HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#2661 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 14:05

Sztereó/monó beállítások kapcsolgatása sem segít?

Most így van beállítva:

TV playback input: Vonalbemenet
Sound recording input: Sztereo keverő
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2662 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:09

Idézet: Hippo - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 16:08

TV playback input: Vonalbemenet
Sound recording input: Sztereo keverő

Talan a felvetelhez is a vonalbemenet kellene?  :omg: :think:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2663 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:45

Idézet: Temes - Dátum: 2004. Oct. 28., Thursday - 13:01

Desorder: Boogersoft van nekem is... akkor ez a += jelenti azt, hogy folyamatosan frissitsen? Egyebkent nekem mar kicsit terjedelmesebb a cfg... Vision, DScaler, foobar2000, PowerDVD, WinDVD, Total Commander :D, meg a defaultba is ki van osztva majdnem az osszes gomb :D Egyebkent en a foobar2000et az EPG gombra raktam (az nemtom mi lenne eredetileg, de jo helyen van az ott :D)
Hippo: Ha felvenni akarsz, akkor a recording controlsnal is adjal hangot a bemenetre :D
Ez a cfg a Desorder altal belinkelt progihoz jo csak, annak a readme-jeben le van irva minden, de jobban jarsz, ha az onnan letoltheto RemoteCFGvel csinalsz sajat configot, mert ebbol eleg nehez elobogaraszni, hogy melyik gomb mit is csinal.

igen valszeg az a "+" jel volt a ludas nekem...sokaig nemis foglalkoztam vele es ugy nem eppen volt teljes erteku a tavketyere.. szerencsere meguntam a dolgot es elorol kezdtem felepiteni a cgf configolast hatha kiderul hogy megis csak valami ellett irva..es sikerult...  :up:  nekem eleg a winamp iranyitasa..egyelore...(+a gep kikapcsolasa is jol jon :D tok gaz csak azert felkellnem a "puha agybol" csak azert hogy kikapcsoljam a gepet.. :cool: )
ez EPG az az electronic page guide lenne (ha jol tudom)..nemetorszagban lehet elerni meg meg 1-2 orszagban... olyasmi mint a teletext+showview kodok kombinacioja...szal ilyesmi... pontosan en sem tudom de a neten is van tobb ilyen oldal ahol ha regisztralod magad sok funkcioval leszel gazdagabb (vision)...stb egyszer felraktam nemetul a progit akkor felis telepult a cucc.. de asszem a netre akart felmenni egy oldalra...stb..ott kell beallitgatni a dolgokat..

ez a boogersoft tok egyszeru kis progi...nekem bevalt.;D
az uIce mar kicsit bonyolultabbnak tunik de persze tobbmindent is lehet beallitani. mar leis uninstalltam. jo nekem a booger is..  :cool:

amugy ezen az oldalon van egy "RemoteCONFIG" nevu kis program amivel lehet konfigolni a cumot. en ugyan sima notepad-ban configoltam. csak utana jutott ez eszembe hogy ez a progi is megvan nekem...bazze... :omg:
Kép

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 28. 16:49 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2664 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 17:09

Talan a felvetelhez is a vonalbemenet kellene?  :omg: :think:

Krinyo

Hát sajna így se megy a hang :(( Nem tom mi baja van

DVD-be nyomatom a felvétel, és még hogy nincs hang, de a képet is összehúzza a szemét :(

Mit csináljak?

#2665 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:58

Idézet: Hippo - Dátum: 2004. Oct. 28., Thursday - 15:51

Hát sajna így se megy a hang :(( Nem tom mi baja van

DVD-be nyomatom a felvétel, és még hogy nincs hang, de a képet is összehúzza a szemét :(

Mit csináljak?

valami konvertalo progival nezzd meg a felvett anyagot hogy egyaltalan tartalmaz e hang anyagot, vagy nem! mert ha tartalmaz es az csak csend akkor rosszul van bekotve a kabel. de ha egyaltalan nincs hang csatorna a felvett anyagban akkor ott valami mas baj lesz. :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2666 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:18

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 17:58

valami konvertalo progival nezzd meg a felvett anyagot hogy egyaltalan tartalmaz e hang anyagot, vagy nem! mert ha tartalmaz es az csak csend akkor rosszul van bekotve a kabel. de ha egyaltalan nincs hang csatorna a felvett anyagban akkor ott valami mas baj lesz. :think:

Szóval megnéztem GSpottal azt a videót amit felvettem:

Video: MPEG2_Video
720x576 (1.25:1) [=5:4]
25.000 (50.000 fields/s)

Audio:  MPEG-1 Layer 2

0xc0:44100Hz CBR 192 kb/s total (2 chnls)

Mindkettőnél Codec(s) are Installed

Szóval végképp nem értem mit tegyek :(

#2667 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 09:36

Idézet: Hippo - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:18

Szóval megnéztem GSpottal azt a videót amit felvettem:

Video: MPEG2_Video
720x576 (1.25:1) [=5:4]
25.000 (50.000 fields/s)

Audio:  MPEG-1 Layer 2

0xc0:44100Hz CBR 192 kb/s total (2 chnls)

Mindkettőnél Codec(s) are Installed

Szóval végképp nem értem mit tegyek :(

Ha az MPEG-ben van hang, akkor a mixerbeallitassal lesz gond.

A Sound recording input az legyen, ahova a tuner audiokimenetet dugtad (Line in, AUX, CD in, stb.)
AN7en van olyan hogy digitalizal egy kivalasztott inputot, szerintem az SB-k is tudjak. probald bekapcsolni. igy elvileg stereo mix-en mennie kene, de jobban jarsz, ha a bemenetet megkeresed. Ja, es a vision beallitasainal az audio fulon is adjal ra hangerot :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#2668 Felhasználó inaktív   Pappa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 21:48

sziasztok!! segítséget kérnék....
van egy pinnacle pctv pro kártyám..(zöld nyákos vékony tokozású pinnacle felíratú tunerrel connexant 878-as chippel) és az a gondom,hogy bármelyik pci slotba teszem elindul a win és kiírja,hogy multimédia vezérlő(új hardverként felismeri) de az eszközkezelőben azt írja ki,hogy eszköz nincs megfelelően konfigurálva...(kérdőjel sárga alapon fekete felkiálltójel) hibakód 1
fel akarom telepíteni a hozzá járó 5.11-es sw-t fel is megy de utána ha elindítom valami hardver failed üzit nyom az a tesztelő assistant buziság meg kb 30%-nál leáll...ja és ha újra elindítom a wint ugyanúgy eszközkezelőben nincs hozzárendelve illesztőprogi és ugyanúgy kéri az illesztőprogit...viszont a driver már fennt van..(5.11) de próbáltam már 5.50-tel is de semmi....
valami irq probléma lehet..de mint említettem már az összes pci slotba kipróbáltam....
valaki segítsem plíz!!

#2669 Felhasználó inaktív   Pappa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 31. 21:58

na megnéztem aidában az eszkozökön belül az erőforrásoknál és ott azt írja ki,hogy irq 11 erőforrás megosztott!!
ez micsoda??
lentebb meg azt írja,hogy memória nem eldöntött....

#2670 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 20:14

a kondenzatoros megoldas nem valt be :(  a problema ugyan mexunt de jopar tv adast is tonkrevagott. :confused:  szoval igy nem lesz jo. de nem adom fel. :cool:

#2671 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 20:38

Lassan egy hónapja szenvedek a PCTV Rave kártyámmal. Minden remekül működött vele, az időzített felvételeket elkészítette, ahogy kell. Mióta feltelepítettem a WinXP SP2-t, azóta a Vision nem működik. A kártyának semmi baja, mert az egyéb TV-s progik most is mennek (ChrisTV, Dscaler, ATV200), csak azokkal nem lehet időzített felvételeket készíteni.  A hibára csak közvetett utalást találtam az Eseménynapló Rendszer részében:
{F3A614DC-ABE0-11D2-A441-00C04F795683} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
Nos ettől nem lettem okosabb. A nagyobb baj, hogy az M$ "Tudásbázis" is annyit tud segíteni, mint az XP saját súgója, vagyis semennyit (nem is nagyon vártam mást). Visszaolvastam a topic utolsó 30 oldalát, kipróbáltam a pfc.dll cserés megoldásokat, az 5.10-es drivert is (eredetileg azt kaptam a kártyához és abban még nem is volt benne a pfl.dll, de az sem működik). Azt sem igazán értem, hogy mihez kell ez a pfc.dll, Mykee írta, hogy ez valami CD író funkcióhoz kell, de én az 5.50a verzióig bezárólag nem találtam ilyesmit.
Az újabb verziók közül az 5.80 van meg, de az nem akarja upgadelni az 5.50a-t. Én már kifogytam az ötletekből. Kipróbáltam egy sor telepítési módozatot, különféle program és driververziókat, az XP tűzfalát is kikapcsolat semmi eredmény. Közvetlenül a feltelepítés után az Assitant hibátlanul lefut, végigscannelem a csatikat. Működik az azonnali felvételkészítés is. Újraindítás után már a Vision-nek is csak a logoja jön be a képernyő közepére, és itt meg is áll az élet. Kilövöm a Visiont, elindítom az Assistantot, az mindent jónak talál.

#2672 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:20

Az fizeti a söröket, aki a 100. oldalt kezdi! :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2673 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:41

Idézet: htibi58 - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:38

Lassan egy hónapja szenvedek a PCTV Rave kártyámmal. Minden remekül működött vele, az időzített felvételeket elkészítette, ahogy kell. Mióta feltelepítettem a WinXP SP2-t, azóta a Vision nem működik. A kártyának semmi baja, mert az egyéb TV-s progik most is mennek (ChrisTV, Dscaler, ATV200), csak azokkal nem lehet időzített felvételeket készíteni.  A hibára csak közvetett utalást találtam az Eseménynapló Rendszer részében:
{F3A614DC-ABE0-11D2-A441-00C04F795683} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
Nos ettől nem lettem okosabb. A nagyobb baj, hogy az M$ "Tudásbázis" is annyit tud segíteni, mint az XP saját súgója, vagyis semennyit (nem is nagyon vártam mást). Visszaolvastam a topic utolsó 30 oldalát, kipróbáltam a pfc.dll cserés megoldásokat, az 5.10-es drivert is (eredetileg azt kaptam a kártyához és abban még nem is volt benne a pfl.dll, de az sem működik). Azt sem igazán értem, hogy mihez kell ez a pfc.dll, Mykee írta, hogy ez valami CD író funkcióhoz kell, de én az 5.50a verzióig bezárólag nem találtam ilyesmit.
Az újabb verziók közül az 5.80 van meg, de az nem akarja upgadelni az 5.50a-t. Én már kifogytam az ötletekből. Kipróbáltam egy sor telepítési módozatot, különféle program és driververziókat, az XP tűzfalát is kikapcsolat semmi eredmény. Közvetlenül a feltelepítés után az Assitant hibátlanul lefut, végigscannelem a csatikat. Működik az azonnali felvételkészítés is. Újraindítás után már a Vision-nek is csak a logoja jön be a képernyő közepére, és itt meg is áll az élet. Kilövöm a Visiont, elindítom az Assistantot, az mindent jónak talál.

Ha jól emlékszem ilyen problémát a Nero vagy a Quicktime okozott.
Olvass vissza, valahol le van írva, hogy a Nero könyvtárából milyen .dll-eket kell törölni.

A PFC.DLL csere a felvétel indulásakor jelenkező lefagyást javítja.
A 5.80-as driver a PCTV Stereo kártyákhoz van!

Üdv!

Szerkesztette: Gozi 2004. 11. 03. 21:43 -kor

#2674 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 23:33

Nem dll-eket, hanem .ax fájlokat kell törölni, és NEM az SP2 hibája!
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2675 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 23:33

Nem dll-eket, hanem .ax fájlokat kell törölni, és NEM az SP2 hibája!

Igazad van, .ax az és nem .dll!

Üdv!

#2676 Felhasználó inaktív   azbest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 13:42

Nem hiszem , hogy az sp2 bekavarna a Drivernek!

Nekem is XP sp2-nam fenn és 5.5ös driver (régi miroPCTV-kártyával)

#2677 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:22

Üdv!

Én tegnap vettem egy PCTV (sima, nem FM-rádiós, alap) kártyát (zöld színű). (bár az árát még nem tudom :) Próbaképp van nálam.

Én is szívtam kb. fél  órát a Visionnel, google-ben rákeresve, sokan az SP2-re panaszkodtak, gondoltam marha jó...de a topic segített, egészen pontosan az Ahead Nero \program files\common files\ahead\dsfilter \ -ből kell kitörölni a *QT* .ax fájlokat (quicktime filterek), még restart sem kellett neki , és máris jó volt.

(előtte 20-40 mp után kilépett a Vision).

Most elkezdem részlesebben olvasgatni a topicot.

Én elsősorban nem tévénézésre használnám a kártyát, hanem HI8 kamerából digiznék >>DVD-re írás céljából. (a tévéadás nálam amúgyse túl jó, 3 részre van osztva a házba bejövő jel így is). Azt viszont észre vettem hogy az HBO-nak nincs hangja :think:

A Vision DVD alapbeállításával vettem fel anyagot (azt hiszem 6 megabit/sec), és azt írtam próbaképp DVD-re, amit majd tv-n fogunk/fognak nézni. Azt vettem észre, hogy "lehetne jobb" is a kép (élesebb, de csak kicsit). Composite bemenetet használtam. Érdemes használni az S-Video kimenetét a kamerának a képre? Jobb lesz? Szerintetek milyen minőségű a Vision mpeg-2je? Érdemes tömörítetlenbe venni (vagy mjpeg) és utána külsővel mpeg-2be tömöríteni?

Ezek a kérdések már biztos voltak, de ötletek jöhetnek, amíg olvasgatom :)

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 04. 14:23 -kor

#2678 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:28

1. a zöld nyákos kártyát sürgősen cseréld le egy PCTV stereóra, amíg lehet (ha nem kell neked rádió), mert ahhoz később is lesz szoftver MediaCenter néven. :D
2. én nem vennék fel MPEG-2-be a Vision-nel, mert inkább DV-be digiznék, és utána kódolnám át. Másrészt most néztem a MediaCentert, és ott nem is választhatsz Custom profilt, csak előre beállítottat, és a DVD minőség képe is enyhén hagy kívánnivalót maga után...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2679 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:06

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:28

1.
2.

1. Aham, nos mivel még nem tudom az árát (amolyan spec. ajánlat lesz egy jóbarátom boltjából), akkor meg hogy mondjam neki, hogy bocs, olcsó-olcsó, de vidd vissza, inkább másik kell...

2. Ok, gondoltam, hogy nem teljesen ok ez a Visionos megoldás mpeg-2re. Akkor majd megpróbálom a DV-avit.  Aztán utána Tmpgenc (valószínűleg), vagy esetleg valami más?

Esetleg valaki arra, hogy Composite és S-video  kábel között mennyi minőségbeli különbség van (videókamerából)? Ha nem lényeges, nem vennék feleslegesen kábelt.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 04. 15:07 -kor

#2680 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:19

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:06

1. Aham, nos mivel még nem tudom az árát (amolyan spec. ajánlat lesz egy jóbarátom boltjából), akkor meg hogy mondjam neki, hogy bocs, olcsó-olcsó, de vidd vissza, inkább másik kell...

2. Ok, gondoltam, hogy nem teljesen ok ez a Visionos megoldás mpeg-2re. Akkor majd megpróbálom a DV-avit.  Aztán utána Tmpgenc (valószínűleg), vagy esetleg valami más?

Esetleg valaki arra, hogy Composite és S-video  kábel között mennyi minőségbeli különbség van (videókamerából)? Ha nem lényeges, nem vennék feleslegesen kábelt.

Mint a neve is mutatja a Composite bemeneten a jel össze van keverve a szín, világosságjel, és a szinkron. Az S-video felületen a világosságjel és a színjel külön jön.

Tehát az S-video felületen jobb minőséget lehet átvinni.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.