idézet:
Ezt írta put:
Dolphine
T fórumtagok.
A nagyon kíváncsi lennék, hogy alapvetően ki mire használja a tunert, illetve használja-e egyáltalán a gyári programot.
Én, kipróbáltam sok progit felvételhez, pl iuvcr, flyds, de letettem róluk, mert mindíg volt valami apróság, illetve kényszer ami miatt megbukott a dolog.
Üdv Puttput[/quote]
Alapvetően arra, hogy a hang sztereó legyen felvételkor (Viasat3, hétköznap 18.05), mert az Avi_io nem tudja kezelni a Pro esetén a sztereót.
Hogy hogyan megy, azt már régebben leirtam vagy itt, vagy az index miro fórumában.
Másra nem.
Apropos. A Mpc magazin új számában emlitenek valami Christv 3.00 progit Pctv-hez.
[url="http://"http://www.sools.com/~christv/"]Christv webpage[/url]
Próbálta már valaki?
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 02. 21. 14:57
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 02. 22. 12:29
idézet:
Ezt írta Mészike:
Tömörítem divx 5.0.3-al, 1800-2500-as bitrate...[/quote]
neked legalább megy
én feltettem az 5.0.3-at, és a Vision nem volt hajlandó elindulni (ill: semmi se, ami ezt a drivert használta volna..) ... 5.0.2-vel megy rendesen :confused:
(ezt már megírtam a DivX-es topicban is, de mondom lehet, hogy ezt inkább olvassák a PCTV tulajok)
egyébként:
WinXP US Prof SP1, PCTV 5.11, K6/2-500 w/ 128 MB SD, ATI Rage 128 stb...
Elküldve: 2003. 02. 22. 13:30
idézet:
Ezt írta yogibear:
(Viasat3, hétköznap 18.05)[/quote]
Ejnye, nem emlitetted a hetvegi, 10:40 korul kezdodo DS9-okat...
Sajnos tegnap elkerultuk egymast a szerelovel, igy ma megint pocsek minosegben nezhettem, annyira szar volt, hogy az iuVCR el sem tudta kezdeni a digizest, mondvan "signal vanished".
De allitolag hetfon atkotnek vegre a csillagpontos rendszerbe...
Elküldve: 2003. 02. 22. 13:47
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ejnye, nem emlitetted a hetvegi, 10:40 korul kezdodo DS9-okat...
Sajnos tegnap elkerultuk egymast a szerelovel, igy ma megint pocsek minosegben nezhettem, annyira szar volt, hogy az iuVCR el sem tudta kezdeni a digizest, mondvan "signal vanished".
De allitolag hetfon atkotnek vegre a csillagpontos rendszerbe...[/quote]
OFF
Valóban, bár eredetileg bele akartam azt is irni.![]()
Sőt a csütörtök 20:50-et is.
Meg a tv2 szombat 16:30 körült is.
Bár a hétvégi 10:40 körüliekből már csak 2 és fél hét van hátra.
Hogy aztán mi lesz helyette, nem tudom.
Meg majd állitólag nyáron jön az Ent is.
ON
[ 2003. február 22.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 25. 08:30
Elküldve: 2003. 02. 26. 08:39

Elküldve: 2003. 02. 26. 09:06
idézet:
Ezt írta Indy:
Kipróbáltam ezt a Dscaler-t. Mondjuk tényleg nagyon sok a beállítási lehetőség, 1 órát eltöltöttem a kipróbálásukkal, de egyszerűen ocsmány a képe a Power VCR III Delux-hoz képest.De még a Rave-hez adott gyári keretprogramnál is rosszabb a képe. Szemcsés... Feltettem az 5.20-as drivert, de a hibajelenség nem szünt meg, miszerint a gyári keretprogramnak csak a hangja indul el, kép nincs.[/quote]
Én is próbáltam a Dscalert, és bármit állítok rosszabb a képe, mint a saját progijával, bár most más csak minimális a különbség. Találkozott már valaki hasonlóval (új PCTV pro). Egyébként most a tuner képe közel tökéletes, majdnem TV szintű.
Ha nem jelenik meg a kép csak az assistant lefuttatása után, nézz körül a feltett codecpack-ok körül, valószínűleg ott lesz valami gáz.
Elküldve: 2003. 02. 26. 23:41
Elküldve: 2003. 02. 27. 10:43
idézet:
Ezt írta put:
(...)Ja és még valami.
Próbáltam a Cyberlink Power VCR-t használni. Az szegmentáltan vesz fel, tehát bármilyen filmet fel tudok venni, de ott meg a szegmentálás miatt a hanggal baromi szívások voltak, úgyhogy töröltem a progit a lehetőségek közül.(...)[/quote]
Ki kellene próbálni a WinDVR programot ([url="http://"http://www.intervideo.com"]http://www.intervideo.com[/url]). Én nézegettem, úgy néz ki, hogy tud szegmentálni, de annyit még nem vettem fel, hogy ezt a feature-t kipróbáljam. 640x480 mpeg2 felvétel elég jó lett, azonban a hang nekem nem szól valami jól (igaz, nekem sima PCTV van, tehát mono. De pl. AVI_IO-val nincs gondom a hanggal). És mintha picit el is csúszott volna, de konstansnak tűnt a csúszás, amit pedig könnyű orvosolni.
Elküldve: 2003. 02. 27. 12:21
Szóval mindent újrainstalláltam, az XP-vel kezdve, üres vinyóra.
5.11 telepítése után az 5.20 -at is feltettem (dll felülírás is megtörtén), és a helyzet nem változott. Továbbra is csak 4,5 Gb ~96 perc amit hajlandó felvenni. Ekkor megáll a kép, és nem vesz fel tovább.
Nem tudom, hogy ezek után még mi lehet a baja.
Esetleg ha valakinek van valami ötlete az szívesen veszem.
Köszönettel Puttput.
Elküldve: 2003. 03. 02. 16:14
Elküldve: 2003. 03. 02. 19:18
idézet:
Ezt írta Gamer:
A távirányítójához létezik olyan upgrade, hogy kezelje a azokat a programookat amiknek a megjelenési formája változó cím - állandó cím? Pl: winamp. Most csak azokat támogatja amiknek állandó cím- váltpzó cím. Így ezekhez csak az általánosban tudok gombokat rendelni de az meg öbb program esetén bajos.[/quote]
[url="http://"http://natsumi.boogersoft.com/projects/remote/"]Pctv remote[/url]
[url="http://"http://j.totain.free.fr/remotecfg/"]Remote configurator[/url]
Esetleg.
[ 2003. március 02.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 03. 22:16
A problémám a következő:
Adott egy Pinnacle PCTVPro tvtuner. Ezzel MPEG1 AVI módon tudok avit felvenni, amit más progik nem ismernek fel (Adobe Premier, VirtualDUb, avi_io)ill. ha jól értem, akkor a Video for Windovs driver-t hiányolja. Honnan lehet ezt beszerezni és hogyan kell telepíteni?
Ha ezekkel a progikkal(premier, virtdub) végzem a capture avi-t, akkor az elindítás után rögtön a monitorokat lekapcsolja a vga(?) és megáll az élet. (A film hangját hallom továbbra is.)
Vajjon ezt mi okozza, ill. összefüggésben lehet az előző problémával?
Gépem: PIII 800, ASUS TUSL2-C, MATROX G550 vga, 2 moncsi, Win98SE
Elküldve: 2003. 03. 04. 13:59
egy gyors es lama kerdes - bocs de nem olvastam vegig a topicot tul hosszu...
regebbrol emlekszem vmi olyasmire, hogy a pctv a pctvpro softwarevel
- monobol stereova valik, vagy
- mukodik fm tunerkent (muszakilag ezt egyszerubb elkepzelni)
mar nem tudom melyik az igaz. esetleg egyik sem?
segitsetek...
kosz, zsolt
Elküldve: 2003. 03. 04. 15:42
idézet:
Ezt írta zsolt008:
sziasztok,
egy gyors es lama kerdes - bocs de nem olvastam vegig a topicot tul hosszu...
regebbrol emlekszem vmi olyasmire, hogy a pctv a pctvpro softwarevel
- monobol stereova valik, vagy
- mukodik fm tunerkent (muszakilag ezt egyszerubb elkepzelni)
mar nem tudom melyik az igaz. esetleg egyik sem?
segitsetek...
kosz, zsolt[/quote]
Ugyanazt a CD-t adják mindkét kártyához FM tunerként biztos hogy nem megy mert a hardveres ezközök is hiányoznak róla.
Azt nem tudom hogy sztereo lesz-e vagy sem de szerintem ez sem lehetséges!
[ 2003. március 04.: thefly szerkesztette a hozzászólást ]
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.
IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP; PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C
Elküldve: 2003. 03. 04. 16:16
György
Elküldve: 2003. 03. 04. 16:47
idézet:
Ezt írta KGy:
Sajna nem lehet sztereo, mert a rádió fm chipjét használja a sztereo tv adás dekódolásához. S ez hiányzik róla.
György[/quote]
kosz a valaszt mindkettotoknek
[ 2003. március 04.: zsolt008 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 04. 18:43
Elnézést kérek előre is, nem olvastam el az egész topicot, így teszem fel a kérdésem.
Vettem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát, amit W2k alatt használnék, és gondom van a képminőséggel.
A hang úgy tűnik, hogy jó, a kép viszont nagyon szemcsés, gyenge minőségű. Mi lehet a baj? A jel UHF tetőantennáról jön, nagyon jó minőségben.
A másik, ami érdekelne, hogy a kártyán van egy jumper, három lehetséges pozícióval. Ez mire szolgál, tudja valaki?
Előre is köszi a válaszokat!
Elküldve: 2003. 03. 04. 23:17
A kábellel nincsen probléma: bátyám UPC-nél szerelő, nejének nagybátyja regionális igazgató.

Négy éves Grundig 55 cm-es tévén penge a kép. Egy ilyen tévé ma már alsókategóriásnak számít (55E körül kapható), a PCTV Pro viszont az egyik legdrágább kártya volt a boltokban. Az ismertebb típusok közül talán csak a Hauppauge WinTV Theater járt előtte árban.
Ha nem javul a helyzet, elküldöm a kártyát az amcsiknak Taszárra, hogy dobják le Irakra.

Elküldve: 2003. 03. 05. 07:50
A probléma nálam is felmerült. A kép szemcsés, szellemképes volt, tele zűrzavarral. A kábelezés korrekt átszerelésével ennek egy részét sikerült eltüntetni, de csak időlegesen.
A teljes megoldást az adta, hogy "elé" tettem egy videót, és annak a kimenetéről kapja a tuner a jelet RCA bemeneten keresztül. A hangot szintén így kapja meg. Ha a videód szetereó, akkor gyakorlatilag semmit nem vesztesz, csak kihasználod a videó jelszűrését, illetve erősítését.
Mostanság, mivel Szolnokon a UPC-nél valami eszköz betojt, és kicserélték, a kép gyakorlatilag sokkal tisztább, de így is a videóról jobb a kép, igaz nekem nem sztereó.
Azt is észrevettem, hogy ha a videóról nézem a képet, akkor az a jó, ha más nics a kártyába dugva (antenna), mert egy kicsit bepiszkolódik a kép. Ja és még nálam az is sokat nyom a latba, hogy a lakásba bejövő kábel 3 felé (Tv1, Tv2, PC) van egy elosztóval szétosztva, igaz ennek csak a jelszintre szabadott volna hatással lennie, de nem csak az volt kevés. Alapvetően magas volt a zajszint, illetve mintha felharmonikusokkal lett volna tele az egész.(egyik csatorna alatt a másik is látszott).
Szóval a tuner alapvetően jó, ha jó minőségű a bejövő jel. A zajszűrése illetve erősítése érthető okokból már nem az igazi. De ezt szerintem senki sem várja egy tuner kártyától.
Üdv Puttput.