HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2221 Felhasználó inaktív   spawn-- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:14

Idézet: Siposi - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 17:44

Siposi
Fontos! Ha frissitgeted a routert, legyen bekapcsolva a boot wait opció!!! Ez indításkor 5s-et vár a firmware frissítésre.

szia!
ezt hol lehet bekapcsolni ha gyari firmwarem van a wrt ben meg wap ban is van ijen es esetleg hol lehet bekapcsolni nemtalalom?

#2222 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 11. 06:02

Idézet: gabz - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 13:12

Sziasztok!

5 fős vezeték nélküli hálózat kialakítását tervezem. Felmértem a távolságokat és a linkeket. Arra lennék kíváncsi, hogy a profik szerint is működne-e a hálózat. Az eszközöket antennákat a www.wlan-ok.hu -ból válogattam. A struktúra a mellékelt ábrán. A legnagyobb távolság 400m a többi 3 pont távolsága 50-80m központtól. Rálátás tökéletes. A 400m-esnél fa lehet hogy kihajt tavasszal(?).

Középső pont: 10,5 dbi-s körsugárzó(seltech), D-Link DWL-2100AP
3 közelebbi pont: 8dbi-s panelantenna (seltech), D-Link DWL-G520
távoli pont: 15dbi-s yagi(seltech), D-Link DWL-G520

Alapvető a minél nagyobb sebesség ezért választottam a leggyorsabb eszközöket. Lesz egy fileserver amin a közös cuccokat tárolnánk(filmz,gamez). A 400m-es linkről pedig jönne az internet.

Várom a véleményeteket.

Köszi: Gábor

elvileg jo de hol veszel g520-at?

#2223 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 08:24

Idézet: aurum - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 5:02

elvileg jo de hol veszel g520-at?

Azt elfelejtettem írni, hogy a depo.hu-ra is benéztem:

Depo - Dlink wireless

25-30mbit kijön a hálóból?

Kösz a segítséget: Gábor

#2224 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 09:53

Idézet: gabz - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 8:24

Azt elfelejtettem írni, hogy a depo.hu-ra is benéztem:

Depo - Dlink wireless

25-30mbit kijön a hálóból?

Kösz a segítséget: Gábor

nézz rá az antennák második oldalára is, lényegesen kedvezőbb áron találsz....

#2225 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 10:26

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 8:53

nézz rá az antennák második oldalára is, lényegesen kedvezőbb áron találsz....

Megmondom őszintén ez az első ilyen próbálkozásom wireless terén, vezetékes hálót már csináltam nemegyet, de az Orion antennák képei nem voltak túl szépek..szóval a marketing jobban hatott rám. Ha használtál már ilyen antennát írd meg a tapasztalatod légy szives. Árban tényleg jobb ,bár azt írja nincs csati hozzá, mondjuk forrasztani tudok azzal nemlesz gond. Antennakáblenek H1000es-t gondoltam azt olvastam annak a legkisebb a csillapítása.

Jól gondolom az antennától a wireless kártyáig a felállást?(Orion 11-es panel)

Antenna-h155-csati1-csati2-h1000-csati3-csati4-h155-csati5-wireless kártya

Gábor

#2226 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:26

Idézet: gabz - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 10:26

Megmondom őszintén ez az első ilyen próbálkozásom wireless terén, vezetékes hálót már csináltam nemegyet, de az Orion antennák képei nem voltak túl szépek..szóval a marketing jobban hatott rám. Ha használtál már ilyen antennát írd meg a tapasztalatod légy szives. Árban tényleg jobb ,bár azt írja nincs csati hozzá, mondjuk forrasztani tudok azzal nemlesz gond. Antennakáblenek H1000es-t gondoltam azt olvastam annak a legkisebb a csillapítása.

Jól gondolom az antennától a wireless kártyáig a felállást?(Orion 11-es panel)

Antenna-h155-csati1-csati2-h1000-csati3-csati4-h155-csati5-wireless kártya

Gábor

igen, jól gondolod... A H-1000-t csak 8 m felett érdemes használni igazából....
Az Orionok +- 1 dBi-vel hozzák a "formájukat", teljesen jók.

#2227 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 13:07

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:26

igen, jól gondolod... A H-1000-t csak 8 m felett érdemes használni igazából....
Az Orionok +- 1 dBi-vel hozzák a "formájukat", teljesen jók.

köszi az infókat.

Gábor

#2228 Felhasználó inaktív   Sanyesz82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 15:58

Sziasztok!

A következőt kellene nekünk véghezvinni:
Adott az adsl egy épületben. Onnan szeretnénk vezetéknélküli hálózaton keresztül megosztani, kb 1,5 -2 km -es távolság légvonalban. rálátás van. A kérdésem az lenne hogy milyen eszközöket típusokat ajánltok hozzá? Gondolok itt antennákra, meg minden fontosabb eszközre. Ebben az építésben nem a spórolás az elsődleges szempont, hanem hogy rendesen müködjenek a dolgok, de ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább kell mindenből.
Előre is köszi a segítségeteket.

#2229 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:32

Idézet: Sanyesz82 - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 15:58

Sziasztok!

Adott az adsl egy épületben. Onnan szeretnénk vezetéknélküli hálózaton keresztül megosztani, kb 1,5 -2 km -es távolság légvonalban. rálátás van. A kérdésem az lenne hogy milyen eszközöket típusokat ajánltok hozzá? Gondolok itt antennákra, meg minden fontosabb eszközre. Ebben az építésben nem a spórolás az elsődleges szempont, hanem hogy rendesen müködjenek a dolgok, de ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább kell mindenből.

BP vagy ???? környék kéne legalább

#2230 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:35

Idézet: Sanyesz82 - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 15:58

Sziasztok!

A legtisztább  megoldás 2 bridge, parabola antennával. Árak kb.: 2xUSR multif. AP, 2x30e; 2x24dBi antenna 2x15000Ft + kábelek, csatik, kültéri dobozok (max. 5-10eFt). Ez még zűrösebb környéken is "műxik".

#2231 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 20:00

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:35

A legtisztább  megoldás 2 bridge, parabola antennával. Árak kb.: 2xUSR multif. AP, 2x30e; 2x24dBi antenna 2x15000Ft + kábelek, csatik, kültéri dobozok (max. 5-10eFt). Ez még zűrösebb környéken is "műxik".

Pontosan ahogy Irajmon irja, nekem ~ 1 km linkem van ezekkel az eszkozokkel, minden a legnagyobb rendben megy.
98% 100 % jelszint es erosseg ezekkel az antennakkal.
WLAN -> LAN 2,5 -2,8 MB/s LAN -> WLAN mjd 4 MB/s!
Nyugodtan epithetsz ra.

#2232 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:22

Idézet: Michael - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 21:00

Pontosan ahogy Irajmon irja, nekem ~ 1 km linkem van ezekkel az eszkozokkel, minden a legnagyobb rendben megy.
98% 100 % jelszint es erosseg ezekkel az antennakkal.
WLAN -> LAN 2,5 -2,8 MB/s LAN -> WLAN mjd 4 MB/s!
Nyugodtan epithetsz ra.

A szitu nálam is ugyanez szeretne lenni. De itt családi mókáról lenne szó. Hol lehetne csökkenteni a költségeket?
Plusz, én amolyan vizuális típus vok. Nem tunná valaki lerajzolni? :) Nem azt, hogy hogy néz ki az antenna, hanem egy olyan elvi téma. Mit mihez....
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#2233 Felhasználó inaktív   tibikepa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:12

Segítsetek légyszíves: 5 gépet szeretnék vezeték nélküli hálózatba kötni, persze adsl eléréssel, illetve van egy megosztandó nyomtatóm is. Az nyomtató az adsl modem mellett van egy számítógép társaságában, a másik négy gép egy másik szobában van. Nekem logikus választás az Asus wl-500g adsl vezeték nélküli router+printer servere, amelyre rá tudom kötni a nyomtatót (parallel port) és az összes többi gép kap egy asus wl-130g pci kártyát. A gépek ill. a router 10m-en belül vannak, úgyhogy nem hiszem, hogy problémát jelent a jelerősség (1 falon+esetleg egy-két gépházon keresztül).

Azonban a négy, másik szobában lévő gép egymás mellett van (bennük 10/100-as utp hálókártyákkal), nem lenne így jobb azokat belevezetni utp-n egy wireless routerba, a másik szobában lévő gépet ismét utp-n az asus wl-500g-be, és a két router kommunikálna egymással. Ez így valszeg olcsóbban kijönne nekem, és talán gyorsabb is lenne. Vagy ez csak túlbonyolítás?

A 3. kérdésem, hogy olvastam, miszerint az asus fenti cucca nem mindegyik nyomtatót szereti. Esetemben egy Ricoh Aficio FX12 fénymásoló nyomtatómoduljára lenne rákötve. Lehet, hogy esélytelen lesz a próbálkozás? (csak parallel portom van) Mindegyik printer szerveres router válogatós, vagy van ami "mindenevő". Vagy esetleg van valami tuti megoldásotok? Jó az első elgondolás?
MSI K8N Neo4, A64 3000+@2400Mhz, ZM CNPS-7000AlCu, 2x512Mb Hynix PC3200@254Mhz, His X800 IceQ Turbo@475/1000, Audigy 2 ZS, 2x80GB Maxtor SATA, Toshiba DVD-Rom, Samsung CD-RW, Chieftech DX04BDU 360W, Samsung 700P+

#2234 Felhasználó inaktív   Prokszat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 23:25

Üdv!

Linksys WRT54GS routernél, lehet/szabad-e az egyik antenna helyére egy 120° szektor sugárzót vagy egy körsugárzót tenni?

Arra gondoltam, hogy az egyik antenna helyet tenék egy
- SPA17 17 dBi Flat panel (H32° V28°) antennát, vagy
- SSA24/12/120 12 dBi 120 fok szektor (H120° V13°) antennát, vagy
- S-OMNI 10 10 dBi Omni(kőrsugárzó) (H360° V10°) antennát

Pont - Multipont kapcsolatott kellene létrehozni, a táv a legtávolabbi kliensnél ~700m, tudom nem kevés.

A router másik antenája használható lenne még ezek után, vagy azt le kell venni?

A fórum visszaolvasása folyamatban van, és keresgéltem pár dologra is, de antennára nem olvastam konkrétumokat.

Mindenkinek köszönöm a kedvességét, hogyha válaszol, és ha csak annnyi a válasz, hogy link ide, meg ide, akkor azt is köszönöm.

Tisztelettel Proksza Tamás //Proxy//  :respect:

#2235 Felhasználó inaktív   Prokszat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 23:50

Üdv!

Az előzőből kimaradt:

A kliensnél (távolabbi) Netgear WG311 V2 PCI kárty lenne vagy egy USB-s kütyü amihez lehet külső antennát rakni, mert a gép ~12m re van az atennától.
Esetleg jóminőségü kábellel megoldható ez a táv, bár gondolom quva drága lennne a kábelárakat nézve.
Antennának a klienshez erre gondoltam:
- SYP1317 17 dBi Yagi antenna (H20° V20°) esetleg
- SYP1315 15dBi Yagi antenna (H30° V30°)

Infó képpen a hálózat Erdőkürt településen lenne, és teljesen magán kezdeményezés, non-profit célal.
Tisztelettel Proksza Tamás //Proxy//  :respect:

#2236 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:55

Sziasztok, relativ gyorsan kéne nekem válasz (egy terméket kell levásárolnom) wireless ügyben.
Adott most egy hálózat 2 géppel, smc adsl routerral (7004VBR) és most lett egy notebook, meg késöbb esetleg egy pda, így kéne a wireless. Ha jól gondolom, akkor ha egy AP-t rákötök a Routerra az megfelel ha a laptop, meg PDA kap egyegy megfelelő kártyát igaz !? a Planet technology jó márkának számit, mert valszin csak ezt tudnak hozni a cucc helyett amit levásárolok.
Jah, és a gyári antennákkal lakáson belül hány méter a hatótávja ezeknek (én egy 11Mbpses AP néztem). És ha betonházban 2 emelettel lejebb van a garázsban egy gép, az megoldható-e valahogy wireless, vagy jobban járok 35 m UTP-vel !?

Plz irjatok, amilyen gyorsan lehet...
előre is köszönöm mindenkinek.
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#2237 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 12:46

Idézet: apuci - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 14:21

Sziasztok,

úgy néz ki, lassan "bevezetődik" otthonra is a net, egy mikrohullámos képében (Monortel :down: ), kinéztem hozzá a Belkin  F5D7230-as routert. Ugye nem lövök nagyon mellé?

Senkinek semmi infója a cuccról?  :(

#2238 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:12

Idézet: tibikepa - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 22:12

Segítsetek légyszíves: 5 gépet szeretnék vezeték nélküli hálózatba kötni, persze adsl eléréssel, illetve van egy megosztandó nyomtatóm is. Az nyomtató az adsl modem mellett van egy számítógép társaságában, a másik négy gép egy másik szobában van. Nekem logikus választás az Asus wl-500g adsl vezeték nélküli router+printer servere, amelyre rá tudom kötni a nyomtatót (parallel port) és az összes többi gép kap egy asus wl-130g pci kártyát. A gépek ill. a router 10m-en belül vannak, úgyhogy nem hiszem, hogy problémát jelent a jelerősség (1 falon+esetleg egy-két gépházon keresztül).

Azonban a négy, másik szobában lévő gép egymás mellett van (bennük 10/100-as utp hálókártyákkal), nem lenne így jobb azokat belevezetni utp-n egy wireless routerba, a másik szobában lévő gépet ismét utp-n az asus wl-500g-be, és a két router kommunikálna egymással. Ez így valszeg olcsóbban kijönne nekem, és talán gyorsabb is lenne. Vagy ez csak túlbonyolítás?

A 3. kérdésem, hogy olvastam, miszerint az asus fenti cucca nem mindegyik nyomtatót szereti. Esetemben egy Ricoh Aficio FX12 fénymásoló nyomtatómoduljára lenne rákötve. Lehet, hogy esélytelen lesz a próbálkozás? (csak parallel portom van) Mindegyik printer szerveres router válogatós, vagy van ami "mindenevő". Vagy esetleg van valami tuti megoldásotok? Jó az első elgondolás?

Ha ilyen kozel vannak minek WLAN? UTP + ahol tob gepvan egy kis 5 portos switch. A nyomtato-fenymasolohoz 90% a Wlanos nyomtatoszerverek nem fognak mukszeni. Erdemes megnezni a gyarto oldalat mit ir errol. Itt is ajanlott inkabb egy utp-s nyomtatoszerver hasznalata. Az egybe epitettek hajlamosak kifagyni (router+nyomtato+wlan).

En csak oda tennek WLAn-t ami kabelezesileg megoldhatatlan vagy nagyobb a tavolsag 100m-nel.

Ha mindenhova asus cumot hasznalsz akkor biztos mukodni fog egymassal.

Szerkesztette: szaki 2004. 12. 15. 15:13 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#2239 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:15

Idézet: GuguGuru - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 0:55

Sziasztok, relativ gyorsan kéne nekem válasz (egy terméket kell levásárolnom) wireless ügyben.
Adott most egy hálózat 2 géppel, smc adsl routerral (7004VBR) és most lett egy notebook, meg késöbb esetleg egy pda, így kéne a wireless. Ha jól gondolom, akkor ha egy AP-t rákötök a Routerra az megfelel ha a laptop, meg PDA kap egyegy megfelelő kártyát igaz !? a Planet technology jó márkának számit, mert valszin csak ezt tudnak hozni a cucc helyett amit levásárolok.
Jah, és a gyári antennákkal lakáson belül hány méter a hatótávja ezeknek (én egy 11Mbpses AP néztem). És ha betonházban 2 emelettel lejebb van a garázsban egy gép, az megoldható-e valahogy wireless, vagy jobban járok 35 m UTP-vel !?

Plz irjatok, amilyen gyorsan lehet...
előre is köszönöm mindenkinek.

Sajat antenna kb 50 m szabadban 90% telejesitmeny lakasban 40 meteres korben meg jo kapcsolat.

A garazsos jobb az utp-s megoldas (olcsobb es biztosabb).
Az informatika atok de jo hogy van.

#2240 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:23

sziasztok.

elég kezdő vagyok a témában, ezért kéne kis segítség.
cégnél, ahol dolgozgatok, most költöznek másik irodába, épületen belül. 2 iroda között így is 120 méter utp van, most új helyre költözésnél gépenként (5 gép) 22ezer ft lenne  a végpont kiépítés... és itt jutott eszembe a wlan.

2 irodát kell összekötni, kb 70-80 méterre lehetnek (de lehet hogy 100), nincs köztük semmi épület, tökéletes optikai rálátás van...
át lehet lőni ekkora távot mindenféle extra antenna... nélkül?
vagy ha nem akkor milyen antenna kell, és az kb mennyi pénz lenne?

másik, hogy azt se tudom milyen eszköz kell nekem.

egyik irodába bejön a net, ezt kéne a két iroda között elosztani (router) + a két helyen lévő 4-4 gépet (de bővítés várható egyik helyen) kell helyi hálóba összekötni.
van valami olyan router/switch amiben van wlan cucc, és 4-5 utp csati is?

ami jelenleg van: 16 portos switch + 4 portos router. jó lenne, ha ezeket fel lehetne használni, de ha feleslegessé válnak az se gond.

minden 5let érdekel, pénz és minőség is számít. lehetőleg 54mbites kapcsolat kéne.
ha valami nem tiszta, akkor szóljatok :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.