HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#281 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:45

Idézet: sgery - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:10

amúgy pedig ha nem is THX-es,akkor is van a Logitech-nek annyi pénze, hogy megvegye a THX logót rá....

megvegye. Itt a pont :up:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#282 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:07

Sziasztok!!!
Van énnekem egy oljan 5.1em, ami a címben is szerepel, az ozaki féle.
De valóban nagyon sistereg és kis szobámban ritkán jutok el, hogy olyan hangerőn hallgassak valamit, hogy picit ne halljam.
Ezért mostan úgy döntöttem, továbbadok ezen, és valami újba fektetnék.
Ami árkategóriájában ilyen, kinéz is valahogy, szép (bekapcsolva sistergés nélküli) hangot ad, van egy kis ereje is, több eszközt bele tudok nyomni (rádió, TV, gép...) és tényleg jól működő, használható távszab.ja van.
Miben kéne godolkodjak?
Köszike.

#283 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:22

Ezt a 300W-ot azert egy kicsit en is sokallom...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az a ket kis fekete hangfal a foldon 35W-os... Ezek utan ne mondja senki, hogy egy 10x15 centis kis dobozbol kijon 100 (50)W (kb. 20000-120Hz-ig)
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#284 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:20

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 14:07

Sziasztok!!!
Van énnekem egy oljan 5.1em, ami a címben is szerepel, az ozaki féle.
De valóban nagyon sistereg és kis szobámban ritkán jutok el, hogy olyan hangerőn hallgassak valamit, hogy picit ne halljam.
Ezért mostan úgy döntöttem, továbbadok ezen, és valami újba fektetnék.
Ami árkategóriájában ilyen, kinéz is valahogy, szép (bekapcsolva sistergés nélküli) hangot ad, van egy kis ereje is, több eszközt bele tudok nyomni (rádió, TV, gép...) és tényleg jól működő, használható távszab.ja van.
Miben kéne godolkodjak?
Köszike.

Én szerintem nem is sistereg az ozaki B5 de ha a saját füleddel akarod hallani lemész a Pentacompba ott ki van rakva,viszel egy discmant és meg tudod halgati,hogy szól,ezt én is csak véletlenül tudom mert lementem egy doboz cd-ért és ott mondta a srác hogy ki lehet próbálni,és a másik dolog hogy pl a kék halba 32 náluk pedig 29 azért ez se mindegy.

A másik dolog végre meghozták a Z5300,hát iszonyt jól szól egy hibát véltem felfedezni hogy rövidek a vezetékek a hátsó hangfalakhoz de ez a legkevesebb majd veszek egy toldót.Késöbb dobok föl képeket.

#285 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:45

Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:22

Az a ket kis fekete hangfal a foldon 35W-os... Ezek utan ne mondja senki, hogy egy 10x15 centis kis dobozbol kijon 100 (50)W (kb. 20000-120Hz-ig)

Watt nem feltétlen a mérettől függ. Amúgy így ránézésre nekem nincsenek akkora hangfalaim mint a Tieid, de arra rámertek írni 110 wattot. De tulajdonképpen mind1 hány watt. Hangerő jobban függ az érzékenységtől. Abban egy kicsi cucc is lehet jó. (Klipsch cuccok pl olcsó kategóriában hangosak a kürt magasak miatt... más kérdés, hogy szarul szólnak.)

#286 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:48

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:07

Gariztasd. Egy cucc sem szabad, hogy sisteregjen.

Hasrapacsi alapból: teljes hangerőn sem szabad, hogy hallj sistergést fél-full hangerőn 1 méter távolságból.

#287 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:14

Idézet: Boba - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:48

Gariztasd. Egy cucc sem szabad, hogy sisteregjen.

Hasrapacsi alapból: teljes hangerőn sem szabad, hogy hallj sistergést fél-full hangerőn 1 méter távolságból.

Most akkor teljes vagy fél? Egyébként pl. egy átlag technics erősítő se tudja teljesíteni, hogy full kitekerten ne sisteregjen! Ráadásul úgy kellene mérni, hogy a hangkari csatlakozója ki van húzva, mert a gépből is összeszedhet zajt!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#288 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:16

Fél és full közt.
Ha fél alatt is hallja, akkor ott bezony gáz van. Én ha cd-re kapcsolom az erősítőt fél méterről nem hallok semmi sistergést több mint félíg tekerve sem. Ezt félméterről kb.

#289 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:23

Na jó, ha hifin nézzük, én cd-re kapcsolva, 3/4 hangerőn a magassugárzóra hajolva 5 centiről se hallok semmi sistergést. Lehet orvoshoz kellene mennem... :)
De pl. az Altec 2.1-es szettjei is csak full hangerőn sisteregnek, az alatt nem.
Egy dolog még összeszedhet zajt...ha bedugtok egy jack kábelt a szettbe és a másik végére nem tesztek semmit, hanem csak lóg valahol a csati.

#290 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:28

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 19:23

Na jó, ha hifin nézzük, én cd-re kapcsolva, 3/4 hangerőn a magassugárzóra hajolva 5 centiről se hallok semmi sistergést. Lehet orvoshoz kellene mennem... :)
De pl. az Altec 2.1-es szettjei is csak full hangerőn sisteregnek, az alatt nem.

1: nemtudom milyen erős erősítő van ott és milyen hangfal. Nem emléxem pontosan, de mintha CA300+Jpw mli 601 lenne.

2: nalátod... Ha az Altec nem sistereg, egy másik szettnél miért lenne megengedett?

#291 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:35

1:  :up:

2: Egyeértünk :) De sajna a Genius nem Altec. El tudom képzelni, hogy kevésbé gondosan tervezték az elektronikát... ha zavaróan zúg, akkor kihúzott csatikkal kell megnézni, ha úgy is zúg, akkor gari. Máskülönben egy bekapcsolva felejtett Line-in a számítógép mixerében is okozhat zúgást.

Jah, psycho-dad-nek: Logitech, Creative, Altec cuccait nézd meg. E két utóbbitól azokat a szetteket, amelyek nem túl designosak. Vmelyik jó lehet neked!

Szerkesztette: n.drews 2004. 08. 30. 18:38 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 11:34

Idézet: Boba - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:45

Watt nem feltétlen a mérettől függ. Amúgy így ránézésre nekem nincsenek akkora hangfalaim mint a Tieid, de arra rámertek írni 110 wattot. De tulajdonképpen mind1 hány watt. Hangerő jobban függ az érzékenységtől. Abban egy kicsi cucc is lehet jó. (Klipsch cuccok pl olcsó kategóriában hangosak a kürt magasak miatt... más kérdés, hogy szarul szólnak.)

Azert irtam oda a frekvenciatartomanyt, mert valahonnan sejetettem, hogy ez lesz a fejemhez vagva, hogy ennel joval kisebb doboz is szolhat hangosan magas tartomanyban...
De mind1, nem akarok en ezen vitatkozni, nekem bejott a szett, a Genius meg a ket Akai hangfal benne volt majdnem 20.000 forintomban osszesen, asszem ennel jobb ar/ertek aranyt nem talalok :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#293 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 05:23

azt meg tudnád mondani Themes, hogy a hangfalamat hogyan tudom rákötni az eredeti kis müanyag helyett? Érdekelne hogy azzal hogyan szól.
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#294 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 15:42

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 4:23

azt meg tudnád mondani Themes, hogy a hangfalamat hogyan tudom rákötni az eredeti kis müanyag helyett? Érdekelne hogy azzal hogyan szól.

Nagyon egyszerüen rá lehet kötni,fogsz egy RCA csatlakozót és ráforrasztod a hangfalad vezetékét,de azzal vigyázni kell,hogy milyen hangfalat kötsz rá(itt az ohm-ra gondoltam)a gyári hangszórók 8 ohm-osak.

#295 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 16:36

6ohm-os és 40W-os Samsung hangfal. Az jó rá?
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
-----

#296 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 18:16

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 15:36

6ohm-os és 40W-os Samsung hangfal. Az jó rá?

Elvileg jól fog szólni vele(bár a gyárit illesztették az erősitőhöz, ezt pedig vagy jó lesz vagy nem),de ha jobnak fogod hallani az csak azért lesz mert az több utas hangfal és a basszust is fogod hallani rajta,a gyári szateliteken meg csak a magasat és a közepet hallod.Egy próbát megér,de azért a próbálgatás közbe nézd meg mennyire melegednek a hűtőbordák.

#297 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 18:57

aha, értem. és akkor hogy is rakjam rá a kábelt? van egy olyan kábelem most itt amin ugyebár a kis logitech hangfalak végén lévő dugó van rajta az egyik oldalán. A kábelben egy kábel van (ez jól hangzik:) ) és a körül is van tekerve valami drót. Szóval ezt hogy kössem rá arra ami ugyebár a hangfalból jön, mert abból két kábel jön.
Remélem érted :)
-----

#298 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:05

nah sikerült rákötnöm és szól is. ügyi vagyok :)
szóval, akkor most azt nézzem hogy melegedik-e? ha igen akkor miért melegedik?
Tehet ez bármi kárt is a rendszerben?
és hangosabb zenénél sem lesz gond?
-----

#299 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:06

Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 12:34

kisebb doboz is szolhat hangosan magas tartomanyban...
De mind1, nem akarok en ezen vitatkozni, nekem bejott a szett, a Genius meg a ket Akai hangfal benne volt majdnem 20.000 forintomban osszesen, asszem ennel jobb ar/ertek aranyt nem talalok :D

Én nem csak a magas tartományban vagyok biztos... de mind1.

Az biztos, hogy 20ezer forintért valszleg jó vétel volt. Főleg ha tetszik neked (Gondolom egész jól kijönnek a nagy hangfalak a kis genius settel)

#300 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:26

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 21:28

Hello mindenkinek, vásárlási tanácsot szeretnék kérni tőletek:

Logitech X-230

Kép

# Frequency Directed Dual Driver (FDD2) satellite technology produces a uniform sound field for full, rich sound
# Dynamic, real-time bass equalization maximizes bass response while minimizing distortion
# Ported subwoofer design displaces more air for deeper bass
# Headphone jack enables private listening
# Master volume and subwoofer level controls placed for quick, convenient access
# Satellite speaker stands rotate for easy wall-mounting

Technical Specifications

* Total RMS power: 32 watts RMS
          o Satellites: 12 watts RMS (6 watts x 2)
          o Subwoofer: 20 watts RMS
    * Total peak power: 64 watts
    * Frequency response: 40Hz - 20kHz
    * Drivers:
          o Satellites: (2) 2" drivers per satellite
          o Subwoofer: 5.25" ported driver
    * Speaker dimensions (H x W x D):
          o Satellites: 8" x 2.5" x 3"
          o Subwoofer: 9" x 6" x 9.25"
    * Signal-to-noise ratio: >96dB

Logitech x-530

Kép

# Frequency Directed Dual Driver (FDD2) satellite technology produces a uniform sound field for full, rich sound
# Matching front & rear satellites deliver balanced surround sound
# Dedicated center channel makes dialogue clear and intelligible.
# Dynamic, real-time bass equalization maximizes bass response while minimizing distortion
# Ported subwoofer design displaces more air for deeper bass
# Headphone jack enables private listening
# Master volume and subwoofer level controls placed for quick, convenient access
# Satellite speaker stands rotate for easy wall mounting

Technical Specifications

* Total RMS power: 70 watts RMS
          o Satellites: 45 watts RMS (2 x 7.4 watts front, 15.5 watts center, 2 x 7.4 watts rear)
          o Subwoofer: 25 watts RMS
    * Total peak power: 140 watts
    * Frequency response: 40Hz - 20kHz
    * Drivers:
          o Subwoofer: 5.25" ported driver
    * Signal-to-noise ratio: >96dB

Mivel nem értek a hangfalakhoz, ezek az értékek nem mondanak semmit, ezért kérném hozzáértők segítségét. A hangfalak átlagos igények kielégítésére kellenek, mp3, játékok, néha-néha DVD. A választásom azért erre a kettőre esett, mert 1. Logitech neve nekem elég :) 2. az első ára 49euro a másiké 79euro. Előre is köszi a segítséget!

szerk.: árak nem USD, hanem euro, bocsi :)

(De régen csináltam már ezt :) )

X-230

blablablablablabla érdemi infó zérus...

"Technical Specifications

* Total RMS power: 32 watts RMS
          o Satellites: 12 watts RMS (6 watts x 2) ravasz! :rolleyes:
          o Subwoofer: 20 watts RMS
    * Total peak power: 64 watts mi a szösz kettő szetet csomagolnak egybe? máskülönben lehetetlen
    * Frequency response: 40Hz - 20kHz hehehehehehe :reklamacio:
    * Drivers:
          o Subwoofer: 5.25" ported driver 40Hz ?? 10cm-es membránnal?
    * Signal-to-noise ratio: >96dB "

X-530

blablablabla...

A technikai adataira ugyanaz vonatkozik mint a másiknál...

(kiemelések tőlem)

Üdv: DDL 
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.