HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#2681 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:19

Mint a neve is mutatja a Composite bemeneten a jel össze van keverve a szín, világosságjel, és a szinkron. Az S-video felületen a világosságjel és a színjel külön jön.

Tehát az S-video felületen jobb minőséget lehet átvinni.

Igen, tulajdonképpen ezt én is tudom :)

Nincs mese, vennem kell egy kábelt, és megnéznem saját szememmel, hogy megéri-e, persze akkor már mindegy :D

#2682 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:35

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 16:06

1. Aham, nos mivel még nem tudom az árát (amolyan spec. ajánlat lesz egy jóbarátom boltjából), akkor meg hogy mondjam neki, hogy bocs, olcsó-olcsó, de vidd vissza, inkább másik kell...

Na a zöld nyákos azért nem jó (legalábbis a negyedik széria), mert brummog. Ergo ha egerezel vagy a merevlemez kapar, akkor belehallatszik, tehát digizni szinte használhatatlan. :(
Az ötös széria, a piros nyákos jó, de mivel neked nem Prot akartak kínálni, így ezért jobb választás a Stereo, ráadásul az Philips chipes is.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2683 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:50

Hm, ma este kipróbálom, de a próba bedigizésemnél (DVD-re kírva) nem hallottam semmilyen búgást-kaparást. (tévén)

Egyébként most jöttem vissza, vettem s-video kábelt :) Úgyhogy az lesz.

#2684 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:51

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:35

Na a zöld nyákos azért nem jó (legalábbis a negyedik széria),

Most jut eszembe a dobozán a vonalkódnál valami ilyen van: "PCTV 5 .......vonalkód -számsor". Ez lehet a széria?

#2685 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 16:30

Nem. Pár oldallal előrébb írtunk a PCTV szériákról képekben.
De ha nem akarsz visszalapozni, nézd meg itt:
http://louie.atw.hu

#2686 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 16:46

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. Nov. 4., Thursday - 14:35

Na a zöld nyákos azért nem jó (legalábbis a negyedik széria), mert brummog. Ergo ha egerezel vagy a merevlemez kapar, akkor belehallatszik, tehát digizni szinte használhatatlan. :(
Az ötös széria, a piros nyákos jó, de mivel neked nem Prot akartak kínálni, így ezért jobb választás a Stereo, ráadásul az Philips chipes is.

csak pontositanek! :D

Kory:
ha kulso forrasrol digitalizalsz akkor nem fog brummogni. ugyanis csak akkor brummog ha a tuner sajat (stereo)dekoderet hasznalja, tehat ha tv-bol veszel fel.
ha kulsoleg csatlakoztatsz ra videot, kemarat , annak a hangjat eleve a hangkartyara csatlakoztatod es nem fog brummogni. :)

Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 04. 16:49 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2687 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:14

Aham, kösz az infókat.

(Egyébént most vettem fel 1 -1 perc adást Tv2-ről, stb. Semmilyen brummogást nem hallok, vagy csak süket vagyok). Half-DVD minőségben (mpeg-2), Visionnel.

#2688 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 20:43

Idézet: Kory - Dátum: 2004. Nov. 4., Thursday - 18:14

Aham, kösz az infókat.

(Egyébént most vettem fel 1 -1 perc adást Tv2-ről, stb. Semmilyen brummogást nem hallok, vagy csak süket vagyok). Half-DVD minőségben (mpeg-2), Visionnel.

akkor valszeg megis csak olyanod van ami nem brummog. orulj neki! mert az enyem olyan mint egy medve..:D brumm-brumm...igy utemesen a vinyora iraskor..stb.. :reklamacio:

de konnyen kideritheted hogy brummog-e (lehet hogy nagyon hallkan megiscsak csinalja mert nekemse nagyon hangos.) ha atvaltasz compositra es feltekered a hangeroket mindenhol akkor pl. en hallom hogy van ez a zavaro zaj..stb..

Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 04. 20:44 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2689 Felhasználó inaktív   popeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 02:24

Cső!
Valaki tudna segíteni?
Szerdán vettem egy PCTV Rave-t azért hogy a videókazettáimat azzal digitalizáljam be. Ha felveszek vele (visionnel) akkor a keletkező avi néha így begyorsul kb. 2x-es sebességre aztán megint normál sebességre vált. Megfigyeltem hogy ugyanekkor felvétel közben meg kicsit beszaggat pont ott ahol visszajátszáskor begyorsulás van. Most fel van téve a gépemre a k-lite pack és az ace avi kodekjei (csak azok), mielőtt az ace-t feltettem volna végig gyorsítva játszotta vissza az avikat az mplayer. A tmgc azt mondja hogy nem támogatott formátum az így készült avi, a bsplayerrel és az ulead videostudio-val lejátszva is ugyanúgy időnként begyorsítva játszik le.  Vettem fel az iuVCR-rel is de azt meg egyáltalán nem lehet megnyitni.  Mi lehet a baj? Kodekhiány van? Vagy hibás a tuner?
Let the sun shine in your heart

#2690 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 05. 08:25

Első szabály: ne használj kodekpakkokat! A második szabály: ha mégis használnál, akkor az első szabály lép életbe! :D

#2691 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 08:50

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 20:43

akkor valszeg megis csak olyanod van ami nem brummog. orulj neki! mert az enyem olyan mint egy medve..:D brumm-brumm...igy utemesen a vinyora iraskor..stb.. :reklamacio:
de konnyen kideritheted hogy brummog-e (lehet hogy nagyon hallkan megiscsak csinalja mert nekemse nagyon hangos.) ha atvaltasz compositra es feltekered a hangeroket mindenhol akkor pl. en hallom hogy van ez a zavaro zaj..stb..

Ok, majd kipróbálom délután. De nem hallottam eddig (a gép házimozira van kötve).

Valakinek van ötlete arra, hogy az HBO-nak miért nincs hangja?  Visionnel semmi, Dscalerrel sípolás, -nyüszítés.

#2692 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 08:59

Bocsi, ha már volt róla szó...

Ha valaki új bőrt szeretne ráhúzni a Vision-re, pl. ilyet:
Kép

akkor innen tölthet le jópárat:
Vision bőrök
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2693 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 09:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:28

2. én nem vennék fel MPEG-2-be a Vision-nel, mert inkább DV-be digiznék, és utána kódolnám át. Másrészt most néztem a MediaCentert, és ott nem is választhatsz Custom profilt, csak előre beállítottat, és a DVD minőség képe is enyhén hagy kívánnivalót maga után...

Arra jutottam, hogy elvetettem a Visionos megoldást, mert tényleg nem a legjobb.

IuVCR-el veszek fel kamerából, de nem DV-Aviba, mert érthetetlen okból 100%-os prociterhelés volt, és 10-20 mp után óriási frame dobálás (?).
Helyette a már előtte bevált (VIVO-s kártyánál használtam) Picvideo MJPEG kodeket használom, maximáls minőségbeállítással (azt hiszem "20"), a hang marad PCM 48k.

Ezek után a TMPGEnc-el tömörítek DVD -profil szerint automatikus VBR-el mpeg-2be, majd ezen cég DVD Authorjával csinálok belőlük dvd-formátumot. 

Nekem az így előállított kép-hang minősége tökéletesen megfelel.

Az IUvcr-nél azt vettem észre, hogy ha az opcióknál nem kapcsolom be a "system timer for audio&video"-t, akkor mintha elcsúszna a hang a képhez képest... :think:

1600+ Athl. XP. + 7200 ATA-100 WD. Kevés?

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 05. 09:01 -kor

#2694 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 17:44

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. Nov. 5., Friday - 7:59

Bocsi, ha már volt róla szó...

Ha valaki új bőrt szeretne ráhúzni a Vision-re, pl. ilyet:
Kép

akkor innen tölthet le jópárat:
Vision bőrök

enis csinaltam egyet. aminek eleg sok valtozata van mar, igaz mind szurke. :D de vegulis magamnak csinalom, csak hatha masnak is tetszik. :smoker: (mindig egy picivel masabb..;D most is van egy picivel masabb mint ami a neten fent van de azt meg nem raktam fel. majd nemsokara.)
itten vannak, lesznek.

#2695 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 19:38

Hi.

Rég jártam erre és megint van egy kis gondom :) :(
Ha veszek fel (PCTV PRO) mpeg-be és azt konvertálnám át virtualdubmod-al 15:26 percnél mindig leáll a konvertálás. Már sok felvételt próbáltam tévéről, compozitról mindig ezt csinálja. Már formattáltam xp-t, figyeltem arra is milyen coked kerüljön vissza de mindig ezt csinálja. mintha valami egy jelet tenne rá hogy eddig mehet a konvertálás nem tovább.
Nekem fontos lenne az avi mert nincs dvd íróm viszont van grundig dvix dvd játékosom ott letudnám játszani a vhs-ről bedigizet autóversenyeket (és mások is)
Tud valaki segíteni? macsman azt mondta hibás a film az a baja...csak azt nem értem ha korábban simán ment ez a konvertálás most mi nem engedi.

#2696 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:02

Flashget: NTFS-re van formázva a partíció ahová mentenéd a filmet és van is elég hely? FAT 32-nél ugyanis 4 GByte a fájlméret határa, egy film minőségtől függően ennél jóval hosszabb fájlt is eredményezhet. Nekem az a gyanúm, hogy a helyed fogy el (bár ilyenkor elvileg előjön egy hibaüzenet is).

#2697 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:33

Idézet: htibi58 - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 10:02

Flashget: NTFS-re van formázva a partíció ahová mentenéd a filmet és van is elég hely? FAT 32-nél ugyanis 4 GByte a fájlméret határa, egy film minőségtől függően ennél jóval hosszabb fájlt is eredményezhet. Nekem az a gyanúm, hogy a helyed fogy el (bár ilyenkor elvileg előjön egy hibaüzenet is).

Igen NTFS.
Volt mikor felvétel közben kiíírta hogy kevés a hely de most erre nem panaszkodhat mert 8 giga szabad hely van az elsődleges vinyomón.
Nekem az a fura hogy 8 giga szabad helynél is mindig ugyan ott áll le a konvertálás. Olyan az egész mintha demo progival csinálnám de a virtualdubmod nem az és ráadásul korábban simán sikerült vele.

#2698 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:34

Most azt csinálom, hogy xp install után veszek fel vhs-ről és megpróbálom ismét a konvertálást.

#2699 Felhasználó inaktív   popeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:29

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 7:25

Első szabály: ne használj kodekpakkokat! A második szabály: ha mégis használnál, akkor az első szabály lép életbe! :D

Ok akkor leszedem a codeckackokat és/vagy újratelepítem a gépet, de akkor milyen kodeket tegyek fel? Mi kell ahhoz az avi-hoz amit a vision gyárt? És akkor meg fogja nyitni a TMPGEnc?
Let the sun shine in your heart

#2700 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:04

Idézet: popeye - Dátum: 2004. Nov. 6., Saturday - 13:29

Ok akkor leszedem a codeckackokat és/vagy újratelepítem a gépet, de akkor milyen kodeket tegyek fel? Mi kell ahhoz az avi-hoz amit a vision gyárt? És akkor meg fogja nyitni a TMPGEnc?

ha felrakod a vision-t akkor jobb esetben az telepiti azokat codekeket amiket az majd hasznal a felvetelhez/lejatszashoz... mindezek mellet azokat telepitsd meg a gepre amiket hasznalsz. (divx, xvid, /??)
:o

Szerkesztette: Desorder 2004. 11. 06. 16:05 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.