HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#181 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 21. 23:43

idézet:
Ezt írta Derlie:
Help, tanács kellene:
Olyan ADSL Routert keresek amiben van utp is, meg Wireless is, tehát a két háló látná egymást. Gondolom AP-ként is müködik a router ilyenkor. Elég a 11Mbit, mert eléggé költséghatékonynak kellene lennie.
[/quote]

Linksys befw11s4: dls router 4 port switch 11mbps wireless ap. Best of. nagyker: 19+áfa, kisker: kb 20-22+áfa. Olvass vissza, elég sok szó volt már róla itt, vagy vmelyik dsl router topikban.
www.kevenet.hu

#182 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 21. 23:45

idézet:
Ezt írta Kicsirigo:
Azt is javasolták, hogy a gyári antennát hosszabítsam meg kábellel és lógassam le az ablakból a földszintre. :)
Ezek a módszerek sajnos nálam nem működnek.
Átlósan van a két lakás a ház két sarkában :

Kép

[ 2003. december 20.: Kicsirigo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

jó a rajz, értem a problémát. Ténlyeg izgalmas feladat. Mindkét végpont rögzítve van? Mindkettő pc? Létezik 200-500mW erősítő is emberibb árban (100 alatt), ha nagyon fontos a + sávszél. Bár szvsz örülj ennek az adott körülmények között.
www.kevenet.hu

#183 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 09:34

Köszi
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#184 Felhasználó inaktív   Balooo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 22. 13:17

idézet:
Ezt írta mip:

Az S4 egy külön kategória. Amikor ősszel/tavasszal a fénykorát élte, a v2, v3 volt kint. Ebből nem volt EU-s, tehát az FCC domain alá gyártott eszközöket kaptuk. Ezek sokkal erősebbek voltak, mint az aktuális wap11. Most a V4 van kint, ami gyengébb mint az előzőek. Szvsz jó vétel, hiszen egy sima AP árában van, és kapsz egy dsl routert bele+egy 4 portos switch-et. Igaz viszont, hogy az ap része le van butítva=> nem tud bridge, ap kliens lenni.
A wrt54g-re visszatérve: egy olyan ap, min nem tudod megnézni az interface-ek forgalmi statisztikáját ( szumma csomag/rossz csomag wired/wireless bontásban) az nem ap. Az egy félkész termék. Hetente 3szor adok elő belőle de nem szeretem. Milyen gagyi az a sw, amin nem tudok kiválasztani, hogy melyik antennát akarod használni? Grrrr.
Nem mondom, jó a dyndns kliens, de ezért cserébe viseljek el egy gagy ap szoftvert? Nem. Persze ez csak egy vélemény.
[/quote]

firmware update :)

és akkor választhatsz hogy melyik antenna RX/TX

legalábbis nekem a WAP54G-n van antenna selection meg 84mw :)
a windows két féle képpen gyorsítható magasabbról ejted, vagy erősebben dobod....
Ha minden álmod teljesül amire vágytál, akkor az álmaid örökre meghalnak....
Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... – ( W. Shakespeare)

#185 Felhasználó inaktív   Heavy_D 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 19:58

Hali!
Van egy helyi hálóm, BEFW11S4 routeren keresztül megosztva.
Az egyik gép 10/100-as hálókártyán keresztül csatlakozik, a másik egy laptop beépített wlan kártyával.
A gondom az, hogy két gép között a másolás nagyon lassú, 1,5 Giga több mint 40 perc alatt ment át, egyik gépről a másikra.
Hogyan tudnám megtalálni a szűk keresztmetszetet?

#186 Felhasználó inaktív   Kicsirigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 20:55

idézet:
Ezt írta Heavy_D:
Hali!
Van egy helyi hálóm, BEFW11S4 routeren keresztül megosztva.
Az egyik gép 10/100-as hálókártyán keresztül csatlakozik, a másik egy laptop beépített wlan kártyával.
A gondom az, hogy két gép között a másolás nagyon lassú, 1,5 Giga több mint 40 perc alatt ment át, egyik gépről a másikra.
Hogyan tudnám megtalálni a szűk keresztmetszetet?
[/quote]

Az ha jól számoltam 600-700 KByte/s . Gondolom 11Mb-es wireless, annak meg teljesen jó sebesség.

#187 Felhasználó inaktív   Kicsirigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 20:57

Közben nekem meg sikerült finombeállítgatással kicsit feljebb tornászni a kapcsolat minőségét, igy 1100-1500 Kbit/s lett a sebesség. Az azthiszem már elfogadható. :)

#188 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 22:57

idézet:
Ezt írta Balooo:

[/quote]

Jött ki hivatalos, vagy hacked?
nc4000; A64 X2;

#189 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 23:29

idézet:
Ezt írta Balooo:

[/quote]

A wap54-nél igen. Persze a 84 mW már a Neo féle hackelt szoftver volt. A Linksys nincs ellene a hackelt szoftvernek, csak ne várj utána támogatást az eszközhöz.
www.kevenet.hu

#190 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 23:49

Nekem pcmcia kártya kellene. Úgy 20-25 méter távolságig. Legyen mondjuk 54-es. Az max 20e nettó. mit válasszak. Ja legyen rajta mindenképp bot antenna!!!

[ 2003. december 22.: Poni szerkesztette a hozzászólást ]
nc4000; A64 X2;

#191 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 23. 08:35

idézet:
Ezt írta Poni:
Nekem pcmcia kártya kellene. Úgy 20-25 méter távolságig. Legyen mondjuk 54-es. Az max 20e nettó. mit válasszak. Ja legyen rajta mindenképp bot antenna!!!

[ 2003. december 22.: Poni szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ilyet nem találsz, illetve igen ritka. Az ASUS-nak lesz januártól az országban ilyen picimaci kártyája. Az árát még nem tudom, de belefér a nettó 20-ba. Itt érdeklődj (majd): www. alphasonic. hu
www.kevenet.hu

#192 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 23. 21:59

Hi

Vettem egy DWL-810+ bridge -et es ezzel lennenek gondjaim,
1, A regi bridge tapjat tettem ra, mert ezt ra lehet tenni a szunetmentesre. Viszont ez 5V 2A az eredeti tapja pedig 5V es 2.5A. Az eszkoz megy rendesen (lentebb leirva nem). Gond hogy kevesebb ampert kap?

2, Itthon radios internet van, lecsereltem a noname bridge et ezzel a 810+ al, itthon megy rendesen. Semmi gond nem volt. Cegnel viszont, Mercury AP van, az USB-s kliensek kapnak IP -t a dhcp n keresztul pl a 192.168.0.18 stb,stb. DHCP kiszolgalo egy linux. Normal halozattal is megy rendesen. DE! Ez a @@@@@@@ 810+ nem megy. Probaltam WEP el es WEP nelkul, de nem kap IP t a gep, mindig csak a 168.x.x.x tartomanyt. Mi lehet a gond? Van valami otlet?
2 db Mercury AP vel is kiprobaltam, egyikekel sem ment.

bye

#193 Felhasználó inaktív   fehérkocsag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 23. 22:48

Olyan eszközt keresek, mely be tud jelentkezni a rádiós internetre (IP és MAC azonosítás van) továbbá azt megosztja és esetleg tűzfalként is funkcionál.
Van-e ilyen?

#194 Felhasználó inaktív   Heavy_D 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 23:10

idézet:
Ezt írta Kicsirigo:
Közben nekem meg sikerült finombeállítgatással kicsit feljebb tornászni a kapcsolat minőségét, igy 1100-1500 Kbit/s lett a sebesség. Az azthiszem már elfogadható. :)[/quote]

Erről írnál esetleg egy kicsit bővebben?

#195 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 13:21

idézet:
Ezt írta Kicsirigo:
Közben nekem meg sikerült finombeállítgatással kicsit feljebb tornászni a kapcsolat minőségét, igy 1100-1500 Kbit/s lett a sebesség. Az azthiszem már elfogadható. :)[/quote]

Az 1500 Kbit/s elég sovány, ezt már 10 éve tudták az eszközök. Az 1500 Kbyte/s viszont már érdekesebb. A 802.11b felső határa kb. 600kbyte/sec. Ezt max bufferelt átvitel tudja megdobni 1-1 másodpercre. Írd le, mit, hogyan mértél.
www.kevenet.hu

#196 Felhasználó inaktív   Kicsirigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 17:33

Ja igaz, elirtam mert 1100-1500Kbyte.
Az a helyzet, hogy 802.11g -s ezközöket használok és SiSoftware Sandra pro 2003 -al mértem a hálózati sebességet töbször is.

#197 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 00:51

Hol lehet mini-pci wlan kártyát venni??? Egy compaq nc4000-be kellene!!! Fonots!!
nc4000; A64 X2;

#198 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 10:05

Üdv

Egy apró hozzászólásom lenne,lehet hogy nem is így van,de aki ezzel foglalkozik biztos hallott már róla:
D-link Dwl-520+ a tapasztalataim szerint a nem a PCI sinek tipusa miatt sír,hanem egyszerűen a Sb Live! hangkártyákkal nem boldogul. Én láttam ilyen kártyát régi gépben működni gond nélkül, de újban SB Live!-val meg se mukkant.

Üdv
Roltii

#199 Felhasználó inaktív   fehérkocsag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 11:32

Lehet-e MAC címet módosítani, külső kapcsolódó eszközöknél pl.: DWL-900+ AP-nál. :)

#200 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 15:37

Találtam egy ilyen eszközt, de infot nem leltem róla a fórumon (vagy bénán kerestem) [url="http://"http://www.x-micro.com/wlan-router.htm"]http://www.x-micro.com/wlan-router.htm[/url]
Az ára ami igazán fontos, ugyanis minél olcsóbban kéne megoldani a dolgot, a wireless, csak mint opció merült fel. Ez a cucc viszont annyiba kerül, mint egy sima dsl router.
Jelenleg 2 gép között van megosztva a dsl, ehhez jönne egy harmadik, de az a szomszéd házban van (nagypapa). Összesen két külső falon és egy belső falon kellene átvinni a kábelt, talán 25-30m.
A két jelenlegi gépet kábelen kötném össze, a harmadikba meg menne egy wles lan kártya. Kérdés, hogy ez egyáltalán működik-e így, mert túl olcsó.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.