Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 01. 20. 13:53
Elküldve: 2003. 01. 20. 13:56
idézet:
Ezt írta Elmister:
Szia!
Köszi, letöltöm a DScalert és este megnézem (bár nem ismerem ezt a progit..) De hogy tudok felvenni driver nélkül...?
Tudsz esetleg linket adni, hogy milyen más rdivert használjak?
Köszi:
Bogyó[/quote]
A DScaler-vel egyenlore nem tudsz rogziteni.
WDM driver bt878-as kartyakhoz: [url="http://"http://www.iulabs.com/drv/index.shtml"]http://www.iulabs.com/drv/index.shtml[/url]
Ugyanitt tolthetsz le rogzito progit is (iuVCR).
Udv:
Peter
Elküldve: 2003. 01. 20. 20:23
idézet:
Ezt írta alexha:
Nálam nem megy.. nincs más cím?[/quote]
De. Beirod a Google-ba és ha szerencséd van találsz a 30-40.oldalon egyet. Én is igy tettem.
Amúgy meg megy most tettem be a flashgetbe és simán elindult, ráadásul még elég jó a sebesség is.
Próbálkozz.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 01. 21. 01:16
idézet:
Ezt írta vkrisz:
Nálam is serceg. Az egyik lehetséges megoldás ha beállítod a Dscaler-ben (ha azt használsz), hogy kilépéskor állítsa vissza a hangerőszabályzó állapotát a kiindulási értékre. Ha előtte el volt némítva a Line-in, akkor minden meg van oldva. Sajna nem tudom, hogy vision-nál ezt be lehet-e állítani, lehet hogy automatikusan megcsinálja. Egy próbát megér.[/quote]
Ja! Én is valami hasonlóval odottam meg, csak nem tökéletes így, meg tudni akartam, hogy lehet-e tenni ellene máshogy. Szóval nálam a line-in alapból le van húzva. A vision induláskor felnyomja magának, kilépéskor lehúzza, ez így jó is, csak mint már korábban írtam, ettől függetlenül nem az igazi ez a vision. A DScaler nekem is lehúzza, ha kilép, csak bekapcsolásnál némán indul. Nem nagy tragédia, csak reméltem, hogy van jobb megoldás is. :o
Snowboard - Dance on snow
Elküldve: 2003. 01. 21. 11:46
Van egy érdekes problémám...
Feldobtam az 5.2-es drivert, ez ugye tud 720x576-ban digizni MPEG2-ben....
A képpel nincs is gond....
Az mpeg-et visszanézve viszont pattog a hang... ???
Főleg beszédnél feltűnő...
Tapasztalt már vki ilyet?
Esetleg ötlet?
Másik hangkártyával is kipróbáltam, azzal is rossz...
Segítsetek, mert így használhatatlan...
Thx.:
Tomka
Elküldve: 2003. 01. 21. 13:18
idézet:
Ezt írta petXYZW:
A DScaler-vel egyenlore nem tudsz rogziteni.
WDM driver bt878-as kartyakhoz: [url="http://"http://www.iulabs.com/drv/index.shtml"]http://www.iulabs.com/drv/index.shtml[/url]
Ugyanitt tolthetsz le rogzito progit is (iuVCR).
Udv:
Peter[/quote]
Szia!
Köszi, letöltöm és este kipróbálom...
Közben néztem a DScaler-t sikerült felvennem 720*288ban, de semmi másban (v.4.1.4) ezt nem lehet állítani?
És még egy ha tudsz benne segíteni: A DScalerrel tudok tévézni, ezzel már semmi gond, de a legtöbb kép zizis, szemcsés, szóval jóval gyengébb a minősége mint a TV-n...
Ez normális? Próbáltam a Noise reduction szűrőket, de azok után sem tökéletes a kép... ez mitől lehet? Csatornaváltásnál meg mindíg handosan szeceg, amíg át nem ugrik a másik adóra...
Üdv.:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 21. 14:45
idézet:
Ezt írta Elmister:
de a legtöbb kép zizis, szemcsés, szóval jóval gyengébb a minősége mint a TV-n...
Ez normális? [/quote]
Igen.
A TV-kben van jelerosito aramkor, igy az kriminalis jelszintbol (40-45dB) is tud eleg jo kepet csinalni, masreszt a TV-k amugy is elmossak a kepet, igy nem tunik fel, hogy szemcses.
A TV-tunerben ilyen nincs, masreszt a kornyezeteben sok nagyfrekvencias alkatresz van (hiszen a gepedben van), igy
sok zavart osszeszed.
Igy a tunernek legalabb 60dB-s jel kell az elfogadhato minoseghez.
Meresd ki a kabelTV-sekkel a jelszintet, meg csereld le az osszes gyari gagyi antennakabelt F-csatis dugokbol szereltre. Azok sokkal jobban zarnak, igy nem lesz lyuk a csatlakozasnal az arnyekolasban.
Meg ha antennaelosztot hasznalsz, akkor csakis femburkolatut hasznalj, F-csatikkal.
Iszonyuan sokat szamit!!! (4-5dB jelcsokkenes/rossz minosegu csatlakozas)
Az F-csatikat [url="http://"http://www.procontrol.hu/ALKATRESZ/Elektromechanikus/Csatlakozok/F/Index.htm"]innen[/url] ismerheted meg. (ezt adta a google elso talalatnak)
Ebbol neked az FF1 kell altalaban az eloszto kornyekere, FF18 a kabelnek a TV-be/tunerbe meno vegere, FF19 a fali aljzathoz, ha antennakabelt akarsz csinalni.
2 FF1 vegu kabelt pedig az FF13-mal tudod osszekotni.
Szerelese pofonegyszeru: koaxrol kb. masfel-ket centi szelessegben lehamozod a kulso muanyagot, mindenhol teljesen hatrahajtod a femharisnyat. A femharisnyatol kb. 1-2 mm-re levagod a belso muanyagot, ugy, hogy a rezdrot egeszben maradjon, aztan utkozesig ratekered az F-dugot. (belul menetes)
Akkor jo, ha belenezve az FF1 csatiba a rezdrot mellett csak a belso szigetelest latod (ebben akad el a csati, amikor tovabb mar nem tudod tekerni), nem log be sehol sem a femharisnya, a rezdrot kilogo hossza ne zavarjon, max levagod, ha nagyon kilog a csatibol, es emiatt nem tudod rakotni az ellendarabjara.
Aztan igenyesebb helyeken krimpelik a kabelt, de az max arra jo, hogy utana nem lehet szetszedni a kabelt...
Magatol amugy sem tud szetjonni, eleg erosen kapaszkodik a menete a csatinak, igy csak letekerni lehet, lehuzni nem...
Azt persze kifelejtettem, hogy 75 ohmos koax kell, de gondolom ez trivialis...
Nehogy ethernethez hasznalt koax-ot hasznalj!!!
[ 2003. január 21.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 21. 14:47

Amugy vegigolvasni tobb ido, mint rarakni a csatit a kabelre...
Elküldve: 2003. 01. 23. 09:44
megoldás 1:cseréld le az eszközkezelőbe a számítógép illesztőprogiját acpi-ról szabványos pc-re, igaz ez után elfelejtheted az atx nyújtotta kényelmi funkciókat stb...
megoldás 2: disabézd a biosba a acpi-t .ez után ujra kell húzni a wint.
megoldás 3: tiltsd le a bios-ba az apci-t (nem acpi)
Elküldve: 2003. 01. 24. 12:34
idézet:
Ezt írta 20Joe20:
Hi!
Nekem is egy ilyen kártyám lett most, de akadt egy kis gondom.Valaki légyszi segítsen, hogy mit tudnék csinálni, mert amikor nézem a képet időnként elmegy a hang.De ha elvátok egy másik csatornára, és vissza akkor már jó. A hozzá adott szoftvert használom.Valószínűleg nem a gép gyenge, mert jóval a min. konfig felett van.Lehet, hogy már volt ilyen kérdés, de én nem találtam.
Előre is köszi.[/quote]
Egy kicsit késve, de azért elmondom a tapasztalatomat ezzel kapcsolatban.
Engem is idegelt sokáig, méghozzá XP alatt. A kartyám az új PCTV pro, a noname tuneres, 5.11 gyári CD-vel. A probléma okozója az XP-be integrált windows messenger (!) program volt. Nyitottam egy process viewer-t es figyeltem mi valtozik, mikor mikor épp elmegy a hang. Hát a messenger. Uninstall (lehet hogy csak SP1-től lehetséges) után a probléma nem biztos, hogy megoldódik így még a messenger könyvtárat is törölni kell. Kilépni a messengerből vagy kilőni azt a taszkot nem segít, meg úgy emlékszem az automatikus uninstall sem teljes, szóval inkább takaríts ki utána kézzel.
Tapasztalatom szerint a háttérben futó messenger időközönként elkezdene valamit csinalni ami elveszi a Vision-től a kontrollt. Persze ha átkapcsolsz másik adóra a kontroll megint a Vision-é lesz, így megjön a hang átmenetileg. Gondolom ez a probléma azzal ehet összefüggésben, hogy nem vagyok mindig online, emiatt nonstop próbálkozik konnektálni (láthatatlanul) kb percenként.
Azt nem próbáltam, hogy nem az integrált, hanem letötöltött messenger mit csinál, de az biztos, hogy a probléma azonnal megoldódott.
Elküldve: 2003. 01. 24. 23:12
Tudna itt segíteni valaki Pinnacle PCTV Pro kártyával kapcsolatban?
Felinstallálom a kártyához adott szoftvert (ami mellesleg elég új), aminek a végén lenne egy setup rész (fent vannak-e jól a driver-ek, direct-x kompatibilitás vizsgálatok), és a setup végén, egy bizonyos "device test" alkalmával a program csak homokórázik a végtelenségig...
Tehát ez lenne a hiba, amihez várnék segítséget.
Még egy kis info: alaplap: Abit SR7, oprendszer: XP Pro
Elküldve: 2003. 01. 27. 10:11
idézet:
Ezt írta -vortex-:
Sziasztok!
Tudna itt segíteni valaki Pinnacle PCTV Pro kártyával kapcsolatban?
Felinstallálom a kártyához adott szoftvert (ami mellesleg elég új), aminek a végén lenne egy setup rész (fent vannak-e jól a driver-ek, direct-x kompatibilitás vizsgálatok), és a setup végén, egy bizonyos "device test" alkalmával a program csak homokórázik a végtelenségig...
Tehát ez lenne a hiba, amihez várnék segítséget.
Még egy kis info: alaplap: Abit SR7, oprendszer: XP Pro[/quote]
A probléma a VGA kártya Overlay funkciónál keresendő. Feltehetőleg neked is nVidia alapú VGA kártyád van. A driver installálása után sajnos az OVERLAY nincs bekapcsolva. Ezt a funkciót a REGEDIT-tel bekapcsolhatod :
[HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesClassDisplay 000NVIDIADirectDraw]
"OverlayMode"=dword:00000002
Ha a VGA-d már többször volt installálva, akkor előfordulhat, hogy nem a "0000"-nál találod, hanem pl. "0001" vagy "0002".
Sok sikert! CHB
![]()
Elküldve: 2003. 01. 28. 12:26
Néhány napja feltelepítettem az Ace Mega Codec Pack 5.02 ProXP - t (nem működött a régebbi megfelelően, codeckek hiányoztak), és azóta a PCTV Pro vacakol, vagyis elkezd töltődni, de soha nem indul be. Újrainstalltam a Pinnacle rendszert teljesen. Ekkor újraidításig működött, de újraindítás után megint nem akar menni. Valaki írt arról, hogy nem igen szereti egymást a két szoftver. Most inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen módon tudnám javítani ezt, tehát van - e valami megoldás a codec pack leszedésén kívül arra, hogy a TV kártyát is tudjam használni?
Előre is köszönöm!
Üdv: GRoF
Elküldve: 2003. 01. 29. 08:20
idézet:
Ezt írta GRoF@:
Sziasztok!
Néhány napja feltelepítettem az Ace Mega Codec Pack 5.02 ProXP - t (nem működött a régebbi megfelelően, codeckek hiányoztak), és azóta a PCTV Pro vacakol, vagyis elkezd töltődni, de soha nem indul be. Újrainstalltam a Pinnacle rendszert teljesen. Ekkor újraidításig működött, de újraindítás után megint nem akar menni. Valaki írt arról, hogy nem igen szereti egymást a két szoftver. Most inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen módon tudnám javítani ezt, tehát van - e valami megoldás a codec pack leszedésén kívül arra, hogy a TV kártyát is tudjam használni?
Előre is köszönöm!
Üdv: GRoF[/quote]
Hello!
Én úgy gondolom, hogy a Pack eltávolítása elkerülhetetlen (de nem vagyok meggyőződve róla). Hasonló problémám volt nekem is, és azóta inkább begyűjtöttem a codec-eket egyesével, és külön-külön a szükségeseket feltelepítettem. Így ha összeférhetetlenség van a PCTV PRO és codec között, sokkal egyszerübb korrigálni a hibát, mert tudod, hogy mi a baj. A codec pack-nál mindez lényegesen nehezebb. Másrészről, ha egy filmed hiányol egy codec-et, akkor elegendő csak annak a feltelepítése.
Bye! CHB![]()
Elküldve: 2003. 01. 29. 13:59

Üdv: GRoF

Elküldve: 2003. 01. 29. 15:42
A jelenlegi állapotban egy PCTV PRO-t használok W2k alatt.
Konfig: Abit VH6-II P700/933 256M SD. A 4.02A- használom és tökéletesen műxik. Próbáltam az 5-ös sorozatot, de a Win belefagyott, hasonlóképpen a szabadon letölthető BT878 driverekhez. Capture-höz Virtualdub tökéletes akár 720*576-ban MJPEG kodekkel. Amíg üzemképesre összeraktam 2 napom ment rá. Az AC97-et nálam is könnyen túlvezérli.
Váltani szeretnék platformot ( P4 vs AMD XP topicon már átrágtam magam ) mert az Mpeg1-2 be való konvertálás nem a P3 erőssége. Így valszeg AMD XP lesz.
Érdekelne kinek milyen tapasztalata van a PCTV PRO és a VIA-s alaplapok ( ASUS A7v333 vagy Abit KD7 ) kapcsolatáról.
Milyen buktatók lehetnek ez ügyben ?
Köszi
Kutyuska
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S
Elküldve: 2003. 01. 29. 19:40
idézet:
Ezt írta CHB:
Hello!
Én úgy gondolom, hogy a Pack eltávolítása elkerülhetetlen (de nem vagyok meggyőződve róla). Hasonló problémám volt nekem is, és azóta inkább begyűjtöttem a codec-eket egyesével, és külön-külön a szükségeseket feltelepítettem. Így ha összeférhetetlenség van a PCTV PRO és codec között, sokkal egyszerübb korrigálni a hibát, mert tudod, hogy mi a baj. A codec pack-nál mindez lényegesen nehezebb. Másrészről, ha egy filmed hiányol egy codec-et, akkor elegendő csak annak a feltelepítése.
Bye! CHB[/quote]
Ha ragaszkodtok a codec pack-okhoz, legalább csak a szükségeseket rakjátok föl: van valami korlát a Win9x-ben - olyan codec puffer féle, vagy mi a szösz - amit ha televágsz, akkor könnyen az oprencernek is annyi. Elvileg ez W2k/WXP-től nem igaz (pontosabban több codec-cel elbír), de a jelek szerint ... inkább a szóló kodekek.
Elküldve: 2003. 01. 30. 08:31
idézet:
Ezt írta kutyuska:
Sziasztok!
A jelenlegi állapotban egy PCTV PRO-t használok W2k alatt.
Konfig: Abit VH6-II P700/933 256M SD. A 4.02A- használom és tökéletesen műxik. Próbáltam az 5-ös sorozatot, de a Win belefagyott, hasonlóképpen a szabadon letölthető BT878 driverekhez. Capture-höz Virtualdub tökéletes akár 720*576-ban MJPEG kodekkel. Amíg üzemképesre összeraktam 2 napom ment rá. Az AC97-et nálam is könnyen túlvezérli.
Váltani szeretnék platformot ( P4 vs AMD XP topicon már átrágtam magam ) mert az Mpeg1-2 be való konvertálás nem a P3 erőssége. Így valszeg AMD XP lesz.
Érdekelne kinek milyen tapasztalata van a PCTV PRO és a VIA-s alaplapok ( ASUS A7v333 vagy Abit KD7 ) kapcsolatáról.
Milyen buktatók lehetnek ez ügyben ?
Köszi
Kutyuska[/quote]
Na nekem a következő esetem volt:
Volt egy ABIT KT7-es lapom és egy PCTV PRO-m, a lap megdöglött és így új lapot vettem, az új lap MSI KT4 ultra.
A régi lapban ment a PCTV PRO gond nélkül 4.02-es driverrel
de az új lapban nem akart sehogysem elindulni, felvenni se nagyon tudtam TV-ni meg teljesen nem. Pár lappal előbb le van írva hogy mit produkált, lényeg hogy az ott kapott tanácsok ellenére sem. Utána próbáltam az 5.xx-es driverekkel is azzal sem ment, a gyári szoftver fagyott álandóan. Na ekkor a topicból merítve felraktam a Dscaler nevezetű programot és az 5.xx driver valamelyikét pl. 5.20, ezzel megoldódott minden problémám és tökéletes megy miden. Sztereó, teletext, TV, felvétel, rádió (a borg rádióval).
Tehát a gépben semmi nem változott csak a chipset. Ezt azért írtam mert látom a tervezed az ABIT KD7-est.
Elküldve: 2003. 02. 01. 06:02
Celeron1000 + 256MB + Win98SE alatt van egy PCTVpro
Capturelni hogy érdemes?
Jelenleg az eredeti progi alatt levővel bütykölök:
A legkisebb képméretben (352*288)
- MSvideo (0,7Mbit/sec) elég gagyi a minőség
- MPEG1 (1,15Mbit/sec) türhető (számomra), bár itt kissé beszaggat a cuccos
Divx: gagyi minőségben vett fel, vagy nem jó a drv hozzá?
AVi: kegyetlen a helyfoglalása (tekintettel arra hogy egy 3.2GB-os Quantum vinyóval vagyok megáldva)
Van jobb tömörítőprg? Mpeg1 helyfoglalás/minőség arányt kissé sokkallom
Thanks
Elküldve: 2003. 02. 01. 09:28
idézet:
Ezt írta Tomshowyer:
Divx: gagyi minőségben vett fel, vagy nem jó a drv hozzá?[/quote]
Keves a geped hozza. Minel finomabb reszleteket kell tomoriteni, annak tobb szamitast igenyel a Divx.
A codecek tobb menetben kodoljak a kepkockakat, eloszor nagyon durvan, 16x16-os negyzetre bontva, aztan kovetkezo korben ezeket kisebbre bontva finomitanak, aztan ezt addig ismetlik, amig le nem ernek 1*1 pixeles negyzethez, vagy el nem fogy a kituzott bitrata, vagy a processzor kapacitasanak vegere ertek.
idézet:
AVi: kegyetlen a helyfoglalása (tekintettel arra hogy egy 3.2GB-os Quantum vinyóval vagyok megáldva)
[/quote]
Haat, jo minosegu digizest nem uszod meg 2GB/ora alatt. (NTFS!)
Nekem most az 1518-on hajtott celeT-vel Divx5-tel, 1-pass 80% quality-t hasznalva 640x480-ban 1.1-1.2GB/ora a meret, de igy is kockasodik.
100%-ra nem tudom felrakni, mert ahhoz mar lassu a processzorom.