HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1961 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:38

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:28

Ja, el is felejtettem, lehet télleg az új firmware a bugos óraügyileg, én más miatt tettem vissza az előzőt. A gépen lévő outpost firewall pro alkezdett kiabálni a fw frissítés után, hogy ilyen portscan, meg olyan portscan, sőt még kiemelt wboldalt is, hogy onnan is portscan. Na én néztem jobbról, néztem balról, általában csak nagyokat, majd visszatettem az előző fw-t, mire minden ilyen írányú kiabálása megszűnt a tűzfalproginak. Én ezt tartom jelenleg nagyon érdekesnek. Tudom, tudom, egyéni szociális problémám, de akkor is  ;) .

Akkor ha segítenétek a panaszokat listába szedni, továbbítanám Taiwan-ra.
Ehhez viszont pontos meghatározás kell.

1.) óra a jn9 fw-rel gyanús
2.) portscan-t átengedi. (jn.9)
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1962 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:45

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:58

Ezt mostmár én is komolyan kérdezem: mit vegyek ehelyett a rakás ... helyett???

Vonalat nem bont, óra szarakszik, most épp menteni próbáltam a notebookomat a desktop gépem diszkjére, kb. 5KB-onként megakad a forgalom és egy idő után teljesen elhal a backup, stb.
Amíg csak játszottam vele és nem akartam rendeltetésszerűen használni, addig tökéletesen elégedett voltam vele.
Mióta próbálom routerként alkalmazni, neadjisten logokat nézni...
Hát no comment... :(
Még annyit kipróbálok, ha egy kicsit kihevertem a dolgot, hogy visszateszem a korábbi fw-t, ha valahol megtalálom, mert hátha...

ne haragudj, de a sok tweaking helyett én már kipróbáltam volna azt, hogy lehúzom a két broadcast-oló agyonállított kártyájú gépet, és ráaggatok egy-két frissen húzott pc-t.
Szinte biztosra veszem, hogy azt a problémát amit a routerre fogsz, a gépeid okozzák.

Régebben beírtam egy NTP-címet. Megpróbálnád azt is a kedvemért?
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1963 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:16

Egyébként az is érdekes, hogy rászántam 1-2 órát, és kerestem órahibára utaló jelet a neten ami a 334wt-re vonatkozik. Namost ebből legyártottak néhány tízezer darabot már de egy ilyen utalást sem láttam. Milyen szolgáltatónál vagytok órahibások?

#1964 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:23

ma már az utolsó ígérem. Egyet megtanultam eddigi supportos múltam alapján. Ha valami nem megy rendesen, nem jelentem ki, hogy ez vagy az a hibás. Egyszer végigtesztelem totál másik környezetben, esetleg másik firmware-rel, ügyelve arra, hogy mindig csak egyvalamit változtassak meg, és ezután egy harmadik tesztet is csinálok. Ebből a három dologból vonom le a következtetést.
És ezért használok a mai napig is egy 7 éves Cisco AP-t. Egyszerűen nincs jobb, ami ennél többet tud. Vagy van, de az új Cisco.

#1965 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:27

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:16

Milyen szolgáltatónál vagytok órahibások?

UPC-Chello. De mostanában nem jelentkezik az óraprobléma nálam.  :respect: (NTP: 195.13.23.5)

#1966 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 22:06

Én is WLAN céljára keresek routert normál UTP kimenetekkel is.
preferences : korlátozható legyenek az userek forgalmazásai,
netán tilthatóak  port és alkalmazás szintjén (p2p -t nem nagyon akarják abban a szállodában látni vendégül, de főleg nem kell ordító forgalmazást megengedni!!)
4-8 gép lenne max.egyszerre,  ebből 3-4 nek kell stabil jó sávszél (mail és titkosított https forgalom, meg minden amit az ember interneten használ)
ne legyen drága,
jó pingek (no timeout mert az utsó routert azért vágtam az alkeszfejű ahole-hoz ) [esély se legyen problémára]

jó cfgurál6óság, restart nélkül 

ja és nem túl nagy 50-100 méter távolság (4-5, max 7 fal) --de később nőne ha kell továbblőném a szomszédoknak- ergo az is stabil pénzt hozna nekik-

Net  osztás előtt : 1G/128 ADSL [aztán ha jól megy erősithető 2 Gre ]

PS: milyen antenna kellhet hozzá ???

köszönettel:WS

#1967 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 08:17

Nekem egy olcsó, és bolondbiztos (stabil) WiFi router kellene mutternak, vidékre. Téglaházba, max 2 falat kellene átvinnie, kb. 25 m-en belül. A lényeg, hogy stabilan menjen, hozzá se kelljen nyúlni konfigolás után. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1968 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:11

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:45

ne haragudj, de a sok tweaking helyett én már kipróbáltam volna azt, hogy lehúzom a két broadcast-oló agyonállított kártyájú gépet, és ráaggatok egy-két frissen húzott pc-t.
Szinte biztosra veszem, hogy azt a problémát amit a routerre fogsz, a gépeid okozzák.

Régebben beírtam egy NTP-címet. Megpróbálnád azt is a kedvemért?

Már bocs, de milyen router az amit véletlenül elkonfigurált egy, max. két gép megbolondíthat??
O.K., hogy tudatosan ki lehet fektetni némelyiket, de pl. mi a ****t keres egy 16 órával korábban kikapcsolt képről, ugyanakkor kikapcsolt gép felé elindult ssh packet a routeren?
Nem kaptam választ arra a kérdésre sem, hogy az élő kapcsolatok közt miért bukkan fel időről időre a router belső IP címe 1026-os porttal a nat hash táblában és a logokban. (mondjuk vicces, hogy ha valaki egy 172.16.x.x-172.32.x.x tartományba tartozó címre azt mondja, hogy nem lát belső címet... :) )

Mi az, hogy "sok tweaking" - tegnap, mivel lassúnak éreztem a LAN kapcsolatot, az intel kártyás gépen a driver buffer paramétereit felemeltem.

NTP: nem, nem próbáltam másik time szervert. Ha szerinted azzal van gond, fordulj bizalommal a kfki adminjához ;)
(olyan embert kérdeztem tegnap a kfki-s time szerverről akiről biztosan tudom, hogy ért a hálózatokhoz. Neki elhiszem, hogy abban a szerverben meg lehet bízni)
Tegnap este szinkronizáltam, most éppen hajnali három óra van rajta. Sajnos az e-mail logküldést kikapcsoltam és a syslog szerverem sem volt bekapcsolva éjszaka, így nem tudhatom, mikor hülyült meg újra :(
Éjfél körül még úgy emlékszem, pontos volt.

Egyébként datanetes vagyok.

Ez meg rendszeresen jön, habár a TMSS ki van kapcsolva:

No. Time                  Source IP              Destination IP      Note                         
  1|02/25/2006 00:05:35  |                      |                      |                               
    Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query.

End of Alert

Megvan még valahol letölthető állapotban az eggyel korábbi (...9 előtti) fw?
(ezt csak arra az esetre kérdezem, ha nem találom meg a zyxelnél)
Már nem emléxem pontosan, hogy azzal milyen gondjaim voltak és nem tudom, pontosan mikor követtem el az update-t)

Nem mellesleg: a FreeBSD vadonat frissen lett felhúzva, tehát nincs agyonhackelve, gyakorlatilag "gyári" beállításokkal működik, mégis a tőle induló csomag próbált majd' egy napon át eljutni a laptopomra...

ui: bocs, de ezzel a "lehúzom a két broadcast-oló agyonállított kártyájú gépet," kicsit nagyon felb@sztad az agyam...
ad.1 - nincs komplett gépparkom, hogy csak úgy lehúzok, feldugok gépeket - ami van, azok főként a munkámhoz kellenek.
ad.2 - honnan veszed ezt a "broadcastoló"-t??? Igen, van broadcast, amennyit a windows-os hálózati kapcsolatokhoz feltétlenül szükséges fenntartani, mert tapasztalataim szerint ezek nélkül nem működik a file sharing.
ad.3 - agyonállítgatott kártya - lásd feljebb (egyetlen gép és csak tegnap piszkáltam, mert gyanús volt, hogy kb. 7MB/sec egy 100Mps full duplex kapcsolaton több mint érdekes...)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1969 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:24

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:26

Nálam mostanában nem jelentkeznek azok a hibák, amit régebben tapasztaltam P334WT-vel. Időprobléma, másolás közbeni neteldobás, dns szórakozás, stb.
Lassan 400 órája megy folyamatosan.
Egyetlen negatívum most, hogy a processzor terheltsége néha nagyon magas, néha 50-90% is. Most meg 2.1%. Eddig nem jöttem rá, mitől függ, teljesen randomnak látszik.

Ezt már akartam kérdezni:
O.K., a CPU terhelés nálam 2% körül mozog amikor nézem, de...
Memória folyamatosan 50% környékén áll - mire van a többi??
(legalább a logokat tudná tárolni benne, de csak 128 sort hajlandó :( )

A másik, bug report: a státusz lapon (web) hiába állítom be, hogy mondjuk 5mp-enként frissítse az oldalt, egyszer frissül aztán visszaáll alapértékre és többet nem frissít.
Mindezt több gépen IE 6 és Netscape 7.2-ben is. Érdekes módon a pár napja letöltött firefox-ban már működik. Ez mitől lehet? (nagy jelentősége nincs - már a 8-as is ilyen volt)

#1970 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:45

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 8:17

Nekem egy olcsó, és bolondbiztos (stabil) WiFi router kellene mutternak, vidékre. Téglaházba, max 2 falat kellene átvinnie, kb. 25 m-en belül. A lényeg, hogy stabilan menjen, hozzá se kelljen nyúlni konfigolás után. :think:

Az occsó és stabilki szokta egymást zárni, de itt a 10 rugós SMC-im már hónapok óta mennek. Amikor vonalat konfigol a MATÁV, vagy éppen csak valamit szakadozik, akkor user tudja, hogy legrosszabb esetben ki kell húznia, oszt ennyi. Mást tényleg nem kell hozzányúlni, hacsak meg nem változik a loginneved.
Make love not Wor.

#1971 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:57

Az nekem tuti. Körülnézek ezen a vonalon.  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1972 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 11:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:45

Az occsó és stabilki szokta egymást zárni, de itt a 10 rugós SMC-im már hónapok óta mennek. Amikor vonalat konfigol a MATÁV, vagy éppen csak valamit szakadozik, akkor user tudja, hogy legrosszabb esetben ki kell húznia, oszt ennyi. Mást tényleg nem kell hozzányúlni, hacsak meg nem változik a loginneved.

Csak alátámasztani tudom!
Nem mondom, hogy nincs hibás az smc-k közül, de ha hibás, akkor elég egyértelmű a hiba (gyk.: lefagy). Ilyenkor csere.
A gari 5-6 év ezekre, amit valószínűleg senki nem fog túllépni. Az ára meg most eléggé a béka segge alatt van, bár sosem lehetünk elégedettek. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1973 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 25. 13:59

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 10:11

Már nem emléxem pontosan, hogy azzal milyen gondjaim voltak és nem tudom, pontosan mikor követtem el az update-t)

Találtam neked ezt , itt keresgélj.

Szerkesztette: Thegrey 2006. 02. 25. 14:11 -kor

Verba volant, scribere non scio.

#1974 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:36

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 10:24

A másik, bug report: a státusz lapon (web) hiába állítom be, hogy mondjuk 5mp-enként frissítse az oldalt, egyszer frissül aztán visszaáll alapértékre és többet nem frissít.

Nálam is érdekesen frissül.
None: működik jól, nem frissít.
5 sec: működik rendesen, 5 másodpercenként frissít
10, 15, 20, 25, 30 sec: nem működik jól, első frissítés után visszaáll 5 másodperces időintervallumra

#1975 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:27

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:59

Találtam neked ezt , itt keresgélj.

Köszi, remélem csak tévedés és nem szándékos k**** ;)
A dán fw eltér az európaitól - hogy miért, azt nem tudom. (vagy ez D-Link-es emlék?)
Egyébként azt hiszem, megtaláltam a gépemen az előzőt...

Szerkesztette: FixY 2006. 02. 25. 15:28 -kor

#1976 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:29

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:36

Nálam is érdekesen frissül.
None: működik jól, nem frissít.
5 sec: működik rendesen, 5 másodpercenként frissít
10, 15, 20, 25, 30 sec: nem működik jól, első frissítés után visszaáll 5 másodperces időintervallumra

Nekem ugyanezt műveli, csak nem 5sec, hanem None ismétlődik.
(de mondom, ez nem kizárt, hogy valami browser-beli biztonsági beállítás következménye)

#1977 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:47

bocs, hülyeséget kérdeztem, de törölni nem lehet a saját hozzászólásomat...

Szerkesztette: FixY 2006. 02. 25. 15:48 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:03

A www.zyxel.com -on új manualt találtam a 334WT-hez.
Érdekesség: a felsorolt logüzenetek közt szerepel olyasmi, hogy sikeres ssh, meg https login...
Csak nem??? Lehet, hogy végre ez is be fog kerülni a fw köv. verziójába?
Vagy véletlenül egy másik doboz doksijából kerültek bele részletek?

#1979 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:34

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:11

Már bocs, de milyen router az amit véletlenül elkonfigurált egy, max. két gép megbolondíthat??
O.K., hogy tudatosan ki lehet fektetni némelyiket, de pl. mi a ****t keres egy 16 órával korábban kikapcsolt képről, ugyanakkor kikapcsolt gép felé elindult ssh packet a routeren?
Nem kaptam választ arra a kérdésre sem, hogy az élő kapcsolatok közt miért bukkan fel időről időre a router belső IP címe 1026-os porttal a nat hash táblában és a logokban. (mondjuk vicces, hogy ha valaki egy 172.16.x.x-172.32.x.x tartományba tartozó címre azt mondja, hogy nem lát belső címet... :) )

Mi az, hogy "sok tweaking" - tegnap, mivel lassúnak éreztem a LAN kapcsolatot, az intel kártyás gépen a driver buffer paramétereit felemeltem.

NTP: nem, nem próbáltam másik time szervert. Ha szerinted azzal van gond, fordulj bizalommal a kfki adminjához ;)
(olyan embert kérdeztem tegnap a kfki-s time szerverről akiről biztosan tudom, hogy ért a hálózatokhoz. Neki elhiszem, hogy abban a szerverben meg lehet bízni)
Tegnap este szinkronizáltam, most éppen hajnali három óra van rajta. Sajnos az e-mail logküldést kikapcsoltam és a syslog szerverem sem volt bekapcsolva éjszaka, így nem tudhatom, mikor hülyült meg újra :(
Éjfél körül még úgy emlékszem, pontos volt.

Egyébként datanetes vagyok.

Ez meg rendszeresen jön, habár a TMSS ki van kapcsolva:

No. Time                  Source IP              Destination IP         Note                            
  1|02/25/2006 00:05:35  |                      |                      |                               
    Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query.

End of Alert

Nem mellesleg: a FreeBSD vadonat frissen lett felhúzva, tehát nincs agyonhackelve, gyakorlatilag "gyári" beállításokkal működik, mégis a tőle induló csomag próbált majd' egy napon át eljutni a laptopomra...

ui: bocs, de ezzel a "lehúzom a két broadcast-oló agyonállított kártyájú gépet," kicsit nagyon felb@sztad az agyam...
ad.1 - nincs komplett gépparkom, hogy csak úgy lehúzok, feldugok gépeket - ami van, azok főként a munkámhoz kellenek.
ad.2 - honnan veszed ezt a "broadcastoló"-t??? Igen, van broadcast, amennyit a windows-os hálózati kapcsolatokhoz feltétlenül szükséges fenntartani, mert tapasztalataim szerint ezek nélkül nem működik a file sharing.
ad.3 - agyonállítgatott kártya - lásd feljebb (egyetlen gép és csak tegnap piszkáltam, mert gyanús volt, hogy kb. 7MB/sec egy 100Mps full duplex kapcsolaton több mint érdekes...)

Nyugodtság van, ok? Én sem teregettem ki senkinek a szennyesét, a cím meg véletlen volt, csak a 172-t olvastam, mert aznap 200-an basztattak. És rengeteg olyan eset van amikor ezeket a "nem szokványos B tartományokat" a routerek nem szeretik.

Ha már vicces, akkor miért nem küldted még az Ethereal logot? Szóval vissza lehet venni, én a gyönyörű kirohanásaidra reagáltam a router lehúzásával kapcsolatban, és arra céloztam, hogy előbb tesztelj másképpen is...

Mint minden semmi sem tökéletes, és mint ilyen vannak bugok is benne.
A "Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query." egy apró bug, ami a content filtering felé csekkol akkor is ha nincs engedélyezve a TMSS, mert ugye alapból jár azzal egynéhány szűrési kategória.
Töltsd ki DNS szerverek helyét konkrét IP címmel és meg fog szűnni.

Az jutott még eszembe, hogy a logoknál nincs neked beállítva mail szerver? Vedd ki, mert akkor is 5 percenként kitelefonál a WAN oldal a mail szerver DNS-ét keresve. Sajna ez is egy apró bug, ami a köv. fw-ben lesz kigyógyítva.

Ha ezután sem megy akkor felajánlom, hogy cseréljünk routert, hogy kiszűrjük a HW -hiba lehetőségét.
De ezzel lezártnak tekintem az ügyet.

#1980 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:02

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:34

Nyugodtság van, ok? Én sem teregettem ki senkinek a szennyesét, a cím meg véletlen volt, csak a 172-t olvastam, mert aznap 200-an basztattak. És rengeteg olyan eset van amikor ezeket a "nem szokványos B tartományokat" a routerek nem szeretik.

Ha már vicces, akkor miért nem küldted még az Ethereal logot? Szóval vissza lehet venni, én a gyönyörű kirohanásaidra reagáltam a router lehúzásával kapcsolatban, és arra céloztam, hogy előbb tesztelj másképpen is...

Mint minden semmi sem tökéletes, és mint ilyen vannak bugok is benne.
A "Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query." egy apró bug, ami a content filtering felé csekkol akkor is ha nincs engedélyezve a TMSS, mert ugye alapból jár azzal egynéhány szűrési kategória.
Töltsd ki DNS szerverek helyét konkrét IP címmel és meg fog szűnni.

Az jutott még eszembe, hogy a logoknál nincs neked beállítva mail szerver? Vedd ki, mert akkor is 5 percenként kitelefonál a WAN oldal a mail szerver DNS-ét keresve. Sajna ez is egy apró bug, ami a köv. fw-ben lesz kigyógyítva.

Ha ezután sem megy akkor felajánlom, hogy cseréljünk routert, hogy kiszűrjük a HW -hiba lehetőségét.
De ezzel lezártnak tekintem az ügyet.

Izé...
Eddig hány kérdésemre kaptam választ?
Milyen ethereal logot szeretnél mégis? Emlékeim szerint nem konkretizáltad, hogy pontosan mit szeretnél látni.
Mail szerver meg van adva, de ez akkor sem indokolja a 16 órán át őrizgetett ssh packetet :)
Viszont ebből következően lehet, hogy ezért marad online folyamatosan ha 5 percre v. nagyobbra van állítva a timeout.
(hardver hibát nem tartok túl valószinűnek, sokkal inkább valami csúf bugokat a fw-ben)
Arra a 172-es IP címre a 1026-os UDP porttal meg továbbra is várnám a magyarázatot.
Egyszerűen nem értem, hogy kerül egy ilyen címre bekapcsolt tűzfal mellett egy kívülről érkező packet.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.