meg a max file size=2048-at levenni mondjuk 100-ra, talán segit, de ez csak tipp.

[ 2002. augusztus 07.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

#850 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 21:13

idézet:
Ezt írta yogibear:

3.20 cracked? :D :D
[/quote]
Ja, astalavistán keresgéltem törés után, és eleve tört, azaz full progit adott :)

idézet:
Próbáld meg. hogy 3 szeletnél több file-ba tud-e rögziteni (ha már 4 darabba megy, az nekem elég) :D
Szvsz nem fog menni. :)
[/quote]
Miért ???

idézet:
1. letöltésvezérlő kell (mondjuk egy kémtelenitett flashget0.96 full megy nálam :) )[/quote]
Miazhogy "kémtelenített" ??

idézet:
2. a fenti programnál a 'vonatkozik' mezőbe pedig be kell irni, ha nincs ott, vagy más van ott, hogy 'http.pctv.uw.hu', anélkül nemigen megy. Ilyen mező, illetve hasonló, minden letöltőprogiban van.[/quote]
Én Getright-ot használok, miazhogy "vonatkozik" mező? ugyérted miként azonosítsa magát mint browser ? vagy mi?

idézet:
Ja és ha csak 700 mega helyed van és 500-at adsz meg neki lefoglalhatónak, akkor próbáld meg a max file size=2048-at levenni mondjuk 100-ra, talán segit, de ez csak tipp.[/quote]
Nemértem mi köze van a max file size-nak ahhoz, hogy épp mennyit adok meg adott file/particionál felhasználhatónak. a MAX azt jelenti, hogy addig mehet el, nemtovább, de ha a felhasználható kisebb, akkor semmiképp nemmehet tovább, mi ebben az ellentmondás?
Akkor minden egyes alkalommal felvételkor meg kell néznem mennyi helyem van, és aszerint ujra kitölteni ezt a mezőt?? nekem ez 2048 kell hogy legyen mindig, mert annál nem akarok többet egy AVI-ba, de most emiatt állítgassam állandóan?? Ez igy idiotán működik.

#851 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 21:37

idézet:
Ezt írta Fenyő:
idézet:
--------------------------------------------------------------------------------
Próbáld meg. hogy 3 szeletnél több file-ba tud-e rögziteni (ha már 4 darabba megy, az nekem elég)
Szvsz nem fog menni.
--------------------------------------------------------------------------------
Miért ???
[/quote]

Azért, mert a trial-ok max 3 file-ba képesek darabolni, utána leállnak valami hibaüzenettel.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#852 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 21:49

idézet:
Ezt írta eszpe:

Azért, mert a trial-ok max 3 file-ba képesek darabolni, utána leállnak valami hibaüzenettel.
[/quote]
Jaaa ugy....
Akkor yogi nemkell félned, ez végülis teljes, nem áll meg.

#853 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 23:34

idézet:
Ezt írta Fenyő:

Nemértem mi köze van a max file size-nak ahhoz, hogy épp mennyit adok meg adott file/particionál felhasználhatónak. a MAX azt jelenti, hogy addig mehet el, nemtovább, de ha a felhasználható kisebb, akkor semmiképp nemmehet tovább, mi ebben az ellentmondás?
Akkor minden egyes alkalommal felvételkor meg kell néznem mennyi helyem van, és aszerint ujra kitölteni ezt a mezőt?? nekem ez 2048 kell hogy legyen mindig, mert annál nem akarok többet egy AVI-ba, de most emiatt állítgassam állandóan?? Ez igy idiotán működik.
[/quote]

Na akkor sorjában:
Minden downloader, ami "ingyenes", tartalmaz egy programot, ami hirdetéseket tesz be a letöltésvezérlő ablakába. Meg ki tudja mit küld ki a gépedről. Ha ezeket a progikat kiirtod mondjuk az adaware-rel, akkor a downloader sem már fog menni (össze vannak láncolva). Na most a Flashget 0.96-os verziójában ez a kémprogram még külön települ fel és akár a vez. pult/progik eltávolitása módszerrel is kigyomlálható, anélkül, hogy maga a flashget meghalna. Na ezért használom ezt :)
Most azért a getrightot nem teszem fel, hogy megkeressem azt a mezőt, ugye megérted, mert utána gyomlálhatok miatta.
Lényeg, hogy egyszer van ugye a letöltendö fájl neve (teljes elérési út) és van ez a másik, ahol csak a szervert (jelen esetben a pctv.uw.hu-t kell beirni), de ha az oldalon nyomsz egy jobklikket és letöltés getrighttal, akkor szerintem elvileg ezt a mezőt is önállóan kitölti. Ez a mező sokszor oda mutat, ahonnan belinkelték az adott fájlt, és nem oda, ahol fizikailag van.
A fájlméretbeállitásról az avi_io-ban: Nálam van egy 30-as vincsi, csak felvételre.
Ha leformáztam, akkor kb 29Gb hely van rajta (a pontos meghatározással ne kötözködjetek :) ). Beállitom az Avi_io-t, hogy használhat belőle mondjuk 25Gb-t (a maradék mondjuk másra kell nekem).
Felveszek egy filmet, és a vincsin marad mondjuk 23GB szabad hely. A következő inditásnál ez az érték lesz a használható méret mezőjében, vagyis az Avi_io mindig automatikusan lefoglalja a maxot, kivéve, ha kisebb méretet adsz meg kézzel. Hogy nálad miért ir ki hibát? Halvány gőzöm sincs, nálam ilyen soha nem volt.
A 2048-at én soha nem állitom át, úgy marad.

#854 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 23:42

Ja és hogy miért ezt a flashgetet használom? Nem rajongok a crackelt programokért, volt már ami megszivatott, behalt menet közben. ME alatt próbáltam a getrightot, Dapot, de ez vált be, könnyű kezelni, mindent leszed bárhonnan, egyszerű és könnyen kémtelenithető (nálam ha lehet ne legyen semmi Gator meg hasonlók).
XP alá viszont már az 1.2-esét tettem fel (a 0.96-os még nem XP-s), mert ahhoz volt reg.

#855 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 08. 06:45

5.10 Driver CD 410 mega, ha talatok ojan helyet, ahova bongeszobol fel tudom rakni, adjatok meg, de nekem ugy is jo, hogy valaki eljon erte Egerbe :)

#856 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 08. 07:12

ftp-vel hozzám fel tudod tenni, ha érdekel estefelé otthon leszek..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#857 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 08. 07:16

idézet:
Ezt írta Gandalf:
ftp-vel hozzám fel tudod tenni, ha érdekel estefelé otthon leszek..[/quote]

Ezzel ket gond van:
1. csak munkahelyen ferek internethez, es este nem leszek itt.
2. nem veletlenul irtam a bongeszot, ugyanis nem tudok ftpzni, egyedul a 80as port van nyitva, de nem tudom, hogy a NAT miatt lehet-e, mert mar hallottam ojat, hogy nem. Bar passive modban lehet, hogy megy.

#858 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 12. 12:59

idézet:
Ezt írta Temes:
5.10 Driver CD 410 mega, ha talatok ojan helyet, ahova bongeszobol fel tudom rakni, adjatok meg, de nekem ugy is jo, hogy valaki eljon erte Egerbe :)[/quote]

Körülnéztem én is, de csak FTP-n találtam ennyi helyet. :(

#859 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 12. 13:06

idézet:
Ezt írta Lala9:

Körülnéztem én is, de csak FTP-n találtam ennyi helyet. :(
[/quote]

Hat FTPzni csak szeptembertol tudok

#860 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 19. 17:25

Sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy Miro PCTV Pro-val próbálok
egy VHS kazit digizni videoról a kompozit vagy S-VHS csatlakozóra.
A PCTV Visionnel csinálom és örökké elmászik a hang meg a kép,de az elején is
szar tehát nem folyamatosan csuszik el szvsz bár nemtom igazán.
Próbáltam más frame-ratet adni a videonak de akkor meg rövidebb/hosszab lett
Próbáltam kiveni a hangot a filmet betömni alárakni a hangot de ez sem megy.
Tudtok valami megoldást?? Egyébként két videoval is csinálja ezt. Az mindegy hogy sztereo vagy mono
kábellel veszem fel a hangot??
5LET??????

Másik kérdésem:Ez az Avi_IO progi jobban megy mint a NAN/Virtual Dub??
Mert akkor azt használnám inkább mert látom tud
több particiora felvenni.

Harmadik kérdés:Nekem 848os chippel szerelt régi kétrészes
mirom van, szerintetek ennek még elfogadható a képminősége?
Glory Glory Man United!!!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.