idézet:
Ezt írta zozo:
Sziasztok!
Egy apró hibát tapasztalok, hogy felvételnél 4-4,3 GB körül megáll a felvétel.Nem csinál nagyobbat és nem is darabol.
Op.rendszer: XP, Part.: 40Gb NTSF
Ha valaki megmondaná, hogyan lehet ezzel a driverrel nagyob filet egyben vagy darabolva felvenni, nagyon megköszönném.[/quote]
Valószínűleg a progi nem enged többet felvenni. De azt jó, ha tudod, hogy a FAT32 max 4GB-os file-t tud lekezelni, annál nagyobbat nem! Az NTFS elvileg hosszabbat is. Valószínűleg a progi írók nem számítottak arra, hogy valaki NTFS-re akar digizni.![]()
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 08. 23. 20:33
Elküldve: 2002. 08. 23. 20:33
idézet:
Ezt írta wpepi:
Probáld ki az AVI_IO-t. De elötte tegyél fel valamilyen normális MJPEG codecet és minden problémád meg fog oldodni.[/quote]
Hm. Már mondták. De amikor be akarom állítani a csatornát (Source - nem csak az AVI_IO-ban, hanem mindenhol, ami nem a Vision), akkor nem az előre behangoltakból kell választanom, hanem valami csatorna/frekvencia-beállító ablakot dob ki (64-es csatorna az HBO, amit eddig megtudtam...)
Nah, akkor erre varj gombot! 5.1 Full driver van fent.
Elküldve: 2002. 08. 23. 22:00
idézet:
Ezt írta Lord X:
Hm. Már mondták. De amikor be akarom állítani a csatornát (Source - nem csak az AVI_IO-ban, hanem mindenhol, ami nem a Vision), akkor nem az előre behangoltakból kell választanom, hanem valami csatorna/frekvencia-beállító ablakot dob ki (64-es csatorna az HBO, amit eddig megtudtam...)
Nah, akkor erre varj gombot! 5.1 Full driver van fent.[/quote]
Egyébként csatornaállításra jó trükk hogy elinditod a WebText et és amelyik csatornát ott beállítod az megmarad a Vdubnak meg az Avi_IO-nak is. igy egyszerübb csatornát váltani szvsz.
Elküldve: 2002. 08. 24. 23:19
yogi mester?
Elküldve: 2002. 08. 26. 01:11
mindenki unja már a miroját vagy mi???
Elküldve: 2002. 08. 26. 07:36
idézet:
Ezt írta zozo:
Sziasztok!
Nagyon sok klassz dolgot találtam ezen a helyen, és sokat fel is használtam. Az átforrasztás után az 5.0-ás driverrel,amit külön köszönök, nekem a kártyám jól működik, szép a kép, sztereóban tudok felvenni, nincs hang elcsúszás vagy sistergés.
Egy apró hibát tapasztalok, hogy felvételnél 4-4,3 GB körül megáll a felvétel.Nem csinál nagyobbat és nem is darabol.
Op.rendszer: XP, Part.: 40Gb NTSF
Ha valaki megmondaná, hogyan lehet ezzel a driverrel nagyob filet egyben vagy darabolva felvenni, nagyon megköszönném.[/quote]
Az 5.0 driverrel biztos hogy lehet felvenni 70 percnél hosszabban is. Próbáld levarrni a rendszeredről teljesen a drivert és visszarakni. Nekem felvesz akár 210 percet is. Azért írtam ennyit, mert ezt már próbáltam többször is. Beállítom hogy divx formátumban vegyen fel, így ez a 210 perc kb 4,5GB. A többi formátum nem tudom hogy felvesz-e ilyen hosszút. Van több partició a gépemen és a FAT-ra is vesz 4GB-nál többet. Ez működik W98se és XP alatt is.
Elküldve: 2002. 08. 27. 12:47
Kipróbáltam különböző beállításokkal a felvételt, a következő eredményekkel:
1: 352x288; 3,00 Mbit/s; 3ó10p53s; 4.528.875 kB
2: 480x576; 10,00 Mbit/s; 1ó11p39s; 4.371.524 kB
3: 576x720; 12,00 Mbit/s; 0ó47p59s; 4.337.425 kB
Ezek után valószínű, hogy nem a 70 perc a határ.
Kisebb felbontással, roszabb minőségben a 3 óra elég, de nagyobb felbontással, jobb minőségben a 47 perc kevés.
Elküldve: 2002. 08. 29. 00:28
idézet:
Ezt írta gabor1019:
Van több partició a gépemen és a FAT-ra is vesz 4GB-nál többet. Ez működik W98se és XP alatt is.[/quote]
????????????????????????????????????????????????????????????
FAT 32-re 4GBnél többet? nem ugy konvertáltad ezt az fat particiót ntfsből
[ 2002. augusztus 29.: lacii szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 08. 29. 07:11
idézet:
Ezt írta lacii:
FAT 32-re 4GBnél többet? nem ugy konvertáltad ezt az fat particiót ntfsből
[ 2002. augusztus 29.: lacii szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Van egy 2GB-os win98 rendszer particio és 2db 16GB-os particio. Ez mind FAT32. Ezen kívül van egy 4GB-os NTFS particio az XP-nek. Ha filmet veszek fel, akkor valamelyik 16GB-osra veszem fel akár w98, akár XP alól. De lehet 4GB-nál többet, mert most is van egy rajta.
Elküldve: 2002. 08. 29. 08:32
Elküldve: 2002. 08. 29. 08:39
idézet:
Ezt írta Gandalf:
fat32-re biztos mem tudsz nagyobbat az tutti, mekkor az a fileméret pontosan?[/quote]
Most nem otthon vagyok, de kb 4.4GB. Holnapra pontosan is meg tudom nézni ha fontos.
Ha ez a 4GB egy elvi korlát, akkor nem értem hogy tudok nagyobbat felvenni. Lehet hogy az XP kavar be valamit.
Elküldve: 2002. 08. 29. 11:32
A fentebb leírt kisérleteket én elvégeztem, és ugy gondolom, hogy az 5.0-ás driver a hibás nem az XP.
Nekem minden partícióm NTFS.
Elküldve: 2002. 08. 29. 13:47
Nekem borzasztó rossz tapasztalataim voltak az 5.10-es driverrel, igaz win2k alatt próbáltam. Volt olyan, hogy egy csatornváltás a tv-n 2-3 perc volt, és a hang sokszor elmaradt. A hang egyébként is problémás, mert abit BH6 alaplapom van, és hát ugye tudniillik ebben nem sztereo a kártya... mint megtudtam.

Szóval szerintetek, ha felrakom az 5.10-ess drivert 98 alá, ott jobban fog menni? Mpeg2 felvétel? Lehetséges lesz?
Elküldve: 2002. 08. 30. 00:14
XP alatt megy faszán. akármibe tömheted. mpeg2be is!
Elküldve: 2002. 08. 30. 05:27
Eloszor is koszi mindenkinek, aki irt a topicba, mer ennel tobb segitseget meg eletembe nem
olvastam a miro-hoz.
1 eve szenvedek a ki*****tt miro-val, es egyik problema erte a masikat.
Nekem minden osszejott.

- Zugott a hang, szivdobbanas-szeruen, meg egermozgatasra, meg mindenhogy. Meg nem mertem
nekiallni forrasztani, de az lesz, mer en mar a vilagon mindent kiprobaltam, darabokra
szedtem a gepet, vettem 200 fele tapot, egyikkel se lett jobb, csereltem alaplapot. Eh, mar
szinte a kezemben volt a balta es a miro kivegzeset tervezgettem, mikor olvastam a forumot.
- Zajos volt a kep, fuggoleges csikok voltak a kepen, a bal szelen egy vekony resz volt
tiszta, a tobbin fuggoleges, egymassal parhuzamos csikok voltak megfigyelhetoek

Kicsereltek az egesz kabelrendszert, valami 3x-osan arnyekot kabelt szerzett a szerelo, azt
azzal okes.
- Egyeb gondok, melyekre azert rajottem (768x576-ban nem vett fel (overlay off), nem vett
fel 4G-nel nagyobb file-t, nem vett fel hangot)
De azert ugy latom, mindenkinek vannak kisebb-nagyobb problemai a cuccossal.
Amit azert meg mindig nem tudok, az pl. az, hogy mert nem vesz fel stereoban a virtualdub se
es az avi_io-se? Sot, mar a DScaler-ben se jon be stereo hang. Miert?
Apropo, DScaler. Maximalisan egyetertek Fenyovel. Kiprobaltam n+1 tvzo programot, a DScaler
mindet veri. Legjobb minosegu kep a filtereknek koszonhetoen (persze koll neki egy 500as
proci minimum), szerintem egyaltalan nem bonyolult a kezelhetosege, es szamos hasznos
beallitasaval legalabbis a miro sajat cuccat messze lekorozi. Arrol nem is beszelve, hogy
nekem 98 alatt nem ment az hardware overlay, es a miro vision-ja nem tett ki fullscreenben a
kepet csak a full pal (768x576) ment a kep kozepen, az egerkurzort nem tuntette el, es
idegesitoen fagyott. Az ujabb verziot nem is probaltam, mer annyira nem erdekel az egesz
sz*r... DScaler raadasul ingyenes, frissitik, nyilt forrasu meg meg sorolhatnam.
Ja, es persze ottvan a program.txt, amiben minden csati beallitas benne van, nem kell mocsok
regedittel szenvedni.
Az egyetlen jo dolog volt a vision-ben, hogy ott lattam es hallottam, hogy behozta a
stereo-t, de szerintem mashol is megy, csak en vagyok a hulye.
Ja, szerintem is 100x jobb dolog a pctv, mint a sima. A Sony tv is 50hz-es, akarki akarmit
is mond. Amit egy tv tud, azt a pc-s tuner is. Minimum.
Valaki irta, hogy a VFW-es capture-nek nincs av-sync vedelme. A kerdes az lenne, hogy az
1.4.10-es vdub akkor mivel megy? Meg mindig VFW-alapu? Egyszer egy 1994-es, sz*rra nezett
klip-VHS-t probaltam digizni valami regebbi vdubbal, es szetcsuszott francba, eleve 4
masodperccel kesobb kezdte felvenni a hangot, mint mikor f6-ot nyomtam (start capture). Ha
hiszitek, ha nem, az avi_io is szetcsusztatta a hangot (igaz, valami crackelt volt), es csak
egy pici 124kb-os miro-s vidcon32-vel sikerult felvennem (majdnem) normalisan. mi lenne a
megoldas a szinkronhibas VHS-nel? Probaljam ki a 3.11 full-t? (hulye kerdes, kiprobalom)
Eh, bocsi a sok dumaert, meg ilyesmi, de jol esik, hogy valahol meg foglalkoznak a temaval,
aszt ugy kikivankozott belolem, na!
Ha valaki megszan valami valasszal, azt elore is koszi.
JPzwei
Elküldve: 2002. 08. 30. 05:33
idézet:
Ezt írta lugosi:
Sziasztok!
Nekem borzasztó rossz tapasztalataim voltak az 5.10-es driverrel, igaz win2k alatt próbáltam. Volt olyan, hogy egy csatornváltás a tv-n 2-3 perc volt, és a hang sokszor elmaradt. A hang egyébként is problémás, mert abit BH6 alaplapom van, és hát ugye tudniillik ebben nem sztereo a kártya... mint megtudtam.![]()
Szóval szerintetek, ha felrakom az 5.10-ess drivert 98 alá, ott jobban fog menni? Mpeg2 felvétel? Lehetséges lesz?[/quote]
Nekem nem mukodott 2K ill win98SE alatt sem a gyari progikkal a digitalizalas, (5.10 es) max 15 fps ben alacsony felbontasban, igaz en nem tunerrol szerettem volna felvenni, hanem composit vagy S-video bemenetrol.
Hiaba az AMD XP 1600 as proci a 256 MB DDR ram Sound Blaster 128 vibra hangkartya Abit KG7-R alaplap. Persze lehet hogy a Via chipset nem jo neki? Aztan haverom addig kiserletezgetet Avi_Io, Dsclamer stb stb mig ra nem leltunk az IuVCR nevu progira, [url="http://"http://www.iulabs.com."]www.iulabs.com.[/url] Ezzel aztan win2K alatt (lehet hogy 98 alatt is muxik ott mar nem probaltuk) tudok digitalizalni frame drop nelkul 768x576 ban rogton Divx-es aviba. Igaz minden mast le kell loni a gepen, es nincs kep felvetel alatt, viszont elfogadhato felbontast produkal.
Bocsanat ha hosszu voltam.
Elküldve: 2002. 08. 30. 05:39
Ki mifele alaplappal hasznalja a kartyat? Vannak e vele gondjai felvetelnel? Lehetseges, hogy a kartya csak az intelt szereti?? Esetleg az Abit lapokkal van baja?
Koszonom
Elküldve: 2002. 08. 30. 06:56
idézet:
Ezt írta Bandus:
Kivancsi lennek egy statisztikara:
Ki mifele alaplappal hasznalja a kartyat? Vannak e vele gondjai felvetelnel? Lehetseges, hogy a kartya csak az intelt szereti?? Esetleg az Abit lapokkal van baja?
Koszonom[/quote]
Nem hiszem, hogy az ABIT lapokat nem szeretné. Nekem ST6 van és tökéletesen megy a 4.0-ás driver. Az 5.xx-et nem szereti. Felteszem, és két nap múlva L száll. Nem indul a vision, windows hibával elszáll már sz indításnál. Ez így van Win98, ME és XP alatt is. Nem tudom, hogy miért csinálja ezt, de nem is fontos, jó nekem a 4-es driver is.
Jah, a lapomon Intel 815-ös lapkakészlet van, ha valakit érdekel.
Elküldve: 2002. 08. 30. 08:32
idézet:
Ezt írta Bandus:
Koszonom[/quote]
Nem értem miért az Abit-al jössz ? Nekem eddig kifogástalanul működött a miro ABIT BE6II-ben és most egy ST6-ban. Talán rossz személyes tapasztalat?
Üdv: Dan

Elküldve: 2002. 08. 30. 09:15
idézet:
Ezt írta Bandus:
Koszonom[/quote]
Asus CUV4X-E (N.B.:Via VT82C694X - S.B.:Via 82C686B)
SB Live (sima, nem 5.1)
Noname Geforce2 MX
P3-800
Win ME
Pinnacle Pctv Pro, 4.02 driver/szoftver
Capture-re Avi_io 3.11
No problem.
[ 2002. augusztus 30.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?