Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:02
Tisztességes firewall, mit értesz alatta? Security Appliance, amit fel lehet tüntetni az eszközön, oszt user megfizeti, meg ért is hozzá? Olyan cucca is van a Zyxelnek...
A "tisztességesen" azt értem, hogy egy kicsit több beállítási lehetőséget enged a "Firewall Enabled" checkboxnál!

(sajna láttam már ilyet is routerben)
Viccet félretéve, próbálom cizellálni a problémát:
1. A router nekem kell, otthonra, (=meló + szórakozás, azonos prioritással)
2. VPN igen hasznos lenne, mivel vannak cégek, akiknek vidéki hálózatára (többnyire Cisco VPN routerek) egyszerűbb lenne azon keresztül ránézni utazgatás helyett, sőt, az sem ártana, ha saját otthoni gépemet elérhetném ily módon. Tényleg, a ZyWALL 2-höz jár VPN-kliensszoftver?
3. A firewallnál jó lenne a gyors csomagfeldolgozás, mivel játszani is szeretnék a gépen, praktikus lenne a dinamikus DNS-szolgáltatók kezelése, static route, a MAC-address szerinti IP-kiosztás, etc. Mivel a játékgépet nem akarom szoftveres tűzfallal lassítani, ezért heppem a tisztességed routeres tűzfal. A linuxos munkagép más tészta, annak nem lényeg, hogy mennyit piszmog a nettel, de ettől függetlenül a hardveres tűzfalat preferálom, illetve azt, hogy egy helyen lássam az összes kliens beállítását.
4. elviekben jó lenne egy működö sávszélasség-megosztás is, mint azt fentebb említettem.
5. Az ár sem utolsó szempont, számítástechnikai termékeknél, mindig a legolcsóbb, de megbízható kompromisszumra törekszem, lévén a cuccok abnormálisan gyorsan avulnak, a köv. generáció nem kompatibilis az előzővel, etc...

Másrészt ami nálam bevállt, el merem adni az ügyfeleimnek is. Firewall / DSL/VPN router kategóriában az 50k HUF a lélektani határ kis cégeknél, tehát a ZyWALL 2 éppúgy belefér, mint az említett NetGear modell(ek).
arggh... el kell rohannom, remélem minden benne volt!
p.s. NetGear-ek közül a FVS114 az esélyesebb, 38 Mbps a tüzfal áteresztókapacitása, jóval gyorsabb a 318-nál! ZyWALL 2-höz se processzor-sebességet, se firewall throughput adatot nem tudtam kibányászni a netről.
p.s. MSN buddy listhez hozzáadtalak, de gondolom rájössz a nickből!
Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 02. 06. 14:26 -kor