HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2161 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 12:25

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 8:27

"közönséges - TV-hez használatos - koax kábellel."

Akkor tényleg szakember lehetett.

sokszar annyira el van cseszve a wlan cucco impedanciaja, hogy a 75ohm kulon jo...

#2162 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 15:10

Idézet: iljicSke - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 9:05

Miért kell, hogy levehető legyen ? Az rpsma csatlakozás micsoda ?  :think:

Az rpsma/sma az antenna csatlakozó típusa, és azért kell,hogy levehető legyen,mert ha gyenge a jel vagy egyáltalán nincs akkor gyári antenna levesz, pl: panelantenna feltesz egy antenna kábellel kültérre kitesz, és a felhasználó örül,hogy van rádiós kapcsolat  :)

#2163 Felhasználó inaktív   Én, a gaz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 15:26

Hali!
Van valakinek tapasztalata, véleménye a Safe@Office 400W termékekkel kapcsolatban?
köszi!

#2164 Felhasználó inaktív   Godman2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 15:43

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 23:20

Haverod előfizet Adsl-re, vesztek egy rádiós routert mondjuk egy us.robotics-ot/20k/ Ezen van 4 sima utp-re való csatlakozó és wireless.Vesztek ehhez valamilyen antennát mondjuk panelt/Omni/13dbm-eset/ha nincs akadály(betonfal,stb.../ ezt kiteszi a haverod a tetőre,ablakba stb.. Ti is kiraktok ilyen antennákat, ráforditjátok arra a házra ahol arouter van és kész ezzal,ha van rálátás akkor 5km távolságra is lehet vele sugározni.Rádiós lanból meg pci-osat vegyél leszerelhető külső antennásat+külső antennás routert.

Sajnos ez a része nem fog menni, mert havver nem a közelünkbe lakik. Amúgy meg az adsl nállunk
a korlátlan 384-es 17800 ft kerűl hát ezt bas..ák meg! Békési vagyok, itt nincs semmi jó szolgáltató.
Van a Hungarotel, BékésNet, osz önnyi. Sajnos ezek a szolgáltatók nevetségesen drágán adják a szolgáltatásaikat. Pl: Hungarotel: 12.000 kér 10GB-ért. A korlátlanért pedig a fent említett összeget. A BékésNet pedig 11.000ft kér korlátlan netért, ami 64kbit/s azaz 7-8KB letöltési sebességet biztosítanak és had ne folytassam... ja a lekötésért kérnek 60.000 pízt. Hát normálisak ezek??? :reklamacio:
Az Axelero már 7990ft ad 384-et és még ingyé be is kötik még akciós, de nálluk mindíg van akció.
Egyszó mint száz ez sajna így még nem fog menni. De azért köszi!
EP41-UD3L alaplap | IntelCore2 E8400 3Ghz | 2GB Ram 800Mhz | Geforce GTX 260 XFX 896 MB Ram
<span style='color:red'>Üdv Godman!</span>
<span style='color:green'>Ui:. Inkább költöm a pénzem gépre mint hogy lenyeljem, vagy elszívjam! ;-)</span>

#2165 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 23:15

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 16:10

Az rpsma/sma az antenna csatlakozó típusa, és azért kell,hogy levehető legyen,mert ha gyenge a jel vagy egyáltalán nincs akkor gyári antenna levesz, pl: panelantenna feltesz egy antenna kábellel kültérre kitesz, és a felhasználó örül,hogy van rádiós kapcsolat  :)

Aha ! Köszi ! :)

Ma meglett a fentebb említett router, számomra meglepően gyorsan sikerült beüzemelni, asztali gép szépen netezik rajta keresztül, megy a WLAN is, de a laptop néha elveszti a jelet, ill. gyenge mínősítést ad neki, pedig csak 1 szobával van alrébb ! Ez mitől lehet ? Magán a laptopon nincs antenne, ez okozhatja a problémát (nem hiszem egyébként) ?

Más, bár ez nem teljesen WLAN: hogyan tudom beállítani, hogy az asztali gépre kötött nyomtatóval lehesen a laptopról is nyomtatni természetesen a WLAN-on/router-en keresztül ? (XP Prof alatt) ugyanígy nem boldogulok a fájlmegosztással se, mondhatni a net úgy-ahogy megy a laptopról, de "igazi" hálózat nincs köztük.  :think:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2166 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 04:58

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 14:59

Szia!

Kiprobáltam az alufóliás megoldást.
Egyszer körbetekertem szórosan alufóliával és lecelukszóztam, hogy ne mozdulhasson el.
De minden hiába 1db vasbetonfal után a jelszintem 78-48% között ingadozik. Eddig is ilyen volt.
A kakás fw. véletlenül nem segit ezzen a problémán?????

Üdv!

az nem segit semmin.

#2167 Felhasználó inaktív   guillaume 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:01

Idézet: envagyok - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 13:09

sztem bármilyen más repeater képes eszközzel együtt kellene hogy működjön...
vegyél még 1 2804-est, vagy linksys wrt54g-t, azzal biztos megy együtt mert azt próbáltam.
mondjuk ezek routerek, neked meg elég lenne 1 sima ap ami tud repeatert, szét kell nézni...

Köszönöm a választ, az smc2804-et választom. Gondolom a WDS-t kell beállítanom. Azért nem gond, h ez router is, mert egy repeater sem olcsóbb. Ha ez így működik, akkor maximálisan elégedett leszek.

#2168 Felhasználó inaktív   zcsuros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 10:26

Sziasztok,
Korábban nagyon sok hasznos segítséget adtatok itt nekem, ezért írok ide, biztosan tudtok most is segíteni. A problémám a következő:
Egy ismerősömmel vásároltunk egy Senao NL-2511SR PLUS (A) wireless router-t és egy Senao NL-2611CB3 PLUS (Deluxe) bridge/AP berendezést, hogy összekössük a gépünket. A probléma az, hogy az AccesPoint oldalról Windows XP alatt tökéletesen működik a rendszer (fájlátvitel + internet megosztás), azonban Windows 98 SE alatt nem megy minden rendben. A fájlátvitel működik, azonban az internet nem megy. Az Internet Explorer nem tud megnyitni egy oldalt sem.

Az egész rendszer korábban tökéletesen működött 98 alatt is, amíg egy Senao NL-3054CB3 PLUS (Deluxe) bridge/AP/repeater típusú berendezést rá nem csatlakoztattunk az egyik gépre (az NL-2611 helyett). Azóta a fent leírt jelenséget tapasztaltuk és nem sikerült eddig megoldanunk.

Minden fajta tanácsot várok.

Előre is kösz mindenkinek.
Sziasztok
zcsuros

#2169 Felhasználó inaktív   zcsuros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 11:58

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 10:41

Szia!

Win98 alatt software-esen frissitsél mindent.
Először IE6 SP1-et rakd föl, majd utána az Internetről huzzad le a Win Update-eket hozzá.
Elméletileg segít a problémádon.

Üdv!

Azt elfelejtettem leírni, hogy a Win98 le van frissítve teljesen. Amikor még működött, akkor is ez az állapot volt. Azóta megpróbáltuk egy szinte teljesen "szűz" win98-cal. Azzal lehetett netezni. Arra gondoltunk, hogy a router nem használ-e valamilyen kódolást amit az új frissített 98 nem tud kezelni csak az XP. Viszont ebben az esetben miért működik a nyers 98?

#2170 Felhasználó inaktív   Demian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 13:08

:think: Kedves "Hálótársak"!
Még csak most barátkozom az új intrenetes sávszélességgel (ADSL).  Kezdeném építgetni az ottoni hálózatot is, de már rögtön az elején elakadtam. Biztosan "lerágták" előttem ezt a csontot is néhányan...
NAgyon megköszönném, ha segítene valaki felnyitni a szemem wirelles router használatával kapcsolatban.
Technika: Windows XP
router:Trendnet TEW-431BRP
hálókátya: Realtek 8139-alaplapra integrált-

Észrevétel: kábellel működik az intrnet,de kábel nélkül nem ismeri fel a hálókártyát a router.

Kérdés: Mit kell tenni, hogy a hálókártya és a router kommunikáljon egymással?
A meglévő hálókártya mellé/helyett másik kártya (rádiós) is szükséges?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
Demian

#2171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 13:22

Idézet: Demian - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 13:08

Kérdés: Mit kell tenni, hogy a hálókártya és a router kommunikáljon egymással?
A meglévő hálókártya mellé/helyett másik kártya (rádiós) is szükséges?

No igen, vannak drótos eszközök, meg nem drótosak. Drótos eszköz drót nélkül nem fog kommunikálni semmivel, így tessék mellé egy drótnélkülit venni, meg sok topikot olvasni.
Make love not Wor.

#2172 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 13:36

A segítségeteket szeretném kérni, mielőtt felvágom az ereimet a villanyborotvámmal.  :confused: Adott egy wireless router, amibe kábellel csatlakozik egy notebook és pci kártyával egy távolabbi asztali gép. Tegnap este még minden bivalyul hasított - az asztali gépen neteztem stb. - tehát működött a hálózat. Aztán eszembe jutott, hogy az SSID-t meg kéne változtatni az alapértelmezettről, meg a WEP-et is be kellene kapcsolni. Nosza, megtettem. Hiba volt! A vezetékes kapcsolódású notebookkal lehet netezni, az asztali gép is látja a hálózatot és rá is tud csatlakozni - tehát nem az SSID és a WEP a baj - viszont NEM KAP IP címet!! Próbáltam mindenfélét beírni a Hálózati kapcsolatoknál a ip címnek meg alhálózati maszknak meg átjárónak, de semmi. Mi a f...t kell ide beírkálni, lécci mondjátok +???
A fórum kereső nem segített és 4 óra kísérletezés után nincs idegem végigolvasni a 100 oldalt. :help:
Ja, gondolom az számít, hogy chellos vagyok, tehát dinamikus az ip-m.

#2173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 13:42

Idézet: Locsoló - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 13:36

vezetékes kapcsolódású notebookkal lehet netezni, az asztali gép is látja a hálózatot és rá is tud csatlakozni - tehát nem az SSID és a WEP a baj - viszont NEM KAP IP címet!! Próbáltam mindenfélét beírni a Hálózati kapcsolatoknál a ip címnek meg alhálózati maszknak meg átjárónak, de semmi. Mi a f...t kell ide beírkálni, lécci mondjátok +???

Lehet, hogy a MAC is szűrve van, valamint WEPnél előfordul, hogy a drivere szar a cuccnak, és különbséget tesz kis/nagybetű közt. Én ezzel szívtam, routerenn csupa nagybetűvel van ugye, egyik gépnek beírtam csupa nagybetűvel, műxik. Másik meg csak csupa kisbetűvel, ilyen az élet.

Átjárónak és DNS-nek a routert, de chello dns mondjuk a: 213.46.246.52 és 213.46.246.51

Topikot meg érdemes olvasni, nem bonyás, és mindig tanulhat újat az ember.
Make love not Wor.

#2174 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:20

Idézet: Locsoló - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 13:36

A segítségeteket szeretném kérni, mielőtt felvágom az ereimet a villanyborotvámmal.  :confused: Adott egy wireless router, amibe kábellel csatlakozik egy notebook és pci kártyával egy távolabbi asztali gép. Tegnap este még minden bivalyul hasított - az asztali gépen neteztem stb. - tehát működött a hálózat. Aztán eszembe jutott, hogy az SSID-t meg kéne változtatni az alapértelmezettről, meg a WEP-et is be kellene kapcsolni. Nosza, megtettem. Hiba volt! A vezetékes kapcsolódású notebookkal lehet netezni, az asztali gép is látja a hálózatot és rá is tud csatlakozni - tehát nem az SSID és a WEP a baj - viszont NEM KAP IP címet!! Próbáltam mindenfélét beírni a Hálózati kapcsolatoknál a ip címnek meg alhálózati maszknak meg átjárónak, de semmi. Mi a f...t kell ide beírkálni, lécci mondjátok +???
A fórum kereső nem segített és 4 óra kísérletezés után nincs idegem végigolvasni a 100 oldalt. :help:
Ja, gondolom az számít, hogy chellos vagyok, tehát dinamikus az ip-m.

"vezetékes kapcsolódású notebookkal lehet netezni, az asztali gép is látja a hálózatot és rá is tud csatlakozni - tehát nem az SSID és a WEP a baj "

ha vezeteken kapcsolodsz a routerhez nem sok koze van a wepnek es a SSiIDnek.
A routerben nezd meg be van e kapcsolva a DHCP ami az IP cimek automatikus kiosztasaert lenne felelos.
Ekkor viszont a klienseknel is automatikusra legyenek beallitva!.
SSID broadcastot kacsold ki, a WEPet meg copy paste egy fileba es atviszed egy lemezen a kliensekre, majd 5 perc mulva megsemmisited a lemezt :D
Mennie kell...

#2175 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 13:42

Lehet, hogy a MAC is szűrve van, valamint WEPnél előfordul, hogy a drivere szar a cuccnak, és különbséget tesz kis/nagybetű közt. Én ezzel szívtam, routerenn csupa nagybetűvel van ugye, egyik gépnek beírtam csupa nagybetűvel, műxik. Másik meg csak csupa kisbetűvel, ilyen az élet.

Átjárónak és DNS-nek a routert, de chello dns mondjuk a: 213.46.246.52 és 213.46.246.51

Topikot meg érdemes olvasni, nem bonyás, és mindig tanulhat újat az ember.

Köszi a gyors választ. MAC szűrés nem volt bekapcsolva, a jelszóval sem volt gond, mert tudott csatlakoznia hálóra, csak nem kapott ip-t. Visszaállítottam mindent a gyári beállításokra - no WEP, alapértelmezett SSID - biztonság nulla, de működik mindkét gépen, van ip. Kezdem előlröl a beállítgatást.  :think: Az átjáró és a dns tippet beírtam, nem jó.

#2176 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 15:22

Idézet: Locsoló - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 14:36

Köszi a gyors választ. MAC szűrés nem volt bekapcsolva, a jelszóval sem volt gond, mert tudott csatlakoznia hálóra, csak nem kapott ip-t. Visszaállítottam mindent a gyári beállításokra - no WEP, alapértelmezett SSID - biztonság nulla, de működik mindkét gépen, van ip. Kezdem előlröl a beállítgatást.  :think: Az átjáró és a dns tippet beírtam, nem jó.

Bocsi, mégis neked volt igazad, a WEP-nél volt az eb végső nyugalomra helyezve. A router a wep jelszónál a hexa számok közé pontot tett, a kliens gépen meg nem kellett közé pontokat tenni és karajul működik a hálózat wep-pel együtt! :jump:

#2177 Felhasználó inaktív   zcsuros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 19:07

Idézet: zcsuros - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 9:26

Sziasztok,
Korábban nagyon sok hasznos segítséget adtatok itt nekem, ezért írok ide, biztosan tudtok most is segíteni. A problémám a következő:
Egy ismerősömmel vásároltunk egy Senao NL-2511SR PLUS (A) wireless router-t és egy Senao NL-2611CB3 PLUS (Deluxe) bridge/AP berendezést, hogy összekössük a gépünket. A probléma az, hogy az AccesPoint oldalról Windows XP alatt tökéletesen működik a rendszer (fájlátvitel + internet megosztás), azonban Windows 98 SE alatt nem megy minden rendben. A fájlátvitel működik, azonban az internet nem megy. Az Internet Explorer nem tud megnyitni egy oldalt sem.

Az egész rendszer korábban tökéletesen működött 98 alatt is, amíg egy Senao NL-3054CB3 PLUS (Deluxe) bridge/AP/repeater típusú berendezést rá nem csatlakoztattunk az egyik gépre (az NL-2611 helyett). Azóta a fent leírt jelenséget tapasztaltuk és nem sikerült eddig megoldanunk.

Minden fajta tanácsot várok.

Előre is kösz mindenkinek.
Sziasztok
zcsuros

Sikerült megoldanunk a problémát.
Csak azért írom le, hátha másnak akadnak ilyen gondjai. A WINIPCFG nevű alap windows progival sikerült orvosolni problémát, ami az volt, hogy a hálókártyához be volt ragadva arouter korábbi IP címe, mint DHCP kiszolgáló és alapátjáró. Noha ezek az értékek a Hálózati tulajdonságok résznél az adott hálókártyánál üresek voltak. Nem tudom hol tárolja ezeket a windows, de ami a gondot okozta, azt biztosan nem a Regisztrációs adatbázisban.
Ebben a WINIPCFG progiban van egy gomb, FELSZABADÍTÁS néven.Ez leresetelte az összes ott megjelenített beállítást. Ezután az ott lévő másik gombot kellett alkalmazni, FELÚJÍTÁS. Erre nyomva a windows újra megkeresi a DHCP kiszolgálót, az alaptátjárót, meg amire szükség van és kér egy új IP-t a hálókártyának.
Innentől kezdve már megint tökéletesen működött a rendszer.
Remélem ha valaki találkozik a problémámmal, talán addigra olvasni fogja ezt és nem lesz olyan tanácstalan mint mi.
Mégegyszer kösz a tanácsokat.

Sziasztok.

#2178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 20:02

Idézet: zcsuros - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 19:07

ragadva arouter korábbi IP címe, mint DHCP kiszolgáló és alapátjáró. Noha ezek az értékek a Hálózati tulajdonságok

Ebben a WINIPCFG progiban van egy gomb, FELSZABADÍTÁS néven.Ez leresetelte az összes ott megjelenített beállítást. Ezután az ott lévő másik gombot kellett alkalmazni, FELÚJÍTÁS. Erre nyomva a windows újra megkeresi a DHCP

Ezt a vindóz rebootkor is megcsinálja, eccer láttam így beragadt IP-t, hogy reboot után is hülyeség szerepelt benne, de az a dózer elég rendesen szét is volt esve...
Make love not Wor.

#2179 Felhasználó inaktív   Demian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 12:22

No igen, vannak drótos eszközök, meg nem drótosak. Drótos eszköz drót nélkül nem fog kommunikálni semmivel, így tessék mellé egy drótnélkülit venni, meg sok topikot olvasni.

:respect: Kedves Jahno!
Köszönöm a segítséget! Rajta vagyok a témán... :)
Üdv: Demian

#2180 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 10:54

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 23:00

Sziasztok!

X-Micro XWL-11GRIX WLAN-os routerről mi a véleménytek?
Van valakinek ilyenje, esetleg ki is probálta?
http://www.x-micro.c...g-brouter54.htm

Hol és mennyiért lehet kapni?

Előre is köszönöm az infókat!

Üdv!

a mistralban erdeklodj. nekem van egy 11g ami 108-as az atomstabil es nagyon erzekeny. 29Mbps-el stabilan masol wlan-on.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.