HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1851 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 11:35

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:04

Minap volt nálam egy tesztpéldány, egyik ügyfél behozta, de közel sem olyan tudású mint a ZyWALL 2.
Tűzfal ok, VPN ok, de a többi feature az nincs meg. Ezért több a ZW 2.

Bár teljesen pártatlannak nem nevezhetném a véleményedet ( ;) ), de ettől függetlenül én is ZyWALL fele hajlanék.
Bőszen olvasgatom a 600+ oldalas manualt, már túl vagyok a 100. oldalon, de eddig még semmit nem találtam a sávszélesség-megosztásról. Ezzel kapcsolatban nincsenek extra igényeim, de mivel tipikusan "SOHO" használatra lesz a cucc, fő szempont az, hogy míg én letöltök egy drivert, vagy méretben combos manualt,  az, aki épp játszik neten, ne dögöljön bele a lag-be. Sajna a tipikusan "gamer" routerek pl. a Gigabyte-től, amik erre vannak kihegyezve, többnyire a firewall és VPN részen elégé "karcsúak"...  :(

p.s. Hozzátéve, hogy a "gamer" routereknél VPN természetesen nem elsődleges szempont, de a tisztességes firewall  azért ott sem ártana, sőt ...

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 02. 06. 11:59 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#1852 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:41

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:04

Esetleg nem Intel 2200BG az a kártya? Keress hozzá új drivert/szoftvert, valami bug volt azokkal a kártyákkal, több ilyen esetem is volt, a frissítés megoldotta a problémát.

Sima LAN, nem WLAN, és Intel Pro/100 VM csatoló, egy Compaq Evo N610c-ben.
Üdvözlettel:
Gabi

#1853 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:02

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 11:35

Sajna a tipikusan "gamer" routerek pl. a Gigabyte-től, amik erre vannak kihegyezve, többnyire a firewall és VPN részen elégé "karcsúak"...  :(

p.s. Hozzátéve, hogy a "gamer" routereknél VPN természetesen nem elsődleges szempont, de a tisztességes firewall  azért ott sem ártana, sőt ...

Tisztességes firewall, mit értesz alatta? Security Appliance, amit fel lehet tüntetni az eszközön, oszt user megfizeti, meg ért is hozzá? Olyan cucca is van a Zyxelnek...
Make love not Wor.

#1854 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:02

Tisztességes firewall, mit értesz alatta? Security Appliance, amit fel lehet tüntetni az eszközön, oszt user megfizeti, meg ért is hozzá? Olyan cucca is van a Zyxelnek...

A "tisztességesen" azt értem, hogy egy kicsit több beállítási lehetőséget enged a "Firewall Enabled" checkboxnál! :D (sajna láttam már ilyet is routerben)

Viccet félretéve, próbálom cizellálni a problémát:

1. A router nekem kell, otthonra, (=meló + szórakozás, azonos prioritással)
2. VPN igen hasznos lenne, mivel vannak cégek, akiknek vidéki hálózatára (többnyire Cisco VPN routerek) egyszerűbb lenne azon keresztül ránézni utazgatás helyett, sőt, az sem ártana, ha saját otthoni gépemet elérhetném ily módon. Tényleg, a ZyWALL 2-höz jár VPN-kliensszoftver?
3. A firewallnál jó lenne a gyors csomagfeldolgozás, mivel játszani is szeretnék a gépen, praktikus lenne a dinamikus DNS-szolgáltatók kezelése, static route, a MAC-address szerinti IP-kiosztás, etc. Mivel a játékgépet nem akarom szoftveres tűzfallal lassítani, ezért heppem a tisztességed routeres tűzfal. A linuxos munkagép más tészta, annak nem lényeg, hogy mennyit piszmog a nettel, de ettől függetlenül a hardveres tűzfalat preferálom, illetve azt, hogy egy helyen lássam az összes kliens beállítását.
4. elviekben jó lenne egy működö sávszélasség-megosztás is, mint azt fentebb említettem.
5. Az ár sem utolsó szempont, számítástechnikai termékeknél, mindig a legolcsóbb, de megbízható kompromisszumra törekszem, lévén a cuccok abnormálisan gyorsan avulnak,  a köv. generáció nem kompatibilis az előzővel, etc...  :(  Másrészt ami nálam bevállt, el merem adni az ügyfeleimnek is. Firewall / DSL/VPN router kategóriában az 50k HUF a lélektani határ kis cégeknél, tehát a ZyWALL 2 éppúgy belefér, mint az említett NetGear modell(ek).

arggh... el kell rohannom, remélem minden benne volt!

p.s. NetGear-ek közül a FVS114 az esélyesebb, 38 Mbps a tüzfal áteresztókapacitása, jóval gyorsabb a 318-nál! ZyWALL 2-höz se processzor-sebességet, se firewall throughput adatot nem tudtam kibányászni a netről.

p.s. MSN buddy listhez hozzáadtalak, de gondolom rájössz a nickből! :D

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 02. 06. 14:26 -kor

#1855 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:18

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:01

A "tisztességesen" azt értem, hogy egy kicsit több beállítási lehetőséget enged a "Firewall Enabled" checkboxnál! :D (sajna láttam már ilyet is routerben)
...

Javítsatok ki, ha tévednék, de a felsorolt feltételeknek kb. megfelel a P-334WT/335WT is...
(csakhát nem lehet mindent a webes admin felületről beállítani)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meg tudja mondani valaki, hogy a 334WT belső eszközneveit (portok, csatornák, interface-ek, stb.) mi módon lehet kinyomozni?
Az interface-eket sikerült: ip ifconf

(bocs, rohanok tovább :) )
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1856 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:20

Megvan az első routerem Zyxel p334-es. Sikerült bekonfigolni nagyjából, itteni segítséggel amit köszönök.
Már csak azt szeretném megkérdezni : hogyan tudnám beállítani a routerben a távoli asztallal vagy logmeinnel, vnc elérjem a gépem?
Van egy myip-s címem ami működik.Ha ezt beírom akkor elérem a gépemet de csak a routert és annak a menüjét.Tovább nem megy az én gépemre aminek adtam egy a belső hálón van egy fix ip-je. Ezt kellene beállítani valahol gondolom a routerben vagy esetleg máshol is? A gépen /XP/ engedélyeztem a távoli asztalt.
Láma vagyok a router konfigolásban de tanulok  :)
Köszi

Komi
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1857 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:25

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:20

Megvan az első routerem Zyxel p334-es. Sikerült bekonfigolni nagyjából, itteni segítséggel amit köszönök.
Már csak azt szeretném megkérdezni : hogyan tudnám beállítani a routerben a távoli asztallal vagy logmeinnel, vnc elérjem a gépem?
Van egy myip-s címem ami működik.Ha ezt beírom akkor elérem a gépemet de csak a routert és annak a menüjét.Tovább nem megy az én gépemre aminek adtam egy a belső hálón van egy fix ip-je. Ezt kellene beállítani valahol gondolom a routerben vagy esetleg máshol is? A gépen /XP/ engedélyeztem a távoli asztalt.
Láma vagyok a router konfigolásban de tanulok  :)
Köszi

Komi

Az 5800, 5900-as portokat forwardold a géped felé és menni fog

#1858 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:27

Volt egy kis időm körülnézni WLAN forgalom ügyében: egyszerűen a fél nappal (költői túlzás!) ezelőtt felkeresett oldalak web szerverei küldenének mindenféle csomagokat a már rég kikapcsolt notebookra... Mintha a router nem venné észre, hogy az a gép már nincs ott. (pedig most kikapcs előtt manuálisan disconnectálódtam)

#1859 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:02

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 20:27

Volt egy kis időm körülnézni WLAN forgalom ügyében: egyszerűen a fél nappal (költői túlzás!) ezelőtt felkeresett oldalak web szerverei küldenének mindenféle csomagokat a már rég kikapcsolt notebookra... Mintha a router nem venné észre, hogy az a gép már nincs ott. (pedig most kikapcs előtt manuálisan disconnectálódtam)

Egyre cziffrább a dolog - asszem, mégis visszateszem a régebbi fw-t.
Reggel úgy mentem el, hogy lekapcsoltam mindent. Pár perce véletlenül ránéztem a packet statisztikára: 16 órás uptime a WAN-on, holott mind a gépek mind a "Nailed up" ki voltak kapcsolva.
Timeout 600sec.
Valami itt nem kerek azt hiszem...

#1860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:09

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 20:25

Az 5800, 5900-as portokat forwardold a géped felé és menni fog

VNChez 5900-as port, logmeinhez nem kell semmi, távoli asztalhoz 3389
Make love not Wor.

#1861 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 07:24

Zyxel support! Itt vagy még?
Érdekelne, hogy mit tudsz szólni a fentihez. Nailed up nincs, timeout 600 sec, ennek ellenére elfelejti eldobni a kapcsolatot...
Okozhat ilyet, hogy a 8-as fw beállításait töltöttem vissza a 9-es update után?
Vagy némileg bugos a 9-es?
Netán valamit elcseszek csak nem veszem észre?
Hajnali egykor kapcsoltam le a gépeimet, most mégis azonos az uptime az összes eszközön  (LAN, WLAN, WAN) Annak nincs  nyoma, hogy valaki más is használná a WLAN-t...

#1862 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:28

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 7:24

Vagy némileg bugos a 9-es?

Ez így van.

Szerkesztette: Fresi 2006. 02. 08. 08:28 -kor

#1863 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:00

ZyWALL 2 lett belőle. Kösz a segítséget mindenkinek. Tegnap este beüzemeltem, a net érezhetően gyorsult a 7004ABR-es érához képest, amin én is meglepődtem, mert ritkán van olyan, hogy a broadband router a szük keresztmetszet, és nem (csak) a sávszélesség. Magamhoz vettem némi hideg élelmet és elkeztem olvasni a 600+ oldalas manualt. Ha napokig nem jelentkeznék, a router környékére küldjétek a mentőcsapatokat...

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 02. 08. 09:03 -kor

#1864 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:02

Ha lementem a beállításokat, akkor hova rakja? Nekem csak kiírja, hogy ready, de nem kér helyet a gépen. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1865 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:43

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 9:02

Ha lementem a beállításokat, akkor hova rakja? Nekem csak kiírja, hogy ready, de nem kér helyet a gépen. :think:

Backupra kattintok, utána nekem mentés másként ablak ("asztalt nyitja meg") ugrik fel. IE 6.0.
A fájl neve nálam: rom-0602081443

Szerkesztette: Fresi 2006. 02. 08. 14:52 -kor

#1866 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:58

Nálam nem ugrik, de akkor körülnézek, hátha blokkolja valami. THX :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1867 Felhasználó inaktív   gkol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 19:10

Ma telózott a tvnetwork, hogy a routerem nagyon terheli a rendszeruket, kapcsoljam ki! Nem nagyon értem ha nincs bekapcsolva a gépem, bár a router be van tarcsázva, hogy tudja terhelni a rendszerük! Ez e havi teljes le/feltöltésem kb 200 MB szoval nem vágom mi a gáz! Van valakinek vmi 5lete? Persze nem löttem ki a routert!

#1868 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:30

van valami scenao scenario vagy valami hasonló nevű noname(?) router, valaki mondja meg a nevét légyszives

#1869 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:48

Idézet: gkol - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:10

Ma telózott a tvnetwork, hogy a routerem nagyon terheli a rendszeruket, kapcsoljam ki! Nem nagyon értem ha nincs bekapcsolva a gépem, bár a router be van tarcsázva, hogy tudja terhelni a rendszerük! Ez e havi teljes le/feltöltésem kb 200 MB szoval nem vágom mi a gáz! Van valakinek vmi 5lete? Persze nem löttem ki a routert!

A WAN port a halozat fele kuld forgalmat meg minde egyeb infot. Plusz ha DMZ-t meg NAT meg egyeb nyalanksagok is belettek alitva DyDNS pld azok is forgalmaznak folyamatosan fugetlenul attol, hogy belso halod aktiv e. A masik problema lehet egy hibas sw a rutere ami rosszul mukodik.
Amikor otthon vagy kerdmeg oket kuldjenek egy listat a forgalomrol ok mit latnak es azonosisd be a beallitasokkal.

Amugy meg minek megy folymatosan ha ugysem hasznalod? Csak aramot fogyaszt meg feltorik elobb utobb.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1870 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:59

Elegem van.  :reklamacio: Ma este ötödszörre játsza velem a p334wt, hogy ledob a netről (8. firmware), lan közben működik rendesen. Nem tudom mi lehet a hiba.  :(
Visszateszem a 9-st, hátha jobb lesz. Nagyon remélem hamar kijön a 10-s...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.