idézet:
Ezt írta lacii:
Sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy Miro PCTV Pro-val próbálok
egy VHS kazit digizni videoról a kompozit vagy S-VHS csatlakozóra.
A PCTV Visionnel csinálom és örökké elmászik a hang meg a kép,de az elején is
szar tehát nem folyamatosan csuszik el szvsz bár nemtom igazán.
Próbáltam más frame-ratet adni a videonak de akkor meg rövidebb/hosszab lett
Próbáltam kiveni a hangot a filmet betömni alárakni a hangot de ez sem megy.
Tudtok valami megoldást?? Egyébként két videoval is csinálja ezt. Az mindegy hogy sztereo vagy mono
kábellel veszem fel a hangot??
5LET??????
Másik kérdésem:Ez az Avi_IO progi jobban megy mint a NAN/Virtual Dub??
Mert akkor azt használnám inkább mert látom tud
több particiora felvenni.
Harmadik kérdés:Nekem 848os chippel szerelt régi kétrészes
mirom van, szerintetek ennek még elfogadható a képminősége?[/quote]
Mindenképp avi_io.
[url="http://"http://ergao.myetang.com/down/download.htm"]3.11 full[/url]
Többszeletes felvétel plusz nem fog elcsúszni a hang (av-sync ellen védve). Erre (is) készitették.
[ 2002. augusztus 19.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 08. 19. 21:14
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 08. 19. 21:25
egyébként a vision hibája nem lehet??
VDubbal is lehet jol felvenni vhsről??
Elküldve: 2002. 08. 19. 22:48
idézet:
Ezt írta lacii:
magyarul digizzem be ujra???
egyébként a vision hibája nem lehet??
VDubbal is lehet jol felvenni vhsről??[/quote]
Mondjuk azt "illik" tudni, hogy a win belső capture magja, amit sok felvevő progi használ, nincs védve av-sync (hangelcsúszás) ellen. Sőt, sok progi, ami nem a winre alapul, annál is fellelhető ez a probléma. (Asus DVCR-nél is tapasztaltam például).
Szóval avi_io a biztos megoldás.
Vdubot nem használom, csak vágásra.
Magyarul: tedd fel az avi_io-t és digizd be újra.
Elküldve: 2002. 08. 20. 15:23
Elküldve: 2002. 08. 20. 18:26
idézet:
Ezt írta lacii:
na yogi. most hülyézhetsz meg lamerezhetsz de megprobáltam felvenni TV-ből az aviioval meg a vdubbal is és nem vesz fel hangot. hol állítsam be hogy hova megy a hang?? be van pipálva a Record Audio egyébként.[/quote]
Hülyézés nincs.
A tunert a hangkártyával kétféle módon lehet összekötni. Belül (tuner belső audio out és hkártya aux-in), illetve kivül (tuner line-out és hkártya line-in). Ezután pedig attól függően, hogy hogyan kötötted össze őket, a hangkártya beállitó paneljén a record gomb alatt ki kell jelölni (engedélyezni a felvételt az adott bemeneten), az adott bemenetet. Belső összekötés esetén az aux-ot, külső esetén a line-in-t. Felvételre egyszerre csak egy bemenet lehet engedélyezve, lejátszásra akár több is.
Nézd meg.
Elküldve: 2002. 08. 21. 23:35
idézet:
Ezt írta yogibear:
Hülyézés nincs.
A tunert a hangkártyával kétféle módon lehet összekötni. Belül (tuner belső audio out és hkártya aux-in), illetve kivül (tuner line-out és hkártya line-in). Ezután pedig attól függően, hogy hogyan kötötted össze őket, a hangkártya beállitó paneljén a record gomb alatt ki kell jelölni (engedélyezni a felvételt az adott bemeneten), az adott bemenetet. Belső összekötés esetén az aux-ot, külső esetén a line-in-t. Felvételre egyszerre csak egy bemenet lehet engedélyezve, lejátszásra akár több is.
Nézd meg.[/quote]
Noshát. Kivül van összekotve és a Line-in (vonalbemenet) az nincs lenémítva mert van hangja ha Tv-zek csak akkor nincs ha felveszek (de a Visionnel tudok felvenni normálisan),és a hangk beállítopaneljén én nem szabhatok meg semmit csak a hangerőt meg azt hogy néma legyen vagy ne legyen néma a line in. szoval továbbra sem értem. további ötlet???
Elküldve: 2002. 08. 21. 23:51
idézet:
Ezt írta lacii:
Noshát. Kivül van összekotve és a Line-in (vonalbemenet) az nincs lenémítva mert van hangja ha Tv-zek csak akkor nincs ha felveszek (de a Visionnel tudok felvenni normálisan),és a hangk beállítopaneljén én nem szabhatok meg semmit csak a hangerőt meg azt hogy néma legyen vagy ne legyen néma a line in. szoval továbbra sem értem. további ötlet???[/quote]
Hát igy most hirtelen nem sok. Én belül kötöttem össze (volt már kivül is) és semmi bajom vele.
SB Live-om van (sima), a record alatt ki van jelölve az AUX és beállitva a hangerő (majdnem teljesen max.ra) és kész.
Biztos jó helyen nézted? Mert nálam van ugye a hanglejátszás, ott elnémitani lehet a kijelölt kimeneteket. És van a hangfelvétel, ahol a kijelölt bemenetről lehet felvenni (egyszerre csak lehet kijelölve, logikusan).
Az azért érdekes, hogy a Visionnal megy a felvétel, az Avi_io-val nem.
Elküldve: 2002. 08. 22. 00:28

nem értem.
Elküldve: 2002. 08. 22. 00:48
Elküldve: 2002. 08. 22. 06:48
idézet:
Ezt írta lacii:
Noshát. Kivül van összekotve és a Line-in (vonalbemenet) az nincs lenémítva mert van hangja ha Tv-zek csak akkor nincs ha felveszek (de a Visionnel tudok felvenni normálisan),és a hangk beállítopaneljén én nem szabhatok meg semmit csak a hangerőt meg azt hogy néma legyen vagy ne legyen néma a line in. szoval továbbra sem értem. további ötlet???[/quote]
Ha a Windows mixeret hasznalod, a Beallitasok->Tulajdonsagok (Settings->Properties) alatt van ojan, ahol tudsz valtani a Playback es Record kozott. Na ezt allitsd Recordra, OK, es utana nezegesd a Line in-t. Elvileg mennie kene.
Elküldve: 2002. 08. 22. 09:23
Nagyon sok klassz dolgot találtam ezen a helyen, és sokat fel is használtam. Az átforrasztás után az 5.0-ás driverrel,amit külön köszönök, nekem a kártyám jól működik, szép a kép, sztereóban tudok felvenni, nincs hang elcsúszás vagy sistergés.
Egy apró hibát tapasztalok, hogy felvételnél 4-4,3 GB körül megáll a felvétel.Nem csinál nagyobbat és nem is darabol.
Op.rendszer: XP, Part.: 40Gb NTSF
Ha valaki megmondaná, hogyan lehet ezzel a driverrel nagyob filet egyben vagy darabolva felvenni, nagyon megköszönném.
Elküldve: 2002. 08. 22. 23:27
Elküldve: 2002. 08. 23. 06:54
Kovetkezo a problemam:
hogy lehet ravenni a Dscaler-t hogy ne csak 720x288 ban legyen hajlando felvetelt kesziteni? ez az egyetlen ami kepes jo sebeseggel felvenni a gyari driver 5.1 es upgradeval felveszi de lejatszasnal szinte dupla sebeseggel jatsza le

Elküldve: 2002. 08. 23. 10:04
idézet:
Ezt írta lacii:
szerintem ha ntfs particiod van akkor ne darabold a fileokat és szépen felveszi magától mondjuk egy 10 gigás file-ba. ln is igy szoktam. reggel kiprobálom megint a felvételt. [/quote]
Köszi, hogy válaszoltál.
Én nem szeretném darabolni, de valamiért megáll és nem találom az okát.
Elküldve: 2002. 08. 23. 10:57
idézet:
Ezt írta zozo:
Sziasztok!
Nagyon sok klassz dolgot találtam ezen a helyen, és sokat fel is használtam. Az átforrasztás után az 5.0-ás driverrel,amit külön köszönök, nekem a kártyám jól működik, szép a kép, sztereóban tudok felvenni, nincs hang elcsúszás vagy sistergés.
Egy apró hibát tapasztalok, hogy felvételnél 4-4,3 GB körül megáll a felvétel.Nem csinál nagyobbat és nem is darabol.
Op.rendszer: XP, Part.: 40Gb NTSF
Ha valaki megmondaná, hogyan lehet ezzel a driverrel nagyob filet egyben vagy darabolva felvenni, nagyon megköszönném.[/quote]
Ez nálad hány percet fed le? Mert ha jol emlékszem (2 éve már csak DC30+ kártyát használok) a VFW alapu capture max. 70 perc körül leáll (kb. 130.000 frame). Állitolag ez valami idözitési probléma a VFW-ban. (pld. AVI_IO saját capture rendszert használ ezért ott nincs ilyen gond)
Elküldve: 2002. 08. 23. 12:36
Én DV+WAV (=PCM)-ba vettem fel a vizsönnel, és 15 perc után szólt, hogy haver, nincs elég helyed!
Kb. 10 percen át törölte az 1 db 10 gigás fájlt

Jah: Miért van az, hogy a Vision ilyen fájl visszajátszáskor kb 3/2-es sebességgel nyomja a hangot (inkább kihagyja a hangminták harmadát: "A tévéke.. riporte.. ..kedő rend.. elve..e a k..tát. A Bée..ká ..csánatot k.. " asszem ki lehet találni, mi ment a TV-ben, amikor kisérletezgettem

Elküldve: 2002. 08. 23. 12:47
idézet:
Ezt írta Lord X:
2^22 ezredmásodpercnél döglik ki (=69 perc 54 mp 304 ezredmp)
Én DV+WAV (=PCM)-ba vettem fel a vizsönnel, és 15 perc után szólt, hogy haver, nincs elég helyed!
Kb. 10 percen át törölte az 1 db 10 gigás fájlt
Jah: Miért van az, hogy a Vision ilyen fájl visszajátszáskor kb 3/2-es sebességgel nyomja a hangot (inkább kihagyja a hangminták harmadát: "A tévéke.. riporte.. ..kedő rend.. elve..e a k..tát. A Bée..ká ..csánatot k.. " asszem ki lehet találni, mi ment a TV-ben, amikor kisérletezgettem), és így a felvétel felénél végez vele? Más progiból sincs teljesen szinkronban a kép-hang, de nem ennyire! (max. +-500ms)[/quote]
Probáld ki az AVI_IO-t. De elötte tegyél fel valamilyen normális MJPEG codecet és minden problémád meg fog oldodni.
Elküldve: 2002. 08. 23. 13:24
idézet:
Ezt írta wpepi:
Ez nálad hány percet fed le? Mert ha jol emlékszem (2 éve már csak DC30+ kártyát használok ) a VFW alapu capture max. 70 perc körül leáll (kb. 130.000 frame). Állitolag ez valami idözitési probléma a VFW-ban. (pld. AVI_IO saját capture rendszert használ ezért ott nincs ilyen gond)
[/quote]
Igen, ez nálam is 70 perc.
Tehát, ha hoszabb filmet akarok felvenni, másik programot kell használni? Nincs megoldás?
Elküldve: 2002. 08. 23. 13:41
idézet:
Ezt írta zozo:
Igen, ez nálam is 70 perc.
Tehát, ha hoszabb filmet akarok felvenni, másik programot kell használni? Nincs megoldás?[/quote]
Igen más programot kell használni. De csak olyat ami nem a Windows capture rendszerét használja. Én két ilyen programrol tudok. Az egyik a VirtualDub a másik az AVI_IO.
Személy szerint az AVI_IO-t javaslom. A Virtualdub régi változatainál gond volt a 70. perc átlépése mert odáig a Windows saját rendszerét használta és csak a 70. perc után hasnált saját felületet melynek szinkron elcsuszás lett az eredménye. Az ujabb változatok capture rendszerét nem ismerem mert csak konvertálásra használom. Ha az AVI_IO-t használod akkor egy menetben max 400GB HDD területet (1HDD-n vagy max 24HDD-n vagy particion) tud megcimezni. Szerintem ez minden igényt kielégit.
Elküldve: 2002. 08. 23. 13:49
Sziasztok!